29 Mac 2014

- Setiap wanita itu adalah mulia dan istimewa -

Allah s.w.t. berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

" Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat di mana cinta itu ada."


- what tears couldn't say -


Evening fades out the faces of children's voices
I wonder if you're far far away in the sky
While leaving the park
At the end of the summer 
Two of us found each other
Somehow I remember that constellation
I want to see if I can sing this same happy song
Even thought I can't be with you
Along with that fragrance fireworks suddenly open
I want to run to the place where you are alright now
I can't see anything in this darkness and I'm scared but I'm alright
The inemerables stars in the sky are even now still here forever
I won't cry because a long time ago I saw you there
Under a beautiful sky
The each sound of your shoes
Coming down that road remains in my ears
I thought maybe your large shadow was string at me
Even though nothing has changed at all
A painful feeling begins to grow
No matter how much I try to think of you
You're still not here
I want to be by your side even if its just for a little while
You're my best first love and I want it to become stronger
I saw hope wishper softly through a shooting star but
I won't cry cause I'm not sure if I can reach for a beautiful sky
I want to see if I can sing this same happy song
Even though I can[t be with you
Along with that fragrance fireworks suddenly open
I want to be where you held my small hand so tight
I want to cry everytimes there's a beautiful sky...

- revolution -



mienankatta
one more word tari na kute
tada sora da ke de
to late doshite kowarete ku no..

- beautiful -



A story of me , wandering alone in darkness
But I want to believe it's a nonsense of nightmare
Why is it that we lost sight of our dreams when we're in destination
 But you just smiled in this despair
With an incessant light , I shined over our future
You told about love without forgetting the most important things
The tears you'd hidden for my sake are beautiful
cause that day you've given me words so not , I understand it all
And this flower , forgetten by time and as well as tears are beautiful
So in the end . this pure white picture has nothing to left
But could you just believe in me , I'll protect you
That hand and this I'll imposed that I'll hug you
So let's start from here , to create a new world
Because you are here and by my side its so beautiful
Let's connect one another and say that it's love
For many times , many times , you 're so beautiful
With an incessant light , I shined over our future
I want to live all the way in this world with you
You gave and lead me into light , so I want to say Thank You
so let's start from here , to create a new world
because you are here and by my side its so beautiful
strom and anything else tht I don't see , I'll swept it away
cause following and with you , it's so beautiful

27 Mac 2014

- heaven -

your white dress is blindingly beautiful
so is that sad ring i put on your finger
as you are on your way
i had promised
that i'll only love you
that i'll only protect you
but why do u leave me ?
I LOVE YOU :(
even when i shout out your name
why can't you answer me ?
i couldn't even tell you good bye
don't go !
how can you leave me ?
wha can i do by myself ?
please don't leave me
please....
is this rain your tear that you shed on your way ?
is this wind your long lonely sigh ?
my life is.. my love is only you
no one but you
but why you leaving me , you awful person ?
iLOVEu
even when i shout out your name
why can't you answer me ?
i couldn't even tell you good bye
don't go !
how can you leave me ?
what can i do by myself ?
please don't leave me
 your smiling picture
looks really sad today
i embrace you in my arms
is this rain your tear that you shed on your way ?
is this wind you long lonely sigh ?
my life is... my love is only you
no one but you
but why are you leaving me , you awful person ?
iLOVEu 
i am sorry
that i let you leave by yourself like this
that i just remain here
i miss  you like crazy
please be happy in heaven
please wait for me up there
until the day i follow you
good bye...


one day, I wanted to build up the courage and confese to you. Dear, please cherish all the memories you made with me. I was really happy whenever my heart beated like crazy. really dear , iLOVEu

- after love -

i thought u were my love
i believed u would be my last love
i smiled only for u
i lived only for u
as if that would be my happiness
i believed in ur live
everything is a lie,
it's all a lie
ur love is all a lie
hurting me like this
love that left saddening me
and make me cry
that u wloud only love me
that u would protect me
ur love is all lies
u took all my heart
and took my love
ur love is a love that leaves
recieving love from one person
giving love to one person
like an idiot i believed
that person would be u
the words of love are lies
even the word love is a lie
the word forever is also a lie
u only left me the promise of coming bacl
where did u go ? u keep getting farther
where did u go ? even if u're far and farther away
i only love u
thinking that u might come back
that u might come to me
i can't love again
even if u hurt me like this and made me sad
i only wait for u
everything is a lie
it's all a lie
our break up is all a lie
because u are my love
because u are my all
i only wait for u


i loved u , i didn't have anyone but u leaving me at the end





07 Mac 2014

- Melaka dan Port Dickson -


hai korang ,
tlg doakan segala perjalanan dan urusan aku dipermudahkan ye..
btw aty nie sbnarnya tak sabar nak pegi bercuty
dgn gegurlz team..
btw kami b'4 akan pegi ke Melaka dan Port Dickson..
huhuuu serius aty nie excited giler..
excited bkn sbb dpt b'cuty
tapi sbb dpt jumpa dgn gegurlz team..
bayangkan hampir 2toun kowt kiteorg tak jumpa..
ye laa lepas je abes study kat Pahang dlu ,
aku terus sambung stdy kat Terengganu plak..
kebetulan dapat tajaan utk sambung bawak CIDB
so mmg rugi laa kan klau aku tak ambek peluang tue..
dan skrg alhamdulillah sbb aku bru je abes stdy yg under CIDB tue..
apa pun ak harap segala apa yg kami berempat rancangkan nie akan menjadi..
semoga segala urusan kami berjalan lancar...
kak oyienzzzz , opahhhhhh , fatinnnnn , tak sabar nak jumpa korang (:




06 Mac 2014

- maaf masih tak mampu melupakan awk -

aku menyayangi dya 
aku terlalu menyayangi dya
tapi haruskah aku menyeksa diri ini 
haruskah aku terus menanti
walhal aku keahui dya bukan milikku lagi
perlu ke aku terus merintih
perlu ke aku terus menagih simpati
perlu ke aku lalukan semua tue
sesungguhnya dihati ini masih terpahat nama dya
sesungguhnya ingatan aku buat dya masih jelas
dan seandainya dya ketahui ,
ingin aku katakan aku masih menyayangi dya
aku terlalu rindukan dya
aku merindui gelak tawa dya
aku merindui telatah nakal dya
aku merindui kemanjaan dya
sungguh aku terlampau rindukan dya
seandainya dya dihadapnku saati ini
ingin aku bertanya
apakah silap aku
apakah salah aku
kenapa begini pengakhiran kisah kami
kenapa perlu hati ini disakiti
kenapa mesti dya pergi jauh dari aku
kenapa terlalu banyak kenapa yang mesti aku tanyakan
kenapa hingga saat nie aku masih tak mampu hapuskan dya
apakah kini dya masih ingati kewujudan aku
atau kini dya berbahagia dengan insan lain...
hurmmm..
maaf hingga saat nie aku masih tak mampu melupakanmu..
maaf hingga saat nie aku masih menyayangimu..
maaf hingga saat nie aku masih merinduimu..
dan maaf hingga saat nie aku masih berharap kau kembali padaku..
maaf untuk sekian kalinya lagi
dan maaf..



05 Mac 2014

- rinduku tiada nokhtah -

Tuhan , tolong sampaikan pesanan ini kepada dia
aku menyayangi dya , mencintai dya
tak sanggup bila aku kehilangan dya
tiap saat aku merindui dya
ingin aku bertemu dengan dya
lindungilah dia saat aku tidak lagi bersama dya
aku hanya ingin dya bahagia

walaupun tidak bersama denganku
aku ingin selalu menjada dya
walaupun hakikatnya aku tidak mampu menjada dya
jagan biarkan dya bersedih
kerna airmata dya membawa kedukaan kepadaku
aku hanya ingin melihat senyuman dya
sampai aku sudah tiada di dunia ini..


kerna senyuman dya kebahagiaan buat diriku

- istana kenangan -

rela aku rela korban segala apa kehendakmu
sedar aku sedar siapa dirimu insan yang ku cinta
biarlah b'lalu cinta yang dibina istana bahagia
sebagai kenangan diantara kita kini sudah pudar
oleh kerana tipu helahmu padaku..
pilu hatiku pilu
sedih bila memandang kamu
insanku sayang kini menghilang
hadirnya dirimu itu sekadar hiasan
mengalir airmata mengalir
bila diriku kau biarkan tersisih
daku seumpama api yang menyala
disirami hujan lalu padam ia
pilu hatiku pili
sedih bila memandang kamu
insanku sayang kini menghilang
hadirnya dirimu itu sekadar hiasan
mengalir airmata mengalir
bila diriku kau biarkan tersisih
daku seumpama apu yang menyala
disirami hujan lalu padam ia
dengarkanlah sayang pesananku ini untuk dirimu
kerna ku ingin diri kau tahu ku menyayangimu
walaupun kau menyakitiku , ku rindu


walaupun kau menyakiti ku 
ku rindu....
a.t.o.k...
hurmmmm...

04 Mac 2014

- mutiara kaca -

detik pertemuan itu menjadi sejarah yang tak terencana
kita sepasang merpati di awanan biru menyusur impian
lalu cintaku padamu lahir tak terucap indah tak terpandang
diam tapi berbicara hingga ku tak bisa lagi melupakan
biarpun malam tak berteman bulan
namun cerah tetap diruang mata sejambak mawar
kekurun haruman begitulah dirimu
dipandangan yang pertama sewaktu mula bertemu
namun yang nyata tersurat dan tersirat
dua dunia yang menjadi satu
tidak mungkin bersempadan untuk kau tinggalkan
demi cinta suciku demi tulus kasihku
relakanlah perpisahan ini yang terjadi antara kita
zahirmu putih bersih batinmu penuh noda
bagaikan mutiara yang retak menanti berderai
ke lembah yang hina...
lalu cintaku padamu
lahir tak terucap indah tak terpandang
diam tapi berbicara hingga ku tak bisa lagi
melupakan...



- sahabatku cintaku -

wahai sahabat aku yang baik
bolehkah aku bilang jadi pancarmu
kerna aku telah jatuh
jatuh hati padamu
sejak aku bersahabat denganmu
rasa ini tak bisa ku pendam
memang ku bukan seseorang memendam
ku begini adanya
hanya seorang manusia
yang ingin mencinta dan dicinta
padamu telahku putuskan
cinta dan ketulusan
terakhir ku labuhkan dihatimu
yang penting aku sudah katakan
sebuah perasaan yang tumbuh dihatiku ini
 tertanam yang ku mulai
mungkin dari sebuah kisah persahabatan
ia apabila jawapanmu
ku serahkan semua
ikutilah kata hatimu
ku tak akan memaksa
namunku sungguh sangat mencintaimu
mencintaimu...


sahabatku cintaku..

- seribu keinginan -

aku ingin menjadi alasan
kamu tersenyum,
aku ingin menjadi alasan
kamu bangkit di waktu pagi,
aku ingin menjadi alasan
kamu bersemangat menjalani hari harimu,
aku ingin menjadi salah satu orang yangmkau sebut namanya
disetiap doamu kerana di setiap doaku ada namamu..
aku ingin menjadi orang yang
pertama kau lihat di waktu pagi,
aku ingin menjadi orang yang
terakhir kau lihat di waktu malam,
aku ingin menjadi pendamping setiamu,
aku ingin menjadi kisah terindah dalam hidupmu,
aku ingin bahagia bersamamu,
aku ingin menjadi titik terang dalam kegelapanmu,
aku ingin menjadi jawapan atas segala keraguanmu,
aku ingin menjadi alasan di setiap hari bahagiamu,
aku ingin menjadi ubat penghilang kepenatanmu,
aku ingin menjadi pendoa di saat kau kehilangan arah hidup,
aku ingin menjadi orang yang kamu sayang,
aku ingin menjadi orang kamu cinta,
aku ingin menjadi orang yang kamu
tangisi di saat aku pergi meninggalkanmu,
aku ingin menjadi orang yang akan
menghapus air matamu disaat kamu disakiti olehnya,
aku ingin menjadi seseorang yang kamu 
ikirkan setiap hari lalu tersenyum,
aku ingin menjadi seseorang yang
setiap malam kau fikirkan sebelum tidur,
aku ingin menjadi seseorang yang kau
rindukan setelah bangun dari mimpi indah..


- maafkan -


Maafkan sy sakitkan hati awak.
Maafkan sy buat awak stress.
Maafkan sy buat awak menangis.
Maafkan sy tidak pernah faham keadaan awak.
Maafkan sy selalu buat awak tertekan.
Maafkan sy selalu abaikan awak.
Maafkan sy selalu bersikat tidak sopan.
Maafkan sy selalu bercakap besar.
Maafkan sy BERKASAR dan HINA awak.
Maafkan sy BUAT awak mcm PATUNG.
Maafkan sy selalu ganggu awak.
Maafkan sy selalu paksa awak.
Maafkan sy selalu buat awak sakit hati.
Maafkan sy terlalu pentingkan diri.
Maafkan sy LUPA PENGORBANAN awak.
Maafkan sy LUPA JASA BAIK awak.
Maafkan sy ALPA kasih-sayang awak.
Maafkan sy MENGUNGKIT kesah lalu awak.
Maafkan sy MENGUNGKIT pemberian sy pd awak.
Maafkan sy KONGKONG diri sendiri LALU SALAHKAN awak.
Maafkan sy sebab TERLALU BODOH.
Maafkan sy selalu menghina dan merendahkan awak.
Maafkan sy TERLAMPAU jahil dimata awak.
Maafkan sy MEMUNGKIR JANJI pada awak.
Maafkan sy buat benda awak tak suka.
Maafkan sy buat awak benci sy.
Maafkan sy manusia yang HINA.


Maafkan lah sy.

- adakah kerna dia -

sekilas pantas kau berlalu pergi
berlalu pergi sekali lagi
tidakkah kau sedari diriku yang disini
tak mampu melangkah tanpamu disisi
adakah kau pergi kerana dia
dia yang telah membuat kau sengsara
tidakkah aku ada ketika kau terluka
mengapa mesti dia kembali lagi
aku yang menjadi saksi bila kau menangis
akulah yang temani tika kau sunyi
ku cuba sedaya upaya
demi membasuh luka yang kau rasa
tapi ouh mengapa
dia yang menghancurnya
cinta ku hanya tak ingin kau merana
sungguh cinta ku tak sanggup melihat kau berduka
inilah sebabnya ku setia menemani
walaupun berkali kau usirku pergi
cinta hanya satu yang ku pinta
bukalah matamu dia tak layak untukmu
telahpun berkali hatimu dihancuri
kerna dia juga kau usirku pergi
andai inila kesudahannya
aku harus tabah dan terima jua
cintaku doakan agar kau bahagia disana
jika suatu masa kau perlukan diriku
ingatlah cinta ku takkan jauh...


- ingat kisah lalu -











- tolong izinkan aku menyayangimu -

aku mati hanya kerna kamu
aku bahagia mungkin kerna kamu
aku terluka mungkin hanya kerna kamu
kamu segalanya
nafasku hempaskan untukmu
jantungku ku berikan kepadamu
tak ada cinta selain dirimu
kamulah hidupku
tolong izinkanku sekali ini mencintaimu
tolongkanku sekali ini menyayangimu
kerana aku tak bisa
tanpa ada disisimu


- mendua -

ku tak habis fikir
kurangku dimana
kau tega melepaskan aku
jauh ku menatap
namun terlalu jauh
imaginasiku terberai
terdiam aku
beku tanpamu
dimanakah letak hatimu
kau putuskan untuk mendua
dengan dia dibelekangku
padahalku pilih kamu
jadi cinta terakhir




- merpati putih -

mengering sudah walau diperlukan
merpati putih berarak pulang
terbang menerjah badai
tinggi di awan
menghilang dilangit yang hitam
selamat berpisah kenangan bercinta
sampai kapan jadinya
aku harus menunggu
hari bahagia seperti dulu
bersama kasih kembali mesra
bercumbu lagi memadu satu
janji berjuta bintang
dalam pelukan sehangat pagi
yang terang



02 Mac 2014

- tika rindu bertamu -

awak..
kenapa awk abur janji pada saia
sedangkan awak merancang utk meninggalkan saia nanti
kenapa awk menyayangi saia padahal awk tak mencintai saia
kenapa awk bermulut manis hakikatnya awk b'hati busuk
kenapa awk ambil berat pasal saia walhal awk menyakitkan hati saia
kenapa awk lakukan semua nie pada saia
apa silap saia , apa salah saia
kenapa awk pergi disaat diri nie menyayangi awk
kenapa awk hilang disaat aty nie memerlukan awk
terlalu perit utk dikenang
terlalu ngeri utk diingat
dan terlalu rindu suara kelembutan awk
hurmm.. aty nie tak mampu membenci awk
walaupun acap kali mulut menyatakan kebencian tue
hampir sedekad berlalu tapi masih segar diingatan
masih jelas segalanya di ruangan mata
terasa bagaikan sebuah mimpi
seketika cuma kebahagiaan menerjah
selamanya persinggahan derita tak bertepian
apakah kesudahan kesedihan ini
seandainya saat nie awk mendengar
mengertilah sejenak akan rasa ini
pujuklah hati ini utk melupakanmu
paksalah jiwa ini menghapuskanmu
tanamlah kebencian dalam diri ini utk dirimu



- Perjalanan di ABMWT -

tyme nie kiteorg tgah exam paper amali , ingatkan lepas siap uat projek jst test je projek tue menjadi ketidak tapi ambekaw sekali panel pemeriksa tue uat skali dgn paper oral laa.. mmg giler blank kepala tyme panel pemeriksa tanya.. sbb xprepair pun utk jwb oral awl tapi apapun alhamdulillah kami 24org semua lulus dgn terampil cemerlang utk paper oral (:

suasana giler giler b'posing sblum jwb paper teori.. hahahaaa exam2 jugak tapi kami mantain happy ceria biarpun dlm aty debaran tahap babun meroyan.. peace u'all !!

skali lagi posing.. hahaa kami mmg hantu camera belaka sume.. pantang ada yg suka rela jadi cameraman , comfrem kami ramai2 akan suka aty jadi model dpn kamera.. hahahahaa wireman batch 12/14 the bestt !!!

siuasana tyme jwb paper teori , ambekaw 3jam duk dlm bilik b'aircond kesejukan tahap babun meroyan.. 3jam mcm lama je kan tapi rata2 diantara kami masa 3jm tue mmg xsempat utk jwb semua soalan... tapi apa pun ak ber'puas aty dgn jwb2 yg tertulis kat dlm kerta jawaban ak punyer.. hahaa

nie laa last posing kami , menandakan hari terakhir kami b'kumpul di bangkel wireman , b'sama student wireman , dan tenaga perngajar couse wireman.. dgn kekuatan anggota 23org lelaki , seorang perempuan dan diterajui oleh 2orng tenaga perngajar lelaki , akhirnya kami mampu harungi segala kepayahan sepanjang 2tahun b'sada di ABMWT bersama-sama...disini kami kenal erti susah payah , erti persahabatan , erti suka duka , erti bahagia airmata dan erti kasih sayang antara student dan lecture...

hahahaaa muka happy , akhirnya ak berjaya habiskan 2toun dgn jayanya.. thanks kat kwn2 yg bnyak membantu , thanks kat lect yang banyak tlg dan thanks kat warga ABMWT diatas segalanya . pengalaman sepanjang 2toun berada di ABMWT takkan aku lupakan...
WIREMAN BATCH 12/14 THE BEST
AKADEMIK BINAAN MALAYSIA WILAYAH TIMUR
2 FEB 2012 - 28 FEB 2014
SWEET MEMORY !!



- happy ending -

ASSALAMUALAIKUM..
hai korang , apa khabar ? sihat ? gooooood ! (:
btw entry nie ak tulis jst nak share rasa happy yang tak terkata..
kenapa ak happy ? sebab apa ak happy ?
hahaa relakkk slow2 ak story ok  >,<
sebenarnya ak happy sangat2 sbb setelah 2toun ak mentelaah ,
akhirnya tanggal 27/02/2014 , ak berjaya tamatkan study..
hohohoooo happy mmg terover happy giler kowt..
selama 2toun mcm2 yg ak alami..
baek di class , di hostel dan di luar kehidupan sbgai seorang student..
hohohoooo..
so skrg misi ak utk ke tangga seterusnya ,
sambung study couse chargeman AO laa plak...
tapi ak t'paksa tunggu setahun laa lagi utk matangkan lesen yang skrg nie...
insyaAllah kalau ade rezki toun depan ak akan kembali
menjejak kaki ke Akademik Binaan Malaysia Wilayah Timur utk course chargeman AO laa plakk..
hohooo kalau aritu utk course wireman , ak harus b'tapak 2toun di ABMWT ,
so utk course chargeman AO pun sama...
tapu yg bezanya adalah sedikit pembelajaran..
kalau dulu setahun ak study , 9bln praktikal dn study balik 3bln..
utk chargeman AO plak setahun ak study , 6bln ak praktikal dn 6bulan study balik...
hurmmm... harap dapt tawaran utk sambung chargeman secara tajaan dari CIDB (: