29 Februari 2012

- tangguh lapor diri -

selamat pagi ! moga ceria-2 sokmo deh :)

hai pees ! utk pagi neh aku sedikit blur laaa.. pepagi buta aku dah dapat msg cinta dari pihak ABM. cinta laa sangat kn.. hahahaa.. actly pihak ABM bagitahu tarikh untuk lapor diri telah dianjak kepada 6MAC2012. kenapa ? meh sini nak habaq, sbb 5hb Terengganu cuti tapi aku pun xpasti laa plak sempena apa. atototooo... kalau ikutkan plan aku sepatutnya pergi lapor diri esok, 1MAC2012 tapi apa boleh buat kn, kita hanya merancang tapi bkn kita yang menentukan apa yang bakal terjadi. hurm... nampak nya aku ada lagi seminggu masa untuk bersenang lenang kat umah. senang laa sangat kn... kihkihkihhh.. xder sesenang mana laaa sbb rutin harian aku tetap akan berjalan seperti biasa.. pepagi aku hantar dan tengah hari aku pergi ambek adik dari skool. untuk mlm plak aku hantar dan ambek dya pergi tuesyen. hurm.. dan selebihnya jst abeskan masa kat dpn tv, dpn lappy dan tolong apa yang patut di tolong kat dapur tue...

issshh laaa ! nampak nya bertambah lagi laa kebosanan aku dalam beberapa hari nie yerk.. dah laa skrg nie terengganu tengah dilanda musin hujan so nak tak nak terpaksa laa melepak kat umah jerk.. bosan ! bosan ! dan bosan ! kalau dulu masa aku study, aku bosan dgn stdy, skrg aku duk saja-saja jst goyang kaki pun tetap bosan jugak.. ini laa yang di namakan manusia kowt. tak pernah cukup dgn apa yang dimiliki. hikhikhikk...



28 Februari 2012

- jst cloud 9 & nutrigen -


kowang nampak x pixca kat ats tue ? hah ! tue laa mknan aku utk ari nie taw. dari pagi sampai tgah hari hingga ke malam, mmg benda nie jerk yang aku mkn. diet ? ops no diet-2 ok ! actly utk ari nie entah laa, aku pun xtahu kenapa tekak aku nie xdpt nak terima mknan laen.. bila mkn nasi terus aku termuntah, try laa ugk td mkn roty tapi tetap muntah then adik aku yg kecik tue bagi cloud 9. ishhh ! mkn benda nie x plak aku termuntah.. so aku pun mkn dan terus mkn.. yum-2  mmg best cloud 9 plus air nutrigen.. heheee.. :)


- teringat kisah lama -




please dun torture yourself like diz..i dun wana c u hurting urself..i've done enuf ord..i hurt u..i kno dat..but..dun hurt urself more..


take note : tadi tgah2 aku duk delt inbox yg lame2 tetiber aku ternampak kata2 nie. nie laa msg last yang ex aku sent sblum kiteowg break. hahaaa ! tak sangke ea utk mlm nie sekali lagi aku akn terbaca kata2 nie... sayu ! pilu ! nak nangis pun ade bile teringat balek kenangan dgn dye. sumpah sedih giler... awak, thnks sbb pernah hadir dlm idup owg. even dulu kite slalu gaduh tapi tetap bertahan lama kn. thnks ugk sbb tahan dgn kerenah owg taw, owg tahu dlu owg ske kenakan awk kn... huhuu.. ingt balek semua tue uat owg tersenyum sowng2.tenk awak.. apa pun awk teta kwn owg skrg nie.. 


- ouh bulan -

selamat malam korang...
mlm nie sekali lagi jejari aku menari di keyboard. tarian xde laa selincah anda, gerak lentok xder laa selentok anda, tapi semua nie cukup sekadar untuk kepuasan hati sendiri. 

bulan..
sampaikan salam rendu aku buat dya.
katakan padanya yang aku sedang merendui
aku rendukan gelak tawa dya
aku rendukan dya yang dulu
bulan..
khabarkan pada dya 
aku mendoakan kesembuhan dya
hati nie keisauan tatkala dya kesakitan
jiwa nie gelisah memikirkan kesihatan dya
bulan...
katakan pada dya berbahagialah selalu
aku mendoakan kegembiraan untuk dya
aku mahukan senyum tawa dya
biarpun semua tue bukan untukku
bulan.. 
bantui aku untuk menjaga dya
jagai keselamatan dya untukku
sesungguhnya aku menyayangi dya
jgn sakit hati dan jiwa dya...


take note : ishh ! entah apa yang aku merapu ea ? heheee ! sbnarnyer tadi aku memandang bulan. hurmm.. lawa laa plak si bulan malam nie, cahaya bulan terang jerk. bulan tue acm dekat jerk dgn aku even sbnar nyer jauh... so nak dijadikan cerita aku pun merintihlaa sambil memandang bulan.. harap bulan mendengar rintihan aku dan sampaikan pada si dya yang aku sayangi... nyte blan ! nyte syg ! 


27 Februari 2012

- pengalaman hari nie -

assalamualaikum...
syukur pada Yang Esa hingga ke saat nie masih dapat bernafaz menghidup udara segar lantas mengharungi pahit manis kehidupan. adat laa dalam hidup nie setiap hari pasti ada perubahan dan pembaharuankan.

ok bercerita pasal pembaharuan, meh sini nak share satu story...
disbbkan tarikh untuk aku nak sambung stdy dah dekat so nak tak nak aku terpaksa laa ugk pergi lakukan urien test untuk dadah. ini adalah sala satu syarat yg aku kena uat sblum ak lapor diri di ABM.
siapa sangka sepenakut aku akhirnya datang ugak keberanian dalam diri nie. siapa duga akhirnya aku jejak ugk kaki ke klinik seorang diri... yeyeehh ! neh satu pengalaman yang agak gilerk laa untuk aku. ye laaa selama nie aku kan xske jejak kaki ke klinik atau pun hospital. alaa sbnar nyer bkn sbb ape pun, aku nie jst xske bau ubat yang tah pape dan yang paling penting aku xske tgok jarum..tue jerk .. kihkihkihhh...
tapi pengalaman aku pagi td pergi klinik sowng diri mmg beto2 brani mati. serius aku takot gler, sampaikan akak yang jaga kaunter pendaftaran bole tgok knapa muka aku pucat.. hehee akak ouh akak laen kali diam2 suda laa yerk, malu i taw.. nak dijadikan cerita td, kebetulan ramai plak owg kat klinik so aku pun terpaksa laa tunggu kan, fuhhh ! aty nie mmg dah xkeruan.. wase mcm nak lari jerk, nak balek umah cpt2, tapi wase nak nangis pun ade kihkihkihhh.. punya laa penakut aku nie kn.. ? tapi ape pun nsb baek ade 'ank jin'. sepanjang aku kat ruangan menunggu klinik tue dya laa yg xputus2 msg dgn aku, konon laa kn nak ilangkan rasa gabra aku ni.. piirahh mabukkk :)
ape pun aku masih dpt control rasa takut tue tapi bile tibe turn aku masuk bilik doktor, perhhh mcm nak pecah jantung hati nie. takot ! takot ! dn takot ! yeyeehh ! aku akui aku nie mmg penakot skit dlm bab2 klinik, ubat dn hospital nie.. si doktor tue plak mcm bole agak jerk aku tgah gementarkn, dan2 jerk die ajak aku borak. tapi apa pun doktor tue mmg baek.. lemah lembut, sopan santun, alahaiii ! sejuk mata aku memandang..heheee..
apa pun alhamdunillah sbb urien test aku negetiv.. yeyeeehhh ! so ni makna nyer aku bersih dan bebas dari sebarang najis dadah !




take note : nie laa pengalaman yg mmg aku langsung xjangka. akhir nyer stlah puas berpusing pening cari alasan, aku terpaksa ugak jejak kaki ke klinik. ari nie frst tyme aku pergi klinik sorang diri dan frst tyme ugk aku pergi lakukan urien test utk memastikan samaada aku terlibat ataupun tidak dgn najis dadah.. yeyehh ! xsangka plak ea aku nie dlm kekasaran ada kelembutan dan dalam keberanian ada ugk terselit rasa takut :)



25 Februari 2012

- dlm keras ada kelembutan -

alhamdunillah aku happy hari nie sbb dapat luangkan masa kuar jejaan dgn adek kesayangan. tapi dalam rasa gembira hati nie tetap bersedih.

kenapa ? hurm... sbb teringatkan org yang aku sayangi. tiap detik, tiap saat, tiap minit, tiap jam dan tiap hari aku tak pernah lupakan dye. bahkan ingatan aku terhadap dya makin kuat dan utuh terukir di hati nie. aku rendukan dya. aku rendukan gelaktawa dya. sumpah aku rendu kan dya. kenapa aku selemah nie ? aku try untuk lupakan dya tapi aku gagal ! air mata aku jatuh lagi kerana dya. aku penat dgn semua nie. aku letih dgn permaenan hidup nie. kenapa mesti aku yang merasai keperitan nie? kenapa aku ? aku terlalu bodoh dalam dunia kehidupan ! aku terlalu bodoh sbb percayakan kehidupan ! aku benci dgn semua nie. ! aku benci air mata kenapa mesti mengalir lagi ?

awak...
seandainya awk sudi dgr, saia nak sngat luahkan semua nie kat awk. saia dah penat dgn permaenan hidup nie. saia dah ta mampu awk. ples laa jgn hukum saia mcm nie. apa yang dah saia lakukan sbnar nyer sampai awk buang saia jauh dari idup awk ? kenapa awk buat mcm nie kat saia ? apa salah saia ? kenapa awk dah banyak berubah ? mana janji yang pernah awk lafazkan dulu ? awak, ingat tak yang awak dedikasikan lagu ungu- selamanya kat saia ? sampai skrg saia dgr lagu tue dan tiap kali dgr mesti saia nangis. saia dah xkuat dgn semua nie. awk, selama nie saia bertahan, saia bersabar sbb saia sygkan awk, saia ta sanggup kehilangan awk. saia ta mampu idup tanpa awk. kekadang saia terfikir sampai bile semua nie akn acm nie ? saia takot kehilangan awk. sumpah saia sayangkan awk sepenuh aty saia.. saia terima semua tindakkan awk sbb saia tahu hak dan batasan saia. awk, tahu xmcm mna seksa nye jiwa saia tiap kali rendukan awk ? saia singkap satu demi satu pixca kita bersama, bertambah pilu hati nie. air mata saia laju mengalir bila teringatkan awk. kekadang saia terjaga waktu tidow dan nangis sbb saia mimpikan awk. saia mimpi awk take care saia masa saia perlukan awk. kan best kalau apa yang saia mimpikan tue adalah sebuah kenyataan. tapi mana mungkin semua tuh berlakukan... hurm... awk, seandainya awk mendengar saia nak awk tahu saat nie sekali lagi saia rendukan awk. saat nie sekali lagi keegoan saia runtuh demi awk. saia sygkan awk, saia rendukan awk, saia perlukan awk dan saia nak awk sentiasa disisi saat suka mahupun duka. awk, seandainya awk dgr semua nie, saia nak awk tahu yang mengenali awk saat terindah buat saia dan bertemu dgn awk saat yang paling mahal dlm hidup saia. saia bersyukur dgn kebahagiaan yang pernah kita kecapi even jst bertahan sebulan, sbb semua tue mengajar saia erti hidup. saia tahu, selama nie awak banyak bersabar dgn sikap saia yang kasar nie kan ? awk, saia tahu yang saianie kasar tap apa saia nak uat sbb inilah saia.. tapi biar apa pun saia tetap sayangkan awak. sayang saia pada awk tak pernah pudar bahkan makin bertambah. moga esok lebih baek dari hari nie syg.. mmy syg ddy. lebiu more n more syg... mis s u a lot ddy :)



- jejalan bandar t'ganu sampai sesat -

selamat malam kekawan...
tinta Orange Vivaz b'celoteh lagi untuk malam nie. alhamdunillah untuk hari nie family dalam keadaan sihat dan berbahagia. kebahagiaan yg kami alami skrg semoga berpanjangan dan berkekalan selamanya.

untuk hari nie aktiviti aku tidak seperti semalam, kelmarin dan hari-2 yang sudah.. hari nie aku sedikit kepenatan dan kehitaman sbb merayap dalam bandar tatkala matahari tegak 90darjah tegak di atas kepala.. heheee base laaa, aku ie mmg xmakan dek saman tetengah hari pun bole lagi kuar jejelan. sbnar nyer bkn jejalan sngat pun, tujuan utama sbb nak pergi kedai hardware.alaaa tarikh untuk aku lapor diri kn dah dekat so be4 ayah kesayangan aku mengamuk sbb x prepair pape better aku uruskan dulu mana yang patut kn... heheee

so tadi bermula laa kisah aku di tengah2 bandar terengganu. aku nie harap jerk anak jati terengganu tapi masuk jerk bandar terus aku blurrr... kesesatan dalam sesesakan.. hahahaaaa.. serius aku pun xtahu td entah mcm mne aku bole plak sesat... nampak sangat aku nie jakun di kg halaman sendiri kn.. well inilah aku si Orange Vivaz.. :)
tapi apa pun tadi aku bernasib baek sbb adek aku ada utk tunjukkan jalan.. kihkihkihhh... malu-2 :D

hurm.. tadi aku pergi pesta buku kat TTC, Taman Tamadun Islam, Masjid Kristal, Taman Warisan, Pantai Batu Burok, Legoon Ibai, Masjid Terapung dan entah lg aku pun dah lupa.. heheee.. tapi td niat di hati ada laa nak pergi melawat Muzium Terengganu sbb alang-2 dah sampai area Losongkan tapi terpaksa batalkan niat sbb xberapa minat sejarah.. :)

alhamdunillah lewat petang tadi aku selamat sampai ke rumah..penat mmg terasa tapi apa pun bagi aku kepenatan tue semua berbaloi sbb aku dapat kuangkan masa bersama adek. shopping sudah, jejalan pun sudah, perut plak dah kenyang so sampai jerk kat umah, aku terus mandi bersihkan diri dan manjakan diri kat dpn tv sambil layan cartoon.. heheheheee..



24 Februari 2012

- berderai lagi -



ptg nie sekali lagi air mata aku jatuh... kejamnya cinta !

- ku pasti merenduimu -

jika engkau pergi
bulan dan bintang tetap masih dilangit
jika engkau pergi
air mengalir takkan berhenti
jika engkau pergi
jangan khuatir tentang diriku
ku pasti akn merinduimu
siang ku tunggu gelak tawamu
malam kunanti mimpi indah bersamamu
amaranku hanya satu
jangan nanti ianya jadi cabaran
hati ku tersentuh teringatkanmu
jiwaku terseksa mengenangkanmu
semakin terungkap kepastian
biarlah ku rela begini
bagimu cinta mungkin permaenan
sekadar senda gurau bersama
tapi untukku cinta itu bernilai


take note : saia rendu awak ! saia rendu awak ! saia rendu awak ! saia rendukn awak yang dulu ! miss u a lot dear

22 Februari 2012

- apa hala tuju aku -

selamat petang semua, kowng sehad ? dah lme aku xmengarut merapu kat dlm nie kn ?

heheee.. sbnar nyer dlm ati neh banyak benda yang nak dicoret tapi kemalasan terlampau menguasai diri.. apa pun alhamdunillah, syukur ke hadrat ilahir kerna dengan limpah dan kurnia-Nya, aku masih mampu bertahan sehingga ke hari nie. thanks jugak pada kawan-2 yang banyak bagi sokongan dan kata-2 nasihat kat aku. uittt kowng ! jgn isau auw, sbb aku tetap aku biar apew pun yang berlaku. aku masih mampu bersabar hinga ke saat nie sbb rasa sayang dan cinta aku kat die mengatasi kesedihan di hati.. heheeee

hidup nie xselalu indah. kebahagiaan yang dikecapi pun xmungkin akan berpanjangan. adat laa hidup dikalangan manusia, pasti akan ada suka duka kehidupan. tatkala berbahagia, janga sesekali dilupakan mereka yang sedang menderita, dan tatkala derita menimpa ingatlah di luar sna masih ramai lagi insan-2 malang yang menanggung derita melebihi derita yang kita tanggungi. Allah telah menetapkan setiap kejadian pasti ada hikmahnya. bersabarlah dalam menempuh kehidupan ini. jangan sesekali berputus asa lantaran sikap itu hanya akn mematikan jiwa kita.

hidup, semua owg mahukan hidup yang jelas dan nyata. namun tidak dinafikan masih ramai yang terpesong dalam kehidupan dan begitu juga aku. ya ! mmg telah aku ketahui yang jiwa aku terpesong namun aku tidak terdaya untuk kemudinya lagi. biarlahh masa yang menentukan hala tuju hidup aku. aku mengharapkan yang terbaik dan sinaran yang berpanjangan. moga semua itu dapat menerangi hati aku yang kekeruhan dikala ini. aku mendoakan yang terbaek untuk diriku dan dya. moga kebahagiaan masih lagi milikku.. amin



20 Februari 2012

- my sis -

SaYa SaYunK aWaaaak saMpai Bilew2x....


salam sis..
setelah berminggu-2 owg xbkak fb kita berdua, akhirnyer ati owg terbkak ugk utk bkak accnt tue.. xsangke plak ea sis masih setia post kn something kat wall fb tue. tenk sis, dgn kata-2 yg sis tulis kt dlm tue. owg hargai kasih syg sis kat owg.. owg tahu owg mmg xslah menilai sis. sis mmg the best laaaa..

sis..
owg tahu kita skrg acm dh jauh tapi kejauhan tue xpernah langang owg tuk teris ingat kat sis. siyeh kekadang owg pun rendu nak buat semua benda2 lame dgn sis. owg teringin nak kuar lepak mlm2 dgn sis. owg nak merayar naek moto dgn sis. siyeh semua tue bile diingat balik buat owg tergelak dan sedih pun ada. huhuhuu

sis..
hidup nie mmg xselalu indahkan. dalam keakrapan kita tetap ade pertelingkahan. mmg owg xnafikan yang owg keras kepala. owg tahu kekdng sis pun pening layang kerenah owg, tapi sis tetap mantain. owg tahu sis banyak mkn ati dgn sikap owg tapi sis abaikan semua tue kn.. tenk sis sbb still ada dgn owg...

sis...
saat nie tah acm mne owg teringatkan sis. owg rendu kat sis, kat mak, kat abah dan semua. owg rendu nak jejalan kat jengka tue. owg rendu nak g shopink. owg rendu nak kuar karok dgn sis.. wahhhh rendu giler dgn semua tue. bila ea agak nyer semua tuh akn kita laku kan bersama lagi...

sis..
tenk sbb jadi kakak, kawan, sahabat, musuh dan teman owg selama nie. owg hargai persahabatan kita bersama. owg janji selagi hayat owg ada, selagi tuh laa kita akn tetap bersatu... apa pun sorry sbb owg sembunyikan jiwa owg dari sis.. miss u sis oyienz ien zahari

17 Februari 2012

- rendu adek fatin -






take note : fatin saat nie owg tgh rendukn awop ! ati nie sayu giler tgok pixca2 kite bersama... hahaaa ! sengalkan owg sbb nangis dpn pixca kita. tapi tue lah hakikat bertapa owg rendukn awop. beto laa ckp owg tua2 bila berjauhan baru kite akn rasai kehilangan. acm yang org wase skrg nie. owg rendukan kenangan kita bersama. owg rendu nak naek moto dgn awop. owg nak awop yang bawak moto tue dan owg kat blakang melalak ilngkan tension.. heheee.. fatin, owg rendu nak makan laksa penang kat taman gelora dgn awop. wahhh.... lepas nie mustahil dah kn utk owg rasai semua tue lagi. sedih nyaaa... fatin, owg ingat lagi dulu kita pernah naek moto redah panas b'sama semata-2 nak pergi ronda pekan kn.. heheee.. semua tue bila diingat balek mmg keje bodoh tapi tue la pengalaman manis kita bersama. tyme tue kita pusing satu pekankan, thnks fatin sbb sanggup bawak owg pergi jejalan. fatin, thnks sbb selama nie awop jadi pengdengar setia owg. awop setia menanti kisa suka duka owg.. heheee.. thnks ugk sbb bagi nasihat kat owg walau pun nasihat tue owg tak endah kn.. fatin, owg harap persahabatan kita berkekalan. owg syg awop. owg sayag persahabatan dan kenangan kita. i'Allah suatu masa nanti owg akn kembali ke kuantan utk jumpa awop dan kak oyienz. apa pun yang berlaku awop laa kwn dan adik owg yang paling sengal dan slamber.. huhuuu... miss u dik :/

- surat lama dlm simpananku -

awak....izinkan saia utk meluahkan rasa
awak..maafkan saia andai awak terasa
awak..saia sedar siapa diri saia
awak...saia tahu status diri saia
awak...saia telah cermin diri ini
awak...saia tahu yang awak
anggap saia tidak lebih dari kawan biasa
semua tuh saia tahu
awak.. saia hanyalah gagak di rimba
mana mungkin terbang bersama merak kayangan
awak.. saia tidak punyai apa-apa
yang saia ada hanya rasa ini
awak.. saia memang tidak layak dan 
tidak sesuai untuk bersama awak
awak.. saia telah sedaya upaya cuba untuk
tidak menganggap awak istimewa
yapi saia tidak berdaya kerana hati
kecil ini mengatakan sebaliknya
awak.. semakin saia cuba melupakan awak
semakin kuat saia mengingati awak
entah kenapa ? saia pun tidak tahu
awak.. saia tidak tahu kenapa awak 
begitu dekat di hati ini
awak..maafkan saia kerana menyukai awak
awak.. berdosakah saia kerana menyukai awak ?
awak.. andai ini ketentuan takdir
saia doakan awak bahagia
awak.. jika awak masih mengingati saia
andainya saia sudah tiada lagi di dunia ini...
sedekahkan Al-Fatihah buat saia
tanda kita pernah kenal semasa di dunia ini
awak..terima kasih kerana sudi hadir dalam hidup ini
walaupun untuk seketika
saia tetap rasa bahagia bila mengingati detik itu
walaupun kekadang saia berkecil hati
dengan apa yang awak lakukan
tapi saia telah lupakan itu semua
saia telah maafkan awak
awak.. jasa dan budi awak tinggi puncak gunung
tidak ada nilai untuk saia membayarnya
nak cari memang tak bertemu
awak.. mintak halal segala salah dan dosa saia
selama masa bergurau dengan awak
awak.. biarlah kisah silah menjadi kenangan
akan saia simpan kemas dalam hati ini
awak...biarlah saia terseksa
awak... biarlah saia derita
asalkan awak bahagia
asalkan saia tidak lagi menggangu kehidupan awak
asalkan awak tidak lagi perlu melayan kerenah saia
awak... saia doakan yang terbaek untuk awak
di dunia mahupun di akhirat
salam rendu di angin laut buatmu kawan


take note : tadi masa aku tgh kemas barang lama-2 kat dlm kotak, tetiber aku terjumpa sepucuk surat.. kata2 kt dlm surat tue beto-2 uat aku tersentap. dari tulisan si penulis aku acm dpt mengagak siapakah beliau tapi myb mustahil laa kowt kalau dya... tp mungkin laa ugk kn..urm... kata2 ayt tuh mendalam maksudnya. aty nie terpercik kepiluan tatkala barisan demi barisan ayat aku lepasi. segala kenangan bersama beliau jelas di ingatan aku.. sepanjang aku di kuantan, dya banyak menolong aku.. di kolej dya tempat aku stdy.. di luar dya kwn yang paling giler pernah aku ade.. apa pun yg berlaku, seandainya ney warkah dari beliau, aku doakn moga belia happy dan bahagia di sisi someone yang dah berjaya menambat aty beliau..



15 Februari 2012

- interview b'jln lancar -

salam petang semua.....
alhamdunillah segala interview pagi tadi berjancar. walaupun agak lama aku menanti turn tapi wase nyer mmg berbaloi laa kowt... tapi pagi dlm 8lebh gerak dari umah dan tepat jam 9:00am aku sampai kat ABMT. sekali pandang mmg lengang jerk kawasan sekitar ABm tue, tyme tuh aty aku berdetik 'alaa myb ta ramai kowt yang datang interview neh' tapi mak aikkk ! sekali aku sampai kat dewan interview dah ramai yang beratur panjang ikut turn... hahaaa.. aku pun dgn muka slamber terus daftar dan duduk kat kerusi acm owg bodoh. tyme tuh mak nak ayah aku lepak kat kantin sambil makan-2 sementara tunggu aku.

detik demi detik jam kuning kat tangan aku dah pun pukul 10:30am tapi nama aku langsung ta di sebut. tyme tuh aku serius da fead up. duduk ats kerusi tuh acm org bodo. na berckp ta de kwn. aku pusing kiri kanan semua nyer si kumbang yang separuh sedar. heheee ada yang menguap, ada yang dah tunjuk muka bosan dan ada yang dah tersengguk2...aku ? aku kerimasan berbaju kurung.. ishhh ! detik2 yg teramat menguji kesabaran aku. tgah syok2 aku duk belek2 sijil yang ta pape aku bwk, tetiber nama aku di panggil.. perhhh ! tersentap jantung aku. dup ! dap ! dup ! dap ! hahaaa.. gementar nyer aku tyme tuh hanya Allah yang tahu. abes berpeluh tapak tangan aku. aku pandang kat abang yang panggil nama aku, dya mengangguk dan suh aku masuk.. bismillahhirahmanirahim... ! mengucap panjang aku masuk dgn kaki kanan.

fuh ! aku bkak jerk pintu bilik tue, dah sedia menanti 4org pakcik2 yang bakal menginterview aku. eh-2 tapi ta sangka plak salah sowng diantara mereka ada yang aku kenal.. heheeee so ilng skit nervous tue. muka sowng2 aku tgok acm garang jerk, dah laa tanya soalan dgn nada yang kuat.. comfrem dyowg cam kowt muka aku yang kepucatan tyme tue.. hahaaaa.. dlm aty aku saat tue jst fikir nak kuar cpt2 jerk.. aku ta sanggup nak jawab soalan dyowng lama2 kat dlm bilik tue...


ada ke ptt dyowg tnya aku 'awk pernah panjat tangga ? awak pernah dduk ats syiling ? kamu tahu ta yang kamo sorg jerk calon pempuan ney ? awk comfrem minat ke cous ney ? apa yang awk tahu pasal wyering ? dlu pernah blajar motor control ? lukisan bentang awk tahu tak apew ?, awk ta takut ke jatuh tangga ?, awk yakin bole bt apa yang sy suruh nanti ?'. 


tue laa antara soalan2 yang sempat aku pick up dan sedikit comfident aku menjawab ' saia mmg guna tangga pun tyem uat pendawaian, dlu masa teknik kami mmg kena duduk ats syiling utk memasang lampu down ligth,  ya saia tahu enck sbb pihak ABm dah infom kat saia hal ney, mmg saia minat sbb tue dari dlu saia ambek cous ney dan nak sambung setinggi yang bole, saia tahu pasal single phase, three phase, underground, arus ulang alik, motor control, lukisan tue saia belajar waktu skm tahap 1 dan 2, saia pernah jatuh tangga dulu dan semua tue ta kan uat saia serik, i'Allah saia akn uat yang terbaek mengikut arahan encik'


hahaaaa.. agak padat ta jwban aku ? tyme tue ape yang terlintas di kepala semua aku bedal.aku siap ckp lagi yang aku minat masuk site berbanding keje ofis.. heheee harap2 beliau fhm laa yang jiwa aku neh acm mne ea... jgn nilai pempuan dari luaran.. lembut di luar tp bersemangat kental beb...

apa pun sketsa yang berlaku tyme interview tadi semua tuh akan jadi kenangan manis uat aku. heheee.. nampak nya ta sia-2 laa aku bersengkang mata sbb aku berjaya dlm interview tersebut. alhamdunillah aku dapat..i'Allah dlm bln mac ney aku akan lapor diri. thnks mak dan ayh sbb tadi teman aku dari pagi dgn sbr.. heheee... so lps ney bermula laa kisah hidup aku di ABMT laa plak.. ;)



14 Februari 2012

- interview pw4 -

assalamualaikum dan hai bye bye utk kowng semua.. huhuuu...
alhamdunillah aku baru jerk siap prepair barang-2 utk dibawak ke interview esk.. fuhhh ! aty ney nervous hanya Dya yang ketahui.. serius dari mlm td tdow aku ta lena dek memikirkan pasal interview tue.. aku asyik duk terfikir apa lah agaknya soalan yang bakal diduga pada aku ea ? ish ! kalau disentuh pasal isu dunia mmg lingkup laa aku. tapi kalau dyowng tnya bab2 elektrcl myb laa kot aku dpt jawab. huhuuu...

utk mlm ney aku terpaksa selongkar balek segala note2 yang pernah aku belajar tyme teknik, ikip dan psdc dulu. aku harus bersedia dan ilmu yang sedikit lebih.. heheee... tadi dlm proses mencari note2 lama, acm-2 banda yang aku jumpa. semua tue mengingatkan balek aku pada masa lalu.. tadi waktu aku duk mencari sijil2 yg berkenaan tetiber dlm aty neh terdetik ' tak sangka ea bnyak ugk sijil aku. hehee tak sangka aktif ugk aku waktu sek dlu'. hahaaaa kenangan waktu aku jd leader kadet dan maen netball laa yg paling tak dpt aku lupakan. tyme tue laa yang paling syok. semua cikgu jat tumpu kat kiteowg semata2 nak suruh kiteowg menang. best ! best !

ok-2 berbalik pada isu interview td, kowng pst trtnya kn interview apew ? huhuuu.. sbnar nyer aku dpt tawaran sambung stdy kat ABMT dlm cous wireman utk PW4. aku b'syukur sangat2 sbb ternyata penantian aku selama nie berbaloi ugk.. ye laaa bkn sngt kowt nak sambung stdy cous ney. dah laaa limit jst 25org utk sekali pengambilan. tak sangka plak aku bertuah utk dapat cous ney.. yeyeehhh ! aku bole lakukan ! aku akan lakukan ! dan aku akn terus lakukan ! lantak apew owg nak ckp yang penting apa yang aku hajati tercapai. apa pun berlaku biarkan berlaku, hala tuju aku jst nak dapat kan lesen chagerman PW4 tue. InsyaAllah dalam masa dua tahun semua ney akn berubah.

tapi apa pun aku tetap akn sambung degree sbb tue lah yang mak dan ayah aku harap kan. dyowg nak anak-2 dyowng belajar setinggi yang boleh. huhuuu dan aku sbgai ank perempuan tunggal dyowng aku cuba utk penuhi harapan mak dan ayah aku.



- encdent ta diduga -

askom bby cht dh tdo ke
sloh msg k gone ?
btl dh wase.. bby cht dk bt gpe dop tdo lg msa ni. ke tgu abg blik. abg rndu kt bby cht ni.. he,he
bby mne plok ?
aen dk bt gpe ni
otw nok tdow. bru lps tgok cite cine tb3. aph wak gape ea ?
nk msj dgn aen la. xkn nk khwn kot. bt tnya plak
ish ! tnye pom maroh ?? huh !
xmrh pn rndu ni. buah mgis ada lg x
xdop. rambutan je ada
rambutan byk ke skt.. agk2 blh x apih g jual kt psr.. aen apih ada hjt ni 2 pn klu aen sdi la
hajat nape tgoh mlm bute nie aph? bnyk lh ugk rambutan. meh r dmoh
apih nk msk mnang aen blh dop.. apih srius ni.. nt apih blik dri kL apih sngah rmh aen
aph ni ngigau k benda ? dop abeh2 kenak kt owg dri dlu lg.. ishh...
apih ckp btl ni.. blh ke dop.. nt apih sngah rmah aen kta bncang 2 pun klu aen sudi laa
nok jupe pon pyh. biar beto aph nie
spe yg pyh..apih ckp btl la ni..
entoh. owg t'kejt dgn hajat aph. dh bru ni kte nok nikoh 3.3
akak yg nk khwin 3.3 ni. nk kjt bt npe ke dh ade pkwe lain
laaa sjak ble plok kte couple nie aph ? jgn nk ngarot nngt gop
mmg kta xkapel. tp aen thu kn sjk sek lg aph syg aen. aph thu aen dgn supik mne tue
urm.. kak supik tue kish lme r aph. org dh die dop contct doh.
bgus r gtue. doh blh r apih msuk mnang ork.
apih nie ngigau ke benda?
spe oyak apih ngigau.. apih serius nie. tkot lmbat2 kekgi aen kne kebas plok.
boh koya r apih. lempang kn... hehee
koya bnda apih serius nie. ke ade pkwe doh lening
urm.. sorry aph sbb aty org dh syg someone bdak penang.
spe? nape gop lebh die tue.. dri dlu sek lg apih syg en kn 
apih plez. apih tahu jiwa org gane kn.. owg pun syg apih tp sorry jst sbgai kwn
bkpe dok leh lebih dari tue nye.. 
sbb jiwa owg mint yg sma. sorry
klu apih nk msk mnang blh x ni
apih fkir msk2. rmai kn yg mint kt apih.
ye bkn nok ke apih. tp nok pitih je tue. apih syg aen je dri dlu lg.
benda ney bkn blh maen2 aph. aph tue xpenoh nk siyeh ekpom
psl bnda bkn main2 la apih tnya aen. bnda grau kta grau kn xkn bnda khwn kn grau jgk
huhuuu.. apa laa aph nie. owg xthu.. blurr
apih cma smpai kn hjt apih. klu aen xnk xpe laa. psl apih dn mpu skrg. apih tunggu aen
aph.. owg nk tnye somteng blh ?
apa yg aen nk tnya
aph angp owg ni npe slme ni ?
mkwe apih laa. dlu 1sek org thu psl kta kn. smua org thu apih syg aen kn. bkpe aen ingt apih main2 cnta, syg kn aen. dlu apih sngup kne mroh di ckgu stopa sbb nk jupe aen kt asrama. ingt dop?
owg tahu aph syg owg tp owg ingt tue jst sje je aph ckp. sbb aph kn ske kenek kt owg mse skool dlu. owg xbajet pun aph siyeh gini.. lgpun aph dlu kn dgn rokiah ?
rkiah crta lma.. klu apih x syg kn aen bt apa laa brssh pyh dk cri aen msj, tpn sokmo. aen je hok sush angkt tepon apih
laa mroh plok.. doh ble blik ganu nye ?
mrh laa skt2 sbt rokiah. jeles kt dia ke? bnda dh lma bt npe nk unkit. mgu dpn apih blik la.
dop jelous pom dgn rokiah tue. doh g r pinang ye..hehee.. wpe hb balek ?
2mgu kot. apih ade beli buoh ati k aen nie.
beli nape plok ?. doh bkpe kejap ngt cti ?
apa yg kjp. 2mngu kjp aen kbo.. apih kne lapor diri kt petronas melaka bln 3. tp x cmfom lg bape hb
melaka ? aph keje benda sbno nye ea ?
tkng cci tndas je.. apih bkn mcm kwn2 yg lain smua ada ijazah.. he,he..klu aen khwn dgn apih xpyh laa nk krja apih mpu nk bg aen duit rmh..
tgok tue maen plok ! owg tnye siyeh nie
beto r nie. tkang cci tandas je.. he,he
urm ye lah aph.. maen2 ea
xmain2 pon. aen nt klu fmly aen thu apih keje gni mst ye xstju ork..flmy aen ckp keje tkng sapu ada ati nk ke ank aku..he,he,he
boh galok teh
glok skt2 xpe kn.. rmai x org kt rmh aen
smua ade. abg owg cti sbln
ouh abg blik ble..krm slm bkl abg ipor apih 
boh dop pyoh koya ngt r.. hahaaa
kta bakal adik ipor kirk slm neh.. ain klu apih blh ddk kt pertnas mlaka blh la kta msj lg. klu apih kne hntar jga kt plantar myk austlia pyh laa kta nk msj..
doh bakpe makin jouh ?
apih kn bujang mst mrka hntar jauh2. kos pn xtnggi. klu org dh khwn kos tnggi cz dia kn tnggung sek, rmh, knderaan. klu org bjang tdo ats kpal je. . 1bln bru naik drt enjoy
urm acm abg owg r keje miri.. urm
abg keje bhgian npe..petronas jgk ke. ni pin apih g brcti strt 8.1 ari 2 smpai hri ni xthu brape rbu dh hbs. ni apih kt perak
ye keje bhgian enjin. kapal ugk
dia keje dgn petronas jgk ke..
bkn. doh aph dok perak wpe lame ?
lme doh brcti sni..apih brcti hbs kn pitih je...
untung r g cuti okmo
untg mmg la tp pitih byk dh hbs. td kra pith hk hbs g cti 3rbu lhb dh. ni smua trmsuk brg2 hok apih beli kt aen.

*** tgh syok-2 msg aku tertido sudah.. 



take note : mlm td tanpa aku duga kwn skool yg jst aku anggap kwn telah menyampaikan hajat di hati dya. ops ! ndya nak masuk meminang aku ? omg ! aku langsung ta pernah terfikir utk ke arah itu. jiwa aku bkn utk dya. aku masih belum bersedia utk tumpukan komitment pada sebuah keluarga... masih terlalu banya benda yang aku ingin gapai dlm idup ney, terutamanya utk bahagia kn keluarga.. lagipun, dlm atu aku skrg hanya ada nama dya. jst dya yg aku rendu dan aku syg.. tiap hari aku menanti panggilan dari dya. urm.. moga penantian aku berbaloi... dan kepada si apih, sorry sbb owg ta dpt na terima lamaran awk. bt masa skrg owg bahagia dgn dunia owg kwn.. apa pun thnks utk segala nya yg telah awk lakukan utk owg sepanjang 6 tahun kita knl...


12 Februari 2012

- dedikasi buat ibu t'sayang -

setitik air susu yang masuk kemulut
besar hajat ibu nak tengok aku hidup
air susu ibu nilai tak de harga
walau pitis beribu dgn duet berjuta
ku tengok muka ibu sejak muda sampai tua
dahi kedut seribu uban putih penuh kepala
tapi aku tahu ibu banyak jasa
air tangan ibu seribu bau seribu rasa
ouh ibu wahai ibu terima kaseh ibu
sejak kecil hingga aku dewasa
nyamuk seekor xdapat hinggap saat kau jaga
makan minum kain baju tak pernah kurang
didik aku dgn penuh kasih sayang
bila basar baru aku kenal diri
tak der nilai kasih ibu tabur budi
tangan paha kaki sanggup jd jamban
rela susahkan diri jaga aku sorang
ibu yang sudah tua dudk perhati anak-2
yang beliau tabur jasa bila besar dya nak tngok
ank yang berjaya disandar harapan
bekal hari tua tempat dya menumpang kaseh
ouh ibu wahai ibu jasamu ku kenang
selama ini ibu duduk jadi hamba
hari ini ku nak balas segala jasa
sakit demam makan minum ku jaga
untuk kesenangan hidupmu di masa tua
jasa baek budi ibu ku tak lupa
walau setitik air susumu kurasa
utk dptkn aku sorng
ibu sanggup mengandung sembilan bulan
letih kepenatan tak siapa yang tahu
ku cium tangan ibu mintak halal mintak ampun
segala salah aku banyak sangat andai dihitung
saat neh aku tahu nilai kasih ibu kandung
budi dan jasa ibu setinggi mugkin aku sanjung
buat ank-2 yg masih ada ibu
sila laa jenguk ibu even sehari dlm seminggu
bukan harta beliau punta
hanya mengharap kasih ank dan cucu
tengok mata anak terubat segala rendu
ouh ibu wahai ibu ku sayang padamu
wahai ibu halalkan makan minumku
wahai ibu ampunkan dosaku
wahai ibu terima kaseh utk segalanya


[ saia syg mak saia ]

- pulangkn awk pada saia -

saia rendu awk.. saat aneh aty menangis teringatkan awk. saia msg awk sbb dah xdpt nk tahan rasa rendu neh, tapi aty makin sedih sbb awk acm xder respon pun.. kenape ? sbb sayang awk pd saia dah xder kn ? awk plez laa jgn seksa saia acm neh lagi. saia dah xkuat dgn semua neh. hari mendatang saia menharapkan awk di sisi tapi semua tuh hampa. awk seakan makin jauh dan terus jauh dari saia. apa salah saia ? npew awk sanggup uat saia acm neh ? murah nyer cinta saia di mata awk kn ? huhuuu.. saia terlalu bodoh sbb terus berharap. mmg saia sedar hakikat tuh tapi semua nyer dah terlambat. sbb di hati nyer dah trukir nme awk. npew awk berubah ea ? tiap kali kta txt awk selalu berdalih topic kn.. pnggilan kita pun dah xacm dulu lagi... awk, saia sedari semua perubahan awk. saia sedar akn semua tuh tapi entah laaa.. rasa sayang saia terhadap awk dah membutakn mata hati saia...

awk, selama sebulan kita couple, saia bahagia sangat tapi tak sangke plak lepas tuh semua berubah.. huhuuu.. untung laa dya kn sbb dgn sng dapat kasih syg dari awk dgn sepenuh aty sdng kn saia plak yg terhegeh2 kn awk.. awk, andai nyer awk ketahui bertapa saia syg kn awk, bertapa saia rendu kn awk dan bertapa saia takut akn kehilangan awk ! saia baca segala wall fb awk.. semua kaya2 tuh awk tuju kn utk dya kn ? wahhh alangkah indahnya andai semua tuh awk tujukn utk saia.. huhuuu.. tapi tak mungkin semua tuh akn terjadi kn...


saia rendu awk yg dulu ! 


11 Februari 2012

- deritakah hidup ? -

mlm nie sekali lagi air mata aku jatuh bercucuran. semua ney disbb kan aku dah tak tahan dgn semua dugaan nie. aku dah tak kuat dgn semua nie. kalau laa boleh aku nak lagi sejauh mungkin. aku xnak dah fikir pape lagi tapi aku tak mampu utk lakukan semua tue...

urm.. kenapa laaa bnyak sangat masalah dlm family aku ea ? acm-2 ragam adek aku uat tapi mak dan ayh tetap sabar. namun aku tahu dlm kesabaran dyowg pun dah penat seperti mana aku yang kepenatan melihat mak dan ayah bertahan. sedih nyer hati nie hanya Engkau yang ketahui, perit nyer jiwa aku utk tempuhi semua nie hanya Engkau yang merasainya. sungguh aku dah xterdaya Ya Allah. hati nie pilu dan bertambah pilu setiap kali aku terpandang raut wajah ayah yang murung. urmmm... Ya Allah apakah dugaan yang telah kau bagi pada kami pada tahun 2012 nie ? terlalu berat untuk kami tanggung Ya Allah.

Ya Allah...
semangat aku makin hilang, jiwa aku makin kosong dan hati aku dah makin tertutup. aku memohon padamu agar Engkau sinarkan kembali cahaya kebahagiaan dalam hidupku. aku meminta padaMu agar Engkau kembalikan perasaan gembira dan keriangan aku lantas Kau hapuskan asa sedih dan kedukaan ini. aku dah penat dgn semua permaenan hidup nie. andainya boleh, aku nak give up dari idup neh tapi aku tak mampu. aku tak sanggup nak melihat kedukaan di wajah kedua owg tuaku..

Tuhan, moga engkau dengari rintihan hati ini. aku memohon padamu agar Engkau sinarkan kembali hidupku. moga Engkau pulangkan cahaya kebahagiaan dalam diri ini.. aku mengharapkan agar segala kesukaran ini dapat aku tempuhi. kepenatan hidup ney tetap aku tempuhi selagi terdaya dan aku berusaha moga hati nie tabah dalam setiap situasi. moga hari esk lebih baek dari hari nie Ya Allah.. amin

10 Februari 2012

- sorry kak long -

" salam aen..cht ? ble nk jmpe k.long ? "

kak long...
agak-2 bile kita bolh jumpe lagi ea ? urm.. sory sbb owg xdpt jumpe kak long waktu ari last owg kt kuantan. dan owg mintak maaf ugk sbb wg acm bg harapan kat kak long. sebnar nyer owg pun xtahu nk uat apew kak. owg buntu sangat skrg nie. kalau bole owg nak lari jouh-2. nak duk dlm utan sowng-2 pun xpew jnji kepala hotak xkusut. urm... akk saat-2 acm nie aty owg jd rindu plok kat akk. owg t'kenangan semua kenangan kita mase keje kt butik kerongsang, megamall tue. huhuuu.. dah acm-2 yg kite lalui kan kak.. dari suka duka gelak nangis abes semua kita bedal kan.. 

akk, pengalaman yg owg xdpt lupakn waktu kite kerja bwah satu bumbung dgn si linda. serius tyme tuh aty nie langsung xrela kak tapi disbb kn hormat kak jaa sbgai bos semua tuh owg turutkan jerk. owg ingat lagi tyme dya keje skli dgn kita, owg selalu mengadu kat akk kn pasal sikap dya.. heheeee akak plak dgr jerk kn.. cian akk t'paksa dgr prob owg.. urm akk, akk banyak tahu tentang owg, akak tahu jiwa owg acm mne. even benda tuh semua b'tentangan dgn prinsip akk tapi akk tetap layan kerenah owg kn.. dlm masa yang sama akk ty nasihatkan owg kn tapi heheeee utk stkat nie segala kata nasihat akk tuh jst acm air di keladi kak.. hehee sorry tau kak..

akk, i'Allah one day owg akn berubah ugk. tapi andai akk tanya bile perubahan tue berlaku sorry to say.. biar laa masa dan keadaan yang menentukannya. buat masa skrunk owg sng dgn dunia owg yg acm ney kak. mmg owg tahu semua ney salah tapi entah laaa.. jiwa owg lebih terdorng dgn semua nie. owg tak pernah menidakkan perasaan ney ugk seorang lelaki dan owg ugk tak pernah menidak kn perasaan syg owg utk golongan yang seangkatan dgn kita.. entah laa kak, i'Allah nnt owg akn berubah. tapi sorry sbb owg tak tapat janji bila dan acm mne owg berubah... heheee. miss u sis. nyte



- jiwa kosONg -

titisan air mata mengiringi kesedihan nie
sendu esakan menjadi teman setia disisi.
tatkala kerinduan melanda pasti
kutatap segala kenangan t'indah kita bersama.
hurm.. singkat nyer masa utk kita bersama kn syg ?
diri nie terlalu lemah utk meratapi semua nie.
hati ney dah terlalu penat dalam melalui liku kesedihan.
andainya kau mengerti syg
sedari laa yg aku merendui mu..
tidur mlm ku pasti diiringi mimpi mu..
siangku panjang tanpa kau disisi..
ku rendu kemesraan bersamamu...
masih terngiang gelak tawamu di telingaku
namun kenapa kini semua makin berjauhan ?
apakah salah dan silap yang berlaku ?
tak ku mengerti !




06 Februari 2012

- saia rendu awk -

awak..
entry neh saia tuju khas utk awk. urm.. saia ta pasti sama ada awk akn terjah atau pun ta belog saia. apa pun saia na awk tahu isi hati saia. awk, sejak kebelakangan ney awk acm laen sangat. kenapa ea awk ? saia ada uat salah ke ? urm.. hari-2 saia sepi tanpa senyuman awak, saia rendu gelak tawa awk, saia rendu suara manja awk.. saia rendu kan semua tuh.. awak tahu taa, ada kalaa saia menangis dlm tdow sbb t'mimpikan awk. kalau laa bole saia na terbang ke sana. saia na ada di sisi awk.. urm.. awk maaf andai nya sepanjang kita kenal dan b'sama saia ada guriskan aty awk, saia ada kecik kan aty awk dan pape jerk laaa... saia na awk tahu, walau seberat mna pun brop awk, saia na tanggung b'sama awk. bole ta ? saia ta sanggup tgok awk acm neh ! saia sedis sngt awk tahu ta ! mmg tiap ary awk txt saia, tapi txt awk thu bagaikan tiada jiwa langsung ! saia t'rasa bagaikan awk txt jst utk ambek aty saia. awk, saia ta paksa pun awk utk txt saia. saia faham keadaan awk. tapi saia ta sanggup lagi na tahan dgn semua neh. awk tahu taa acm mne saked nya aty neh tgok keadaan awak sekarang ! urmmm... Ya Allah npew Engkau duga aku dgn sedemikian rupa ? npew kau datangkan dugaan yg t'lalu berat utk aku tanggng ? aku letih dgn semua neh Ya Allah ! aku da ta larat laaa.. hampir tiap ary aku mengharapkan dya kembali m'jd owg yg aku knl suatu masa dulu. aku rendu kan dya ! aku rendukan gelak tawa dya ! pless laaa jgn Engkau jauhkan aku dari Dya ! aku ta sanggup idup tanpa dya. suatu ketika dulu t'lalu Engkau bkak kan aty aku utk menerima seseorang. tapi kenapa setelah aku terima dya Engkau dugakan aku dgn semua neh ? Ya Allah, seandainya dya milik aku, engkau dekatkan aku dgn dya namun seandainya dya bkn milikku, aku try utk terima ketentuanMu. biarpun dibibir aku pasrah namau dlm hatiku hanya Engkau yang ketahui. sesungguhnya aku telah menyerahkan seluruh rasa cinta dan sayang au pada dya. mungkin aku terlalu bodoh kerna menyayangi seowg insan dan menjd kan nya cinta t'larang. namun ini lah hakikat yg harus aku terima. ! aku menyayanginya dgn sepenuh aty ! mumy rendu dady yg dulu. lebiu more n more ddy !



04 Februari 2012

- rendu bdak kecik neh -


take note : hey kowng ! chumel ta bby neh ? hah nma beliau Nurul Iman Afeya. ney laa pixca kami tyme bby neh dtg umh bru-2 neh.. huhuuu.. tyme turn aku jaga bdak kecik ney perhhh t'rasa plak acm na bby dptkan sendiri .. ops ! no ! no ! no ! alaaa diri sendiri pun ta t'urus na baby konon...lagu pun cita-2 aku ta t'capai lagi. keinginan aku ta t'hasil lagi so sblum aku tkar status m'jd wife owg better aku kejar dan gapai dulu apa yg aku mahu. i'Allah aku na kejar dulu sgulung degree dan sijil chagermen PW4. lepas tuh aku na keje dulu dan bahagiakan kedua ibubapa aku sebelum aku berbahagia di sisi seorang insan yg b'gelar husband.. pape pun andai kata jodoh da sampai aku ta menolak semua tuh tapi aku akn b'usaha utk dapat kan apa yang aku ingini t'lebih dahulu... 


- erti percintaan by chomel -

senyum dan gurau itu tatapan cinta
hati yang merisau sering kali ku rasa
apakah aku yang bersalah
mungkinkah kau yang berdusta
inilah pertama kali ku menerima
kucupan manja dari mu ouh sayang
apakah sudah suratannya
untuk kita berpisah
itu pilihan mu sayang
mengapakah nasibku jadi begini
apakah yang harus aku lakukan
sedangkan hatiku tulus ikhlas
dalam percintaan ini
dahulu engkau pernah berkata
percintaanan kita akn bahagia
namun apakan daya
sungguh tak ku percaya
musnah akhirnya percintaan kita
tinggallah aku keseorangan
walaupun dirimu jauh dari sisiku
namun namamu tetapi di dalam hati
wajahmu yang menawan
bermain di fikiran
inikah erti percintaan


take note : ERTI PERCINTAAN by CHOMEL ! yeyehh ! lagu neh mmg best giler. tang mne best nyer aku pun ta tahu tapi yang pasti dari dlu sampai skrg neh mmg salah satu lagu fav aku.. heheee... kata-2 dlm lagu neh m'dlm maksud nya uat aku. cara nyanyian dan cara penyampaian lagu neh pun salah satu sbb knapa aku fanatik sngt at lagu neh.. heheee dan lagu satu sbb myb kerana si penyanyi nya yang comel secomel nama dya kowt.. huhuuu.... lagu neh tyme tgh-2 sedis bla aku layan comfrem air mata berderai. segala kisah-2 lama yang dah m'jd lipatan sejarah akn terungkai balek.. huhuuu.. chomel ! ouh chomel ! aku support ka laa beb ! 

*  saia rendu sayang saia 


03 Februari 2012

- tngan dn minyk panas -

hey u'all ! utk mlm ney aku jd cheff yg ta brape na menjadi.. niat di hati konon laa kn na masak bebolaaa.. sekali tgah syok m'goreng bole plak si bebola tuh meletup ! perh abes t'percik minyak pns ke tangan. fuh ! saked nya hanya Allah yg tahu ! sumpah pedih plus saked gilerkk weh ! wase acm masak jerk isi jari knan aku neh. b'tambah merana bla t'kena air. bapakkk pedih sioot ! kesudahan nya bebola entah ke mana, aku plak yang t'lentang ats katl menahan saked. urm.. apa laa malang nya nasib aku ary neh ea ? da laa ptg td hampir-2 na excdent. mlm neh plak t'kena minyak panas.. urm... sedis-2.. apa pun yg berlaku utk hari ney aku mengharapkan yang lebih baek akn datang keesokan harinya nanti. semoaga diri ney tabah dalam melalui liku-2 kehidupan



- saia syg akk dn adek saia -

akak..
sorry sbb owg ta sempat na jumpa akk. akk saat neh owg da selamat sampai ke kuala t'ganu sedangkan akk akn ke kuantan es.. urmm akk, tahu ta owg t'kilan sangt sbb ta dpt jumpa akk dgn adk fatin sblum owg gerak. ow sedis sbb ta dpt na say thnks 4 everyting kat akk. owg terkilan sbb ta dpt jumpa akk. last kita jumpa waktu pergi genting tuh kan kak, balek dari genting pun kita ta dpt na spend tyme lama-2 sbb aku b'gegas ke kL jumpa kak de kn.. urmm.. apa laa yg akn b'kalu ea kak ? masa utk kita bersama makin jauh dn jauh tapi owg harap jauh hanya jarak bukan pada jiwa. akk, owg na akk tahu saat neh owg rendu kan akk dn fatin. tetiber terbayang di ruangan mata owg kenangan kita bertiga. serius laju jerk air mata ney mengalir tatkala jari jemari neh lincah bukak satu demi satu pixca folder kita bersama. huh ! rumit nya idup neh. dulu tiap masa kita bersama, tiap saat kita beriringan, mana ada akk pasti ada owg dan begitulaa sebaliknya tapi sekarang berlainan keadaan nya kak. moga persahabatan neh utuh selamanya kak. owg na akk tahu walau sejauh mna pun jarah kita, lwalau sesibuk mana pun kita, owg tetp ada masa utk akk dan akk tetp dekat di hati owg.. sama acm fatin. kowng berdua buah aty pengarang jantung owg sepanjang owg di kuantan hingga laa kini ! mishh u kak oyienz dan adek fatin !


take note : mish u kak oyienz ! mish u adek fatin ! tenk utk segalanya.. dan tenk ugk sbb abadikan video kita kt blog kowng...

- bye-2 kuantan -

kuantan t'ukir indah kenangan di sanubari
titik tolak jatuh bangun aku b'sama teman
kebahagiaan kami kecapi sepanjang masa
kedukaan kami kongsi setiap masa
kuantan tempat kami b'satu
kuantan tempat kami bergelak tawa
segala kenangan akan diabadikan
keindahan b'sahabatan akn diingati
buat semua teman relakan ku pergi
perpisahan ney bkn nya nyata utk kita semua.
p'pisahan demi ku gapai sebuah impian
b'jauhan utk ku lunaskan sebuah cita-2
kuantan mencipta memori kita b'sama
i'Allah suatu ketika nanti akn ku jejaki lagi..
buat teman buat sahabat relakan ku pergi
doakan moga diri ney temui yg terbaek di sana
kowng teman kowng sahabat yg t'indah.
thanks sbb banyak tolng spanjang diri ney
merantau di negeri owg.
semoga p'sahabatan yg t'jalin uth selamanya kawan...


take note : thanks utk semua diatas semua nya. buat akak dan adek kesayangan, tenk auw sbb kowng bnyak tlg owg. kowng ada tyme owg down. kowng ada tyme owg sedis dan kowng ada tyme owg happy. tenk sngt-2 ats semua yang telah kita lalui sepanjang b'sama syg. jadikan semua tuh kenangan terindah tau dan janji jangan lupakn owg at sini. i'Allah nnt ada masa owg akn dgn sana lagi dan kita bole kembali b'satu... lebiu kak oyienz ! mishu adek fatin ! i still nedd u in my life syg : )