17 Julai 2013

- bahagiamu deritaku -

ku dengar kau cinta sangat padanya
ku dengar hatimu kini miliknya
diakan menjadi teman sehidup dan semati
aku menjadi sahabatmu
 seksanya mengakui kau teman biasa
terpaksa ku terima itu hakikatnya
yang pasti aku tak mahu lupakan cinta
kau percik api membakar kenangan lama
aku tak tahu menilai cintamu
aku tak mampu pertahankan
tinggalkan u perlahan lahan ku terima
semakin ku sakit semakin kau bahagia
mengapakah aku jadi lemah
sungguh ku tak sangka 
dia membawa jantungku bersamamu
yang pasti aku tak mahu lupakan cinta...


#zuhairi a.k.a sam , seandainya awk t'baca entry nie , org nak awk tahu mlm nie entah knapa org tringat kat awk. rasanya dah hampir 4bln kita tak contact kan.. hurmm awk pun dah bahagia rasanya dgn life awk skrg.. org doakan awk dgn dya bahagia.. org tumpang happy tgok awk bahagia.. mybe dya laa yg terbaek utk awk kowt.. semoga awk tak t'salah pilihan.. org mntak maaf dgn silap salah t'lebih bahasa terkasar bicara sepanjang kita b'sama...org rindu awk.. nyte !

16 Julai 2013

- aku cinta Allah -


# Ya Allah , semoga Engkau berkati hidup kami , Engkau terangilah hati kami dengan pelita nyalaanMu, Engkau tuntunlah kami ke arah jalan yang Engkau redhai , Engkau jadikanlah kami umatMu yang soleh dan solehah , semoga diri kami sentiasa berada dekat denganMu... aminn

- relakan jiwa -

Kusangka hidupku
Selamanya kelam

Terbelenggu ikatan tanpa manisnya cinta



Memaksa diriku
Menapaki jalan
Arah yang tak pernah ku mahu dalam hatiku



Kini kau pun hadir
Memberi cahaya
Membangunkan ku dari suramnya mimpi ngeri



Menuntun hatiku ke palung asmara
Seakan ku hidup kembali dari matiku



Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari



Ku Relakan Jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menghidupkan aku
Yang mampu melarutkian setiap sepi hatiku



Hati bukan untuk dimiliki
Tapi untuk dicinta dan mencintai
Kurelakan jiwaku padamu



Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari



Ku relakan jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menhidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku



Seandainya waktu
Tak pernah pertemukan aku dengan dirimu
Akan kubiarkan mati hatiku selamanya
Sehingga kau datang membangunkan aku



13 Julai 2013

hey kwn kwn jom kasi pecah..
hey kwn kwn jom kita joget..
ops joget ? giler ke apa memalam buta nie ?
hehee acutly ak pun xtahu apa yang nak dipos utk entry nie..
hehee dah penat aku tapi pastu delt , taip lagi delt lagi then taip lagi dan delt lagi..
taip delt , taip delt , taip delt , taippppp deltttt ...
hahaaa nampak x bertapa tade idea nyer ak mlm nie..
olalaaaa :|
sbnarnya ak blur laa..huhuu
apa yang ada dlm aty ak skrg ea ?
apa yg ak nak dlm idup nie ea ?
hurmmm.. blur ! blur ! blur ! 
ak happy dgn family
ak happy dgn dunia praktikal 
ak happy dgn kwn kwn 
tapi kdng kala hati nie terasa kekosongan
sering kali t'fikir akn kesedihan
sering kali t'fikir akn kisah silam
ak hanya m'harapkan kehidupan yang gembira
ak hanya mahukan kebahagiaan
ak nakkan ketenangannnn
nyte !

05 Julai 2013

- tahniah dik -


hey korang nampak tk pic kat ats tue ?
tue laa mak dn adek keygan ak...
actuly pagi td ak teman mak pegi majlis penutupan
sempena tamat latihan askar wataniah siri 3/2013 adek kesygan aku nie..
alhamdulillah dya b'jaya habeskan latihan selama sebulan tue..
nampak tak ? nampak tak b'tapa hitam legam nyer dya ??
bhahahaaa serius, setelah hampir sebulan tk jumpa dya,
tadi masa tgok dya , ak sendiri pun tak percaya dya dah jd gelap mcm tue..
bdak hitam ! budak hitam ! budak hitam !
hahaa tue laa yg ak pnggil dya tadi..
apa pun tahniah dik ! kaw b'jaya menyahut cabaran yg diberikan..
dan tahniah sekali lagi sbb t'pilih sbgai leader t'baek dan pelatih t'baek keseluruhan !
yeyehhh ! cayahhhh laa dik ! syg kaw lebihh (:
nyte !


- rindu suasana ABM -

pixca nie tyme kiteowg pegi jom heboh awl bln 3 toun lepas..tyme nie kiteorg  bau lagi kat ABM.. konon  aritue nak pegi jln jln jap je ambekaw skali t'paksa overnoght dsbbkan dah lewat mlm.. hahaa nsb baek keesokan harinya cuty..semua boboi's tue bdak clas ak dan yg gegurl's tue roomet ak..

nie plak pixca masa kiteorg pegi KL hadiri jamuan raya berserta alumni ABM under  Kementerian Kerja Raya..ma nie ot nak pegi, semua tgh ecited kot.. smgat tnggu bus , konvoi 6bijik bus..mula2 gerak semua kecoh dlm bus, siap bole karok smbil petik gitar.. sekali masuk highway, semua diam ketiduran.. hahaaa.. sweet sngt tyme nie..

nie laa sbhagian pixca yg kiteorng ambek masa majlis tue.. tuee nampak x aku ayu b'baju kurung.. hahaa dyorng semua xpercaya tume nie ak b'ubah jadi ayu.. siap pakai heal lagi taww... hahaa xpasal2 ak kena perli.. pujian pun dpt laa..

nie plak kerenah kiteowng tyme kat bengkel wireman.. hahaa pantang jumpa camera semua sibuk nak b'gambar.. hahaa apa pun ak b;syukur sbb bdak2 cls ak majoriti sporting habes.. even ak sorang jep gurl kat dlm clas tapi dyorng xde laa nak buli or pinggirkan ak..

nie plak sempat lagi ak ambek sblum lakukan keje2 penyelenggaraan lampu jalan di sekitar kawasan ABM.. tyme nie masa mula2 nak naek stagen mmg ak nervous giler tahap babun.. hahaa tapi sekali kaki melangkah hilang terus raa takut dan gayat.. perhhh best giler kowt.. mmg beto2 m'cabar tahap keberanian aku.. dh laa buat keje tengah panass..

ni laa bhagian muka muka gedix ak kat dlm bengkel kalau tgah kebosanan.. hahaa snap snap dn teru snap..

yahoooooo ak tak takuttt.. huhuuu

last kenangan kiteorg sblum keluar pegi praktikal..tyme nie kiteorng uat bbq kat air terjun sekayu. bayangkan 10 ekor ayam dipotong 4 utk dimakan 28 org.. hahaa mmg t'muntah laa si ayam tue.. di cmpur dgn hotdog.. alhamdulillah tyme nie kiteorng dapat sponser mee goreng dn nasi goreng dari pihak pentadbiran.. haaa dari awal pagi sampai ke petang kiteorng b'kampung kat sini.. walaupun penat tapi kepuasan yang didapati mmg berbaloi..

#tadi tengah tengah tgok pixca kat camera tetiber t'jumpa pixca pixca aku dan bdak2 clas.. haha tetiber plak rindu kat dyorg so ak abadikan rasa rindu tue berserta ica nie kat dlm belog, ruangan hati aku.. alhamdulillah sedar tak edah dah  4bulan kami b'praktikal.. berbaki lagi 5bulan untuk kami dan insyaAllah kami akan kembali m'cipta kenangan di ABM selama 3bulan akhir nanti sebanyak mungkin... huhuu, akhir kata semoga persahabatan yang terjalin diantara kami semua kekal utuh selamanya.. insyaAllah.. nyte ! salam..
:: ABM = Akademik Binaan Malaysia ::

04 Julai 2013

- sakit hatiku -

weh mangkukkkk , ak rindu kaw tapi kaw rindu aku ke tidak ea ??
kaw sedih tak ak , contct kaw ?
alaa kaw kang tgh happy dgn org laen so btpe ak nak mengharap lagi kang..
hurmmm mulut ak nie pandai b'kata kata tapi hati ak pernah ke kaw ambek tahu ??
ak syg kaw laa mangkukkk ! ak rindu kaw laa mangkukk !
tapi kaw ada ingat kat ak ke ? ad ke kaw fikir pasal ak ?
isshhh semak giler bile ak fikirkan balik semua nie...
tapi hakikat tetap hakikat...
secepat mana mulut aku berkata kata,

hati aku tetap rindu kaw ! ak syg kaw !
kaw pegang laa kata kata ak tue...

aku doakan kaw happy..
dn ak doa kan dya tak sakiti  kaw ...
maybe dulu aku banyak sakiti kaw sebab tuh kaw tinggalkan aku, kan?
Hurmmm.. sedih pulak aku bila kaw semakin jauh dan menjauh..
tade ke sedikit rasa rindu kaw untuk aku?
Apapun ingatlah, andainya kaw perlukan aku
aku sentiasa ada disini untuk kaw
memang aku harap sangat kau kembali
tapi rasanya maybe takkan sama macam dulu dah kowt..
cukup laa kita sekadar kawan...
nyte !


03 Julai 2013

- keje dn hospital -

penat ! penat ! penat !
letih ! letih ! letih !
uwarggggghhhh , bhahahaaa skli dpt landing mmg nikmat giler..
alhamdulillah ak maseh diberi peluang utk terus b'nafas..
ok , utk hari nie seperti biasa aku pegi keje..
mcm2 benda yg aku buat kat tapak projek arini...
 cabut stagen , pasang stagen , hacking dan bla bla blaaa..
oichhh terbaek laaa keje keje aku utk arini..
tapi ape pun ak b'puas aty sngt.. huhuuu
ak dpt kepuasan yg t'sendiri dgn keje keje yg ak lakukan..
ok, ptg td habes je keje aku x terus balek umah mcm kebiasaannya..
utk ptg td, habes je kerja aku terus melencong ke Hospital Kuala Terengganu..
dgn bdn yg letih, ak merewang sorang diri naek lif..
hahaaa kalau dulu aku fobia dan tempat yg diberi nama hospital..
tapi utk tahun nie hilang terus rasa fobia tue.. alhamdulillah dh b'jaya hapuskannya..
ok b'balek kepada hospital tadi..
sbnarnya aku pegi melawat sorang kawan..
hoiiii bkn pakwe ok... tapi makwe...
dah hampir seminggu dya masuk wad, kata nya hujung minggu nie dah dpt balek rumah..
harap harap mcm tue laa ye..
td borak punyer borak, sedar sedar jam dah dekat pukul 7pm kowt..
huhuuu bnyak plak benda yg kiteorng borakkan...
apa pun aku harap kawan aku tue cepat sembuh..
hahaa tue laa bahana yang dya dapat..
org merempit dya pun nak merempit...
org bwk laju dya pun nak jgak bwk laju..
org ke hulu dya plak kelaut..
maka hospital laa jwb nyer...

 

02 Julai 2013

- dunia praktikal -

assalamualaikum..
hey korang, meh dgr ak b'celoteh b'kenaan dunia praktikal..
alhamdulillah dlm xsedar akhirnya dah 4bulan ak b'gelar bdak praktikal..
btw praktikal tue skdar p'kataan jep kowt bagi aku dan dlm erti kata sbnar segala apa kerja yang bos bagi ak tetap kena buat sama seperti dyorng yang laen..
apapun aku happy gembira dan yang seangkatan dengannya..
even ak orang jep gurlz kat tapak projek tue tapi ak xpernah perkecilkan..
hahaaa dlm erti kata laen, dyorng xmemandang rendah kat aku..
apa yang dyorng uat , aku pun uat..
sbgai contoh dyorng panjat siling utk wiring so aku pun join sekali..
dyorng panjat stagen, so ak pun panjat sekali..
kalau nak di ikutkan rasa takut dan gayat tue mmg laa ada,
tapi alhamdulillah setakat nie ak masih mampu atasi segala rasa yang mengganggu ak untuk meneruskan segala kerja.. 
praktikal praktikal jugak
kerja kerja jugak
tapi yang menjadi prob ak skrang adalah b'kenaan buku log..
uwarghhhh bilaa t'ingat kat buku log mesti segala bagai tekanan akn dtg b'timpa timpa..
hehee nak dijadikan cerita, dah 4bulan ak praktikal tapi buku log masih lagi terkontang kanting..
adoiii entah apa benda yang nak dikarang kat dlm tue ak sendiri pun tahu..
kat dlm kepala nie mmg laa banya idea yang nak ditulis tapi sekali ak bukak buku terus ilang semua idea idea yang sedia ada.. hihiii
bak kata si lec ak "sila pastikan buku log kamu semua melebihi 400 helai muka surat depan dan belakang. jadikn buku tue sbgai dairi kamu ketika di tempat kerja.."
ok laa ak pun mls nak merapu panjang b'jela so apa kata korang skodeng sbhagian pixca pixca yang sempat ak ambek ketika kat tapak projek..

nie laa sebahagian daripada kawasan tempat ak kerja.. 

pixca kat atas tue si JANG tengah b'tungkus lumus m'buat sudut 90 dan sudut 45 pada metal trunking..
pixca yg kat bh tue plak si FAIZ tgh b'usaha bengkokkan paip G.I (galvani iron)..

hah ! nie laaa sbhagian daripada hasil kerja si JANG dan si FAIZ

 
pixca nie plak kiteorng tgh b'usaha settlekan laluan untuk cable submin  dan cable cable yg seangkatan dgnnya..
sambil tue kiteorng tgh setting meter untuk proses yg b'kenaan (:
#ak harap ak mampu lalui dan hadapi hari hari mendatang sepanjang tempoh praktikal nie !!!! gogogoooo ICHI , kalau dyorng bole lakukannya so ak pun mesti boleh jugakkk !!!

01 Julai 2013

- kata kata hari ini -

jangan ucap maaf kalau awak sendiri tahu
awak akan ulangi kesalahan yang sama

menikahi orang yang kita cintai adalah satu kemungkinan
mencintai orang yang kita cintai adalah satu kewajiban

ketika kamu mencintai orang yang mampu mengubahmu untuk kebaikan
cintailah dia ketika dia menolak cintamu
lepaskanlah dia..akan tetapi kekalkanlah kebaikan
agar Allah pertemukan orang yang lebih baik untukmu

dalam cinta mesti ada sayang tetapi
dalam sayang tak semestinya ada cinta

jangan jadikan Allah pilihan pertama ketika kita bersedih
dan tiba tiba jadi pilihan terakhir bila kita sedang bergembira


hey korang, jom klik dan join ini