07 Disember 2011

- penat -

urm.. sayu nyer aty nie. xsampai 24jam aku duk kat kg dah kena balek kuantan... mak ! owg xpuas lg nk melepas rindu kat mak.. urm.. sisa-2 kerinduan owg xilang lagi nie.sorry mom sbb tuk kali nie owg balik xlama.
tadi aku abmek tiket 3.30pm dari t'ganu ke kuantan. fuh ! bus nini express tue laju gilerk weh, wase seriau plak aku duk kat dlm tue. langsung xterasa perjalanan yang jauh. tadi pun aku acm pelik plak sbb wase acm baru lg naik bus, last-2 bus tue dh berenti mkn kat area paka. hahah !cepat gilerk kot pkcik driver tue bawak.. ouh ! pacik aty-2 la bawak weh, kami nie xkawen lagi ! heheh.. apa pun alhamdunillah sbb tepat jam 6.45pm bus tue dah masuk sempadan pahang dan jam 7.48pm bus dah sampai bandar kuantan.. 

fuh ! tadi kepenatan duk dlm bus xilang pun lagi aku dah gerak pergi area semambu, tlg si hijau lumut angkt barang sbb dia pindah rumah... urm.. 2 3 minggu lepas rumah dia pernah dimasuki pencuri, so dia acm fobia laa nk masuk umh tue lagi. rumah tu kn jenis flat, dah la gelap, suasana plak acm menyeramkn jerk.. tadi tyme mula-2 sampai kt dpn pintu umah dia, sumpah ! kami cuak hinggakan patah balik kat moto dlm keadaan tergesa-2. wase acm nak terjun tangga jerk biar cpt skit smpai bawah tue. mana tak nyer sbb td kami tgok pintu rumah terbkak ! lampu terpasang ! huh ! tyme tue kami jst fikir mesti si pencuri tue ada kat dlm umh dn tgah duk bermaharajalela.. ! huh ! nasib-2, dah la bdn tgh penat, perasaan plak tgah ketakutan.. aptb ! tapi apa pun semua nya dalam keadaan terkaal setelah si hijau lumut mintak pertlngan kwn dia.. tadi ketika kami jejak kaki ke dalam rumah, subahanallah bersepah giler kot ! abes kain baju berteraburan, abes almari tunggang lngggang. nampak gaya acm si pencuri tue datang balik jerk waktu ketiadaan org kat rumah tue.. tapi apa pun yang berlaku aku bersyukur sbb si hijau lumut terselamat dlm kejadian kecurian tue dan aku harap dia dapat kembalik berani acm dulu.. tadi aku tlg dia mengaangkut barang tuk dipindah ke rumah baru. hahah ! kami nie jst angkut pakai moto. alaaa ada laa 5 6 kali terulang alik dn alhamduillah akhirnya semua nya selesai. 


# nie la si HIJAU LUMUT #

Previous Post
Next Post

post written by:

0 Pengkritik: