01 Mei 2012

# SOUL EMPTY

- sorry capital J -


dear ' capital J'

awk...
saat kita mula kenal, awk seorang yang happy, awk sering uat saia ketawa ngn kenakalan awk. tiap saat ada je topic yg awk nk share ngn saia kn, biar pun topic yg merapu tapi ianya dari cara penyampaian awk telah uat saia tertarik ngn topic tersebut. huhuuu ! frst kita kenal, uat saia tersenyum sumbing sorang-2. perspeksi saia kat awk waktu kita frst knalkan, awk sorang yg happy go lucky, awk selalu uat owg disekeliling tergelak ngn kerenah awk, awk suka pendam prob sowng2, awk selalu memikirkan perasaan orang laen sampaikan perasaan awk sendiri terabai. kan awk ?

awk...
kita kenal dlm masa yg singkat je kan. tue pun secara tak sengaja, tapi sesingkat itu ugk awk dah uat saia percayakan awk. kita kenal tyme saia memerlukan someone utk jd pendengar yg setia dn trnyata awk laa pendengar itu.. huhuuu ! kesian kat awk kn, selalu je dengar saia mengadu yg tah apa-2. saia akui kesabaran awk ngn sikap saia nie telah uat saia tertarik kat awk. tapi saat tue saia pendamkan semua tue sbb pengalaman lalu uat saia jd fobia, tapi tak sangka plak saia tak bertepuk sebelah tangan. awk, thnks sbb selama nie sudi dengar segala keluh resah saia, awk ada tyme saia sedih dn awk juga yg bersusah payah uat saia tersenyum riang. thanks awk, saia hargai sangat segalanya yang awk lakukan ! awk take care saia, awk paksa saia mkn ubt even awk tahu saia paling benci ubt dan thnks uat sbb selalu meleter kat saia. saia tahu awk lakukan semua tue utk kebaikan saiakn, heheheee... 

awk..
saia na awk tahu, biarpun mulut saia sering bantah setiap kata-2 dan nasihat awk, tapi dlm diam aty dn jasad saia tetap turuti segala nasihat yg awk curahkan kat saia. tika bersama awk, saia lupa segalah kesedihan, yg ada hanya kegembiraan yang nyata membuahkan satu harapan jauh disudut hati saia. huhuhuuu... situasi kita rumit kan awk. tak siapa yg tahu apa yg terjadi diantara kita dn saia sendiri pun tak faham apa yang telah berlaku sebenarnya. kenapa makin lama saia merasakan awk makin jauh dari saia ? mana awk saat saia memerlukan ? kenapa awk sering uat saia mengalir air mata utk awk ? hurmmm....

awk...
kenapa harus awk bagi saia harapan dan akhirnya awk yg hancurkan semua tue ? perlu ke awk sakitkan aty saia ? apa salah saia kat awk ea ? apa dosa yg telah saia lakukan ? saia buntu tiap kali memikirkan semua tue ! saia dah tak kuat utk harungi semua nie syg, saia da tak kuat lagi.. hurmmm... sampai aty awk sakiti saia. saat saia tersungkur, awk datang memapah saia. saia saia kecewa awk datang dgn seribu harapan. awk bagi saia kekuatan, awk uat saia tersenyum riang namun ternyata segala apa yang awk lakukan dusta semata-2 kan ! saat nie kekuatan tue telah melemahkan saia ! segala senyuman tue dah pun membunuh aty naluri saia ! dan kaseh sayang yang awk curahkan dah pun mematikan jiwa saia ! yes, saia tersungkur lagi akhirnya.

awk..
sekelip mata saia menyayangi awk. namun utk melupakan awk hampir berbulan lama nya dn berbalang-2 air mata saia berjurai jatuh demi awk. bertapa seksanya jiwa nie tak siapa pun yang tahu. saat saia saked mna awk hilang ? saat saia perlukan awk kenapa awk langsung tak muncul ? tiap call saia langsung awk tak pick up ! segala msg saia langsung awk tak reply ! tiap kali awk on9, langsung awk tak tegur saia kn ? huh ! kejam nyer awk ! awk seksa saia syg ! tapi saia tetap setia ngn awk saat tue sbb awk king di aty saia. tiap mlm pixca awk je yg jadi peneman saia, hilaian gelak tawa awk terngiang kat cuping telinga saia. semua tue yang jadi pengubat rendu saia kat awk. dan kini sampai suatu tahap saia memikirkan kehidupan, sampai bila harus saia menanti something yang tak pasti ? sampai bila harus saia menunggu awk ? masih adakah rasa kasih dan syg awk utk saia ? apakah saia still lagi queen di aty awk ? 

