20 Mei 2015

Segmen Blogwalking & Throwback By NaD Dea


Klik Banner Untuk Join

1) Kenapa memilih untuk menggunakan url yang digunapakai sekarang ni?
- url asal blog nie adalah blogbabyshambles.blogspot.com sebenarnya. Tapi enam bulan lepas tue tukar url. Maka wujudlah akukaudansesuatu.blogspot.com. Maksud disebalik "akukaudan sesuatu" ialah saya, awak dan yang lain. Hahaa wujudnya perkataan ni secara tak sengaja. Time tue, kebetulan ada krisis dengan kawan so mcm tak tahu mana nak diluahkan. Jadi, buka blog dan luahkan dalam blog. Dari situ baru terfikir untuk tukar url. 

2) Kenapa terjebak dalam dunia blog?
- Terjebak dlm dunia blog sebenarnya secara terpaksa tapi lama-lama rasa mcm seronok pulak. Awal tahun 2008, Pn.Intan (lecture BI) bagi tugasan utk cipta satu blog. Setiap hari kami perlu naikkan satu entri yg berkualiti dlm Bahasa Inggeris. Katanya markah kami akan dinilai melalui cara tulisan dan penyampaian kami dalam blog tersebut. Hampir 6bulan, selama setiap hari mengadap blog untuk buat satu entri so lama-lama rasa mcm best pulak berblogging nie. Hehee maka terus ajelah berblogging even dah habis subjek English tu.

Alhamdulillah, dalam tak sedar rupanya dah hampir 7 tahun berblogging. Dalam ni mcm-mcm entri yang ada, personal, life sebagai student, life sebagai anak, kisah tentang keluarga, soal hati perasaan, tentang makanan, tentang travel dan mcm-mcm lagi. Kalau dulu niat berblogging secara suka-suka. Sekadar nak isi masa lapang. tapi sekarang niat tu mcm dah berubah. Nak try untuk blogging secara serius. Nak hasilkan entri yangberkualiti untuk manfaat diri sendiri dan para pembaca yang membaca. Semoga apa saja entri yang dinaikan dapat memberi manfaat buat kita semua. 

TAMAT : 8 Jun 2015


Previous Post
Next Post

post written by:

10 ulasan:

  1. wah macam menarik. nak join laaa. good luck!

    BalasPadam
  2. Selamat bersegmen..
    http://kasihkuamani.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-throwback-by-nad-dea.html

    BalasPadam
  3. seronoknya buat blog untuk BI. InshaAllah semoga bermanfaat :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaa seronok mmg seronok. Tapi yg tak seronoknya bila kita punya entry direject mentah2.. Deep pulak rasa :)

      Padam
  4. Blogwalking here ! :) Dari segmen yang sama :D Nice your blog and cara penulisan. Good luck !

    BalasPadam
  5. terbaikk ..datang dari segmen sama jugakkk

    http://bloggerjantan.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-throwback-by-nad-dea.html

    BalasPadam