23 Mei 2012

- kerna novel -

salam kowang ! hai2 dah tidow ker ? meh skodeng entry baru aku kat sini.. actly xde apa pun yg menarik untuk kali nie. aku just nak story kesedihan yang aku rasai tadi tyme baca novel. perhhhh ! serius abes kuar air mata air idung.. [nangisssss].. hahahaaaa ! syok baca novel laa konon, bila sampai kat part sedih emosi pun jd bad mood jerkk.. bila ada part-2 yang lawak aku tergelak sowang-2 dpn novel.. heheheeee
untuk malam nie aku dapat habiskan sebijik novel yang bertajuk " INGAT JANJI KITA". novel yang memaparkan pergolakan hidup seorang anak yatim [adinida] yg diseksa olah si bapa tirinya... akibat daripada masalah hidup dan faktor sekeliling adinida telah mengubah penampilan dan penyembunyikan identitinya sebagai seorang wanita sejati. maka bermula laa hidupnya sebagai seowang tomboi dan diberi nama 'adi'. tadi aku strt baca novel nie dalam pukul 9:13pm dan tepat jam 2: 36am aku dah berjaya mengkhatamkan novel tersebut.. heheeee fanatik novel pnyer pasal aku sanggup bersengkang mata, ta tidur malam.. kuikuikuiiii..



take note : sanggup xtidow malam semata2 nak perhabiskan sebijik novel.. hahaaaa mmg dah anatik tahap dewa dewi sengal. sanggup tahan mata dari tiduw semata-2 nak menghayati jalan serita dan watakkk... ishhh ! padahal esok pagi clas dah laa strt pukul 8:00 am... ayoyoyooo ! comfrem tidow dlm clas laa esok pagi.. tapi pape pun berbaloi sbb akhirnya baes gak sebijik novel ngn jalan cerita yang menarik.. yes, aku puas hati dapat habiskan novel tue.. dah laa tadi terover layan perasaan sampai teresak-2 nangis kowt :D


20 Mei 2012

- bahagiakah hidupmu -

mungkin kau sedang berbahagia
setelah kau menyeksa jiwaku
tetapi bahagiamu itu dari penderitaanku
aku sekadar ingin bertanya, adilkah sikapmu itu
sewaktu perlu kau cari aku kini aku dilupakan
sewaktu aku bersamamu kucurah segala kasih sayang
kerna aku percaya padamu melihat zahir yang indah
tapi hatimu sebaliknya kau tak sejujur yang kusangkakan
kelembutan yang engkau pamerkan sanggup menipu diriku
wajahmu yang indah dipandang tapi hati tak ikhlas padaku
bahagiakan hidupmu ? [?] [?] [?]
kau yang tak pernah rasa bersyukur dengn apa yang ada padamu
tergamak memperdayakan aku yang jujur kepadamu 


take note : dear mr.bean ! seandai nya awk baca entry neh saia nak awk tahu yang entry nie saia uat mmg utk awk pun ! ples fahami apa yang tertulis kat ats tue ! mungkin awk akn ckp ayt saia kejam tapi apa yang dapat saia kata kan sekejam ayt saia kejam lagi tindakan awk ! yes ! awk mmg kejam.. ! awk bagi saia kekeuatan ! awk pagi saia kebahagiaan ! awk uat saia tersenyum ! dan skrg awk ragut semua tuh dari saia dalam sekelip mata jerk ! jiwa saia dah kering ngn tindakana awk. aty saia dah mati utk rasai nikmat hidup nie. kepada mr.bean tersayang, thanks ngn semua yang telah awk lakukan. saia hargai sangat2 ngn segala tindakan bodoh awk tuh...  myb awk terasa ng ayt saia tapi saia nak awk tahu saia lagi terasa ngn tindakan awkk.. ples laa awk, klau awk dah xperlukan saia tlg laa lepaskan saia. jgn nak berteka teki sangat laaaa. myb perpisahan yang terbaen diantara kita kowttt.. saia harap awk merasai penderitaan yang sedang saia tanggung skrg ! utk awk mr.bean syg !



19 Mei 2012

- terukir di bintang -

jika engkau minta intan permata
tak mungkin ku mampu
tapi sayang kan ku gapai bintang
dari langit untukmu
jika engkau minta satu dunia
akan aku cuba
ku hanya mampu jadi milikmu
pastikan kau bahagia
hati ini bukan milikku lagi
seribu tahun pun akan ku nanti
kan.. kamu
 sayangku janagn kau persoalkan
siapa dihatiku
terukir dibintang
tak mungkin hilang cintaku
padamu


take note : awk, ingat x lagi lagu teukir dibintang yang awk pernah nyanyikan utk saia ? awk cakap saia bintang dihati awk. hidup awk akn suram bila bintang jauh dari awk. malam awk akan kegelapan bila tidur tanpa dengar suara saia. awk ingat x lagi apa yang pernah awk ckpkan kat saia? ingat x lagi janji awk pada saia ? awk, bintang xkan lengkap tanpa bulan disisi kan, dan awk laa bulan di hati saia. tiap malam suara awk menemani tidor saia. tiap saat msg awk  yang menjadi peneman saia. jauh jarak bukan suatu persoalan buat kita. kesibukan bukan alasan untuk kita bergaduh. awk ingat x semua tue ? ingat x janji yang awk pernah tuturkan di hadapan saia ? hurm... saat nie mana awk menghilang ? awk terlalu kejam ngn saia ! saia benci awk ! kenapa mesti saia teringatkan awk padahal awk hanyalah mimpi ngeri saia ? plesss laaa ! andai saia bukan lagi queen di hati awk, ples laaa buang saia jauh dari idup awk.. dn ples jgn pernah kembali dtg dh hubungi saia sbb semuatu hanya akn menyakitkan lagi hati dn perasaan saia... ! saia benci awk !


17 Mei 2012

- merenung kenangan -

dalam ku merenung kenangan masa silam
ku cuba memahami apa sebenar terjadi
mungkinkah salahku atau pun sikapmu
hingga cinta kita ketandusan
walau ku ungkapkan engkau lah segala
namun padamu itu semua tiada bermakna
apakah maksudmu masihkah kau ragu
nilai cinta padamu tiada batasnya
kini kusedari perasaan hati
tanpa engkau disisi tiada makna ku begini
inikah balasan diatas keikhlasan
hingga diri ini disingkirkan
mengapa ku disini masih menanti dan menyayangi
walau hati disakiti tidak terlintas untuk membenci
kini baru ku sedari atas kedaifan diri
segala janji-janji kau mungkiri
biar lah aku disini mengubati luka dihati
setia ku disini menanti dan terus menanti 
walau apa pun dugaan akan tetap ku harungi
sehingga nadiku terhenti
pernah ku ungkapkan engkaulah segala
namun padamu itu semua tiada bermakna
apakah maksudmu masihkah kau ragu
nilai cinta padamu tiada batasnya


take note : awk, masuk hari nie dah 5ary kita lost contact kan ? awk langsung x msg saia, nak call jauh sekali kowt ? hurmmm.. ikutkan aty neh saia nak je msg awk, tapi ego saia menguasai diri. saia tertunggu2 msg dan call awk. awk, esok genap sebulan kita bersama namun sejak akhir2 nie mcm2 benda dah berlaku kat kita kan. saia bertahan ngn sikap awk sbb saia syg awk. saia bersabar ngn peranagi awk sbb saia xsangup kehilangan awk. bila dah tak tersaya saia mengadu kat 'atok'. atok, suruh saia lupakan awk, atok suruh saia jauhi awk, atok suruh kita break, sbb atok ckp awk 'buaya'. tapi disbbkn rasa syg, saia abaikan semua kata2 atok. saia pekakkan telinga ngn leteran atok. saia dah janji ngn atok, saia xkan cari awk selagi awk xcari saia mulai sekarang (konon mcm saia merajuk laa kn) , tapi semua tuh bt jiwa saia terseksa. saia rendu kat awk, rendu gelak tawa awk, rindu senyuman awk. hanya gambar kita bersama yg jadi pengubat rendu saia. tiap kali saia on9 fb, saia selalu tgok wall awk, mcm2 yg awk update kat wall, awk uat mcm xde ape yg berlaku pun kan.. hurmmm.. saia on9 fb tapi saia off chat, saia x update status. saia uat semua tuh sbb nak awk terasa mcm mna bila hilang saia tapi saia tgok awk mcm xder rasa pape pun... awk, seandainya saia masih bererti utk awk, ples laaa take care saia, tapi andai nyer awk dah xperlukan saia, ples ucapkan somthing yang boleh menjelaskan segalanya.. saia xsangup nak terseksa mcm ni lagi... saia renud awk ! rendu mr.bean


15 Mei 2012

- gegula kapas + kucing -

nie GEGULA KAPAS dan ANK KUCING pemberian atok... 

kami happy bersama :)
si tua yg pakai baju kaler merah tuh 'atok' kesayangan aku..
dya laa tempat aku bermanja kasih.. kekadang dya tempat mengadu..
dya ugk yang selalu ada tyme aku happy dan sedih.. dya aku terhebat uat aku..
dya tempat aku bergurau sbgai kwn dn dya ugk tempat aku bergaduh sbgai musuh...
aku harap kami kekal happy bersama... cyunk atokkkk !

take note : cyunk atok sengal ! atok ! atok ! atok ! thanks auw sbb sudi jd atok cu. thanks sbbb sudi layan kerenah cu yg suka merepek nie.. heheee.. atok sengal, cu happy dpt spend tyme ngn atok... even sekejap tapi bermakna sangat tokk... 



14 Mei 2012

- kutemui atok ejay -

jam : 11:23pm
date: 13/05/2012
location : hostel IKBN Temerloh
motif: atok bagi kicing chomel nie kat aku.. lalalaaaa untung laaa dpt so oren nie kn
jam: 01:45pm
date: 13/05/2012
location: pekan sari, temerloh
motif: thanks atok coz belikan gegula kapas nie kat cu. thanks ugk sbb belanja
cu mkn dan bawak cu ronda-2 bandar mentakab dan temerloh :)
jam : 04:05pm
date : 13/05/2012
location : jambatan gantung hulu samantan, temerloh
motif : thanks atok sbb bawak cu pegi jejalan kat jambatan nie. dah lama teringin nak merayap kat sini
akhirnya tercapai gak.. nie laa tempat yg last kita tujukan sebelum cu naek bus jam 4:30pm gerak ke kuantan.

take note : atok, sorry sbb susahkan atok. atok sanggup jemput cu kat terminal temerloh dan bagi cu menumpang kat ostel IKBN, temerloh secara haram.. heheee thanks ugk sbb layan kerenah cu yg kurang matang nie.. thanks sbb hadiahkan kucing tue chomel tue kat cu.. thanks sbb belikan gegula kapas utk cu dan thanks sbb bawak cu ronda-2 bandar mentakab dan temerloh. atok, thanks sbb uat cu happy dan lupakan semua prob... yes ! mmg cu happy sangat sepanjang ngn atok. even kita frst tyme jumpa (wlaupun dah lama kwn) tapi cara kita berborak mcm dah lama jumpa kan tok.. kuikuikuiii.. sorry laa sbb salau menyakat dan pangkah atokk... base laa tok, kot kan jumpa jarang sekali so bkn slalu pun atok kena pangkah dek cu yang nakai nie kn.. huihuihuiii... atok, thanks auw sbb ada tyme cu sedis.. thanks atok sbb jadi pendengar yg setia saat cu memerlukan someone utk dishare apa yg terbuku dihati. thanks sangat-2 tok ! cu haragai segala pengorbanan yg atok lakukan pada cu. demi atok, cu tekad lepas nie apa nak jd pun jadi laaa, cu pasrah ngn apa yg bakal berlaku. i'Allah tok, cu akan ikut dn dengar segala nasihat atok.. cu akan lakukan yg terbaek utk atok.. dn cu harap atok pun bole lupakan kesedihan auw.. ples jgn nangis dan bersedih tok ! airmata atok terlalu mahal nilainya uat cu.. cu syg atok ! 


06 Mei 2012

- gANGUan eMOSi -


HAPPY ! SEDIS ! GEMBIRA ! KECEWA ! BAHAGIA ! SENGSARA !
sejak kenal ngn awk semua perasaan tuh saia rasai
saia happy bila awk menyakat saia
saia sedis bila awk terluka
saia gembira bila awk take care saia
saia kecewa bila awk marahkan saia
saia bahagia bila awk gembira
dn saia sengsara bila xdpt contact awk 
sesyg mna awk kat saia 
syg lagi saia kat awk
setakut mna awk akn kehilangan saia
takut lagi saia utk kehilangan awk
selagi awk maseh perlukan saia
selagi tuh saia setia disisi awk
namun andai nnt awk dah tak perlukan saia
saia akn tetp setia disisi awk
selagi sisa kaseh syg saia utk awk masih ada




- sAHABat sELAManya -

kata IBU, kwn-2 ibarat LEBAH
abes madu sepah dibuang
kata AYAH, kwn-2 umpama BUNGA ROS
dipandang cantik dipegang sakit
kata ATOK, kwn-2 seperti AIR
terus mengalir
kata NENEK, kwn-2 bak BULAN
dipuja dn disanjung tapi nun jauh disana
kata SAUDARA, kwn-2 mcm makanan
bkn kwn makan kwn
kata ABANG, kwn-2 seperti LEMBU
ikut je apa yang diperkata
kata KAKAK, kwn-2 tak ubah mcm DURIAN
bau jerk mucux tp sedap di makan
kata ADEK, kwn-2 tue mcm BISKUT
sekejap ada sekejap tak de
kata SAIA, kwn-2 x kesah laa mcm mne sklipun
walaupun diibarat LEBAH,
umpama BUNGA, seperti AIR,
bak BULAN, seperti LEMBU
mcm DURIAN dn seperti BISKUT
sbb sekali dah b'kwn selamanya kita tetp kawan
walaupun ada buah hati tp tapi teman paling setia
walaupun ada harta tp kawan paling berharga




03 Mei 2012

- hurm..-

ptg tadi awk dah abes orentasi
bila saia tanya bz ke tak awk ckp now tgh free
bila saia msg awk ambat je reply
last2 awk langsung tak reply terus..
bila saia call awk tak pick up plak..
lama saia menanti ngn mcm2 benda dlm kepala
saia pendamkan kerisauan kat awk
apa yg awk tgh uat ea ? mana awk pegi ?
bz sngt ker smpai tak dpt pick up call ?
sibuk sngt ker smpai tak dpt reply msg ?
awk dah kenapa ?
sejak2 masuk unisel kn dah bnyak berubah !
awk bkn lagi mr.bean yg saia knl dulu !
hurmmm.. saia benci ngn situasi nie..
awk.. perasan ak sejak awk kat unisel
saia selalu saked
kita plak dah jarang contact
saia penat ngn semua nie..
saia letih ngn teka teki.
utk mlm nie dah berapa msg saia yg awk ta terbalas ?
ok ! fom now saia takkan msg awk
selagi awk tak msg saia !
saia takkan contact awk
selagi awk tak call saia !
saia akn belajar utk TIDAK terlalu menyayangi awk !
saia akn belajar utk TIDAK terlalu mengingati awk !
biar pun hakikat nya saia TERLALU sygkan awk !
tiap saat saia SENTIASA mengingati awk !
kbai ! nyte syg !
lebiu mr.bean !


02 Mei 2012

- ples fahami saia ! -

dear
saia na pegi sana jumpa awk 
even saia ta kenal jln tapi tetp na ke sana
saia tekad kn aty demi awk
saia cekalkn diri utk awk
depan awk saia berani
tapi blkng awk saia penakut
ikutkan aty saia wasa mcm na nangis je
tapi aty nie na sangat jumpa awk

dear
saia ta bagi awk dtg sini
sbb kat sini ta de apa pun yg best
ta de port utk kita lepak nanti
saia takut awk bosan ngn suasana sini
bb tue saia na ugk pegi sana
saia na jumpa awk
kebetulan kita ada cuti kan awk
saia harap awk faham

dear
biar pun susah saia tetap tempuhi
semunyer demi syg saia kat awk
saia redah semua ketakutan
saia abaikan semua rasa gementar
saia ganti ngn kekuatan
demi awak yg saia sayang

dear
saia harap awk faham ngn situasi saia
ples laa jgn fikir yg bukan-bukan
ples laa jgn tuduh saia mcm-macam
saia bkn seperti yg awk fikirkan
saia hanya ada awk sorang je sayang 
serius ta pernah terfikir utk cari yg laen
saia syg awk

01 Mei 2012

- sorry capital J -


dear ' capital J'

awk...
saat kita mula kenal, awk seorang yang happy, awk sering uat saia ketawa ngn kenakalan awk. tiap saat ada je topic yg awk nk share ngn saia kn, biar pun topic yg merapu tapi ianya dari cara penyampaian awk telah uat saia tertarik ngn topic tersebut. huhuuu ! frst kita kenal, uat saia tersenyum sumbing sorang-2. perspeksi saia kat awk waktu kita frst knalkan, awk sorang yg happy go lucky, awk selalu uat owg disekeliling tergelak ngn kerenah awk, awk suka pendam prob sowng2, awk selalu memikirkan perasaan orang laen sampaikan perasaan awk sendiri terabai. kan awk ?

awk...
kita kenal dlm masa yg singkat je kan. tue pun secara tak sengaja, tapi sesingkat itu ugk awk dah uat saia percayakan awk. kita kenal tyme saia memerlukan someone utk jd pendengar yg setia dn trnyata awk laa pendengar itu.. huhuuu ! kesian kat awk kn, selalu je dengar saia mengadu yg tah apa-2. saia akui kesabaran awk ngn sikap saia nie telah uat saia tertarik kat awk. tapi saat tue saia pendamkan semua tue sbb pengalaman lalu uat saia jd fobia, tapi tak sangka plak saia tak bertepuk sebelah tangan. awk, thnks sbb selama nie sudi dengar segala keluh resah saia, awk ada tyme saia sedih dn awk juga yg bersusah payah uat saia tersenyum riang. thanks awk, saia hargai sangat segalanya yang awk lakukan ! awk take care saia, awk paksa saia mkn ubt even awk tahu saia paling benci ubt dan thnks uat sbb selalu meleter kat saia. saia tahu awk lakukan semua tue utk kebaikan saiakn, heheheee... 

awk..
saia na awk tahu, biarpun mulut saia sering bantah setiap kata-2 dan nasihat awk, tapi dlm diam aty dn jasad saia tetap turuti segala nasihat yg awk curahkan kat saia. tika bersama awk, saia lupa segalah kesedihan, yg ada hanya kegembiraan yang nyata membuahkan satu harapan jauh disudut hati saia. huhuhuuu... situasi kita rumit kan awk. tak siapa yg tahu apa yg terjadi diantara kita dn saia sendiri pun tak faham apa yang telah berlaku sebenarnya. kenapa makin lama saia merasakan awk makin jauh dari saia ? mana awk saat saia memerlukan ? kenapa awk sering uat saia mengalir air mata utk awk ? hurmmm....

awk...
kenapa harus awk bagi saia harapan dan akhirnya awk yg hancurkan semua tue ? perlu ke awk sakitkan aty saia ? apa salah saia kat awk ea ? apa dosa yg telah saia lakukan ? saia buntu tiap kali memikirkan semua tue ! saia dah tak kuat utk harungi semua nie syg, saia da tak kuat lagi.. hurmmm... sampai aty awk sakiti saia. saat saia tersungkur, awk datang memapah saia. saia saia kecewa awk datang dgn seribu harapan. awk bagi saia kekuatan, awk uat saia tersenyum riang namun ternyata segala apa yang awk lakukan dusta semata-2 kan ! saat nie kekuatan tue telah melemahkan saia ! segala senyuman tue dah pun membunuh aty naluri saia ! dan kaseh sayang yang awk curahkan dah pun mematikan jiwa saia ! yes, saia tersungkur lagi akhirnya.

awk..
sekelip mata saia menyayangi awk. namun utk melupakan awk hampir berbulan lama nya dn berbalang-2 air mata saia berjurai jatuh demi awk. bertapa seksanya jiwa nie tak siapa pun yang tahu. saat saia saked mna awk hilang ? saat saia perlukan awk kenapa awk langsung tak muncul ? tiap call saia langsung awk tak pick up ! segala msg saia langsung awk tak reply ! tiap kali awk on9, langsung awk tak tegur saia kn ? huh ! kejam nyer awk ! awk seksa saia syg ! tapi saia tetap setia ngn awk saat tue sbb awk king di aty saia. tiap mlm pixca awk je yg jadi peneman saia, hilaian gelak tawa awk terngiang kat cuping telinga saia. semua tue yang jadi pengubat rendu saia kat awk. dan kini sampai suatu tahap saia memikirkan kehidupan, sampai bila harus saia menanti something yang tak pasti ? sampai bila harus saia menunggu awk ? masih adakah rasa kasih dan syg awk utk saia ? apakah saia still lagi queen di aty awk ? 

awk...
saia tekad utk lupaan awk, saia berazam utk mulakan hidup baru. saia bina kekuatan, saia cari kehidupan yang baru. namun kenangan bersama awk tetap saia bawa bersama sbb still ada sisa cinta dan syg saia kat awk. jauh saia melangkah jst memikirkan life sebagai seorang student. hidup saia hanya bersama kawan-2. dyowng yang bantu saia utk bangkit dari kesedihan yang awk ciptakan. dyowng yang bagi kekuatan utk saia   berdiri dlm kegelapan. dan kini alhamdunillah saia mampu tersenyum lagi. pada saia ' no love no cry '. hari-2 mendatang saia sibukkan diri dgn buku dn saia semakkan pemikiran dgn esmgth. namun jauh di sudut hati kecil saia tetap rendukan awk. tiap kali on9 saia selalu curik-2 tengok wall awk. segaa komen dan apa yg awk post kat wall saia tak pernah miss utk baca. saia selalu berharap yg awk akn kembali contct saia tapi semua tue hampa dan saia telan segala kepahitan tue. kalu awk bole hidup tanpa saia, kenapa saia harus merintihkan saat awk dah jauh meninggalkan saia kan syg.

awk..
saia tahu saia bodoh sbb berharap kat awk tapi awk kena ingat awk pun bodoh sbb tinggalkan someone yg bodoh sygkan awk. disbbkan syg kat awk saia keraskan aty utk menerima cinta yang laen. tapi saia pun manusia biasa so sekeras mana pun aty saia tetap akn cair ugk bagaikan ais. yes, kini aty saia da pun cair, saia mampu menerima someone utk share segala suka duka bersama. saia mampu tersenyum happy disisi dya saat nie. utk saia, dya laa masa terindah dn masa depan saia. awk ? awk kenangan masa lampau yang mengajar saia erti kehidupan. dya insan yang menerima saia seadanya. alhamdunillah saat nie saia bahagia disisi dya. namun terkadang kala kebahagiaan tue uat saia fobia. saia takut kehilangan dya seperti mana saia pernah kehilangan awk pada suatu masa dulu. 

awk..
kenapa saat nie awk muncul balek ? kenapa saat nie baru awk datang cari saia ? ples laa awk, saia dah ada life baru. saia dah ada someone yg bole take care saia, 'mr.bean'. maaf syg, sbb dya dah pun ganti tempat awk sebagai king di aty saia. maaf, maaf, dan maaf utk segalanya. maaf ugk sbb saia still bagi harapan saat awk muncul kat dpn saia. maaf sbb saia rahsiakan tentang dya dari awk. saia masih lagi tak kuat utk ceritakan segalanya kat awk. mmg sisa syg saia masih ada utk awk, tapi biarlah semua tue terkubur dalam lipatan kenangan kita. 

awk..
saat nie saia nak awk tahu, saia tak pernah berdendam ngn awk. saia tak pernah simpan perasaan benci kat awk. tapi utk menerima awk sebagai king di aty saia, maaf. saia bukan serik dgn tindakan yang pernah awk lakukan tapi kerana saia dah ada life yang baru. saia harap antara kita kekal kawan sampai bila-2. saia still ada utk awk, if awk perlukan someone tyme susah dn senang. saia nak kita semua hidup bahagia taw awk. saia masih syg awk tapi now jst sebagai kawan. 

take note : 'capital J', if awk baca semua nie, yes mmg semua nie utk awk. saia tak kuat utk luahakn semua nie face to face so saia luahkan kat sini. bila awk baca, saia nak awk tahu tak pernah terlintas pun di hari saia utk membenci awk. saia nak awk cari laa kebahagiaan yang baru bersama owg baru. saia doakan awk bahagia dan gembira selalu. apa yang berlaku pada masa lepas semua tue biarlah jadi lipatan sejarah kita. apa yang pernah awk lakukan kat saia, tak pernah utk saia persoalkan dan saia tak nak tahu apa pun sbb dan alasan awk. saia harap awk faham apa yang saia rasai saat awk hilang dari saia.