awk...
saia tekad utk lupaan awk, saia berazam utk mulakan hidup baru. saia bina kekuatan, saia cari kehidupan yang baru. namun kenangan bersama awk tetap saia bawa bersama sbb still ada sisa cinta dan syg saia kat awk. jauh saia melangkah jst memikirkan life sebagai seorang student. hidup saia hanya bersama kawan-2. dyowng yang bantu saia utk bangkit dari kesedihan yang awk ciptakan. dyowng yang bagi kekuatan utk saia   berdiri dlm kegelapan. dan kini alhamdunillah saia mampu tersenyum lagi. pada saia ' no love no cry '. hari-2 mendatang saia sibukkan diri dgn buku dn saia semakkan pemikiran dgn esmgth. namun jauh di sudut hati kecil saia tetap rendukan awk. tiap kali on9 saia selalu curik-2 tengok wall awk. segaa komen dan apa yg awk post kat wall saia tak pernah miss utk baca. saia selalu berharap yg awk akn kembali contct saia tapi semua tue hampa dan saia telan segala kepahitan tue. kalu awk bole hidup tanpa saia, kenapa saia harus merintihkan saat awk dah jauh meninggalkan saia kan syg.

awk..
saia tahu saia bodoh sbb berharap kat awk tapi awk kena ingat awk pun bodoh sbb tinggalkan someone yg bodoh sygkan awk. disbbkan syg kat awk saia keraskan aty utk menerima cinta yang laen. tapi saia pun manusia biasa so sekeras mana pun aty saia tetap akn cair ugk bagaikan ais. yes, kini aty saia da pun cair, saia mampu menerima someone utk share segala suka duka bersama. saia mampu tersenyum happy disisi dya saat nie. utk saia, dya laa masa terindah dn masa depan saia. awk ? awk kenangan masa lampau yang mengajar saia erti kehidupan. dya insan yang menerima saia seadanya. alhamdunillah saat nie saia bahagia disisi dya. namun terkadang kala kebahagiaan tue uat saia fobia. saia takut kehilangan dya seperti mana saia pernah kehilangan awk pada suatu masa dulu. 

awk..
kenapa saat nie awk muncul balek ? kenapa saat nie baru awk datang cari saia ? ples laa awk, saia dah ada life baru. saia dah ada someone yg bole take care saia, 'mr.bean'. maaf syg, sbb dya dah pun ganti tempat awk sebagai king di aty saia. maaf, maaf, dan maaf utk segalanya. maaf ugk sbb saia still bagi harapan saat awk muncul kat dpn saia. maaf sbb saia rahsiakan tentang dya dari awk. saia masih lagi tak kuat utk ceritakan segalanya kat awk. mmg sisa syg saia masih ada utk awk, tapi biarlah semua tue terkubur dalam lipatan kenangan kita. 

awk..
saat nie saia nak awk tahu, saia tak pernah berdendam ngn awk. saia tak pernah simpan perasaan benci kat awk. tapi utk menerima awk sebagai king di aty saia, maaf. saia bukan serik dgn tindakan yang pernah awk lakukan tapi kerana saia dah ada life yang baru. saia harap antara kita kekal kawan sampai bila-2. saia still ada utk awk, if awk perlukan someone tyme susah dn senang. saia nak kita semua hidup bahagia taw awk. saia masih syg awk tapi now jst sebagai kawan. 

take note : 'capital J', if awk baca semua nie, yes mmg semua nie utk awk. saia tak kuat utk luahakn semua nie face to face so saia luahkan kat sini. bila awk baca, saia nak awk tahu tak pernah terlintas pun di hari saia utk membenci awk. saia nak awk cari laa kebahagiaan yang baru bersama owg baru. saia doakan awk bahagia dan gembira selalu. apa yang berlaku pada masa lepas semua tue biarlah jadi lipatan sejarah kita. apa yang pernah awk lakukan kat saia, tak pernah utk saia persoalkan dan saia tak nak tahu apa pun sbb dan alasan awk. saia harap awk faham apa yang saia rasai saat awk hilang dari saia. 


4 ulasan:

  1. sabaaaaarrr..sy pum camni gak..huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. thnks miss (=
      alhamdunillah skrg dh ok even kekdng kala ada gak rasa terkilan..

      Padam
  2. sian kat JOYAH tu.....moga2 si Joyah tu baca ye......

    blogwalking dari facebook

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaa capital J tue dah baca laa td Mr.IXo :)
      dya da bg fead back. even perit tp tue laa kenyataan utk teruskan idup kowt (=

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...