09 November 2011

- perjalanan ari nie -

story ari nie xder ape pun yg menarik. jst pagi td aku over bngun awl (6:00am) then sambung on9 yg malam td.. heheheee... on9 punyer on9 aku chating lah dgn sowng hamba Allah (penk) nie, sowng yg b'peel gilerk-2, xbrape nak matang. hahah baru frst tyme kteowng b'tegur2 an tp gaya dah acm 10 toun knl.. hahaha gilerk !
aku sng kwn dgn dia sbb dia jns slamber, xder over-2, xder nak touching2 dn no emo-2. hahhaaa... pd hamba Allah tue, thanks ea sbb sudi tgur owg pepagi buta then uat owg tersenyum di dpn lappy di pagi hari.

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #


ari nie aku lambat skit masuk keje, nie semua raga-raga kak long. sengal ! heheheee... owg ckp di pagi hari andai kita tersenyum pasti murah rezeki kn so aku harap sezeki aku utk hari nie pun murah. urm.. pagi td dah lah lambat bukak butik, tgah-2 nak punggah barang boleh plak coustmer dtg nak ambek barang. mak aikk.. ! giler bz aku dn kak long di pagi hari. dgn butik yang lingkup (xsempat nak kuar kn brg + menyapu + lap cermin) boleh plak kn coustmer tue dtg lenggang-2 kangkung.. tapi apa pun, aku b'nasib baek sbb di pagi hari dah dpt sale yg bnyak. hahah ! aku ingt dia dtg sbb nak ambek brng jerk, xsangka plak dia turut tempah yang laen (rantai dn gelang crystal). dlm pada aku kekalutan melayan akk tue, si kak long plak tgah kusut duk settle kan hal kak ja (nama bos aku). dgn butik yang dah acm tokang pecah kan, mana lah nak jumpa slip, resit dan statment bank yang diperlukan. abes semua fail dan buku lajer yang kat atas meja tue diusik.. arghhh ! semua nya semata-mata tuk siapkan senarai serbutharga tuk projek Kelas Ikatan Kristal..mak aikk.. ! serius pagi td mmg bz giler, dah lah kak ema dan kak ira masuk lambat. aku kepenatan di pagi hari, kekusutan dlm pemikiran dan kelemasan dgn persekitaran yang bersepah.

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # 


di sebelah malam suasana nya still lagi sibuk. arghhh ! ! ! aku tension sbb kena asing kan jenis-2 selendang. mak aikkk ! bapak bnyak giler doe. tah bila nak siap pun aku xtahu sbb td tyme nak tutup kedai pun benda tue semua tak abes lagi disiapkan. mmg best laa kn kalau kak ja tanya aku esok pagi. urm.. nak mintak tolng kak ema dan kak ira pun xbole sbb dyonwg pun dah ada tgasan sendiri.. kak long ? huh ! kak long balik (4:00pm) setiap hari kecuali hujung minggu. kak ema xabes-2 sdgn ikatan kristal nya, kak ira plak dgn senarai bil dan resit yang berlambak dan aku plak dgn selendang yang t'paksa di asing kan jenis utk jualan esok. alahaiii.. ! esk dah strt jualan tapi kami langsung x simpan pape lagi.. nie mesti kes esk terpaksa t'gopoh gapah lagi.. nasib badan laaa kan, ari yang bz utk beberapa ari nie. apa pun aku harap semua nya berjalan lancar dan kami semua happy bekerja dalam satu family.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


harap-2 esk semua nya berjalan lancar dan aku dapat
mengatasi rasa kesibukan nie dgn ati yang jitu.
aku akn berusaha tuk lebih tabah dan kuat lagi.
klau dyowng bile uat so aku pun mesti bole !
aku nak keje ! keje ! keje ! dan keje !
cinta ? NO ! NO ! NO !
biar kan aku idup tanpa cinta di sisi.
aku bebas acm nie wlaupun kekadang terasa kesepian nya.
andai masih ada cinta untuk ku
akan aku menerimanya
tp bagi aku masa utk aku memiliki cinta tue
moga kebahagiaan milik aku buat selamanya

#aku rindu family aku#
Previous Post
Next Post

post written by:

Kurus dengan mudah dan sihat. 

Agent Sah Medina Desire. 

0 Pengkritik: