30 Mac 2012

- benci umpat mengumpat -
ASSALAMUALAIKUM

hai kowng ! sihat ? good-2 jerk kn. pasa sesape yg xsihat
tue pergi laa mkn ubt cepat nnt cepat laa sembuh !

ok-2 kowang, untuk malam nie aku na persoalakan sedikit tentang kehidupan, roda-2 hidup yang berliku. sesungguhnya kelikuan dalam kehidupan membuatkan aku terkeliru dgn dunia realitu.

kenapa mesti ada umpat mengumpat dalam persahabatan ?
depan baek tapi belakang mengata !
bila susah cari tyme senang dilupakan !
buat baek dibalas jahat !

kenapa semua nie wujud dalam kamus hidup kita ? apakah kesudahan terhadap semua nie ? haruskan dibiarkan berpanjangan dengan memekakkan mata dan membutakan telinga ? huh ! ragam manusia pelbagai rupa !

untuk malam nie, aku ingin meluahkan sedikit kesedihan. hati aku bersimpang siur, jiwa aku sedang mengacau bilau dan fikiran aku tidak menentu arah. kenapa aku dipertemukan dengan manusia sebegini rupa ? kenapa mesti ada hasad dengki dan benci dalam diri mereka ?? fuhhh ! hati aku remuk memendamkan semua nie. aku terkeliru di persimpangan jalan. di sini mereka yang sebilik dengan aku dan di sana kwn yang memahami jiwa aku..
Ya Allah, aku tersekat di tengah antara mereka. apa harus yang aku lakukan ? aku buntu dengan semua nie ! aku benci dgn situasi nie. ..

29 Mac 2012

- jika rendukan seseorang -
ASSALAMUALAIKUM

hai-2 dan bye-2 cemua ! kowng apew khabar ea ? sihat ? good !
ok-2 untuk entry nie aku na share somthing berkenaan " rendu ".
apa itu rendu ? kenapa merendu ? bla bla blaaa...
meh baca post kat bawah nie

JIKA RENDUKAN SESEORANG, PEJAMLAH MATA DAN UCAPKANLAH

" Ya Allah Aku rendukannya keranaMu Ya Allah,
Jauhkanlah daku dari perkara yang membuatkan aku lupa kepadaMu.
Aku semakin mengerti, " JARAK " ini bukan untuk menghukumku..
tetapi " JARAK " ini untuk MENJAGA aku dan dya.. "

- dgn JARAK ini aku dan dya berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik

- dgn JARAK ini aku dan dya berjanji untuk MEMPERBAiKI cinta kepada Ilahi

- dgn JARAK ini aku dan dya berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi..

- dan dgn JARAK ini jua aku dan dya yakin andai tiba saatnya nanti, aku dan dya akan LEBIH BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai..



p/s : Terima kasih Ya Allah kerana memberi PELUANG kepadaku melalui jalanMu ini...terima kasih kerana memberikan JARAK itu kepada aku dan dya..

27 Mac 2012

- awk tetp king saia tapi saia still lagi queen awk k -
awk-2, saia rendu awk ! [!]
td saia baca wall awk auw tetiber jerp air mata saia gugur :/
saia harap awk ada kat sisi saia tyme nie.. hurmmm..


take note : awk, selama beberapa hari nie saia saja ta bkak fb sbb saia ta na curi-2 pandang wall awk. saia ta na hati saia sakit lagi disbbkn awk tapi akhrnya utk mlm nie saia tewas. awk, tahu ta acm mna saked nyer aty saia saat nie ? tadi saia baca wall awk ! saia baca kata-2 yg awk post kn ! perggghhh mmg terbaek laa ayt jiwang bunga awk tue kn. hurmmm... saia sedikit terharu dgn kata-2 yg awk tulis tue tapi gerak aty saia kuat mengatakan yang semua benda awk post tue bkn utk saia sebenarnya... beto kn awk ? [?] awk, kenapa ea awk sampai aty uat saia acm nie ? utk mlm nie dah kali ke berapa air mata saia berguguran kerna awk ! awk tahu ta bertapa murah nyer air mata saia utk awk ? [?] saia sedih ukn sbb rasa terabai tapi dsbb kn rasa curiga yg mulai bertapak di hati saia. awk, saia takut kehilangan awk, saia takut awk awk pergi dari idup saia. hurmmm.... tadi saia ada mengadu kat atok pasal awk tapi atok marahkan saia plak. atok ckp syg awk pada saia dah makin pudar, atok ta na saia terus berharap pada awk dan atok ta na saia nangis disbbkan awk lagi. awk, ples laa jgn seksa saia lagi ! seandainya awk masih perlukan saia disisi, jagai laa saia seperti mana yg awk pernah lakukan dulu. namun seandainya awk dah ta memerlukan saia, ples laa terus terang dgn semua nie. biarpun saia yang merasai kesakitan tue tapi saia akan bertahan dgn sisa kasih dan sayang saia pada awk.  awk, tahu ta saia selalu berdoa pada Tuhan "Ya Allah Ya Tuhanku, andainya dia milikku Engkau dekatkan kami, namun andai dia bukan milikku, Engkau jauhkan dya dariku. sesungguhnya aku menyayangi dya dgn sepenuh hatiku saat nie. aku mengharapkan dya gembira disisi insan yang boleh membuatkan dia bergelak tawa". Awak, tahu ta acm mne sakit nyer aty nie utk biarkan awk jauh dari saia seandainya kita tiada jodoh ? huh ! perit gilerk semua nie utk saia lalui. dulu saat owg yang pernah saia syg meninggalkan saia, awk dtg untuk memberi semangat dan harapan. waktu tue saia kembalik kembira dan tersenyum riang di sisi awk. saat tue saia belajar melupakan kesedihan lalu dan digantikan dgn kisah awk dan saia. saia impikan kita bahagia bersama tapi ternyata impian saia kini retak menanti masa untuk berderai.
awk, saat nie saia na awk tahu yg saia rendu awk. saia rendukan gelak tawa awk dan saia rendukan gurau senda awk ! semenjak kita kenal kingga saat nie awk laa king di hati saia, seperti mana suatu masa dulu awk pernah ucapkan yang saia nie queen di hati awk.. saia harap takhta saia sebagai queen di hati awk akn bertahan dan kekal. saia cyg awk !

25 Mac 2012

- dedikasi uat atok t'cyg -
ASALAMUALAIKUM

hai-2 kowang ! sehad ? gud ! urm.. pada yang ta berapa na sehad tue
pepandai laa makan ubt yerk bagi cepat sembuh :)
ok kowng, entry kali nie aku na story pasal "atok" kesayangan aku
atok ? ops tittle tue myb terlalu tua utk umur dya yang masih lagi muda,
tapi setakat nie aku selesa memanggil dya ngn panggilan tue...
siapa atok ? apa pertalian aku ngn dya ? meh aku na story skit...
acctly atok tue salah sorang kwn fb aku. huhuuu.. kami kenal melalui mukabuku.
perkenalan kami yg singkat terus jadi rapat dan erat sampai skrunk.
tittle "atok" tue aku petik khas utk dya disbbkan sikap dya yg take care dan selalu meleter
kat aku... huhuuu.. base laaa owg tua kn selalu meleter.. :)
atok.. seandainya atok terbaca entry nie owg na atok tahu yang life owg happy
dgn ade nyer atok disisi. owg hargai kehadiran atok sbb atok selalu ada tyme
owg susah mahupun senang. selama nie atok ta pernah jemu utk m'jadi pakar knseling owg..
tiap kali owg sedih, atok ta putus-2 bagi kata-2 semangat supaya owg terus bangkit dari kesedihan. 
atok, owg na atok tahu yang owg bersyukur dapat kenal atok. yes ! myb jarak kita berjauhan.
tapi owg na atok tahu, apa pun yang berlaku atok tetap atok owg selamanya.. !
yeyehhh ! kenal ngn atok m'buatkan hari-2 mendatang owg diulit gelak tawa. biar pun kekadang  
terselit kisah duka namun atok bijak dalam mengubah mood gembira owg..
tenk atok sbb ada di sisi tyme owg memerlukan. tenk ugk sbb selama nie ta pernah jemu mendengar luahan aty owg yang tah pape nie... huhuuhuuu.. owg syg atok...




24 Mac 2012

- belajar dari kehidupan -
andai hidup dalam kritikan
pasti belajar untuk mencela
andai hidup dalam kekasaran
pasti belajar untuk menentang
andai hidup dalam belaian kasih
pasti belajar untuk resan diri
andai hidup dalam suasana iri hati
pasti belajar untuk merasa bersalah
andai hidup dalam teloransi
pasti belajar untuk bersabar
andai hidup dalam galakan
pasti belajar untuk berkeyakinan
andai hidup dalam pujian
pasti belajar untuk menghargai
andai hidup dalam saksama
pasti belajar untuk adil
andai hidup dalam kerelaan
pasti belajar untuk menyayangi
andai hidup dalam restu
pasti belajar untuk menyukai diri
andai hidup untuk penghargaan
pasti belajar dalam bermatlamat
andai hidup untuk kejujuran
pasti belajar dalam keadilan
andai hidup dalam keikhlasan
pasti belajar untuk kebenaran
andai hidup dalam keselamatan
pasti belajar untuk keyakinan diri
andai hidup dalam keramahan
pasti belajar bahawa dunia adalah tempat yang baek untuk hidup


take note : dalam kehidupan bermacam ragam dan halangan yang harus dihadapi. seandainya kekuatan mampu bertahan pasti kehidupan akan diakhiri dengan kebaikan namau andai tercalit sedikit kejahatan, pasti akan dicerca lalu dihina seumur kehidupan. kehidupan, berdiri laa atas kaki sendiri dan berpegang teguh laa pada tali kebenaran nascaya keselamatan pasti akan terjamin lalu kebahagiaan terpancar menyinari hidup.


- jaga diri jaga iman jaga hati -
teruskan berjalan
walaupun banyak rintangan...
teruskan tersenyum
walaupun hati berduka...
teruskan bersabar
walaupun hati marah...
teruskan berbuat kebaikan
walaupun kebaikan kita ta dihargai...
teruskan berkata baek
walaupun kata kita itu dibalas dgn nista...
teruskan mengejar impian
walaupun ianya bukan mudah...
teruskan menjadi seorang yang kuat
walaupun diri kita lemah...
teruskan menutup aurat
walaupun merasakan ianya bukan mudah dn senang...
teruskan berubah kearah kebaikan
walaupun banyak halangan...
teruskan berusaha meminta maaf andai tersalah
walaupun ucapan maaf itu agak menyusahkan...
teruskan berkata jujur
walaupun kekadang orang sekeliling tidak mempercayainya....


take note : manisnya hidup ini jika bersulamkan kasih sayang, dijauhi buruk sangka diantara kita dan dititipkan rasa hormat menghormati sesama insan kerna pasti segalanya terindah untuk dipandang


23 Mac 2012

- pesanan buat diri -
hidup ini susah kita nak DUGA
kala kita rasa DEKAT dengan SESEORANG
tapi sebenarnya JAUH
walau kita dapat GENGGAM tangan dia
belum tentu HATI dia kita dapat SELAMI
mungkin kita boleh buat dia KETAWA tapi
kita tidak tahu apa makna SENYUMANnya
bila dia MENANGIS, kita sangka dapat MEMUJUKnya
padahal KEHADIRAN kita LANGSUNG tak disenangi
rencah dunia tidak kita ketahui KAWAN dan LAWAN
sampai masa saat kita TERSUNGKUR adakah tangan
DIHULURkan atau kita DITINGGALkan...

kerana dia aku bahagia
kerana dia aku gembira
kerana dia aku senyum
kerana dia aku kenal
dan kerana dia
aku cinta rendu dan sayang
kerana dia adalah segalanya
yang kudambakan
kerana dia yang kupanggil
SAYANG

aku akan berpesan pada hati
untuk tidak terlalu dalam menyintai kamu
untuk tidak terlalu berharap kepadamu
kerana aku takut jika suatu hari nanti
kamu tiada di sisiku lagi
pasti akan aku rasai
akan kehilangan, derita dan keecewaan




19 Mac 2012

- harapan demi harapan -
ASSALAMUALAIKUM

awak...
untuk malam nie saia dedikasikan entry nie khas uat awk. saia tahu myb saia ukn pilihan yang kekal dihati awak. mungkin saia hanya laa sebuah boneka dikala awak kesedihan dan kebosanan. awak, ketahuilah yang diri ini merendui awak. tika dan saat nie. saia t'bayangkan awak di ruangan mata saia. saia terkenangkan gelak tawa dan kenakalan awak. kenapa mesti awak sakiti aty saia ? kenapa mesti aty saia terluka lagi disbbkan awak ? sampainya aty awak uat semua nie pada saia ! tergamaknya awak seksa saia sedemikian rupa ! hurmmm... kenapa awak langsung ta reply msg saia ? kenapa awak langsung ta pick up call saia ? hukhukhukkk.. kekadang hati nie sakit tatkala teringatkan awak namun saia pendamkan semua tue disbbkan rasa cyg saia pada awk ! awak, saia na awak tahu keikhlasan dan kejujuran saia. saia beto-2 cygkan awak tika dan saat neh ! saia beto-2 rendukan awak detik nie.. saia harap awak kembali contact saia acm biasa dan kembalikan senyuman di bibir saia...

awk..
owg rendu awk
owg rendu sore awk
owg rendu kenakalan awk
owg rendu gelak tawa awk
owg isau kt awk
nyte
kbai

mowink awk..
awk-2 owg na gtaw neh
owg rendu awk
kbai


take note : tiap hari saia mengharapkan pagi saia diwarnai dgn sore awk tapi semua tue hampa. tiap pagi saia harap bila saia bangun dari tidur, saia akn tatap msg dari awk. ta[i semua tue mustahil akn terjadi. jadi saia terus berharap dan berharap agar segala harapan saia tue menjadi nyata. saia cyg awk !


18 Mac 2012

- mana awk hilang -
ASSALAMUALAIKM

untuk malam nie sebelum aku menutup mata menikmati tidur yang lena, ingin aku luahkan apa yang terbuku dihati.sesungguhnya hati nie terlalu bengkak lantaran sehari suntuk aku memendam rasa. hurmmm.. kenapa dya lakukan semua nie pada aku ? apa salah dan dosa aku ? apa silap yang telah aku lakukan ? Ya Allah sesungguhnya hati nie dah terlalu lemah untuk menghadapi segala dugaanMu. hati nie ternanti dan menunggu dya tiap saat, ketika dan detik namun kelibat dya langsung tidak aku kelihatan. hampanya hati ini hanya Engkau yang ketahui Ya Allah. aku tertunggu-2 msg dan panggilan darinya namun semua tuh langsung tiada. aku menantikan suara dan kenakalan dya tapi semua tue langsung tidak kelihatan. hurmmm... aku rendukan dya ! aku rendukan dya ! aku rendukan dya ! Ya Allah dugaan apa lagi yang Engkau timpakan padaku ? bantu laa hambaMu ini Ya Allah. hati aku terlalu memikirkannya dya, jiwa aku langsung tidak tenteram kerna teringatkan dya. aku benci dgn situasi yang sedemikian rupa ! aku benci dgn semua nie ! aku penat dgn ragam manusia !

awak..
mana awak hilang ? mana awak pergi ?
sampai aty awk uat acm nie kat saia !
apa salah saia ? apa silap saia ?
kenapa hati nie awk sakiti ?
mana janji awak ? mana kata-2 manis awk ?
awk ckp cyg saia tapi kenapa
awk lukakan hati saia ?
awk ckp chienta saia tapi kenapa
awk hancurkan hati saia ?
awak, saia try untuk kikis bayangan awak,
tapi maaf sbb saia tidak mampu !
saia dah mula cyg kn awk !
saia da mula chientakan awk !
seandainya awk mendengar, saia
na awk tahu yang sai rendukan awk
saat nie. saia risaukan awk.
kenapa mcg saia langsung awk ta replay ?
kenapa call saia awk ta pick up ?
hurmmm.. saia risaukan awk
ples awk, jgn seksa saia acm nie.
saia harap awk contct saia secepat mungkin...
miss awak sesangat :/




17 Mac 2012

- life aku at ABM -
nie laa life aku  ABM. aku happy stdy kt sini sbb punyai kekwn
yang baek dan sporting. dyong bnyak tlg aku dlm uat keje-2 bangkel.
dn dyowng ugk bnyak menyakat aku kt dlm cls. apa pun aku happy
dpt kwn acm dyowg. even kami semua dari negeri dan umur yg brbeza
tapi kemesraan kami bagaikan adek beradek.
kami dak wireman sesi mac 2012 - feb 2014
nie plak life aku kat ostel. tiap-2 petang aku akn kuar meronda dgn dak-2 bilik.
aku brsyukur dpt knl dyowng yg satu kepala ngn aku. even dyowng lebih muda
dari aku tapu prbezaan umur tidak membataskan persahabatan kami. aku happy dpt
knl dgn dyowng. biarpun persahabatan kami singkat tapi aku harap semua nie
akan terus kekal dan utuh di hati.


take note : alhamdunillah, tanpa disedari genap suda 2minggu aku memegang tittle sbgai student at Akademik Binaan Malaysia (ABM). sepanjang berada di sini aku bersyukur sbb dikurniakan rakan sekelas yang baek hati, satu kepala dan banyak tolong aku even hnya aku seorng jerk gegurlz kt dlm clas tue. disamping tue aku juga wasa bertuah sbb dapat lect yang baek aty dan sporting. huhuuuu... siapa duga kehidupan aku disini tenangkn. aku happy dgn life aku sbgai seorang student skrng. apa pun aku harap persahabatan kami semua kekal selagi hayat dikandung badan.

hidup aku di ostel pun tersangatlah happy. aku punyai kawan yang satu kepala dan berotak gilerk-2. biarpun dyowg semua akn keluar pergi praktikal tidak lama lagi, namun aku harap persahabatan kami tetap kekal. thnks kowng, sbb sabar dlm melayan kerenah owg. huhuuuu... even owg lebih tua dari kowng, tapi owg wase kowang lagi matang kowt dai owg :)


16 Mac 2012

- awk moody saia sedih -

" ok ?! sye dh la moody n sngt ngntok
skrng nie..n now sye nk mrh!! "

awak...
knapa sejak semalam lagi awak asyik moody jerp ea ?
kalau ye pun awk marah tapi jgn laa lepas kat saia ! 
salah ker kalau saia msg na gurau-2 nan awk ?
huh ! awk, saia pun ada aty dn perasaan ok !
aty saia pedih sbb sikap awk yg acm nie. !
ples laa jgn cmpurkn saia ngn moody awk tue !
serius saat nie saia terasa dgn tindakan awak..
awk moody tp lepas kemarahan tue kt saia..
huh ! mmg terbaek laa kn !
npew awk langsung xambek port psl aty dn perasaan saia ?
yang awk tahu  maen bidas jerk kn !
hurmmm... saia benci ngn semua nie..
sejak semalam lagi awk acm laen sangat..
npew ? kenapa dgn awk ?
saia benci dgn teka teki !
saia benci dgn penipuan !
kalau ada yg awk xpuas aty ckp jerk terus terang !
saia sanggup dgn semua tue even menyakitkan
sbb saia harapkan sebuah kejujuran dlm prhubungan kita !
awak.. tahu x tadi saia try utk m'epikan awk..
saia uat joke tue sbb na tgok awk senyum..
hurmm.. tapi sebaliknya saia plak yg kena marah kn !
mmg bagus laa perangai awk tue...
awk, saia faham situasi awk.. saia tahu awk tgh xde mood kn..
sorry laa myb saia ganggu mood awk..
saia jnji leps nie selagi awk xmsg saia
saia xkn msg awk ke.. so fhm-2 jerk laa..
apa pun saia na awk tahu yg saia dah mula cyg awk...
saia takut awk pergi jouh sbb saia takut kehilangan awk...




