31 Disember 2011

- siang keje mlm dinner -
hey ! hey ! smgt giler kowt aku bngun pagi na pergi keje.. hahahaha ! omg ! mlm nie dinner der.. lingkup laaa aku kena make up dek kak long dn kak ja.. urm.. apa per aku na pakai... hehehee..nnt comfrem-2 dyowng vote giler beb jst aku jerk sakai.. hahahha.. alaaa sakai pun sakai laaa jnji aku dah puas kn aty kak ja tuk join dinner tuk mlm nie. ikut kn aty nie langsung ta nak pergi kowt.. fuh ! dato datin bagai.... maty laa aku... tapi pape pun alhamdunillah nie laki ke-2 dlm hidup aku join dinner dgn WI cawangan kuantan.. heheee...


30 Disember 2011

- dinner -
adus kepenatan keje tuk ai nie ta abes lagi kena plak fikir
pasal dinner mlm esok. alamakkk ? apa yg aku nak pakai ea ?
omg ! ladiess nite ? :/ comfem aku akn dikerjakn
urm.. ta na pergi bole ? tapi nnt comfrem kak ja terasa aty kowt :|
apa aku nak uat ? semua benda aku ta prepair lagi beb !
urm.. niat di aty na pakai kemeja tapi comfrem kak ja mengamuk kowt..
hahahhaaaaa ! 
andai ta de pilihan aku akn pakai
kaen songket tapi tnpa kerelaan hati ini :|
moga segala nya berjalan lancar


# dinner at vistana #
- kau dan aku yang dulu -
usahlah bertanya tentang hati ini
cukuplah ku kata ku redha begini
walaupun mimpi berkecai
harapan hati tak sampai
ikatan persahabatan tak terurai
ku ikhlas menerimamu
sebagai teman karibku
seperti kau dan aku yang dulu
temanku di ats nama persaudaraan
anggaplah diriku teman seperjuangan
sedia melindungi, mendorong serta membantu
menyambung apa termampu seterdayaku
ku ikhlas menerimamu
sebagai teman karibku
seperti kau dan aku yang dulu
hatiku dan sepiku ini
biar saja Tuhan mengurusi
ku pasti akan tiba waktu
ku bertemu penggantimu
temanku di atas nama persaudaraan
anggaplah diriku teman seperjuangan
sedia melindungimu, mendorong serta membantu
menyambung apa termampu seterdayaku
ku ikhlas menerimamu
sebagai teman karibku
seperti kau dan aku yang dulu
hatiku dan sepiku ini
biar Tuhan mengurusi
ku pasti akan tiba waktu
ku bertemu penggantimu
anggaplah diriku
teman sentiasa di jiwamu
kenangan bersama kan ku abadikan selamanya
usahlah bertanya tentang hati ini
biarlah ku redha sepi begini


take note : biarpun diri mu dah ku maafkan namun kesakitan hati nie tak mungkin di rungkai dgn semudah nya. so biarlah semua nya sebegini rupa. anggaplah antara kita tiada jodoh lagi utk bersama dan jgn laa kita bermusuhan kerana cerita cinta lama. anggaplah diri ini sahabat karibmu yang akan membantumu kala susah dan senang syg. doa kn diriku dan insan laen. moga kebahagianku terserlah bersama insan laen... 

- nanges terharu -
awak...
pasal kes mlm td sorry auw. owg taw awk terasa dgn sikap org. urm.. owg ta t'niat pun tuk uat awak sedis dn terasa tp entah laaa. awak-2 smlam tuh sbnar nya owg tgah ngatok sngt, tyme awak call tuh owg tgh baring-2. owg pun ta tahu acm mane tetiber bole t'lelap. awk. awak, tenk auw atas kata-2 awak smlm. serius org terharu dgn semua tuh. org tahu awak syg org, org tahu awak try sebaek mungkin tuk jaga aty org dan owg tahu awak berusaha tuk jd yang terbaek di mata org tapi owg jerk yg ta pandai jaga aty awak kn. urm.. awak-2, owg aku yg owg nie mmg kasar, owg ta pndai na b'romentik bagai, owg ta pndai nk b'puitis dan owg ta pandai nk  b'lentok-2. urm.. tapi owg try tuk jd yg terbaek di mata awk. owg tahu owg dah gagal kn, tapi ta pe laaa coz owg pasrah. awak, owg tertuk tdak terlaku syg kn awak tai owg akui yg owg ta bole tipu aty owg. owg ta bole na menidak kn kata-2 aty dn perasaan owg tuk awak. urm.. owg syg awak ! owg rendu awak ! dn owg perlu kn awak ! tapi owg takut nak bagitahu semua tuh kt awak. sbb owg tahu one 1 owg akn di tinggal kn lagi. awak-2 owg dah serik bercouple dan owg dah serik b'janji setia sbb owg tahu sebnyak mana pun janji, sebnyak mana pun berjanji setia, pasti semua tuh akan burn ugk bila tiba masa nya nnt kn...? urm.. awak, owg percaya kn awak, owg jujur dn awak, dan ow setia terhadap awk tapi adakah awak ugk acm tuh ? jarak kejauhan membatas kn segalanya uat kita kn tapi semu tuh buk alasan tuk awak atau pun owg jd seowng yg curag tau syg..

" syg, owg syg awak, owg rendukan awak dan owg perlukan awak. owg tak tahu acm mna owg bole syg kn awak dlm sekelip mata. owg happy sejak knl awak. awak uat owg bahagia dan happy memanjang. owg selalu rendu kan awak, dan aty ney selalu rendu tiap kali awak ta reply txt owg dan pick up call owg. dalm hati owg jst ada awak sowg je syg "

awak-2, owg akn ingt kata-2 awak neh smpai bila-2. owg terharu sngt mlm tadi dgn luahan aty awak. owg na awak tahu, mlm tadi owg nanges ukn sbb sedis tapi sbb terharu. owg terharu sngt dgn sikap dan kata-2 awak. awk syg kn owg smpai snggup follow tiap langkah owg kn smpai kn awak mkn aty kn. heheee sorry auw awk, owg jnji owg akn lebih peka terhadap aty dn perasaan awak.urm.. owg janji owg akn try ubah sikap owg kat awk auw syg. owg akn try tuk jd sorng yg 'b'lembut' dn 'bersopan santun'. heheheee awak-2 owg syg awak. owg harap awak kota kn segala janji awak dan ples laaa jgn saketi aty owg auw. jgn musnah kn kepercayaan owg terhadap awk. lebiu awk


29 Disember 2011

- 12am tyme gayut -

mlm ney sama sperti mlm-2 yg suda.
aku tunggu jam tepat pkul 12mlm.
aku tunggu fon bunyik..
aku tunggu dya call..
heheheee.. aku tertunggu-2 semua tuh
awk-2 nnt jam 12am call owg auw..
owg tunggu awk call acm base ea..
nnt kita gayut-2 sampai owg tetidu auw awk.. 
heheheeee

# suara awak racun di hati owg #
- wing + gedix -







wing ! wing ! wing !
heheee akhir nya aku dpt mam wing : )
yummm ! yumm ! yumm ! : )
eh-2 kowng na taw ta td kn dak2 umh aku 
uat sengal auw. ada ke ptt dyowng duk 
m'gedix kt dpn lappy smbil mkn dgn gelojoh dn
pelahap nyer.. hahahaaa alaa gedix-2 dyowng pun 
aku tumpang laa ugk sekaki.. hehehee
aku dgn si kepak aym mmg ta dpt di pisah kn.
so tatkala tgh mengedix pun si wing tuh tetap
di tangan aku.. heheheee apa pun aku enjoy mlm nie
di sisi kwn-2 aku smbil txt si dya : )
heheheeeee !
awk ! awk ! even owg happy plus m'gedix-2 dgn kwn-2
owg, tapi owg tetap ingt kn awk auw. awk ta pernah
luput dari ingtan owg so ta payah na jelous sngt laa
tgok kehappyan owg dgn dak-2 umh auw. : )

# saia tetap ingat awak laaa sengal #

- cudbry + ombak rendu -

hey-2 kowng ! nmpak ta si cudbry tuh ? besa kn ?
heheheee! tuh laa cdbry yaang aku dapat tadi..
some1 bagi kat aku tuh... wah-2 mmg sedap laa 
aku meratah smbil layan story ombak rendu ptg tadi.
perhhh ! makn cdbry smbil lyn ctew sedis mmg ta knyng laaa...
tgah-2 kunyah kn aku wase makin lama makin kurng 
plak cdbry aku. tapi perut ta ugk wase knyng.. heheheee...
uit-2 kowng td kn aku nanges tyme tgok ctew ombak rendu.
hehehee ! alaa relek laa beb, ukn je aku auw.
abes 1 umah kot nanges td. ahahahahaaa semua nya bahana
si OMBAK RENDU. sedis ! sedis ! dn mmg sedis ctew tuh kn !
waaaaa... ada smpai takat satu babab tuh kn aku bole t'esak-2 auw..
heheee jiwng abes kn aku nie. tapi tuh laa hakikat.. aty aku 
cpt tersentuh kowt. apatah lagi bila tgok si izah a.k.a maya karim
tuh nanges. aku plak wase acm nak tumpang skaki teman dya nangis. 
lalalalalaaaaa.... apa pun ctew tuh mmg best. dan yang paling penting
ctew tuh ada laa sedikit sbnyak tentang aku, dya dan seseorag. 
urm.. apa pun aku mengharapkan yg terbaek dlm sebuah kehidupan
dan suatu perhubungan..

|: moga aku tidak tersalah menyayangi seseorang :|

- hati berbunga -
awak.. ! [!]
entah nape tetiber saat nie aty saia berbunga bagai...
hahah napa ea ? saia duk teringat kan awk jerk.
awak-2, saia bahagia dgn awak.
thnks auw awk coz uat owg happy memanjang..
owg harap kebahagiaan nie berpanjangan
owg harap senyuman owg nie berterusan
owg harap gelak tawa owg nie berkekalan
awk-2 owg sayang awk !
npew ea sng sngt owg bole syg kn awk ?
npew ea owg mudah sngt percaya kn awk ?
npew ? npew ? dn napew ea ?
awk-2 owg harap awk jujur dgn owg !
owg nak awak setia dgn owg !
dn owg harap awk percaya kn owg !
dn andai tingkah laku dn kata-2 owg uat awk sedis
sorry auw awk.. owg syg awk.. lalalaaaa


# tenk auw awk coz sudi temani hari-2 mendatang owg #

28 Disember 2011

- migrain -
urm mlm nie wase ta sehad badan..
kepala asyik berdenyut dari ptg td...
bdn nie wase seram sejuk jerk..
adus ta kn demam makin teruk kowt ?
dah laa migrain nie uat aku ta selesa :/


- ceritera kisah kami -
awk.. tanggal 11/12/11 kia knl kn ?
awk frstyme antar im salam p'kenalan kt saia dan tah
acm mner dgn sng aty saia membalas nya. saat tuh ta
terlintas dihati tuk kenali awk dgn lebih dekat. bagi saia awk sama
acm kwn yg laen jst chatt tyme tgah bosan. bila chatt ta de topic
yang nak diborak kn.. tapi ta sangka plak jangkaan saia meleset kowt.
awk berbeza dari dyowng. awak pndai ambek aty saia. awk uat saia
t'gelak sowng-2 dpn lappy. saai tuh saia jst chatt dgn awk dan ta sangka 
berbualan kita tdak berakhir disitu. awk ! awk ! dalam sehari knl tapi 
saia merasa kn kita bagai kn kenal dah bertahun-2 lama nya. ibaratkan shabat
lama yang kembali terjalin sebuah persahabatan. persahabatan ke ? huhuuu
entah acm mne ea dgn senang aty saia bole bagi no fon kt awk ? acm mne 
ea dgn sng-2 jerk saia bole percaya kn awk ? entah laaa.. ~ penat kowt 
saia berfikir tapi tetap ta dapat jawaban :/ myb sbb awk peramah kowt.
peramah ke ? heheeh ! awak-2 serius saia ckp walau pun kita baru knl tapi 
saia dpt rasa kn saia mulai rendu kt awk bila awk diam, sepi membisu.
urm.. saia da jatuh cinta kt awk kowt ? ops ! tidak  !!!! saia kata kn tidak tuk 
semua tuh ! saia menafikan tiap kata-2 di aty saia ! tai saia gagal ! urm.. saia 
tahu awk pun mula syunk saia kn ? awk tacke care saia. cara awk tuh uat
saia rasa bagai dihargai tapi saia takut tuk mengia kn semua tuh lebih-2 lagi awk tuh 
dah berpunya. saia ta na cari penyakit ! ta na jd perampas ! dan ta nak dituduh
merampas ! tapi saia gagal tuh lakukan semua tuh. antara sedar dan tidak kini kita
secara rasmi nya dah couple kn awk. urm.. tanggal 22/11/12 kita couple. saat tuh
aty nie masih lagi meragui awk tapi saia try tuh mempercayai awk dgn seadanya.
awk, thnks auw cz sudi hadir dan warnai hari-2 yg mendatang dlm idup saia.
saia harap awk kota kn semua janji awk. ples ! jgn sakiti aty saia auw. ples 
jgn kecewa kn saia auw. dan ples jgn mempersia kn segala kejujran dan kesetiaan
saia kat awk. sesungguhnya dlm sebuah perhubungan jst kejujuran dan kepercayaan
yang paling penting tuk terus kn semua ney. awk ! awk ! andai nya awk baca entry ney
owg nak awk tahu yg org syg kn awk ! serius owg nak stay di sisi awk selama nya. 
org jst harap awk setia, jujur dn percayakn org auw syg. lebiu


27 Disember 2011

- gegula kapas -
awak...
sorry taw coz mlm nie tetiber owg uat perangai. org tahu awk isau kn org tapi entah laaa.. org pun xtahu npew tetiber owg jd acm nie.. hukhukhukk ! owg nk gegula kapas :/ sedis nyer, nmer nak dapat ea area kuantan nie. awak, org perlukan awak tyme nie. owg nak awak kt sisi. owg xtahu npew owg suka merengek mlm nie. urm.. awak, badan org panas.. kepala owg wase berat sngt.. wase acm nk demam jerkk. perot owg wase lapar tapi owg xder selera nak makn : /
- 150 juta -
untuk kali seratus lima puluh juta
" hey kenapa kau masih lagi mahukan dya ? "
" apa kau buta, apa kau pura-2 suka ? "
hey seratus lima puluh kali itu
didepan semua engkau tarik tanganku
yang sedang buat muka kosong tak ambek tahu
sambil ketawa engkau bilang satu persatu
" dya mungkin bengis seperti singa "
" tapi dya nangis tonton cerita korea "
" dia mungkin keras bila bersuara "
" tapi dya jelas jujur apa adanya "
" aku lagi kenal dya "
dan lebih seratus lima puluh juta kali
aku pesan padamu apa yang bakal jadi
" engkau dan aku ada mungkin tidak serasi "
" kau sangat manis aku ini pula dawai besi "
di setiap seratus lima puluh jutanya
aku pun dalam hati semacam tak percaya
apa kau lihat pada aku jujurkan saja
terus kau cubit dagu aku sambil berkata
" sayang mungkin baran tak kira masa "
" tapi sayang tahan kalau yang salah saya "
" sayang mungkin saja keras kepala "
" tapi sayang manja bila kita berdua "
saya kenal sayang saya
buat apa dicerita bahagia kita rasa
biar tak dipercaya, perduli orang kata
baju ronyok tak apa, asal pakai selesa
berkilau tak bermakna, kalau hati tak ada
aku lebih bengis dari sang naga
tapi bisa nangis semata demi senja
suaraku keras tak berbahasa
kerna aku rimas gedik mengada-ngada
aku mudah baran tidak semena
mana boleh tahan angin cemburu buta
dan aku sengaja tunjuk keras kepala
aku punya manja kau saja boleh rasa
rahsia kita berdua



26 Disember 2011

25 Disember 2011

- coretan malam -
hey ! hey ! aku dah na tdow tp sblum tue
sempat lagi kowt aku singgah kt sini.. heheheeee
mak aikk ! bapak wase berat giler kowt mata aku,
kepala nie dah makin lentok dn lentok m'cari bantal..
hahahhaaa.. aduduuu npew ea aku ngatok awl sngt
tuk mlm nie ? urm.. myb sbb mlm td aku tdow lewat kowt
dan pagi td aku bangun awl.. ye k bngun awl pg td ?
hehee.. mata ouh mata, dah ta tahan giler kowt na terpejam.
arghhh ! nikmat nyaa dapat kati, tilam, bantal dn selimut.
lebih-2 lg dlm keadaan skrg, hujn lebat kt luar..
fuhh ! comfrem au td berdengkur jap lg nie.. : )
well ~ ! apa pun aku doa kn moga esk segala nya
berjalan lancar. esk pagi aku dah nak gerak balek kuantan,
urm bus pukul 11:00am pg esok. ouh ~! wase acm malas 
jerk nak balek kuantan. na stay kt umah bole ta ? bole ta ?
wahhhh.. ~! aku ta puas lagi nak melepas rendu dendam bagai 
kat family, aku xpuas lagi nak layan adek-2 maen games,
aku xpuas lagi nak berlumba dgn si basikal fixie tue. :/
ouh.. t'lalu banyak benda lagi yg aku ta sempat uat kowt..
cepat nyer masa berlalu kn ? padahal aku wase acm baru smlam
sampai kat kg. sedar-2 esk pg dah kena gerak balek kuantan
semula.. alamakkk ! nnt aku akn rendu kat mak, ayah dn adek-2..
hukhukhuk ! aku akn rendu masakan mak, rendu nak gado-2
dgn adek-2, rendu nak uat semua benda dgn dyowng dn aku
akn rendu si katil, tilam, bantal dn selimut aku.. hukhukhukk ~!
urm.. tapi apa pun aku akn kuat kn semangat. aku pergi demi
segulung diploma dan aku akn pasti akn yg aku berjaya m'perolehinya 
utk mak, ayah dn adek-2 aku ! yes ! aku akn lakukan demi mereka
yg aku sayang ! aku akn uat dyowng banda dgn aku !!!
arghhh.. mata aku pun dah semakin kecik nie, pedih dn ta
larat nak bkak dah nie.. so pape pun aku cabut dulu ea. eh-2 sblum 
tue aku m'harapkan hari esk yg lebih baek dari dari nie dn hari-2
yg sebelum nie.. i luv my family !!!


- gapai mimpi -
awak...
saat nie saia bagaikan bermimpi
saat nie saia bagaikan berkhayal
sepanjang masa saia habis kn utk awk
sepanjng malam saia habiskan dgn awk
semua nie saia lakukan dgn rela...
yes ! awak uat hidup saia bercahaya
awk yg uat kan hari-2 saia ceria
dan awk yg uat kn hidup saia bahagia
dgn awak saia gembira
dgn awak saia bergelak tawa..
thnks awk sbb uat semua nya tuk saia..
saia tahu saia bnyak susa k  awk kn ?
tapi awk still sabar dgn sikap saia.. : /
awk-2, saia nak awk tahu suatu benda...
walau seteruk mana pun saia
walau sejahat mana pun saia
tapi saia ta pernah tipu hati saia..
saia syg awk..
saia syg awk..
dn saia syg awk..
awk-2 ! lebiu syg :)



- sahabat -
ALLAH aturkan antara kita 1 pertemuan...

♥ Dlm 1 pertemuan dgn kehadiran 2 hati = saya & awak ,

♥ Dlm 2 hati , Allah berikan 3 rasa = sayang , kasih & cinta .

♥ Dlm 3 rasa itu diselitkan 4 tujuan = berkenalan , berteman , berkawan & bertemU/bErsama...

♥ Dlm 4 tujuan itu , tersembunyi 5 perkataan = teman baik selalu di sisi ,

♥ Dlm 5 perkataan itu tersembunyi 6 impian = sayang , kekal , setia , mengerti , menghargai & mengingati .

♥ Dlm 6 impian itu tersimpul 7 huruf iaitu SAHABAT ♥



- mata tidak mengatok -
awk..kebiasaan nya awk tdow lewat ea dan saia tdow awl kn ?
urm.. tapi mlm nie semua nya dah terbalek kn..
awk tdow awal sngt then tinggal saia sowng-2 dlm gelap mlm..
awk hingga saat ney saia still xdapat lelap kn mata.
saia risau kn keadaan awk..
urm.. saia bimbangkan kesihatan awk...
awk, awk kena kuat auw, rajin-2 mam ubt ae..
awk, saat nie saia on9 dlm kegelapan mlm,
acm-2 benda yg bermaen di fikiran saia..
tentang awk, tentang hidup, tentang study, tentang family...
huh ! awk, saia penat laa dgn semua niee..
bole ta saia nak stay dgn awk,
saia na lari dari semua prob nie !
saia dh ta na lagi fikir pape..
bole ta ? bole ta ?



24 Disember 2011

- dya demam ? -
urm.. aku happy di sisi family
aku bahagia di sisi family
tapi haty aku keluh resah terkenangakn dya.
aku risau kn keadaan dya.
aku risau kan kesihatan dya.
urm.. dya demam ? [?]
ouh ! serius aku risau pasal dya.
awk.. org risaukan awk, org
bimbang kan keadaan awk,
urm.. awk-2 moga cepat sembuh auw..
owg nak awak cepat sehad acm sblum nie..
owg na awk happy... :/
awk, aty owg xtenteram sejak pagi tadi.
awk tahu ta bertapa risau nye owg bile owg tahu
yg awk drive sowng-2 dari penang ke kedah ?
fuh ! serius xsenang dudk owg du buat awkk.
tapi apa pun alhamdunillah akhir nya awk selamat sampai
ke kg kn. awak selamat sampai ke sisi keluarga tersayang.
saia harap dyowng dapat take care awk sampai awk sembuh..
urm.. awk sorry taw sbb owg ta dapt na jaga awk. jarak dan masa
menghalang owg tok berada di sisi awk. urm apa pun owg doa kn
kesembuhan awk.. owg ta na awak saked lama-2.. owg sedis sngt 
tiap kali awk mengadu yg awk ta lara, kepala awk saked dan badan awk
letih-2. owg sedis sbb ta da pape yg orang bole uat melain kn berdoa utk awk.
awk, moga awk cepat sembuh. jgn lupa mkn ubt taw ! [!]

# saiasayangawak #

- mereka buatku bahagia -
Ya Allah aku bersyukur padaMu,
rezeki yang family aku dapat datang mencurah-2,
kegembiraan kami tiada banding nya,
kebahagiaan kami tidak terkira,
namun kami tetap mengingatiMu...
sesungguhnya aku bersyukur kerna Engkau 
memberi peluang agar aku terus dapat merasai
nikmat kebahagiaan di sisi keluarga yang aku sayangi.
hari nie aku bagahia sangat sbb adik-2 aku jd bdak 
yang baek, xde gado-2, xde nakal-2 dan xder degil-2.
huhuuuu.. ! bah kan dyowng uat aku tergelak sepanjang
hari dgn lawak yg tah apa-2 dan pelbagai cerita yg
m;cuit ati aku. urm.. masa aku dgn dyowng jst sesingkat 
cuma so aku cuba tuh menghargai masa-2 tersebut. aku harap
sngat aku berjaya jadi kaka yang terbaek uat dyowng. apatah 
lagi jst aku laa satu-2 nya kaka yg dyowng ada. aku harap sangat
aku dapat jd kaka yg bole ada di sisi dyowng saat suka dan duka..
urmmm... masa berlalu sangat cepat, sepantas kilat aku bagaikan
hanyut dgn kebahagiaan di sisi owg-2 yg aku sayangi.. sesungguhnya 
saat aku akn berjauhan dgn dyowng, pasti aku akn merasai kesedihan
yang teramat. apatah lagi masa utk kami sekeluarga berkumpul amat laa 
payah... aku sayang family aku ! aku syg adik-2 aku ! aku syg dyowng !!!

- aku ! aku dn aku ! -
happy aku berpanjangan utk hari nie
aku happy di sisi family tercinta
aku happy di sisi owg tersayang
dan aku happy dgn kehidupan aku sekarang
kwn ? kwn ? kwn ?
huhhhh ! myb uat sementara waktu aku 
xder kwn baek kowt.. kwn rapat ?
no ! no ! no ! better aku acm nie laaa.
aku penat tuk t'lalu baek dn rapat.
huh ! aku dicari tyme susah..
aku dibunuh tyme dyowng kehappyan..
wtf laa beb ! acm tuh ke kwn hah ?
hey ! hey ! aku xlapaa laa nk kwn dgn dyowng,
urm...


23 Disember 2011

- lena diulit mimpi -
nyte syg,
aku dambarkan hidup denganmu
aku inginkan hari-2 ku bahagia di sisi mu
aku ingin kau melindungi tiap langkahku
aku mahukan kau dimata saat aku terjaga
yang ku mahu hanya laa kamu
selalu di sisi ku
yang ku ingin hanya laa kamu
selalu di hati ku


# lebiu ! lebiu ! miss u ngek ! #
- bahagiakah aku ? -
awk..
awk cakap owg uat awk bahagia kn so awk syg owg. awk ckp cinta awk tue dia makin pudar kn sbb awk dah ta bahagia dgn dia.. urm.. awak, andai kata suatu ari nanti saia da tak mampu lagi uat awk bahagia kn adakah cinta awk tuk saia ugk akn pudar seperti mna pudar nya cinta awk kat dya skrg ? awk owg akui dgn perkenalan yg singkat kita dah bole berangan gapai mimpi bersama. bertapa susah nya tuk owg menidak kan rasa syg terhadap awk yg mula hadir dalm aty ini. owg dah penat, org dah serik, dan org dah ta nak lagi b'couple-2 bagai tapi sejak knl awk org terpaksa lupus kn semua tuh. ilng suda prinsip yg owg pegang selama nie. " NO LUVNO CRY ". urm.. awk, saia akui saia mula syg awk dan saia bahagia bila awk disisi. tapi kekadang saia takut andai awk pun sama acm yg laen. andai nya aty nie terluka lagi. kekadang aty nie sering bertanya sejauh mana rasa sayang awk tuk saia ? sejauh mana rasa cinta awk tuk saia ? dan sejauh mana rasa rendu awk tuk saia ? sekarang jarak dan masa memisah kan kita so pelbagai kemungkinan bole berlaku kn dan semesti nya semua tuh menghantui saia. :/ . urm.. awk, saia sayang awk ! tanggal 22/12/11 jam 2:30am menjandi saksi terpatri nya cinta kita ddan saia harap semua tuh terus kekal dan berkekalan.. saia harap sngt awk dapat menjaga sekeping aty yg telah awk curi dari saia. dan thnks awk coz utk setakat nie awk selalu ada saat owg suka dan duka. hampir tiap malam awk sanggup bersengkang mata semata-2 tuk temani owg uat esmght dan thnks ugk sbb tiap mlm awk perabes kn krdt mxs semata-2 nak berbual dgn owg. awk2 thnks sngt-2 auw. saia syg awk


# saia syg awk so please laa jgn sakiti saia #
- nasi ayam MAK -
mak...
thanks auw coz susa-2 je masak kn nasi aym tuk ank mak yg nie. owg tahu mak happy kn sbb owg dapat balek lama tuk kali nie. urm.. owg nampak riak wajah bahagia di muka mak. mak, owg pun happy sbb dapat jumpa mak, ayah dn adek-2. owg harap sngt kita semua bahagia dn harmoni selalu. mak, org ingt segala pesnan mak. mak pernah ckp kn, walau sekaya mana pun anak-2 mak, walau setinggi mana pun dyowng belajar, mak jst harap kita semua dapat berkumpul dlm satu family kn. urm.. mak, org akn ingat pesanan mak tue. owg janji owg akn belajar beto-2, owg akn uat mak bangga dgn result owg. mak, owg rendu mak. heheee smlam owg ingt nak pelok mak lama-2 auw tapi segn laa plak sbb adek-2 tengok. bwerkk ! nnt dyowng jelous kt org kn mak. :)
mak, ayah, org syg kn mak dan ayh. owg pun syg kn adik-2. owg jnji akn bela nasib keluarga kita. lebiu'all


# aku sayang family aku #

- gedix -
aku tidak berharap untuk 
menjadi orang yang
terpenting dalam hidupmu
kerana itu merupakan
permintaan yang terlalu besar
bagiku...
aku berharap suatu hari
nanti jika kau
melihatku...
kau akan tersenyum dan
berkata...
" DIALAH ORANG YANG SELALU MENYAYANGIKU "


- na tdow ! yeyehh [!] -
hey geng ! [!]
ari nie aku catat rekod kowt tdow jat 2jam je..
masa mlm aku di abes kn dgn maen game.
yeyeee ! aku kembali m'gilerk maen MY SHOPS
eh-2 kowng yg layan game tue meh-2 add aku.
kta  tmbnh kn jiran tetangga then rajin-2 laa bagi 
apew-2 yg ptt auw.. heheh [melalut suda]
tadi bosan-2 maen game kn sempat lagi kowt aku edit
pixca with someone. hehhehe ! sapa dya ? lalalalaaa
sbnar nyer utk entry nie aku nak mengadu pasal mata tp
tah acm mane bole melalut bagai.. :)
waaaaa.. ~! mata aku da mengatok tahap gaban nie.
aku nak tdow ! aku na tdow ! aku nk tdow bole ta ?
mlm td raga-2 kes serangga tue aku terus ta dpt tdow auw :(
pdhal org laen dah syok tido lena di ulit intan permata.. hahha
hey-2 kowng ples auw jgn gnggu aku beradu ea. hehhee
nnt ble dah puas tdow aku smbung on9 kembali..
tapi bole kn on9 ? urm.. btw aku dah jnji dgn adek aku nie,
tuk ari nie aku nak bawak dia pergi shopping, nk teman
dia pergi merayap naek si basikal keding tue then nak lyn maen
game sama-2 dgn dya.. 
apa pun aku harap plan tuk ary ney berjalan lancar :)


take note : mlm td sepanjang malam aku xdapat tdow, nasib baek ada dya yg sudi teman kan aku. kesian kt dia kn sbb aku ganggu tidow dia. hehehe dah laa pagi nie dia kerja, nnt comfrem-2 dya sambung tdow kt ofis ney. aptb laaa ! comfrem keje ta berjalan tuk ari nie kn ! kn awk : ) heheheh.. awk-2 seandai nya awk baca entry nie kn, org nak ckp thanks auw coz sudi teman org txt + gayut mlm td.. dan sorry coz owg da susah kn awk ea :) awk syg owg kn ? [?] :|

- raga-2 serangga -
halamakkk ! pagi ney tidow aku t'ganggu 
raga-2 serangga. ada k ptt si serangga tuh pergi
masuk dlm telinga kiri aku. apew beliau ingt telinga aku
nie gua gelap k huh ? [?] perhh ! sedikit cuak laa tadi
tapi apew pun semua dah kembali ok. nasib ada mak
kesayangan aku td. thnks mom sbb tlg sapu kn ubt kt 
telinga owg td. lebiu mom ! muuuahx ! [!] [!]
urm-2.. alng-2 da da t'jaga nie kn terus aku xdpt nk
smbung tdow so apew lg b'online laa aku smpai ke skrg.
hehehhh .. td aku t'jaga dlm pukul 2:00am dn skrg lebih kurng
pukul 5:00 am so mmg comfrem langsung xsmbung tdow laa
jawab nyer yerk.. aptb ! tp xpew nsb baek si lappy
dn brookbank ney ade so dpt laa jd teman sejati aku uat
sementara waktu nie.. hehehheee.. uit-2 aku on9 ukn sbb nk
m'gedix-2 ukeh tp skdar maen games.. :)
MY SHOPS ON FACEBOOK : )


22 Disember 2011

- home sweet home -
alhamdunillah akhir nyer sampai ugk aku di hampung halaman. terubat segala rendu dendam aku kat family tersayang. urm, sbnar nyer aku balek kg nie langsung xdirancang taw. niat di hati sepatut nyer aku ikut kawan balik keratong tapi last-2 minut aku terpaksa batalkn coz nak settle kn seditil prob pasal cimb bank.urm.. tadi sblum gerak balek kg, aku sempat laa pergi cimb bank area depan Berjaya Megamall, Kuantan tuk tnyer pasal kehilangan duet dari bank aku. urm.. akak yg jada reception tue ckp myb mesin ATM yg aku uat kuar duet tue ade prob so myb duet aku tertelan. alamakkk !!! duet tertelan ? huh ! mmg frust giler doe, dah laa duet tue aku smpan semata-2 nak uat bayar sewa umah.. so acm mne ea ? akk tue ckp myb lagi 2 3 hari pihak cimb bank akn bank in kan balik duet tue kat aku so syukur. even benda tue lambat tp aku pasrah dn reda jerk janji aku dapat balek duet tue.. ok-2 kita tutup story pasal duet dn cimb bank. ok, so skrg nie aku nak story pasal keadaan aku skrg. aku wase dah acm nak pengsan jerk kowt. penat giler aku tunggu bus kt terminal makmur td. menggong ! menggong ! dalam tiket cakap puluk 3:15 pm padahal bus tue gerak pukul 4:20pm. fuhh ! lama gilerk kowt kelewatan bus tue tapi apa pun aku pasrah je, janji dapat balik kg dgn selamat. hehehhe... td sepanjang dlm bus aku jst tdow-2 dan sesekali txt dgn someone.. lalalalalalaaaaa... :)
apa pun kn kwn-2, meh sini aku nak habaq mai, aku skrg dah sampai umh. aku dag sampai umh, dn aku dah sampai umh. aku happy di sisi family tersayang :)


21 Disember 2011

- sesaat kau datang -
awk..
p'knlan kita tnpa dirancang
perbualan kita tanpa skrip
tngkah laku kita ukn lakonan
perasaan kita bkn perjudian
thnks sbb awk uat owg happy.
apa ada tyme owg sedis,
awak ada tyme org prlukn someone
dan thnks ugk sbb awk snggup
bersengkang mata lalu korban kn
krdt awk tuk org.. awk org hargai 
sngt semua pengorbanan awk kt owg.
urm.. awk org nk awk tahu org syg awk.
tapi org takut andai suatu hari nanti semua
rasa syg tuh akn hilang. awk-2 org penat 
dgn kata-2 cinta. org letih dgn kaseh syg.
org jst nak kebahagiaan dn org harap awk 
dapt uat owg bahagia syg :|


- duet burn -
perhhh ! tersentap jantung aty aku raga-2 duet lesap RM 150.00 dlm akaun aku. wahhh ! rase acm nak ngamuk tapi utk apew aku ngamuk kn. urm.. alaa-3 dah laa duet tue aku nak uat bayar sewa umh.. ishhh ! so skrg ne aku nak cari duet ? urm.. aku xnk laa guna simpanan yg ada tue coz tue duet aku nak enjoy. mintak dgn family ? huh ! nk maty k apew.. apew aku nak jwp klau ayh tnye nnt mne pergi nyer duet tue. so pape pun esk aku tekad nak pergi cimb bank. aku nak tnye balek apew yg berlaku sbnarnnye nie... : /


- rugi -
adus ! pagi nie xdapat pergi clas raga-2 ujn.
urm... rugi nyer subjek digital II dan math III..
alaaa pdhal aku dah nekad xnk ponteng class.
urm.. harap-2 clas tue xde laa bnyak sngt
yg lect-2 aku ajar ea...
harap-2 aku dapat kejar lagi  apew yg dyowng
belajar tuk minggu nie.. hurmm :/


20 Disember 2011

- ombak rendu -
Tuhan tolong lembutkan hati dya
untuk terima ku seadanya
kerna ku tak sanggup
kerna ku tak mampu
hidup tanpa dia di sisi ku
Tuhan aku tahu
banyak dosa ku
hanya ingat kamu
kala daku duka ku
namun hanya kamu
yang mampu membuka
pintu hatinya tuk cintaku
malam kau bawalah rinduku
untuk dirinya yang jauh dari ku
agar dia tidak kesepian
selalu rasa ada cinta agung
hujan bawa air mata ku
yang mengalir membasuh luka ku
agar dia tahu ku terseksa
tanpa cinta dia di hati ku


- wake up ! -
hey orange ! wake up ples !
dah-2 jgn nak duk berangan sngt laaaa.... 
lagi 3minggu dah nak test I so better stdy ! stdy !
esmgth b'lambak yg tertangguh so uat bagi siap.
orange ! orange ! ingt xazam ka tuk naik kn pointer
so ples laa jgn malas.. kuat kn usahaa.. study beto-2 !
urm... aku sering b'kata-2 dlm diri nie..
aku nak dapat kn balek dekan tuk sem nie
tapi npew ea makin lama aku wase makin malas
dn malas ! npew aku makin hanyut nie..
Ya Allah, bantu laa hambaMu ini..
Engkau kuat kn hati aku, cekal kn azam aku
dan teguhkan pendirian aku.. kuat kn semangat aku
tuk uat esmgth yg berlambak-2.. 
Ya Allah, terangilah hati aku tuk m'dapat segala 
ajaran yg diajar.. aku nak b'jaya ! yeyeeehhh !


wake up ORANGE ! wake up dear ! #

- telefon berbunyik ! -
Tatacara jawab telefon paling kerek ! :) 1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please? Jawapan: maap.sini bukan balai polis. 2. Soalan: haloo, siapa disana? Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane.. 3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak? Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya. 4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323? Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur. 5. Soalan: haloo, mak ade rumah? Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli. 7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti? Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... time kacih. 8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye. Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap 9. Soalan: halloo... ... Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar? 10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya... Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan. 11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412? Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu. 12. Soalan: assalammualaikum... Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib jawab)
- nak tidow ! -
haiyakk orange ! ble nk tdow nie ?
esk pagi-2 ade clas kn ?
urm ! urm !
math III, tekno II dn analog II
adus ! esk semua subjek kira-2..
mmg blur dn blur laa otak aku...
alamakkk ! lectr plak yg ladies-2 bagai...
comfrem aku smbung tdow dlm clas nie..
tdak ! tdak ! tdak !
aku kena kuat dn tahan mata !
aku kena fhm ape yg lectr ajar !
aku tekad nak b'ubah..
aku akn tumpu beto-2 dlm class.
aku nak naek kn pointer !
yeyeeehh ! aku nak dekan sem nie !
yeyeeehh ! aku mesti bole uat..
aku kena kuat dlm semua niee...


-nyte -

19 Disember 2011

- tak terduga -
ari nie idup aku happy [ada ugk sdikit kesedihan tapi abaikan]. urm.. ari nie tah npew smgt sngt aku bngun pergi class.. hehee myb sbb lect yg ngajar tye smart kott.. hahhaha xbole blaaa.. smart tue mmg smart tp hampeh punya lectre.. langsung xtepati masa. huh ! ckp clas pkul 8.30am tapi pkul 9;05am baru nampak batng idung dia.. hahahha ! tapi apa pun aku enjoy belajar dgn en.nazani tue sbb dia sporting dn menajar dgn m'guna kn pendekatan yg mudah tuk aku fahami.. then yg paling aku ske sbb dia slalu nya uat clas sekejap jerk.. like ! like ! acm tadi clas sptt nyer abes pkul 12.30pm tapi pkul 9.45am smua dah bersurai.. hahahah.. urm.. td abes je clas aku trus blaaa balek umah.. - home sweet home babe -

********************************************************************
tgah ary td aku lepak dgn member, dak polisas [fiq]. huh ! td frst time aku pekena mee celup kt kedai mkn area terminal.. agak best laa tapi sedikit pedas beb ! mau menangis aku td tp nsb baek dpt cover dgn kunyah ais.. heheee. urm, fiq-2 sbnar nyer kn bnyak benda yg owg nk stry kt awk tapi td ada kwn awk kn so laen kali jerk laa ea.. heheee.. lama xjumpa awk. lama xtxt gilerk-2 dgn awk.. urm.. rendu plak dgn semua tue.. owg tgok awk skrg dh makin happy, bagus laaa. org doa kn awk happy sokmo dn dapat mula kn hidup baru.. xpayah laa sedih-2 sngt auw kwn !hehehee..

**********************************************************************
lepas jumpa si fiq terus aku balek umah.. semat ugk laa aku mengemas ape yg patt sblum kuar plak dgn si fatin dn dielaa.. fuh ! mmg xbole plakk, bole plakk dyowng tarik aku pergi karok kn.. alamakkk ! dyowng tue mmg hantu karok laa doe.. aku ? alaaa xde hal laaa.. i follow u.. ~ hahahaaa... karok, ronda-2, shopping-2, bla bla bla.. then kami terjah plak ke giant area Tanah Putih.. wah ! wah ! k situ bole plak pekena hOt platt. fuh tah mane aku sumbat semua mknan tue aku sendiri pun xpasti.. tp sememangnya kehabisan semua yg aku mkn sbb hot platt tue mmg fav aku la babe.. hahhaha... skli lg merayau dlm giant tue tanpa arah tue.. hehehe tapi sempat ugk laa aku shopink skit barang... skit ke ? mahu nya abes dalam RM 5+ ugk laaa.. pokai-2... abes merayap trus balek umah.. sampai-2 dah pukul 8.++ pm. perhh ! badan penat gilerkk siottt ! tapi apa pun aku enjoy sngt-2..balek umh terus on9 fb, tagged, blogger dn skype : )

**************************************************************************
tgah-2 on9 fb bole plak aku skype dgn si acu sengal.. heheeh weh babe ka mmg sporting la doe. thnks auw sbb uat aku t'gelak bagai owg giler kt dpn lappy nie... hahahha thnks ugk sbb ko sumbng kn bakt nyanyian ko tue tuk di perdngrkn kat aku auw kwn : )


take note : tadi sepanjang hang out dgn si fatin dn diella, aku happy sngt. sbb apew ? hehehee sbb diella pegang tngn aku. dia take care aku. urm, aku wase acm dihargai sngt. thnks auw diella tue semua tue.. lebiu kwn : )

18 Disember 2011

- mood tomyam campur -
awak... saia dah mula syg kn awk. saia dh mula rendukan awk. urm.. npew awk uat saia acm nie ea ? awk bagi saia harapan, awk bagi saia kekuatan, awak bagi saia cahaya, awk bagi saia kekuatan dan skrng awk sendiri yang hampir musnah kn semua tue. awk uat saia makin hilang kepercayaan trhadap awk, awk uat saia meragui kejujuran dan keikhlasan awk. awk ! npew awk uat saia acm nie ? mmg silap saia sbb izinkan awk dekati dan terus masuk dalam aty nie, tapi saia xde daya tuh halang semua tue. urm.. saia dah syg kn awk ! saia syg awk ! saia syg awk ! saia benci semua nie ! saia benci kasih syg nie ! sbb semua nie menyakitkan. saat saia di sini merana hiba sdng kn awk kt sana tgh bergelak happy kn dgn dia. urm.. bodoh nya saia sbb syg kn awk.. nape laaa saia x tentang sehabes mungkin kaseh syg saia tuk awk ea ? awk, saia dah penat tuk menidak kn semua nie akhir nya saia akui ugk yg saia telah syg dan makin syg awk ! saia takut awk akn tinggalkan saia suatu hari nanti di sbbkan dia.. saia sedar saia nie sapa awk, jst menumpang kaseh syg awk kn ? saia tahu saia xde hak tuk syg awk sbb awk still lagi milik dia ! urm... tiap kali saia tumbulkan isu ney awk slalu ck kn bagi awk masa, bagi dia masa setelah semua nya selesai awk dn dia akn break kn.. awk suruh saia fahami awk abes saia ? sape yg sudi tuk fahami saia ? awk ckp awk terpaksa jaga hati dia kn ? dn saia plak terpaksa jaga hati awk kn ? abes aty saia sape yg nk jaga ??? awk ckp awk syg saia, sjst saia dlm aty awk abes npew awk still lg dgn dia ? huh ! saia benci situasi nieee ! saia benci semua niee ! huh ! sejak kita knl awk selalu txt saia kn, tiap mlm sblum saia tdow awk akn layan kerenah saia kn, awk call saia, awk uat saia happy sblum tdow tapi sejak dia dtg balek kt awk semua tuh bagai kn ta wujud ! sfon saia sepi tanpa awk.. fon saia sunyi tanpa call awk ! saia ternanti-2 txt awk ! saia tertunggu-2 call awk ! saia rendu awk ! awk taw x apew yg saia rasa ? acm org bodoh ! ya ! mmg saia bodo kn sbb syg kn ! sdng kn saia tahu awk hak owg ! awk, saia ta nk dilebalkan sbgai seowng perampas ! andai diberi pilihan izinkan saia undur diri. lagi pun antara kita berjauhan kn so selama mana mampu untuk kita pertahankan rasa kasih dn sayang dalam hati kita berdua ? sdng kan awk dn dia berdekatan malahan stay bersama. tipu laaa klau tiada api cemburu dlm diri saia andai awak bersama dia.. ya mmg saia jelous ! jelous sbb awk sentiada dekt dgn dia, selalu dpt jumpa dia sdng kn saia ? huh ! awk, saia penat dgn semua nie... saat jiwa saia hampir kering tanpa rasa cinta, kenapa mesti awk datang menghulurkan baja utk membungakan nya ? kenapa mesti ayak membajainya dgn kaseh syg ? dn sekarang saat cinta tue makin berkembang mekar kenapa saia merasakan seolah-2 cinta kita makin jauh dn jauh ? urm... saia benci semua nie ! ples jgn seksa saia dgn semua nie.. urm...


# aku benci cinta #

- alhamdunillah -
alhamdunillah, syukur
saat nie pert aku dah kekenyangan.. 
hehehehe ! giler pnyer bdak abes
semua benda nak di beli td. sabr !
tuh laaa nafsu tyme pose kowt.
alaaa lantak dyowng laaa nk beli 
apa pun jnji aku b'jaya kawal nafsu td..
heheee cukup laa jst nasi aym dn 
kek comel. urm.. niat di hati
nak beli gegula kaps tapi xde pun..
hampa nyer aty nie.. tah mne laa nak
cari gegula kapas ea.. kempunan 
gilerk kowt kt gegula kapas tue..
dah lama gilerk aku x mkn.. hehehe


# yum ! yum ! yum ! best #

- percintaan ini -
Masih terbayang di ruangan mataku
Saat indah bersamamu dulu
Masihku ingat janji manismu
Bertakhta di hatiku
Oo oo oo

Di kala itu engkau lah bintang
Menyuluh malam yang kegelapan
Tetapi kini tiada lagi
Tinggal aku sendiri

Percintaan ini amat memilukan
Perpisahan ini sungguh menyakitkan
Namun apa daya terpaksa ku telan semua kepahitan

Kepiluan ini meracun hidupku
Kesunyian ini membunuh jiwaku
Tergamak kau sayang
Melihat diriku dalam kesedihan
Dipermainkan olehmu

Sia–sia saja percintaan ini
Tak bisa sampai ke puncaknya
Sekelip mata hilang semuanya
Yang tinggal hanya airmata

Oo oo oo

Percintaan ini amat memilukan
Perpisahan ini sungguh menyakitkan
Namun apa daya terpaksa ku telan semua kepahitan

Kepiluan ini meracun hidupku
Kesunyian ini membunuh jiwaku
Tergamak kau sayang
Melihat diriku dalam kesedihan
Dipermainkan olehmu

Sia–sia saja percintaan ini
Tak bisa sampai ke puncaknya
Sekelip mata hilang semuanya
Yang tinggal hanya airmata


# cinta itu gilerk ! #

- kwn ouh kwn -
kawan ke andai bila susah baru cari ?
kawan ke andai bila kesunyian baru cari ?
kawan ke andai bila kesedihan baru cari ?
kawan ke andai bila kesempitan baru cari ?
MMG BETO-2 KAWAN LA ACM NIE KN ? [?]

huh ! benci ! benci ! tgah syok-2 tdow bole plak si kwn aku nie ganggu. perhhh mmg berasap laa kn, klau call semata-2 nk ngadu sbb gado dgn patner kn ! mak aikkk angin satu badan doe. hey ! hey ! kwn , amboi-2 tyme gado dgn patner baru laa ko gedix-2 nk cari aku kn ? huh ! tyme aku sedih mne ka ilng ? tyme aku down mne ka doe ? beto kata owg kn di sbb kn patner kita bole lupa kwn kn like u laaaa... urm.., aku xsangka ka snggup buang aku jauh dari idup ka smata-2 sbb dia. ka bkn lagi kwn aku yg dulu. sumpah aku ckp, ka yg skrng langsung aku xknl.! untung laaa kowng kn sbb sayang menyayang smpai lupa aku. huh ! tapi tyme gado baru laa kowng b'lumba-2 cari aku kn. hey kwn , ingt skit auw aku nie bkn tmpat kowng luahkn prob laa beb ! aku pun ada hati ! aku pun ada perasaan ! sumpah aku rindu kn ka yg dulu. hurm.. kekdang aku wase nyesal sngt sbb dulu aku snggup b'pans hujan, snggu[ b'sengkang mata smata-2 nk tman kowng date last-2 nie balasan yg kowng bg kt aku kn ! mmg terbaek laa kwan ! urm... kwn ! kwn ! kwn ! andainya ka baca enty nie kn, yes ! mmg aku tuju kn entry nie kt ka ! aku nak kau tahu b'tapa terasa nye aku kat ko ! urm....



- renungan -
di waktu kamu ingin melepaskan seseorang

ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya

di waktu kamu mula tidak mencintainya

ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta dengannya

di waktu  kamu mula bosan dengannya

ingatilah saat indah kamu bersamanya

di waktu kamu ingin menduakannya

ingatlah bahawa dia selalu setia kepadamu

di waktu kamu ingin membohonginya

ingatlah dia telah jujur denganmu


# berdua bersatu #