Derita Itu Indah

Derita hari ini,
simpan baik-baik dalam hati.
Usah diceritakan kepada sesiapa.

Yakinlah bahawa suatu hari nanti,
Allah akan gantikan derita itu dengan bahagia pula.



Aku Mencari Damai Di Hati

Aku mencari kekuatan
Aku mencari damai dihati
Aku mencari sebuah harapan
Aku mencari secebis kebahagiaan

Tak banyak yang aku pinta
Cukup cuma mampu membahagiakan aku
Bukan emas permata yang aku impikan
Tapi cuma ketenangan dihati

Senyum
Jangan pernah menangis
Jangan pernah mengalah
Jangan pernah melatah
Kebahagiaan hak milik setiap insan

Kuat
Jangan sesekali rebah
Jangan sesekali tersungkur
Jangan sesekali berundur
Teruskan langkah demi langkah

Kesakitan bukan selamanya
Kebahagiaan bukan selamanya
Disebalik kesakitan terselit kebahagiaan
Disebalik kebahagiaan terselit penderitaan..

Aku mencari damai dihati..

- ien -


Testimoni Kopi Klubna Laleh | Kopi Kurus

MELUATNYA ! HARI - HARI SHOW OFF BUKTI NI !

Pejam je dia datang ...
SCROLL laju - laju pun dia datang .

Dahsyat SAKA #KlubnaLaleh. 😱
Kerja dia sedut lemak , kerja dia montokkan bodi .

Bukti semua ADA .
PROVEN dan ORIGINAL πŸ’―

Tak cuba tak kisah .
Tapi badan jadi tongdram jangan kau nak resah .

0136462960
www.wasap.my/60136462960/kopikurusviralL
www.instagram.com/klubna.laleh
www.facebook.com/klubnalaleh.seremban






Kopi Viral Klubna Laleh

ORANG GILER JER, TAK NAK BUANG LEMAK NAKALπŸ˜‰

Fakta ke auta tuan puan sekelian? πŸ™Š

Ada aihh orang tak sioman, bila tanya nak kurus ke tak?
Dia pun NAK. Tau tak !

Habis tu awak dah azam nak kurus, susun strategi giler solic, tapi tak jugak mula ?

Sila lempang diri sendiri !πŸ˜‚

Nak tak hakak kau ni, pimpin tangan kau naik pentas penimbang ringan kurus.

Langkah nie orang pemalas pun sesuai.
Tuang kopi  KlubnaLaleh nie, dalam mulut jer. 1 minit settle!

RM78 + RM10 = RM88 sm
RM78 + RM15 = RM93 ss

WhatsApp : www.wasap.my/60136462960/kopikurusviralL

#klubnalalehseremban




Kesan Klubna Laleh | Kopi Kurus Viral

KLUBNA LALEH DIBUAT DARI KILANG BERTARAF GMP


Produk kami dibuat dari kilang bertaraf GMP.

Apa GMP tu?
GMP adalah singkatan Good Manufacturing Practice, atau dalam bm AMALAN PENGILANGAN BAIK

Bermakna ada sistem untuk pastikan produk dikeluarkan sesuai dengan standard kualiti dan mesti mematuhi setiap peraturan yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Tak faham boleh wasap Kak Ain yaπŸ˜‹

Yang nak order KLUBNA LALEH boleh pm/whatsApp Kak Ain terus.
Kak Ain akan guide awak nanti.
Free gift menanti awak. Bestttt kan!

#teamkaktila
#klubnalalehseremban
#carakurusberkesan


Testimoni Klubna Laleh

MELUATNYA ! HARI - HARI SHOW OFF BUKTI NI !

Pejam je dia datang ...
SCROLL laju - laju pun dia datang .

Dahsyat SAKA #KlubnaLaleh. 😱
Kerja dia sedut lemak , kerja dia montokkan bodi .

Bukti semua ADA .
PROVEN dan ORIGINAL πŸ’―

Tak cuba tak kisah .
Tapi badan jadi tongdram jangan kau nak resah .