- saia queen awk king -
awak...
saia rendu awak, saia rendu suara awak, saia rendu kenakalan awak. awak, saia na sangat jumpa awak tapi keadaan masih tidak mengizinkan lagikan. awak, dipagi hari nie saia bangun awal sbb tidow saia tak lena. dari pagi semalam sehingga pagi nie hati dan jiwa saia hanya teringatkan awak. kenapa ea awak laen jerk sejak semalam. awak acm xde mood langsung, bla msg pun jst sikit jerk yg awk reply, then bila saia call awk ta angkat plak. awak, ples laa jgn lukakan aty saia lagi. saia da penat dgn semua nie. jgn seksa saia tatkala hati saia mulai dapat menerima kehadiran awak syg ! saia penat dgn semua nie. kekadang saia terfikir untuk give up tapi saia ta mampu untuk lakukan semua tue sbb dlm aty saia telah pun terukir nama awak. awak, saia na awak tahu kata-2 saia selama ini bukan suatu permaenan. segala apa yang saia lafazkan semua itu dari hati kecil saia. sesungguhnya saia telah mulai menyayangi awak saat nie.

 bila harus menangis, aku kan menangis
namun air mata ini telah habis
bila nanti ada yang mencintaiku
tak akn pernah aku menerimanya
dan bila nanti datang bidadari
tak akn pernah hatiku kan ku beri
kerna kamu wanita yang telah ku pilih
cuma kami penjaga hati ini
kerna kamu wanita yang ku pilih
ku mohon jangan pergi
oh Tuhan ! tolonglah diriku
aku sungguh menginginkan dia
tuk mencintaiku dan mendampingikudidlm hidupku ini
kau diam tanpa kata
kau seolah jemu padaku
ku ingin kau bicara
katakan saja apa salahku
sungguh aku tak mengerti apa yang telah terjadi
dan ku tak ingin engkau pergi jauh dariku
kan kuabadikan dikau sewaktu kenangan yang manis
yang tak mungkin ku lupakan untuk selamanya
kan coretkan kenanganmu dalam sanubariku ini
bakal jadi yang terindah di dalan hidupku ini
lalalalalalalalalalalalallalalalalaaa
love :*


take note : awak, awk ingat x kata-2 yang awak pernah bagi kat saia tue ? hurmmm.. kata-2 tue akn saia ingat selalu sbb so sweet.. heheheee.. saia na awak tahu yang saia pun cyg awk taw. saia na awk jagi king di aty saia seperni mana awak na saia jd queen di aty awak. saia harap awak akan taka care dan menyayangi awak seperti mana awak menyayangi diri awak auw cyg. saia dah mulai cyg awak neh... saia na awak jadi masa depan saia auw cyg.. 



- you and me -
ASSALAMUALAIKUM...

Alhamdunillah, syukur kepada Allah S.W.T kerna di pagi yang indah ini aku masih lagi dapat bernafas dn hirup udara yang segar. susungguhnya nikmat Allah itu tak terjangkau dek akal.
untuk pagi nie, aku bangkit terlalu awal dari tidur lantaran hati tidak tenteram dan memikiran yang tengah kacau. hurmmm... kata owg dalam cinta dan kasih sayang tidak selalunya indah, dan aku mengiakan statment tersebut sbb kini aku merasainya. untik pagi yang mendamaikan nie, hati aku terlalu kuat merenduinya dan fikiran aku terlalu peka mengingatinya. huh ! kenapa semua ini harus berlaku ? mengapa semua ini mesti terjadi ? sesungguhnya hati ini terlalu lemat tatkala dimiliki...

duhai sang sayang...
dipagi yang indah ini, kotak hatiku terketuk lagi
hati ini makin lemah lantaran merenduimu
pemikiranku makin kacau lantaran mengingatimu
sang mentari tolong khabarkan padanya tentang kerenduan ini
sang bulan tolong iringi mimpi indah aku dengannya
hati ini ta pernah penat memikirkannya
aku merenduinya tiap saat dan tiap detik
jiwa ini menantinya tiap minit dan tiap masa
doaku mengiringi dari hari ke hari
aku mengharapkan yang terindah buat kami
aku menginginkan yang terbaek untuk kami
semoga semuanyan utuk selamanya..
sesungguhnya aku menyayangimu syg...




12 Mac 2012

- saia takut kehilangan awak -
assalamualaikum....

untuk malam nie aku dedikasikan entry nie buat seorang insan yang aku sayangi. even antara kami baru jerk kenal tapi aku mula meyayangi dya. semakin hari hidup aku semakin ceria. kehadiran dya benar-2 membuatkan aku gembira. bersama dengannya, aku mampu melupakan sejenak kisah duka aku. sesungguhnya hati ini mulai terpaut akn dya namun hati kecik aku try untuk menidak segala hakikat itu. biarpun segala tindak tanduk aku memperjelaskan segalanya namun hati kecik aku cuba untuk menafikan segalanya. tapi... aku gagal lantaran hati ini semakin menyayanginya.

awak...
untuk malam nie saia dedikasikan semua nie untuk awak. untuk malam nie, entah kenapa hati saia hiba. hurmmm... kenapa mesti derita menyapa tatkala bahagia menyusuri hidup saia ? awak, saia penat dengan semua nie. saat nie saia takut dan teramat takut. serius saia ta na kehilangan awak. hukhukhukkk.. kenapa untuk malam nie kita diuji dgn semua nie ? hati saia penat untuk menangis, jiwa saia letih untuk terus merintih tapi saia tak terdaya untuk melakukan apa yang perlu. saat nie saia takut akan kehilangan awak.

"awk,mlm nie bgi mse tok sye tnangkn fikirn ea??sye nk bersendirian jap..hurmm"

fon saia berbunyik tanda msg dari awak sampai. hati nie berbunga menantinya. namun hancurnya hati nie tatkala apa yang saia harapkan tak seindah kenyataan yang harus saia terima. awak, untuk mlm nie air mata saia jatuh disbbkan awak. saia takut kehilangan awak sbb saia mulai syg awk. hukhukhukkk... saia buntu, pless awak ! saia perlukan awak saat nie ! saia na pinjam bahu awak ! saia na face to face dgn awak. saia benci dgn semua nie. kenapa mesti ada rahsia diantara kita ? kenapa mesti hati saia disakiti saat nie ? apa salah saia ? apa yang dah saia uat kat awak ? hurmmm... awak, saat nie saia down ! saia semakin takot dgn semua kenyataan hidup ! saia takut untuk hadapi hari esok. pless awak, jgn kecewa kan hati nie saat saia idamkan secebis kebahagiaan. 

awak,
saia penat sangat untuk hari nie. mata saia pun dah ngatok nie so bole tak saia tidur dulu ? saia harap esok bila bangun dari tidup semuanya kembali normal. saia harap kita kembali mcm biasa taw. awak, saia dah mula syg awak. saia na kita utuh bersama bole ta ? saia tak na laa gaduh-2 sbb nanti saia yang akn tersiksa. saia ta na awak sedih ataupun susah hati. kalau bole saia ta na awak rasai kesakitan. awak, saia tidur dulu ea. mata nie dah bengkak sangat, dah ta larat nak bukak nie. urm.. nyte awak, saia syg awak !




11 Mac 2012

- saia sedih ta tahu sebab -
assalamualaikum...

malam nie hari aku bernada sedih, tapi kenapa ? ishh kenapa mlm nie tetiber aku jadi sensitif ea ? hurmmm ! aku benci dgn situasi nie ! aku benci dgn air mata sbb air mata tanda kelemahan ! tapi kenapa setiap kali hati aku menyayangi seseorang pasti akn diiringi dgn air mata ? kenapa aku terlalu lemah bila menyentuh soal hati dan perasaan ? arghhh ! hilang sifat kekasaran aku dek kasih sayang yang kian bercambah.

duhai mata, kenapa mesti kau banjiri kolam air mataku saat nie ? pless laa, aku bencikan air mata tapi kenapa kian laju sang air jernih nie mengalir ? huh ! saat nie, aku seakan takut kehilangan dya ! ya, hakikat yang harus aku terima, aku takot akn kehilangan dya !  hurmmm.. apakah aku telah terjatuh cinta kat dya ? hukhukhukkk.. apa yang berlaku langsung xterduga. aku hanya mampu merancang tapi Dia yang menentukan segalanya.

Ya Allah Ya Tuhanku, apakah aku telah menyayanginya ? kenapa aku terlalu sensitif setiap kali berhubung dgn dya ? kenapa aku jelous setiap kali aku melihat dya dgn owg laen ? ouh ! apakah aku telah menyayangi dya ? aku benci dgn semua nie ! kenapa setiap kali aku ingn ahagia pasti ada yang menghalang. Ya Allah aku memohon padamu, aku akui yang aku telah dan makin menyayangi dya. Engkau dekatkan dya dgnku. Engkau satukan kami dalam kebahagiaan Ya Allah.



- teman tapi mesra -
assalamualaikum... !

untuk malam beranjak ke pagi hari nie, aku bersyukur ke hadrat Ilahir kerna hatiku tersenyum riang ria. sesungguhnya hati aku sedang berbungga bagai. huhuhuuuu.. mybe ada betolnya kata owg tua-2 kan, patah tumbuh hilang berganti. tapi untuk tumbuh something yang baru bukan sesenang melepaskan sesuatu yang lama. apa pun aku berusaha untuk melupakan kenangan lalu. biar laa semuanya yang lalu tersimpan erat dalam lipatan sejarah hidup aku. aku mendoakan kebahagiaan buat dya. sesungguhnya hatiku gembira melihat dya bahagia.

untuk hari nie, aku happy sbb dpt contact dgn 'my usben' aku. huhuhuuu ! untuk hari nie kisah drama kaseh yang kami lakonkan selama ini ternyata realiti hidup. fuhh ! siapa sangka surau senda yang dya pernah ungkapkan rupanya sesuatu yang datang dari hati keciknya. Ya Allah, aku bersyukur padamu kerna dya menyayangiku. aku bersyukur kerna dya begitu take care dan caring terhadap aku. biar pun terkadang kala kenangan lama menghantui aku, namun aku berusaha untuk melupakan semua tue. Ya Allah, aku berusaha untuk membuka pintu hati buat dya. mungkinkah dya yang terbaek untukku berbanding yang sebelum ini ? aku memohon pertunjuk dariMu Ya Rabbi. aku mengharapkan secebis kebahagiaan dan aku mengharapkan sedikit kegembiraan. aku berharap dya yang terbaek untukku. 


 "awk, jgn bgi sspe amex awk dri sye ye? awk jngn g kt org laen ea?
awk milik sye...muktamad! "

" awk jdi kn idop sye nie brmakne,ceria n eppy..
maceh ye yunnxx? awk la yg mnrangi hari2 sye..
sye xnk khilangan awk... sye syg awk sngt2 ! "

" yunx..rindu awk! nk jmpe la..huhuhuu..
sye tramat rindu kt awk nieyh .. 
sye syg awk spnoh hti sye nie.."


take note : kami xpernah declare pape, tapi pe'el gilerk-2 kami yang suka merapu merepak meraban telah membuatkan semua jenis panggilan terkeluar. heheheee ! sengal dan sengal itulah kami ! aku happy bila contact dgn dya. bila kami bersama, ada je benda yang dijadikan topic. pendek kata, serius dya uat aku happy. dhn dya, aku dpt lupakan masalah even seketika. thanks kwn, sbb uat owg happy.. huhuuu.. pasal aty dan perasaan tue biar laa masa dan keadaan yang tentukan ea. owg selesa kwn dgn awk dan owg akui aty owg pun sedikit jelous bla ade gurl laen tegur awk.. huhuuu.. tata cyg ! nyte !



10 Mac 2012

- life is pain -
it's painful to say goodbye to someone
you don't want to let go !
but more painful to ask someone
to stay when you know they want to leave !

BEnci YAng KAu seMAI Takkan Luka TERlerai ? [?]





09 Mac 2012

- duhai air mata -
air mata ....
gugurlah engkau kerana TAKUTku pada YANG ESA
gugurlah engkau kerana TAKUTku pada AZAB DI ALAM BAQA
gugurlah engkau kerana TAKUTku pada AZAB NERAKA
gugurlah engkau kerana TAKUTku di atas segala DASYATNYA AKHIRAT SANA
gugurlah engkau kala keINSAFan di atas DOSA-DOSA
gugurlah engkau kala RASA HINAnya diriku di sisi YANG MAHA ESA
gugurlah engkau kala ku meMOHON diampunkan DOSA dan ALPA
gugurlah engkau kala ku MERAYU taubatku diTERIMA
gugurlah engkau kala kumemohon PERUNJUK-NYA
gugurlah engkau kala kumemohon segala BANTUAN-NYA
gugurlah engkau kala kumemohon mata dalam RAHMAT-NYA
gugurlah engkau kala ku memohon menghuni SYURGA-NYA
gugurlah engkau kala ku mengharap REDHA-NYA
gugurlah engkau kala ku mengharap CINTA-NYA
gugurlah engkau kala ku rendu pada PENCIPTA ku YANG NYATA
gugurlah engkau kala  ku rendu HAMPIR PADA-NYA
gugurlah engkau kala ku rendu pada KEKASIH-NYA
gugurlah engkau kala ku SUJUD pada yang KUASA
gugurlah engkau kala ku  TADABBUR KALAM YANG ESA
gugurlah engkau kala ku ZIKIR pada YANG ESA
dan gugurlah engkau kerana YANG ESA

kerana ku ingin setiap titismu menjadi PEMBELA ku
kerana ku ingin setiap titismu menjadi SAKSI ku
kerana ku ingin setiap titismu PENYELAMAT diriku
kerana ku ingin setiap titismu MEMBAWA ku KESYURGA idamanku
kerana ku ingin setiap titismu ku DAPAT MELIHAT wajah Rabbku
kerana ku ingin setiap titismu BAWA BAHAGIA ABADI buatku
WALAUPUN ENGKAU HANYA SETITIS AIR MATA YANG MEMBASAHI PIPIKU
namun nilaimu hanya TUHAN sahaja yang tahu duhai AIR MATAku....


take note : duhai air mata, gugurnya engkau membuatkan dadaku lapang dan jiwaku tenang. hadirnya engkau tatkala aku ditimpa bencana. engkau seakan mengerti rasa suka duka hidupku ini. air mata, engkau sebahagian dari hidupku namun terkadang kala aku membencimu kerna bagiku air mata tanda kelemahan ! 


08 Mac 2012

- p/s : i love you -
ada ketikanya insan yang aku sayang
membuatkan aku dalam keadaan teruja
ada ketikanya insan yang aku sayang
membuatkan aku terkeliru
ada ketikanya insan yang aku sayang
selalu membuatkan aku terluka
ada ketikanya insan yang aku sayang
semakin membuatkan aku kian terkilan
ada ketikanya insan yang aku sayang
membuat rasa sabar aku kian menipis
ada ketikanya insan yang aku sayang
mengguris hati aku hingga menitis airmata
namun aku tetap menyayanginya
kerana dia sentiasa bertakhta di hati 




07 Mac 2012

- drama ! drama ! drama ! -
assalamualaikum

malam nie sekali lagi aku berdrama. huhuhuhuuu...
malam nie frst tyme aku dgr suara si hsbnd aku (usbnd dlm drama).
serius suara dya comel, secomel tuannya laa kowt :)
hukhukhukkk.. !
setelah 2 3 hari kami xbermsg akhirnya malam nie kami bergayut.
kuikuikuiii ouh my usben aku rendu suara ko laa der !
ishhh laa npe suara ko chumel sngt ea ? :p
huhuhuuu.. xsangka plak dlm nakai-2 terselit sifat pemalu dya
so aku pun apa lagi ? kaw-2 laa menyakat si bdak chumel tue :)
usben ouh usben ! npe laa awk jouh ea ?
npe laa kita berjauhan yerk ?
ishhh ! aku dah angau kat kau laa plak ! 
no ! no ! no ! kita jst berdrama kn-2 :p
malam nie aku happy dapat gayut dgn ko laa usben.
huhuhuuu.. ko nie mengingatkan aku pada klcc
klcc tue berkembar acm kita. satu utk awk satu utk saia
so sweet kan. kuikuikuiii.. kan best kalau awk kat sblah saia skrunk,
bole kita menikmati klcc sama-2. olo-2 so sweet laa ayt awk tue..
sampai saat nie saia masih ingat taw usbend :)





- explorasi b'tandatangan -
assalamualaikum

hai peeps ! kowang apa khabar ? sehad ? gud-2 ! :p

untuk malam nie entry aku berkisarkan tentang pahit manis yang aku hadapi untuk hari nie di ABM.
untuk hari nie aku sedikit penat sbb telah pun diberi sebuah tugasan yang harus disiapkan dalam masa 2 hari. ops ! mampu ke aku siap kan ? huhuhuuuu.. alhamdunillah setakat nie hampir berjaya untuk aku lakukan even sedikit keletihan. well, apa pun redah dan terus redah jerk laa kn. huhuhuuu... ok-2, kowang mesti nak tahu kan apa tugasan yang harus aku siapkan tue. hurmmmm.. kami, para pelatih wireman telah diminta untuk mengambil tandatangan dengan semua staff dan tenanga penajar yang berada di ABM. fuuhhh ! serius mmg hampir patah kaki kami berkejar dari satu bengkel ke satu bengkel demi siapkan tugasan tersebut.

untuk setakat nie, ada tenaga pengajar yang terus memberi tanda tangan mereka dan ada juga yang meminta kami melakukan sesuatu sebelum mendapat tandatangan. seperti petang tadi, demi mendapatkan tandatangan dari tenanga pengajar cous jentera berat, kami terpaksa menyapu dan mengemas serba sedikit bengkel mereka.. hukhukhukkk ! mmg terbaek laa kn.. hahaahahaa tapi apa pun semua tue bagi kami semua hanyalah sebagai satu dugaan jerkkk (dugaan laa sangat. padahal masing-2 menyumpah kat dlm hati kowt ). untuk setakat hari nie aku berjaya mendapatkan 19 orang tananga pengajar dan tandatangan mereka. so masih lagi berbaki hampir 30 orang . nampaknya esok, aku terpaksa laa meneruskan lagi explorasi mencari tandatangan pihak-2 yang terlibat.. huhuhuuu :)




06 Mac 2012

- berderai lagi sbb rendu awk -
awak...
mlm nie awk msg saia kn ? awk acm tahu-2 jerk yg saia tgah rendukan awk. hurmmm terharu nyer aty saia ble nampak nama awk naek di skrin saia. huhuhuhuuu... tetiber dlm aty saia terdetik, apakah awk memahami yang saia teramat rendukan awk ? hurmmm... semua tue mustahil kowt sbb saia sedar kini sayang saia xbertepuk dan tak mungkin akn berbunyik.. saia tahu sayang awk pada saia dah semakin pudar tapi semua tuh langsung xmemberi effect utk saia terus sygkn awk.. awk, saia akn sentiasa sygkn awk selagi saia termampu. hati saia dah terukir nama awk ! jiwa saia dah terpahat nama awk dan ingatan saia sentiasa berlegar wajah awk ! seius saia teramat rendukan awk ! saia rendukan kenangan kita. saia rendukan suara awk ! masih terngian-2 alunan suara awak kat telinga saia. segala kata dn nasihat awk xpernah saia lupakan. awak, skrin fon saia masih terpampang pixca awak. pixca tue xkan mungkin saia delt sbb tue laa pengubat jiwa tatkala saia rendu awak ! hukhukhukkk... kenapa kita bertemu dan berpisah ?  kenapa kita bahagia dan derita ? kenapa kita bergelak dan bersedih ? saia rendukan awak yg dulu ! saia nak awak yg dulu ! saia perlukan awk yg dulu ! saia perlukan awk dan segalanya yang dulu ! pless awk bahagia kn saia kembali ! saia bahagia di sisi awak ! hanya awak yang mampu uat saia tersenyum ! miss u a lot ddy ! i need u ddy ! i want u ddy ! andai awk baca semua nie owg harap awak fhm apa kesedihan yang owg rasai skrg ! owg perlukan awk !



- panjat tangga -
ASSALAMUALAIKUM...!!!

untuk hari nie aku frst tyme masuk bengkel. perhh ! mmg terbaek laa
kn ble lect surh panjat tangga dan duduk atas bumbung. semua orang
diwajibkan panjat dan duduk kat ats bumbung tue.
alhamdunillah, aku berjaya lakukan arahan yang dimintak..
heheheheeee ! apa pun hati aku sedikit tercuit sbb ada beberapa 
owang student lelaki yang gayat dan xdapat lakukan tugasan yang
diberikan. huihuihuii ! 

hari nie keje xder laa seberat mne tapi agak keletihan laaa..
myb sbb nie hari frst aku strt kuliah kowt :)
tapi apa pun, pengalaman memanjat tangga pagi td mmg beto-2
terbaek laa beb ! fuhhh ! abes ilng semua rasa gauat aku : )




05 Mac 2012

- jiwa kacaw -
assalamualaikum....

alhamdunillah ptg tadi segalanya berjalan dengan selamat dan lancar. kini aku telah selamat berada di sarama ABM. suasana kat sini xseperti yang aku bayangkan. tapi aku bersyukur sbb rakan sebilik aku semuanya ramah dan mesra. hurmmm... suasana asrama kat sini mengingatkan aku zaman persekolahan.
huhuuuu.... serius suasana mmg seperti aku di alam persekolahan. 

namun dalam pada aku happy tetap tetap terselit rasa sedih. hari aku dirundum bilu tatkala aku merelakan diri membukak wall dya. serius ! aku sedih gilerr.. hurmm... aku syg dya tapi kenapa dya uat aku mcm nie ? aku rendu dya tapi kenapa dya langsung xcontct aku ? pilu nya aty aku bile teringatkan dya !
aku benci dgn semua nie ! aku benci air mata nie !


take note : hai ! hai ! sory laa entah ape yg aku taip-2 kat ats tue ea ? aty aku tgh kusut, jiwa aku tgh blurr ! hurmmm ! lingkup semua tue



04 Mac 2012

- nervos + tkut + blurr -
ASSALAMUALAIKUM 

tiap saat, tiap detik, tiap masa dan ketika
seagak berlalu dengan pantas. aku merasakan
kehadiran semalam terlalu kejap, belum pun sempat 
untuk aku menghayatinya, namun semalam telah pun berlalu.
hari ini tanggal 040312, aku mengharapkan agar hari 
nie tidak berlalu pergi. tapi mana mungkin semua tue berlaku kan.
heheheee ! actly, aku tengah gementar nie, blur pun ada gak..
ishh ! aty aku nervous giler memikirkan tanggal 050312 yang bakal tiba.
serius aku duduk langsung tak senang untuk hari nie. kenapa ? kenapa !
aku menhgarapkan agar hari nie berlalu dengan perlahan. aku ingin menghabisakan
masa-2 terakhir dgn family tersayang. hurmmm..
nampaknya esok aku akan lapor diri di Akademik Binaan Malaysia (ABM).
tak sangka esok segalanya akan berumah. sekali lagi aku terpaksa berjauhan 
dgn family dan sekali lagi aku akan berperang dgn buku sambil mengtelaah
demi memeggang segulung kejayaan. i'Allah aku akn lakukan yang terbaek
demi family dan owg yang aku sayang. aku mengharapkan sinar kejayaan
mengiringi langkah kakiku esok. kuikuikuiii ! yeyehhh ! chayokkk oren !

ok-2 bercerita mengenai esok, sbnar nyer aku tgh blur nie,
hurmmm, ayah dan mak aku xabes-2 gesa supaya pergi jumpa nenek,
mintak restu sebelum aku pergi lapor diri esok. tapi bermacm-2 alasan yang aku 
bagi kat dyowg sbb aku xnak pergi umah nenek ! aku xnk dan xnak !
sbnarnyer bkn ape, aku nie mls nak bertengkar jerk. aku pasti tyme-2 mcm nie
mesti maksaudara yang aku xsuka tue ada skli kat umah tue. so aku mls laa
gaduh-2 dgn dya nanti. lalu aku mengambil jalan mudah untuk tidak ke sana :/
kejamkah aku ? kejam sangat ker ?
telinga nie dah penat mendengar dan hati nie dah letih bersabar ! 
tahap kepenatan dan kesabaran aku ada had dan sempadan. aku takot nnt
aku xdapat na kawal emosi lagi. aku sbgai anak sedara better aku mengalah kan ?
tapi kenapa ? kenapa mak dan akyg aku langsung xnak faham dgn situasi nie ? hurmmm....
apa pun aku harap sangat yang aku xkn jumpa dgn dya lagi. aku benci ! dan benci !
setakat mak saudara mcm nie, aku langsung xhairan laa kalau aku kehilangan dya !
apa pun berlaku, aku harap ada sinar utk aku keluar dari semua kemalut nie.




- INSOMNIA -
assalamualaikum... !!!
jejari menari lagi si keyboard :)

entry neh aku nak share tetang ape yang aku rasa skrg.
heheee ! xpakse xmemaksa dan sila baca dgn rela.
ok kekwan, jam skrg dah beranjak ke subuh tapi aku 
still lagi bersengkang mata. actly bkn niat aku nk 
stay up sampai ke pagi tapi nie semua kes insomnia !
insomnia sejenis spesis yang menyebabkan kita
sesah untuk tidow mlm, acm aku nie laa !
kekadang hampir seminggu lebih aku xdaoat tidow mlm
dan semua ney menyebabkan aku migrain.
apa tidak nyer, time owg laen tgh syok tidow aku plak
berjaga.. even aku dapat cover dgn ditor di saiang hari pun,
tapi semua tuh langsung xmembantu aku. bahkan makin
menambah kan lagi migrai aku ada laaa !
hurmm... mlm nie sekali la penyakit insomnia tue dtg.
sama sepertu beberapa mlm yang sudah, aku akn berjaya 
dan terus berjaga. aku try untuk tidow tapi mata neh langung xnak terpejam.
apa pun aku harap insomnia aku nie xberpanjangan. :/




- kuikuikuiii -
assalamualaikum

lewat pagi nie sekali lagi jejari aku bertinta di atas keyboard lappy.
untuk pagi nie hati aku sedang berbunga bahagia.
welll ! biar pun semua tuh satu drama tapi ternyata drma yang
kami paparkan membuatkan aku happy.
hurmmm... dlm erti kata laen myb dya pun happy laa kowt.
kuikuikuiiii ! sengal ! sengal ! dn sengal !
alhamdunillah utk hari nie aku happy bersama kwn.
dia banyak uat aku ketawa sampaikan aku terlupa seketika
masalah yang melanda diri..
heheeheee ! thnks kawan coz uat aku happy !

ok-2 nak dijadikan howt story laa kn,
tadi dia mengadu laa kat aku pasal line broadband yang tengah
kelembapan neh. then aku pun try laa, konon na sbr kn dya.
so aku tanya laa dya tgh uat ape. dan ini jwpan yang dya bagi

" heheheee... eeeeeeeeee..geramnya! npe la awk jouh sngt yunkx?
tdy sye kt branda umh, tngk pmndngn mlm, ad bintng, 
nmpk klcc skali..sy bygkn klcc tu kte bdua..bkpit 24jm..
klu la awk dkt, kn bgoz... huhuhuu "

ops ! aku sedikit terkejut dgn kata-2 dya. tapi apa pun semua tuh
mampu uat aku tergelak then aku pun reply laa

" da awk tue yg halau saia.awk ckp dah xnk lagi tgok saia kn-2 ?
sedih aty ney tau x bila awk ckp acm gtue. xpew laa biar saia lari bawak diri.
saia nk balek umh mak saia, xmoh dah duduk umh mak awk "

hahahaaa ! penuh berdrama kn-2 ?
then dya pun reply laaa

" smpy hti awk ckp sy yg hlau awk?
xtdtik dihati ni nk halau awk tau x? 
sy syg awk,sy xsnggop nk wt
cmtu kt awk..huhuhuuhuuu u..emo jap ;-( "

kuikuikuii.. penuh perasaan kan ?
serius ada sedikit rasa terharu kat dlm hati aku.
tapi mana mungkin semua neh jadi kenyataan kan, sbb kami ney
sekadar maen-2 jerp. base laaa merapu merepek meraban :)
tadi dya sanggup uat krdt advance dan tebus mata ganjaran semata-2
nak msg dgn aku. huhuuu.. terharu giler kowt .
insiden yang aku paling xbole blaaa, tadi tgah-2 msg tetiber dya bagitahu

" nie ngh tngk tv..tngk yusry n lisa bsnding..
tbyng2 gak cmne la klu kte bsnding..cmne ea? :p "

hahahahaaa ! serius aku nak tergelak. sengal pnyer bdak laa dya tuh.
ada plak kami bersanding ea ? kuikuikuiii....
dya ada ckp nnt bla kami bersanding dya nak aku yang pilihkan tema.
hehee.. mcm real plakkn yang kami akn bersatu. yeyeehh ! dlm mimpi je laa kowt.

hurm... tapi dlm happy kami bermsg ada ugk kesedihannya..
hurmmm.. tadi dya ada mengadu xberapa sehad. myb keracunam mknan kowt. 
sedih plak aku dgr dya mengadu saked perot tadi. xde ape yg mampu aku tlg
utk sembuhkn dya, just mampu berdoa dan surh dya mkn ubt. aty neh ada laa
terdetik sedikit kerisauan tapi xmampu nak berbuat apa-2.. sorry awk :/
tadi dya ada ckp

" sy nk awk.. sy prlukn awk..huhu..
nk manje ngn awk time sakit ni.. sdeyh nye sbb kte jouh "

ish ! ish ! sedih plak aku dgr dya merengek acm tuh.. rasa mcm nak terbang jerk
pergi KL dan jaga dya.. hehehee (over giler kn !)

" ne de jouh.. owg dlm aty awk kowt. ce tgok ade ke x "

tuh laa yg aku reply sambil melayan si bdak saked tuh. heheee

" nk kne bdah dlu la..hehehee.. pndai je kn awk nk wt sye tsnyum?
syg awk !maceh yunkx.. :-* "

wakakakakaaa ! tuh ayt kat ats dya bg kat aku.. haha !
serius aku tergelak besar tyme baca msg tue.. mmg beto-2 tingtong laa bdak neh !
kaw-2 pnyer drama yang kami uat...
merapu sampai naek kutu kat kepala !


take note : thanks kwn coz dak uat aku happy utk hari nie ! msg dgn ko mmg uat aku tergelak habas kat dpn fon.. heheheee ! ko mmg sorng kwn yg gilerr ! ko mampu uat aku ketawa even dalam kesedihan. apa pun ka tetap kwn aku. biar pun kita baru berkwn tapi keserasian dgn ko membuatkan aku selesa. wase dah acm lama plak kita berkawan.. ! cyunk ka kwn !








03 Mac 2012

- kawan baru -
assalamualaikum...

hai peeps ! kowng sehad ? gud !
pd yg xberapa nak sehad tue pandai-2 laaa mkn ubt yerk, moga cpt sembuh :)

untuk entry nie aku nak story pasal seorang kawan baru. aku knl dgn dya dlm fb, dan hari nie genap 4 hari kami berkawan. mungkin masih terlalu awal untuk aku rungkaikan pasal dya kowt tapi aku nak kowng tahu yang aku selesa berkwn dgn dya. perangai dya yang giler-2 mmg beto-2 ngam dgn aku setakat nie. dya banyka uat aku tergelak sejak hari frst kami berkawan.

bagi aku dya seorng kwn yg baek. dya open dlm berkwn dan yang paling penting dya jenis yang take care. even kami baru jerk knl tapi dari cara perbualan kami, aku wase dah mcm knl dya bertahun-2 laa plak. bila chat dgn dya kat fb, comfrem akn uat aku tersengih sowng-2 kat dpn lappy dan bila kami chat fon aku akn gelak sowng-2 dpn fon. serius aku bahagia berkawan dgn dya. kekdng kenakalan kami tyme berborak mmg nakal tapi semua tue langsung xb'maksud pape pun.



aku bersyukur dan happy dapat kenal dgn dya.
aku harap persahabatan kami berkekalan dan
biar laa semua nie berlandasan sebuah persahabatan.



02 Mac 2012

- ye ! aku tgh marah -
assalamualaikum ! semua happy ? sehad ? good !

ok peeps, entry nie aku nak luahkan apa yang terbuku di hati. serius utk hari nie mmg hati aku panas memanjang. apa owg nak ckp, apew owg nak cter, ape owg nak kata lantak kowng laaa.. ade aku kisah dgn semua tue ? aku mmg blh bersabar tapi sabar aku ada had dan batas. mmg selama nie aku melayan jerk kowng wahai kekawan aku kat fb tapi layanan aku pun ade had nyer. apa kowng bt aku sabar jerk tapi sabar aku ade sempadan ! tapi bila sampai tahap kowng petik nama aku, mmg sorry too say kwn ! angin aku mmg dah sampai ke kepala ! 

hurmmm....
dunia zaman cyber memang langsung tak boleh pecaya kn ? semua benda yang ada kt dlm tue tipu semata-2 ! serius aku dah penat dgn semua niee.. apa penyer manusia laaa, depan ckp syg tapi belakang melayan-2.. cehhh ! owg mcm tue sptut nyer bagi mkn kenyang-2 then pukul sampai lembik dan campak jerk kat sungai pahang bagi makan buaya. huh ! konon laa kaw bersayang-2 knn ! piiiirrrahhh kwn ! syg ko tue mmg x bernilai laaa sbb ucapan kau hanya di mulut bukan di hati ! tap apa pun berlaku aku harap kau berubah sebelum keadaan bertambah teruk. 


take note : apa pun yang berlaku ari nie aku malas ambek port sbb semua tue xpenting pun bagi aku. huhhh ! semua tue jast cerita pendek dalam hidup jerk kowt.. sbb dalam hal nie aku xbersalah so alu langsung xtakot pape.. hurrmmmm... kat sini aku jast nak bagitahu yang aku tetap dan masih sayangkan dady. even aku tahu mustahil utk dya sygkn aku kembali acm dlu tapi aku akn terus berharap selagi dalam hati aku ada rasa sayang terhadap dya.. saat nie aku masih sayang dan sangat rendukan dya ! miss u so much ddy :/