Bahan-Bahan:
- 10g Serbuk Agar-Agar/Jelly
- 1.5 liter Air
- 300g Gula
- 1.5liter Air Kelapa Muda
- Secubit Garam
- 3 helai Daun Pandan – simpul
- Isi Kelapa Muda yg di parut kasar
Cara Membuat:
1. Masak serbuk jelly, gula & air sehingga larut.
2. Masukkan air kelapa, garam, daun pandan & didihkan semula.
3. Masukkan isi kelapa & padamkan api.
4. Tuangkan jelly ke dalam bekas-bekas kecil & biarkan sejuk.
5. Masukkan ke dalam peti sejuk sebelum di hidangkan.
Take Note : Jeli kelapa ni sedap dimakan ketika sejuk. Sejuk je tade lah sampai beku tau.
teringin nak buat..n makan puas²..
BalasPadamtQ sharing resepi...
salam ramadhan...
BalasPadamjom join GA..
http://ayubarbydol.blogspot.my/2016/06/first-giveaway-ramadhan-2016-by-ayu.html