0136462960
www.wasap.my/60136462960/kopikurusviralL
www.instagram.com/klubna.laleh
www.facebook.com/klubnalaleh.seremban







Kopi Kurus Klubna Laleh


Rahsia perut makin kurang kempis terbongkar !
Jom singkirkan lemak lemak berlebihan di peha lengan perut segera.



Motor Masuk Bengkel

"Motor dah ok ke belum?"

"Belum. Sadai kat rumah. Tulunnn tulunn tulun".

"Nak tlg apa hah dah mlm. Tolak motor p bengkel dululah"

"Ada motor kosong tak? Pinjam"

"Bawak ex5 balik dulu"

"Jap den pegi bengkel ambil motor y pastu p umah ko tunda motor p bengkel"

"Malam ni ke? Siyeh r"

"Sent loc dulu"

"Nak gerak, kabo"

"Dah gerak ni"

Nak dijadikan cerita, malam tadi 140819 sedang elok aku nak lelapkan mata tetiba whatsApp masuk. Halahhh.. halahhh.. dia dah muncul. Maksudnya dia dah sampai Senawang, dah balik dari kampung kot.  Aku sangkakan dia nak tolong settlekan masalah ni keesokan harinya. Sangkaan aku meleset. Malam tu juga settle. Tunda motor bawak ke bengkel. Alhamdulillah, kesayangan aku selamat masuk 'wad'. 


Sampai bengkel, sempat lagi dia buka inner motor, tengok  apa entahh.. Yes, memang ada campuran minyak dan air kat dalam tu. Hurmm ternyata betul sangkaan aku. Benda ni takde lah parah sangat tapi agak rumit. Lebih-lebih lagi motor LC, terpaksa buka itu ini terlebih dahulu.


Okay, hari dah jauh mlm so aku bawa EX5 balik rumah. Fuhhh.. gempak mak bapakk nyahh! Bunyi ekzos padu bak hanggg. Dari jauh boleh dengar bunyi ekzos tu. Hahaaa sis like it 😁


Keesokan harinya, aku bawa si EX5 tu pergi kerja. Yesss, bunyik ekzos memang padu. Member ditempat kerja semua macam pelik. Hahahaaa lantak koranglah weh, janji aku ada kenderaan untuk pergi kerja. Kalau idok, memang terpaksa ponteng kerjalah jawabnya untuk hari tersebut. Thanks Chottt, bagi pinjam motor 🀭

Seperti biasa, lepas habis kerja aku akan keluar cod Klubna Laleh. Kebetulan pula untuk hari tersebut ada 4 tempat yang perlu aku cod. Eh, jauh pulak tempatnya. Risau jugak sebenarnya, kot kot tengah cod tetiba motor habis minyak. Huhuu.. motor tu kuat makan minyak weh. Biasalah dah upgread itu ini so mestilah power lain macam sikit. Selesai cod lebih kurang jam 8.30malam, terus balik rumah. Penat.

Sampai rumah lebih kurang jam 9.00malam. Settle apa yang patut pastu lepak depan tv dengan housemeet. Tetiba whatsApp dari Ateh muncul. "Motor dah siap. Bila nak datang ambil?". Blur kejap. Wehhh aku dah sampai rumah baru kau whatsApp motor dah siap. Apeni Atehhhh 🀦‍♀

Maka bersiap siaplah aku dan terus gerak ke bengkel. Ikut hati memang dah malas nak keluar. Better ambil besok je. Tapi takot esok sibuk pulak, kang tak sempat nak singgah bengkel. Lagi huru hara 😁


Tadaaaaa kesayangan dah balik rumah. Alhamdulillah. Dah okay. 


Carburator Motorsikal 135LC Masuk Air

Carburator masuk air.. weh carburator masuk air.. halahh halahhh carburator masuk air.. masuk air wehh.. sob sob sobbb.. inilah kisah sedih aku dipagi hari raya pertama Aidiladha untuk tahun 2019

Nak dijadikan cerita.. hari ini aku cuti hujung minggu.. nasib baik raya Aidiladha jatuh pada hari ini.. kalaulah esok raya Aidiladha, alamaknya aku beraya di tempat kerja ler.. Alhamdulillah..

Dipagi nan indah, aku bangun dengan azam yang baru.. maklumlah sambut raya di perantauan so feel raya tu takde lah sampai sangat.. pagi ni aku macam terlebih rajin pulak.. kemas satu rumah.. siap lap kipas siling bagai... hahaa padahal baru minggu lepas kiteorang bersihkan kipas tu.. tapi takpe, kerajian itu bagus. 

Dah settel kemas bahagian dalam, aku beralih ke bahagian luar rumah pula. Basuh motor.. basuh motor.. basuh motor.. basuh motor.. basuh motor weh.. seperti biasa aku akan sabunkan motor dengan sabun pencuci pinggan mangkuk, sunlight dan ditambah sedikit pewangi softlan.. fuhh bau semerbak wangi gitu.. rasanya dah tiga minggu lebih kot tak cuci motor.. so aku ambil masa yang agak lama untuk membasuh.. sental tayar.. cuci bahagia celahan spoket.. cuci celahan rim.. blaa.. blaa.. blaaa... terlebih feel pulak weh!! Settle..


Hah carburator masuk air??
Yesssza!! mungkin sebab waktu cuci motor tadi aku terlebih feel kot.. sampai tesimbah air kat bahagian carburator. sedih!! tapi yang lagi sedih, bila aku dapat tahu semua ni agak lambat. Tengah hari tadi aku nak keluar pergi cod. Hidupkan enjin motor seperti biasa. Pastu tolak motor keluar dari garaj dan tutup gate. Tekan gear satu.. pulas minyak sikit.. bunyik macam sendu sendu.. pulas minyak lebih sikit.. terus motor mati... fuhhhh berdebar jantung aku nyah! aku hidupkan motor lagi sekali.. pulas minyak.. masih lagi jadi seperti tadi.. boboboooo tetiba padam. Mati akal weh!!!

Perkara pertama yang terlintas dalam kepala aku.. air masuk dalam carburator.. carburator dah masuk air wehhh... aku cuba lagi hidupkan enjin lepas tu blow perlahan lahan.. terlebih blow, enjin mati.. aku cuba lagi dan lagi... hampir sejam lebih kot.. sampai panas enjin tu.. tapi tak berjaya juga.. mati akal.. makanya aku terpaksa batalkan cod untuk hari ni.. esok.. lusa.. tulat.. aku tak pasti dapat teruskan cod ataupun tidak.. musim raya weh, celah mana bengkel motor yang buka.. bengkel member aku pun tutup.. diaorang tengah beraya sakan kat kampung wehh.. so macam mana?




MekZumbie 2k19 August Giveaway



Tamat : 1 September 2019

Shuhaidasaad.com 3rd Giveaway

Bismillahirrahmanirrahim... Sempena bulan kelahiran Shu, Shu "mengistiharkan" giveaway ke-tiga bermula pada detik kelahiran Shu iaitu 04/08 6.16 pagi hingga 22/08/2019 6.16 pagi. Pemenang akan diumumkan tiga hari kemudian (25/08).


Terma dan Syarat :
1. Follow blog shuhaidasaad.com
2. Buat satu entri bertajuk Shuhaidasaad.com 3rd Giveaway
3. Letak banner dalam entri, dan link kan ke blog shu.
4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.

Pemilihan Pemenang : Random

Pemenang Pertama
Pemenang Kedua

Pemenang Ketiga & Keempat :
(akan diberitahu kelak)



jom support Shu..

Segmen | Giveaway UP Traffic by Madam Caramel



Tamat : 30 August 2019

Hai awak..
Jom ler join sama sama. 
Tanda sokongan kita sesama sendiri
Salam Ukhwah :)

Giveaway-01 by Ematunz


Jom korangss join Giveaway by ematunz.blogspot.com . Serius senang sangat syarat dia (follow dan copy paste tak sampai 5 minit). Tarikh tamat 25.08.2019 11.59 malam.

Klik gambar dibawah untuk join:

Hadiah? Nama pun giveaway, mesti lahh ada. Hadiahnya, Bawal Kaca bernilai RM25 untuk seorang pemenang yang akan dipilih melalui Cabutan Bertuah. Pemenang boleh pilih nak corak apa, kaler apa. Mix and match gittuw

Info hadiah: Bawal kaca ini dipenuhi manik kaca ori gred AAAA, ala-ala batu Kristal Swarovski. Kualiti kain jenis Airis Premium rank no.2 selepas Bawal Original, ofkos laa senang bentuk. Setiap butir kaca sangat merelipp, paling penting melekat kuat. 

Ada 60 pilihan warna, dan berpuluh puluh design menarik. Berpinar mata tengok tau. Nak tengok lagi banyak, gambar ada di Bawal Kaca.






Tamat : 25 Ogos 2019 / 11:59pm

Penangan Klubna Laleh


KITA TAK SEMUA SAMA..

Hormon kita tak sama..
Jenis darah pun tak sama..
Antibodi tak sama..
Genetik pun tak sama..
Ketinggian, berat badan pun tak sama..

Jadi bila kita consume satu2 produk tu..
Kesannya terhadap tubuh badan kita pun tak sama..
Contohnya bila korang minum klubna laleh..
Ada orang kesannya cepat, ada orang kesannya lambat..
Ada orang inchiloss, ada orang loss kg..

So, bukan produk kita tak bagus..
Tapi penerimaan badan kita berbeza2x..
Ada orang minum produk A, serasi.
Ada orang minum produk A, tak serasi..

Kita sebagai pengguna, try & error..
Kalau tak menjadi, cuba ikhtiar pula dengan produk lain.
Bukannya viralkan produk itu ini x berkesan..
Kenali diri dulu, baru kita boleh selesaikan masalah..

Jom cuba klubna laleh. Saya akan guide awak. Kita sama sama lakukan eat clean.

0136462960
www.wasap.my/60136462960
www.instagram.com/klubna.laleh
www.facebook.com/klubnalaleh.seremban

#klubnalalehseremban #agentklubnalalehseremban #carakurusberkesan #kopiviral

Penat Dengan Kerja


Penat..
Akhirnya sabtu muncul juga.. hahahaaa gelak jahat! Tak sabar nak cuti.. alaaa cuti hujung minggu je, bukan gempak sangat pun! Well, kau tak tahu situasi aku jadi jangan memandai menilai aku. 

Tahu tak, cuti hujung minggu merupakan cuti yang paling nikmat untuk aku... fuhhh bebas dari belenggu kerja yang tk pernah habis.. bebas dari tekanan kerja yang tiada kesudahan.. paling penting bebas dari pekikan teriakan makian dan cacian orang atasan. Hah gitu, nikmat beb dapat cuti biarpun hanya sehari setengah sahaja. 😁

Minggu ni agak penat. Kerja agak berat. Empat hari berturut turut kiteorang buat maintenance. Fuhhhh.. habis kudrat beb. Hari ni agak teruk sikit. Oil seal pada gear box leaking pulak dah. Jenuh nak buka sprocket, keluarkan bearing bagai. Fuhhh mencabar sungguh harini. Kebetulan pulak machine kali ni agak jauh dari kipas, maka berpanaslah kami buat kerja. Yeyeyehhh.. yeyeyehhhh.. orang ynag tak tahu akan cakap kerja kami best, santai je, boleh jalan jalan dalam production tapi hakikatnya hanya kami yang tahu. Penat weh.. Hilang terus keayuan dan kesopanan kesusilaan aku. Hahahaa! Nak kejar masa punya pasal.. Alhamdulillah, aku masih mampu hadapi segala kepayahan dan keperitan disitu... walaupan dah bermelion kali aku merungut nak cari kerja lain.. nak resign.. tapi sampai.sekarang aku masih mampu bertahan. Alhamdulillah.

Ya, kekadang aku rasa tak mampu. Aku hampir tersungkur. Aku hampir mengalah. Tapi seandainya aku menyerah, siapa yang akan menolong aku?? Berjuta kali aku ulang ayat keramat itu bilamana aku kian rebah. 

Aku bertahan demi keluarga. Aku kuat demi mak dan ayah. Aku yakin aku mampu biarpun aku hampir tersungkur. Kuatlah wahai hati demi orang orang yang aku sayang. Tak kisahlah berapa juta kali aku hampir jatuh, insyaAllah aku akan terus bangkit selagi sisa kekuatan aku masih ada. 

Aku kasar. Hati aku kering.
Bukan. Aku hanya manusia biasa yang berpewatakan mengikut situasi semasa. Jiwa aku kental? Bukan kental tapi terpaksa kental. Sampai bila nak bergantung harap pada orang lain. Kalau orang lain boleh buat kenapa aku tak boleh buat. Yessss!! Aku boleh. Aku boleh. Aku boleh.




Oh kekasih by Sheryl Shazwanie

Lirik Lagu Oh Kekasih ( Janam Janam ) – Sheryl Shazwanie
Kasih Oh kekasih
Kau Selalu disisiku
Berjanji Setia
Kita Bertemu semula
Berdua Jasad berbeza
Namun Hati menjadi satu
Jadilah Milikku selama lama
Jangan Pernah tingalkan diriku
Dan Hanya kamu yang bisa
Mengubati Rasa rindu
Tanpanya Dirimu
Hatiku Tidak menentu
Dan Hanya satu permintaan
Yang Ku minta darimu
Jadilah Milikku selama-lama
Jangan Pernah tinggalkan diriku
Jadilah Milikku selama-lama
Jangan Pernah tinggalkan diriku
Kau Kekasihku ku aku cinta kepadamu
Kaulah Bintangku menerangi malamku
Sepi Duniaku kan bila tiada dirimu
Jiwa Ragaku tersemat di kalbumu
Kau Selama lama tetap dalam jiwa
Kaulah Yang bertahta bersama selamanya
Kasih Oh kekasih
Kau Selalu disisiku
Berjanji Setia
Kita Bertemu semula
Berdua Jasad berbeza
Namun Hati menjadi satu
Jadilah Milikku selama lama
Jangan Pernah tingalkan diriku
Dan Hanya kamu yang bisa
Mengubati Rasa rindu
Tanpanya Dirimu
Hatiku Tidak menentu
Dan Hanya satu permintaan
Yang Ku minta darimu
Jadilah Milikku selama-lama
Jangan Pernah tinggalkan diriku



Decoupage Giveaway by Mummy Ayu



Semoga berjaya gais :)

Tamat : 30 Julai 2019


FIRST GIVEAWAY BY ANIS & BEEHA


TAMAT : 3 Ogos 2019

Semoga berjaya :)

Skin Care Giveaway by Airah Syahirah



Syarat penyertaan Giveaway

1. Follow blog Airah Syahirah. (Widget followers ada dekat sidebar)
2. Follow facebook page Airah Syahirah Blogger
3. Follow instagram @shesyeeraa
4. Copy banner dan buat satu entry bertajuk "Skin Care Giveaway by Airah Syahirah" (Backlink kan banner okay)
5. Tinggalkan link entry dekat bahagian komen di blog Airah Syahirah

TAMAT : akan tamat dalam bulan August 

Semoga berjaya semua :)


Klubna Laleh Testimoni

KOPI KLUBNA & LALEH membakar lemak lebih cepat.

















Minum #klubnalaleh bantu bakar lemak dalam badan sebab bahan bahan dalam klubna laleh menghalang pembentukan lemak. 

Jadi lemak tidak akan diternak bila minum #kopiviral ni 😁

✔MEMBANTU mengecilkan badan
✔MEMBANTU melawaskan pembuangan
✔MEMBANTU menurunkan berat badan 
✔MEMBANTU merampingkan
✔MEMBANTU mengempiskan perut

Jangan tunggu lagi. Testimoni dah banyak sangat yang berjaya turunkan berat badan. Kena yakin & usaha lebih lagi dengan #klubnalaleh.

Untuk pertanyaan dan order
0136462960