23 Jun 2012

- pergi tanpa alasan -
aku mencintaimu bagaikan langit memeluk bintang
aku lukiskan cinta dihati ta terbatas lagi
cinta yang dulu bersemi kini menjadi masa laluku
hatiku hancur tiada berkeping
bagaikan segelintir debu
kepergianmu tanpa alasan 
yang pasti kau buat hatiku kini
lemah ta berdaya
semakin hancur hatiku ini
tanpamu ku ta bisa 
berdiri tegak dan bernafas lega


take note : lalalalalalalalalaaaaaa... ~ best ta kata-kata yang kat ats tue ? actly tue bait-2 lagu yang aku terkutip dari utube laaaa.. heheeee. first dengar lagu nie aku terus download. terjatuh aty kat lagu nie bkn disbb kan kata2 tapi dsbbkan penyanyi dya laaa  (eren). seorang penyanyi indon yang mempunyai sore lemak merdu berkrim gitu ! auwwww nyah :p . dengar lagu nie membuatkan hati aku sedikit tersentap.. sentap kenapa ? sbb kata-kata yang terkata kat dalam nie mengingatkan aku pada kenangan lama dan semua tue membuatkan hati aku saked ! sumpah saked yang teramat saked ! tapi adat laaa sebagai manusia ta da sapa yang sempurnakan so apa pun yang berlaku aku just fikir positif. yesss ! think positif orange !!!!.. aku mengharapkan kebahagiaan yang datang kini akan terus kekal dan berkekalan. sesungguhnya kini aku terlalu menyayangi insan yang menyayangi aku. Tuhan, kekalkan aku dengan dya dan bahagiakan kami bersama.. amim
gegula kapas sayang laici

22 Jun 2012

- wish you are here -
i can be tough, i can be strong
but with you, it's not like that at all
 theres a girl who gives a shit
behind this wall
you just walk through it
and i remamber all
those crazy thing you said
you left them
running through my head
you're always there
you're everywhere
but right now i wish
you were here
all those crazy
things we did
didn't think about it
just went with it
you're always there
you're everywhere
but right now i wish
you were here
damn ! damn ! damn !
what i'd do to have you
here ! here ! here !
i wish you were here
damn ! damn ! damn !
what i'd do to have you
near ! near ! near !
i wish you were here
i love the way you are
it's who i am don't have to try hard
we always say, say like it is
and the truth is that i really miss
all those crazy thing you say
i wish you were here
no, don't wanna let go
let go....


take note : buat atok yg cu syg, cu harap atok sentiasa ada kat sisi cu. cu harap atok sabar dn terus bersabar dlm melayan kerenah cu. heheee.. cu tahu usia atok makin tua tapi bak kata owg tua-2, makin tua makin tebal kesabaran kan tokk... V,,V . thnks kat atok sbb sentiasa ada bersama cu dlm menempuh kehidupan nie. cu harap atok terus ada utk menyokong cu dan terus ada utk hiburkan aty cu.. thnks ugk kat atok coz selalu jadi owg tengah antara cu ngn ejay... kuikuikuiiii.. ^,,^ . ~,~ CU SAYANG ATOK !!!
muuah cikit kt ppi !


- terima kasih utk hadiah tue ! -
ada sepasang couple yang mula berkenalan di fb.. penk tue sowang stdnt di sebuah ipt area selatan tanah air dan awex dya sowang stdnt di ipt area pantai timur. penk tersebut tinggal di johor manakala aweknya menetap di terengganu. mereka mula berkenalan tanggal 03/03/2011 sebagai adek dn kakak angkat di fb. pada tarikh ulang tahun kelahiran penk tersebut, dya melamar kakak angkatnya menjadi seorang kekasih hati dan ternyata lamarany nyer diterima... dahulu nyer penk tue seorang yang peramah dan nakal tetapi selepas berjumpa dengan aexnya, dya telah banyak berubah.. sepanjang mereka couple jarah jauh, terlalu banyak dugaan yang mereka tempuhi.. mereka pernah bergaduh sehinggakan penk tersebut terlepas cakap "cukup laa setakat nie hubungan kita ! kita break !". penk tue pernah bergaduh ngn family dya sbb family dya ta suka dya menjadi pengkid. awex dya dya plak selalu marah dya bila dya lambat reply mcg atau pick up call padahal dya  ta reply sbb krdt tada.  semenjak gaduh ngn family, penk ney seolaholah dah berubah.. sikap dya ta lagi riang dah happy macam dulu. dya tidak lalu sentiasa tersenyum seperti dulu.. si penk neh pernah janji ngn awex dya yang dya ta kan tegur pempuan laen dan segala janji tue dikotai ngn rela hati lantaran erlalu sayangkan awexnya.. hari demi hari, dugaan yang menimpa mereka datang bertimpa-timpa, namun mereka dapat harungi dengan sabar.. akhirnyer berkat kesabaran mereka, kini mereka bahagia hidup bersama. suatu hari penk tersebut meluahkan hasrat hati epada awex dya. dya bercadang untuk mencari kerja part-tyme sbb na kumpul duet untuk pergi jumpa awex dya. permulaannya si awex seakan2 berat hati untuk melepaskan si penk nyer bekerja tetapi setelah disesak dan diberi alasan demi alasan akhirnya si awex merelakan nyer... penk tersebut telah bekerja sambilan di sebuah shopping complex semata-mata na kumpul duet untuk berjumpa awexnya yang berada di terengganu. pepanjang bekerja. segala penat lelah dan suka duka di tanggungnya sendiri. tidak pernah walau sekali dya merungut di hadapan awex dya akan kepenatan yang dia rasai.. akhirnya tiba suatu saat, duet yang dikumpul telah mencukupi untuk dya travel jauh ke patai timur dengan bus tranasional. sambil menuju ke terengganu, si penk telah msg awex dya untuk ke sana. selama di sana, si penk merasa benar-benar bahagia sbb dapat menghabiskan masa bersama awex dya. senap seminggu si penk terpaksa balek dan si awex telah menghantar dya kat terminal bus then awex dya terus balek umah ngn terburu-buru. tyme tue si penk just berfikir positif 'mybe awex aku ada kerja yang harus di settle kan kowt'. so dya just biar kan tindakan awex nyer tue. tiba-tiba baru si penk teringat yang dya lupa na bagi hadiah kat awek dya.lantas dya pun terus pergi semula kat umah awex dya. tiba di hadapan rumah, langsung tidak pernah terlintas di dalam pemikirannya yang awex dya akn berpelukan dengan penk laen.. lalu si penk tue menyapa awex dya dan berpura-pura mereka ta ada apa-apa. dengan senyum terluka, si penk menyerahkan hadiah tersebut kepada awex dya sambil berkata " npe ta bagitahu adek pun yang ada dah ada buah aty ? untung laa akak ada owg syg, tak mcm adek neh.. (smbil ketawa terluka di hati)". si penk yang berpelukan ngn awex si penk tadi datang brsalam sambil berkata " thenk auw coz take care kaka kamo nie". si awex yang di kata kan kakak tadi jst diam terpaku dengan muka yang tidak bersalah lalu si penk tadi pergi setelah menatap wajah awex nyer untuk terakhir kali. si penk tersebut melangkah dalam kepayahan menuju ke terminal bus sambil deraian airmata laju bercucuran mengenangkan sikap awex nyer itu.dalam perjalanan ke terminal bus, si penk tue telah excident semasa mahu melintas jalan dan sebelum itu dya sempat menghantar sekeping msg kepada awek dya " TERIMA KASIH ATAS HADIAH INI ". dua hari selepas kejadian itu, si awex baru mengetahui akan kematian si penk tersebut melalui kwn baek si penk itu,..



take note : kisah neh pernah terjadi kat kwn aku.. segala watak dn nama tempat telah pun diolah dari asal kejadian nyerr.. kisah nie aku story kat sini sekadar untuk renungan bersama.. mana yang baek jadi kan pengajaran dan mna yang buruk mintak dijauhi sejauh nyer.. kisah hati si pencinta hakiki ta siapa yang ketahui asal kejadian nyer.. seanda nyer hati telah dimiliki jgn pernah berusaha untuk disakiti. andai hati telah dilukai berusaha laa untuk mencari kesembuhan.. sebelum terlambat try laa berubat.. kesalahan ngn manusia susah untuk dimaafi.. cuba laa untuk menjadi manusia yang sentiasa berhati-hati dalma menyusun gerak langkah atur tertib sebuah kehidupan ! 



21 Jun 2012

- aku sebutir pasir -
Tuhanku,
aku hanya laa sebutir pasir di gurunMu yang luas
aku hanya laa setitis embun di lautanMu yang seluas samudera
aku hanya laa sepotong rumput dp padangMu yang menutupi bumi
aku hanya laa sebutir kelikir di gunungMu yang menjulang menyapa langit
aku hanya aa selonggok bintang kecik di cakerawala langitMu yang tanpa batasan

Tuhanku
hamba yang hina ini menyedari tiada erti diri ini di hadapanMu
tiada Engkau sedikit pun memerlukan akan tetapi...
hampa terus menggantungkan segunung harapan kepadaMu

Tuhanku,
baktuku tiada erti, ibadahku hanya sepercik air
bagaimana mungkin sepercik air dapat memadamkan api nerakaMu
bertapa aku sedar hina diri ini di hadapanMu
jangan jagikan hamba hina dihadapan makhlukMu
diri yang banyak maksiat
mata yang banyak maksiat
mulut yang abnyak maksiat
hati yang dikotori oleh noda
mungkinkah dapat hamba yang hina ini menatapMu yang mulia

Tuhanku
tanpa ku sedari, aku  melanggar aturanMu
aku mengingkari akan suruhanMu
aku melakukan segala laranganMu
sesungguhnya aku terlaku fakir di hadapanMu
aku memohon keampunan dariMu

Tuhanku,
pertemukan aku dalam syurgaMu dengan bingkai kecintaan kepadaMu
siangku tidak selalu dalam iman yang teguh
malamku tak sentiasa dibasahi airmata taubat
pagiku tak selalu terhias oleh zikir padaMu
begitu aku lemah dalam upaya yang sedikit

Ya Tuhanku...
tutup laaa untuk Mu dengan sebaek-baeknya penutup !!!



take note : manusia ta terlepas utk melakukan kesilapan.. manusia ta pernah ada yang sempurnaa... sebaek mna pun manusia pasti ada sedikit kejahatan di dalam hati.. sejahat mna pun mnusia pasti ada sedikit kebaekan di dalam hati.. andai hati kecik berbicara, ikuti laa segala suruhan si pencipta sekalian alam :)



- jodoh di tangan Tuhan -
ku punya dunia, dunia ku begini
ku punya mata, ku punya telinga
jangan anggap ku batu, ta punya perasaan
melihat mu dengannya aku panas
ku punya dunia. dunia ku begini
ku punya hati, punya perasaan
cuba laa tatap mataku
melihat mu dengannya ku cemburu
cinta mengapa harus rumit
biar begini, cinta yang ku nanti satu
siapa dya, biar hatiku yang tahu
ku pasti setia, tapi nanti
cinta bisakah jadi mudah
kau berkelana, masakan aku harus diam
biar saja kita jalan masing-masing
jodoh di tangan Tuhan ....



take note : mlm tadi aku t'mimpikan kenangan lama.. kenangan manis yang menjadi mimpi ngeri buat aku ! kenapa mesti kenangan tue semakin dekat dan seakan menghantui aku biarpun aku try utk melupakan semua tue ? kenapa kenangan t'sebut seakan meragut ketenangan di tangkai hati aku ? serius aku benci ngn keadaan mcm nie ! serius aku penat ngn situasi skrg ! hurmmm... aku mengharapkan yg terbaek dlm hidup nie... aku mengharapkan sesuatu yang bole membantu aku tuk teruskan hidup. bukan sesuatu yang boleh menjatuhkan kehidupan aku ! wahai kenangan, ples laa pergi jauh dari hidup aku.. ples laa jgn pernah ganggu kedamaian aku ! aku ingin cipta kenangan baru dengan insan baru.. aku ingin cipta kenangan yang bole uat aku tersenyum riang...



