02 September 2012

- jiwa kacau itu aku -

 

...mlm tadi gerak dari Klang ke Terengganu jam 8:15pm kat Klang Sentral... hurm... aty neh saya giler kowt na berjauhan ngn dya.. entah bila laa kami dapat jumpa lagi kan.. tyme bus mula mula bergerak aku nangis.. nangis..? hanya tangisan yang memahami bertapa sedih dan sayunya hati aku saat tuh.. aku nampak dya tersenyum.. tapi aku tahu dlm aty dya pun sedih.. tyme tunggu bus, mata aku dah berkaca.. dya cakap dya ta na tgok aku nangis dpn dya.. mybe sbb dya takut nnt dya tumpang nangis sekali kot... hurmm.. serius berat giler aty neh na meninggalkan Klang lantas berjauhan dari dya lagi...jap 4:23am aku sampai kat terminal bus Terengganu...nasib baek tyme tuh adek dah menunggu so terus gerak balek umah..sampai kat umah mak meleter sbb aku ambek tiket bus mlm.. alahaiii kalau laa mak tahu bertapa aty aku ta rela na berjauhan dari dya kan... hurmmm... aku try lelapkan mata jap sementara menanti subuh... tepat jam 7:05am aku dah get ready na balek ostel yang mengambil masa kurang dari stgah jam.. sampai jerk ostel pintu gate ta bkak lagii.. ishhh menguji kesabaran..penat menunggu akhirnya jam 8:05am gate pun dibuka...kebetulan tyme tuh loceng untuk assambly telah pun berbunyik.. aku ngn kalutnya terus masuk bilik, simpan barang then terus pakai kasut pergi assambly..hurmmm.. aku sorang je pelatih wanita.. Ya Allah.. sayu, takut, segan semua nya bercampur dalam pemikiran aku tyme tuh.. sedih giler kowt.. sebesar besar ABM hanya aku sorang je pelatih wanita yang tinggal...assambly tamat jam 8:45,aku terus gerak masuk clas sementara pelatih lelaki bersalam salaman ngn para lecture.. niat dihati sampai kat clas aku na sambung rest tapi semua tuh hampeh.. bdak clas ta abes mengacau aku.. hurmmm.. saket jiwa kot kalau hari hari aku mcm neh.. tadi tengah hari aku balek rest kat bilik.. sepi dan sunyi jerk rasa.. sebesar besar aspuri hanya aku sorang je yang menginap... Ya Allah kuatkanlah hati aku.. saat tuh cepat jerk airmata aku berguguran.. ingatan aku teringat kat dya,, aku perlukan dya.. aku dah ta kuat na hadapi semua neh.. baru separuh hari dah mcm mcm benda yang aku rasa...banyak sangat benda yang aku fikirkan... hurm....tepat jam 2:00pm aku kembali masuk class.. hari neh ta da laa letih mana.. jst uat keje keje baek pulih wiring kat area tangki air sekitar kawasan ostel... tadi tengah tengah uat keje tetiber lect bertanya... aen mlm tadi awk duk ostel dgn sapa ? rasa nya awk kena berulang dari rumah kot lepas nie... perhhh ! sentap giler kot hati aku.. dah kenapa semua owg na aku berulang nie ? rasa acm terpinggir giler aku belajar kat sini.. agak agak sampai bila ea aku mampu bertahan dgn semua neh... jam 4:45pm, tamat je class aku terus balek ostel.. kbtulan kat tgah jln jumpa ngn warden.. ishh si warden pun tnya soalan yang sama ka aku... dah kenapa laa semua na aku berulang neh wehh ? mc na halau aku jerk... hurmm.. sumpah aku terasa ngn soalan dyowng.. dlm msa yang sama aty aku berbelah bahagi.. aku ta tahu apa yang aku rasa skrg neh... semua kusut masai... celaru ngn hidup aku sendiri... Ya Allah...bagi laa sedikit kekuatan dan semangat utk aku harungi hari yang mendatang.. bagi laa aku kekuatan untuk tempuhi dugaanMu ini...aku bertekad utk habiskan jua pengajian neh walau apa cara sekalipun...hanya padaMu aku berserah... amin.. ~


Previous Post
Next Post

post written by:

Kurus dengan mudah dan sihat. 

Agent Sah Medina Desire. 

0 Pengkritik: