05 September 2012

- kisah permulaan September -

memegang status pelatih tunggal di Akademik Binaan malaysia Wilayah Timur (ABMWT) terlalu berat utk aku.. baru 3hari kowt aku pegang tittle tuh tapi dah nangis hampir tiap mlm.. hampir 50% idup aku dah berubah.. suasana dan mood aku na stdy pun dah merosot...aku b'syukur sbb dapat kwn sekelas yang satu kepala ngn aku.. tapi bila balik ke ostel aku sorang sorang.. omg ! 3mlm bertutut turut aku tidow sorang diri.. spanjang mlm aku memendam rasa.. takot dan seram dtg bersilih ganti.. dlm kepala aku dah mcm mcm benda pelik yg aku fikir.. hurmmm... terbaek laa kan.. terasa giler aku acm dipinggirkan.. semua lec suruh aku berulang dari umh.. kata dyowng aku ta selamat duk ostel sorang sorang...alahaiii dyowng ckp sng laa kan.. klau stkat 2 3 kali na berulang mmg tada msalah api klau dah setiap hari selama hampir 2tahun mmg mustahil laa kowt.. nnt klau ujan mcm mna ? nnt ta psl psl aku ponteng clas plak.. hurmmm... terdetik di aty kecik aku na berhenti je.. dah hampir give up ngn semua nie.. benci tgok pihak atasan ABM.. ! dyowng ckp mc bertih jagung.. hidup na gud gud je tapi yang menanggung nya aku ! warden ? hah nama je warden tapi langsung ta jlnkan tanggungjwb.. jengung aku kat ostel pun tidak... warden konon... skrg baru aku tahu mcm mne situasi di ABM... semua staff luaran nampak ok je.. gud gud tp dlman ta bole pkai... tiap kalu perhimpunan bla bla bla dyowng meleter.. ta bole smoke dlm kwsan bngkel.. ta bole mkn dlm bngkel.. ta bole bwk moto laju dlm kwsan ABM tapi aku tgok staff yg bnyak lakukan semua kesalahan tuh...hurmm... Ya Allah agak agak mampu ta aku bertahan kat sini ea ? sampai bila aku na bertahan dgn semua nie ? aku fead up ! aku bosan ! tiap kali pegi offic mst ada lec akn tnya.. "skrg awk sorng je ke kat asrama ? berani ke tinggal sorng kat itu ?".. ishhhhh balik balik soalan sama dan jwban aku pun sama... .." a'ah sorang je laa cik... berani ta berani mana laa tp terpaksa laa ugk..dah transport ta da na brulang bt masa skrg ".. hurmmmm... nasib baek aku dpt buah aty yang memahami.. dya laa yang tidak pernah jemu teman aku setiap mlm.. dya sanggup call semata mata na hilangkan rasa takut yang bersayang dihati aku setiap mlm.. aku tahu tidow mlm dya ta lena sbb bimbangkan aku...hampir setiap masa kot dya mcg tnya khabar dan situasi aku... btw thanks syg sbb awk terlalu take care saia.. saia hargai semua pengorbanan awk.. i'Allah demi awk dan family saia.. saia janji akan habiskan juga pengajian saia kat sini.. saia akn bukitkan kat student dan staff ABM.. even saia sowng je pelatih wanita kat sini tapi saia pun bole lakukan apa yang dyowng lakukan... i'Allah saia akan grad ngn result yang membanggakan awk nnt syg... demi awk saia akn terus bertahan dan bertahan... saia syg awk :: ^_^

 



Previous Post
Next Post

post written by:

Kurus dengan mudah dan sihat. 

Agent Sah Medina Desire. 

4 ulasan:

  1. sabar lh ok. yana mula2 dok ostel pon mcm tue. tapi dah lama2 ok jerk ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks kwn.. actly duk ostel nie ok je.. tapi agak seram laa bila mlm mlam t'paksa tidow sorang sorang.. dh laa ostel ostel gegurl ngn boy jauh... :)

      Padam
  2. sabar ye.
    insyaAllah,tak de pape.
    Allah ada,jaga kamu ^^,

    BalasPadam
    Balasan
    1. try dan akn terus bersabar kwn.. i'Allah semua kembali ok laa kowt leps nie... btw thanks kwn :)

      Padam