20 Jun 2012

- blur -
assalamualaikum... 

untuk mlm nie ta de apa entry yang menarik pun..
aku jst na share ngn semua owg perasaan aku tyme nie...
untuk hari nie aku telah dibagi kepercayaan sebagai kapten aspuri
aku jadi kapten ? kapten itu aku ? hahahaaaaa !
OMG ! sumpah ta pernah terlintas dlm kepala aku
utk pegang jawatan yang terpenting tue..
hurmmm... lepas nie aku kena berubah laa ea ?
da ta boleh ponteng class..
da ta boleh sepahkan ostel..
da ta bole uat benda yang mengarut..
waaaaa... da ta bole na idup bebas mcm dulu...



take note : Ya Allah Ya Tuhanku, aku memohon kekuatan dariMu. aku meminta ketabahan aty dariMu. bantu laa hambaMu untuk memikul tanggungjawab yang diberikan dengan sebaek mungkin. sensungguhnya aku memegang jawatan ini dgn bukan kerelaan hatiku. Ya Allah, padaMu aku memohon agar diberi kecekalan hati untuk menjalankan segala amanah yang diberikan.. semoaga aku bersedia dan mampu mengharungi pahit maun kehidupan seorang leader.. amim !




19 Jun 2012

- hasrat -

kemana na ku bawa hati dan jiwa yang gelisah
daku kecewa dan rasa terseksa kerana dirinya
dahulu dia sering disisiku
menemaniku sepanjang waktu m'hiburkan hatiku
yang dirundum pilu
tanpa disedari dan diduga
mahligai impian ku roboh akhirnya
dya berlalu tanpa kata
membiarkan aku sengsara
ouh kekasih.....
mengapa kau seksa ku begini
tidakkah kau rasa simpati
untukku luahkan hasrat hati
ku pohonkan kesilapanku dimaafkan
dan berilah daku harapan
agar dapat ku titikkan
cinta ku yang bukan gurauan


take note : bait-2 lagu nie menyentuh tangkai hati aku. serius terlalu mendalam maksud lagi nie untuk aku. fuhhh ! sekali dengar terus terpikat, dua kali dengar rasa na gugur jerk air mata.. kisah lagu nie sedikit sebnyak berkaitan dan menyentuh kehidupan yang aku alami di alam nyata.. tapi apa pun berlaku, dalam hidup nie kita kena berfikiran positif. biar sesedih dan sesusah mana pun hidup, kita tetap harus teruskan jua kehidupan dengan sebaek mungkin... saat nie aku terkenangkan kenangan lampau yang suatu ketika dahulu pernah m'jadi mimpi terindah dalam hidup aku. mybe beto ckp owg, andai ada jodoh pasti akn bersua kembali namun seandainya dya bukan ditakdirkan untuk kita, jst berhenti mengharap dan cari kekuatan untuk memulakan sebuah kehidupan yang baru...

- ta dapat tido sbb ??? -
assalamualaikum...

sekor anak kambing, dua ekor ank kambing, empat ekor anak kambing, lima, enam, tujuh, lapan, sembilan, sepuluh, bla... blaa.. blaaa.. sebilion anak kambing.... jam skrg beranjak ke 2:00am tapi mata aku masih terus segar untk berjaga di malam hari.. haiyooo, kalau berterusan mcm nie mmg tertidow laa ak untuk class pagi esok...
hurmmm, bila duduk sowng2 mcm nie, tetiber aku teringat kat atokk.. atok, sebuah gelaran untuk sowang insan yang telah ua hidup aku happy. hari-hari yang mendatang aku tempuhi dengan kegembiraan yang berpanjangan.. atok, insan yang terlalu sabar untuk melayan kerenah aku yang terlalu aktif dalam menyakat.. atok, insan yang punyai kekuatan sendiri untuk bangkit dari sebuah kesedihan.. aku syg atok, sbb atok adalah atok.. aku syg atok, sbb atok laa owg yang sentiasa di sisi aku, tatkala aku happy dan sedih. atok, seorang insan yang sentiasa mendengar rengekan dan luahan ati aku dengan sesabar mungkin..

atok... thnks sbb sentiasa ada ngn cu. thnks sbb sentiasa sbr ngn kerenah cu. thnks sbb layan dan ikut jerk kepala cu.. cu syg atokkk... cu jnji akan sentiasa di sisi atok untuk susah dan senang bersama.. cu jnji akan uat atok happy sbb airmata atok terlalu mahal untuk cu... :)



take note : atok saia sengal ! atok saia senget ! atok saia kentooot ! atok saia gilerrr ! heheheeee, even ting tong mana pun atok saia, saia tetp syg dya sbb atok adalah atok... muuuuaaaahh cikit kt ppi :)


18 Jun 2012

- rendu kenangan -
hai kowang ! apew cer mlm nie ? sehad ? gud.. meh sini baca speking aku :)

i need a friend
i need a friend to trust
a friend i can tell anything to
i need a friend
i need a friend tp help me
a friend that will help me through the vorst
i need a friend
i need a friend to cry with
over all the stupid things
i need a friend
a best friend
to stay with me till the very end !


take note : rendu mereka !


17 Jun 2012

- yes or no -
assalamualaikum... ! 

hai penterjah ! hai penterjemah ! hai pengskodeng ! hai ! hai ! dan hai ! :)


take note : hey kowang, nampak ker idok poster yg terpampang kat ats tue ? nampak ? gud-2 ! pada sesape yg idak nampak pegi laa cepat-2 jumpa pakar mata yerk.. :) kuang ! kuang ! kuang !
ok kowang, entry nie aku nak story pasal 'YES OR NO'.. skrg ari dah subuh tapi aku still lagi idak tidow dari mlm tadi.. nak tahu sbb apew ? heheeee sbb layan citew 'yes or no' punyer pasal laa neh..
bagi aku citew nie menarik sbb watak boboy tue acm ladies skit dan watak gegurl plak sebalik nyer.. actly kat malaysia citew nie dilarang masuk pawagam sbb ianyer menyentuh sensitiviti untuk segelintir masyarakat, tapi bagi aku kalau nak layan sekadar hiburan bole jerk kowttt... serius citer nie menarikkk... 


- utk atok aye -
" kdg2 pnah trdetik.. tok aye jd an awk lbey dr sowg ccu..tp aye tkot tok nyatakn sume tu..sbb aye tkot aye x mmpu jd yg trbaek tok awk..aye syg awk..aye xnk awk kcwa lg..lau hbungan yg skg lbey bhgia ngn aye..bter kte kkal kn ngn keadaan yg skg..g pun aye tkot da paktikal nnt..aye krg de tok awk..thanks 4 evrythng k..aye mntx maaf if pnah wat ati awk trguris"


take note : seandainya atok baca entry nie, cu jst na ckp ::-
atok, thanks auw sbb jd atok yg sporting uat cu. thanks sbb slalu ada tyme cu happy dan sedih. atok slalu bagi semangat dan sokongan tyme cu hampir down dalam hidup.. thanks lagi sbb sentiasa lakukan yang terbaek utk cu. cu syg atok.. yes ! syg sngt2 kat atok... cu takot kehilangan atok sbb hari-2 mendatang cu dihabiskan hanya bersama atokk.. atok, cu try utk jadi cucu yang terbaek utk atok.. cu try utk hiburkan hati atok, cu try utk bahagia kan atok.. atok, maaf seandainya sikap cu selama nie ada terguris dn lukakan hati atok, tapi apa yang cu nak atok tahu, langsung ta pernah terlintas di hati cu utk uat atok sedih... nyte atokk tayummm :)