02 Mac 2012

- belajar dari kesilapan -

assalamualaikum...

siang beranjak ke malam beranjak ke pagi hampir memasuki subuh. tapi mata ku masih segar dan langsung tidak terasa untuk tdow. yeyeeehh ! aku laa burung hantu yang paling licah mlm nie. lincah k ?
actly aku masih terkejut dgn apa yang berlaku sebentar td.. huhuuu apakah ?

utk mlm nie aktivti aku jst on9, on9 dan terus on9 sampai skrg. tapi malam nie berbeza dgn mlm yang sudah-sudah sbb entah kenapa aku tergerak hati untuk online semua laman sosial yang aku ada secara serentak.. yeyehh ! aku online fb, skype, ym, tagged, bearshare dan tweet sekali gus dalam satu masa. hah ! line aku mmg xpayah nak story laaa kn, smm mmg dah jd lembat, slow, tenat bin nazak tahap tenuk.. mmg agak bengkak ugk laa aty nie melayan sambil menunggu satu persatu loading dengan selamat dan jayanya. hurmmm.. apa pun untuk mlm nie aku belajar sesuatu yang berguna.

nak dijadikan cerita, tapi tyme tgah2 aku syok on9 fb, tetiber aku tergerak hari tuk tgur sorng kwn. aku knl dya dari dlm tagged lagi , so kira nya mmg agak lama ugk laa kami knl kn, tapi selama nie xpernah terfikir laa plak nak jumpa face to face. tapi td entah mcm mne boleh plak kami berskype sambil gedix gossip berkenaan isu semasa.. hahaha ! no politic ok ! don't like tahap gapan !

hurm.. dya story kat aku pasal prob dya dan aku pun bagi laa sdkit sbnyak nasihat. konon macm owg yg berpengalaman laa. tapi entah apa segala bagai nasihat aku tue boleh pakai ke tidak ea ? kuikuikuii...
duk tgah2 dgr dya story tetiber dya ckp yang awex dya tue mcm menyamar dgn awex kwn baek dya. dlm erti kata laen awex kwn baek dya menyamar menggunakan identiti palsu dan tackle dya. omg ! serius tersentap jantung i nyahhh ! kebetulan plak si awex dya tue ckp duduk serumah dgn si awex ken baek dya so mmg tak dijangka laa kn. tapi yang pelik nyer setiap kali dya nak wabcam, vdeocall dan ajak jumpa awex dya xpernah setuju utk jumpa dya.. kenapa ? kenapa ? kenapa ? pelik kn ! dan yang lebih pelik lagi tiap kali dya pujuk si awex dya spaya wabcam, kenapa mesti si awex kwn baek dya yang akn tayang muka dpn lappy tue. kenapa bkn si awex dya yang tayang muka sendiri... hurmm.. aptb !

tadi lepas aku duk dgr dya story pasal kesangsian dya kat si awex dya, tetiber terdetik di hati aku. tak sangka ea zaman skrg ada lagi yang sanggup guna taktik mcm nie utk tackle owg. hahahaaa ! manusia ouh manusia ! bila dah nama nya manusia so pasti akn guna berbagai cara untuk dapatkan apa yang dihajatikan. dunia maya dgn manusia mmg xdapat dipisahkan. dalam dunia maya mmg semua benda boleh jadi. tidak ada apa yang mustahil lowt so better kita berhati-2.

jadikan pengalaman lalu sebagai iktibar utk kita meniti hari esok. pedoman di masa lepas berguna buat kita di masa akan datang. tapi apa pun berlaku, aku harap si kwn aku tue tabah dan sabar dgn semua nie. i'Allah semua nie akn terbingkar ugk suatu hari nanti.. heheheee dan aku ? aku xsabar nak tgok apa yag bakal berlaku seterusnya nanti. tapi apa pun aku mengharapkan kesudahan yang baek buat si kwn aku :)


take note : tadi aku ada laa skype dgn dak2 fb.. hurmmm dyowg ajak aku couple ! ops couple ? no ! no ! no ! aty aku masih blum terbukak utk terima dyowng. yes ! aku akui dyong baek, funny, berotak ting tong mcm aku tapi sorry aty aku msih xdpt lupakn dya. syg aku kt dya masih kuat dan aku akn terus bertahan dgn sisa kasih syg aku utk dya. sekakat hari nie syg aku masih dan hanya utk dya. myb one day semua nie akn berubh kowt tapi aku perlukan masa utk semua tue. syg aku masih utk dya. kenangan bersama dya masih utk di ingatan aku. aku masih sayang dya... stiil lov u ddy


Previous Post
Next Post

post written by:

0 Pengkritik: