04 Mac 2012

- nervos + tkut + blurr -

ASSALAMUALAIKUM 

tiap saat, tiap detik, tiap masa dan ketika
seagak berlalu dengan pantas. aku merasakan
kehadiran semalam terlalu kejap, belum pun sempat 
untuk aku menghayatinya, namun semalam telah pun berlalu.
hari ini tanggal 040312, aku mengharapkan agar hari 
nie tidak berlalu pergi. tapi mana mungkin semua tue berlaku kan.
heheheee ! actly, aku tengah gementar nie, blur pun ada gak..
ishh ! aty aku nervous giler memikirkan tanggal 050312 yang bakal tiba.
serius aku duduk langsung tak senang untuk hari nie. kenapa ? kenapa !
aku menhgarapkan agar hari nie berlalu dengan perlahan. aku ingin menghabisakan
masa-2 terakhir dgn family tersayang. hurmmm..
nampaknya esok aku akan lapor diri di Akademik Binaan Malaysia (ABM).
tak sangka esok segalanya akan berumah. sekali lagi aku terpaksa berjauhan 
dgn family dan sekali lagi aku akan berperang dgn buku sambil mengtelaah
demi memeggang segulung kejayaan. i'Allah aku akn lakukan yang terbaek
demi family dan owg yang aku sayang. aku mengharapkan sinar kejayaan
mengiringi langkah kakiku esok. kuikuikuiii ! yeyehhh ! chayokkk oren !

ok-2 bercerita mengenai esok, sbnar nyer aku tgh blur nie,
hurmmm, ayah dan mak aku xabes-2 gesa supaya pergi jumpa nenek,
mintak restu sebelum aku pergi lapor diri esok. tapi bermacm-2 alasan yang aku 
bagi kat dyowg sbb aku xnak pergi umah nenek ! aku xnk dan xnak !
sbnarnyer bkn ape, aku nie mls nak bertengkar jerk. aku pasti tyme-2 mcm nie
mesti maksaudara yang aku xsuka tue ada skli kat umah tue. so aku mls laa
gaduh-2 dgn dya nanti. lalu aku mengambil jalan mudah untuk tidak ke sana :/
kejamkah aku ? kejam sangat ker ?
telinga nie dah penat mendengar dan hati nie dah letih bersabar ! 
tahap kepenatan dan kesabaran aku ada had dan sempadan. aku takot nnt
aku xdapat na kawal emosi lagi. aku sbgai anak sedara better aku mengalah kan ?
tapi kenapa ? kenapa mak dan akyg aku langsung xnak faham dgn situasi nie ? hurmmm....
apa pun aku harap sangat yang aku xkn jumpa dgn dya lagi. aku benci ! dan benci !
setakat mak saudara mcm nie, aku langsung xhairan laa kalau aku kehilangan dya !
apa pun berlaku, aku harap ada sinar utk aku keluar dari semua kemalut nie.




Previous Post
Next Post

post written by:

0 Pengkritik: