02 Jun 2016

Segmen Encik Kidal : "Marhaban Ya Ramadhan"



Bulan Ramadhan bakal tiba tidak lama lagi. Apa kata kita review balik niat puasa ye :


Antara perkara yang membatalkan puasa di bulan Ramadhan termasuklah : 


Meh sini Cik Kejupenyet (CK) nak kongsi sikit pengalaman seronok di bulan Ramadhan :

Pengalaman paling best dibulan puasa bilamana dapat berbuka puasa bersama family. Menunggu detik detik berbuka, semua berkumpul di dapur. Time tu macam macam cerita yang ada. Ada usik mengusik, ada sakat menyakat, dan macam macam lagi. Time ni CK dapat lihat wajah mak dan ayah happy je. Hanya senyum, sengih je melihat gelagat kami, adik beradik.

Lepas berbuka puasa, ramai ramai berebut toilet. Hahaaa almaklumlah, nak bersiap siap pergi terawih pulak. Oichhh seronoknya. Hampir saban tahun, ayah selalu sebut " sapa lambat kene tinggal ye, duduk rumah jaga rumah". Heheee time tu semua kelam kabut masuk kereta lepas tu kene gelak kat ayah. Hahaaa alangkah indahnya saat-saat tu semua. Harap sangat setiap tahun kami dapat mengalaminya. Harap Ramadhan tahu ni pun sama. Puasa sama sama, terawih sama sama dan raya sama sama. Hehee.. tapi rasanya tahun ni ada sedikit kelainan. Sebab? tahun ni bertambah seorang ahli keluarga. Yeyeeehhh Ck dapat kakak ipar so tahun ni dapatlah puasa sama sama. Alhamdulillah.



Semoga Ramadhan tahun ni kita lalui dengan penuh keberkatan dan keredhaan dariNya.
Salam Ramadhan Al Mubarak kawan kawan.

Email : orangevivaz@gmail.com

Selamat bersegmen gais

Tamat : 12 JUN 2016

2 ulasan: