Nor Ain Rusli
Nor Ain Rusli

Bernafas Dengan Kehidupan Baru

Alhamdulillah. Setelah agak lama menyepi akhirnya aku kembali. Kembali aktif meneruskan kerja yang hakiki. Aku rasa, perjalanan hidup aku untuk setengah tahun ni sangat mencabar. Jatuh, rebah, tersungkur, emosi tak stabil, mental barai dan keseorangan.. itulah hakikat sebuah perjalanan yang aku tempuhi.

Dunia kehidupan aku tak seindah yang aku bayangkan. Apa yang aku impikan jauh tersasar dengan apa yang aku perlu dan harus lalui. Sakit, perit.. tetap aku harus dan terpaksa lalui. Nak tak nak, itulah kehidupan. Tak mungkin dapat kita mengundur bahkan semakin terus maju ke hadapan. Apa yang ada dihadapan terpaksa juga dilalui.

Aku boleh tersenyum. Aku boleh gelak tawa. Aku boleh berkata kata. Hakikatnya, tabir hidup aku perit. Tak siapa yang tahu.

Alhamdulillah. Kini kesabaran disebalik keperitan itu aku dapat rasai buahnya kini. Nak kata berubah seratus peratus tu, idok ler. Tapi ada perubahan. Alhamdulillah, usaha aku membuahkan hasil. Ini baru permulaan perjalanan aku. Untuk pertengahan dan pengakhirannya nanti aku masih tidak tahu. Apapun, aku mengharapkan kemanisan untuk aku kecapi. Biar lambat asalkan berbuah hasil.

Alhamdulillah. Syukur. Tak terkata untuk aku luah. Walaupun sekarang agak kelam kabut tapi aku tak kisah. Mungkin sebab ini sebahagian dari minat aku. Takpe, aku terima dan cuba untuk lebih gigih lagi.

Banyal sebenarnya yang nak aku kongsi tapi biarkan untuk seketika lagi. Bila tiba waktunya, akan aku kongsi dengan semua. Untuk seketika ini, aku mohon korang doakan semoga segala urusan dan perjalanan hidup aku dipermudahkan ye.

Terima kasih korang.


Tiada ulasan