30 September 2012

- saia mintak maaf -


awak...
saia mintax maaf kalau saia ada uat sala kat awk..maaf kalau saia ada uat awk terasa..kekadang kata kata dan tingkah laku saia melampaui batasan sehinggakan saia sendiri tidak menyedari akan isi hati awk..saia tahu kekadang saia ta matang dalam melalui liku liku kehidupan bersama awk..saia try yang terbaek tapi sorry sbb saia still ta mampu utk menambah baiknya lagi..maaf..hanya itu yang mampu saia tuturkan..hurmmm.. saia syg awk..terlalu sayangkan awk.. saia takut kehilangan awk..terlalu takut kehilangan awk..utk mlm neh airmata saia jatuh lagi.. mcm mcm benda negatif yang saia fikirkan..sorry sbb saia terlalu emo tadi..saia bkak fb awk.. peminat awk send im 'Assalamualaikum syg :)'..omg ! tetiber saia rasa mcm blur je kejap.. tetiber teringat cerita awk kat saia.. awk ckp 'dya' tuh minat kat awk kan ?..hrmm..kita tgah mcg fon masa saia bkak fb awk.. tgah syok syok msg tetiber mcg saia mcm tada jiwa kan.. saia tahu awk menyedari perubahan saia sbb tuh awk tanya saia ok ke tidak kan ?.. sorry sbb tetiber mcg dingin ngn awk.. padahal saia tahu awk ta salah pape pun.. awk ta tahu pape pun dlm situasi tuh.. sorry sangat sangat.. awk.. saia tahu awk penat.. hari neh sehari suntuk awk kat tempat kenduri kan..mesti awk balek umah na rest.. tapi saia plak uat perangai.. sorry taw... i'Allah saia ta kan ulanginya lagi.. saia syg awk.. saia rendu awk.. saia ta na kehilangan awk disbbkan sikap saia.. saia ta na kongkong awk walaupun kekadang cara dan tindakan saia seakan mengongkong awk... awk.. saia harap kita kekal bahagia bersama.. berdua bersatu hanya saia dan awk.. sorry taw sbb saia da banyak sakitkan aty awk.. uat awk susah aty.. saia da banyak menyusahkan awk.. seandainya awk ketahui.. ta pernah terniat dihati utk saia menyusahkan awk.. ta pernah terlintas di pemikiran saia utk saia sakiti awk.. saia harap awk bahagia disisi saia.. seperti mana saia bahagia disisi awk.. awk laa yg terindah yang hadir dlm hidup saia.. lebiu sayang.. saia harap esok lebih baek dari hari ini.. saia harap kita akn utuh bersama.. sesungguhnya saia terlalu menyayangi awk.. saia mencintai awk sayang.. aen sayang e'j.. aen cinta e'j..aen rendu e'j.. hanya e'j yang aen dambarkan.. lebiu.. nyte.. salam...

ILAPCHU E'J


29 September 2012

- mana mood hilang -
saia rendu awk ! airmata jatuh lagi utk mlm neh akibat kerenduan...baju merah awk da basah ngn airmata saia..bau perfum awk membuatkan kerenduan saia bertambah dalam...gambar kita saia peluk erat erat..melihat senyuman awk membuatkan saia rendu ngn kenakalan awk..

Ya Allah.. aku rendu giler kat dya... utk mlm neh ingatan kat dya terlalu kuat... semua kerja yang aku uat tidak menjadi... aku tulis nota.. tapi pertengahan jalan nota wiring jadi nota cinta aku buat dya... aku bancuh air milo suam... tapi last last air tuh jadi airmata kerenduan aku buat dya.... aku mkn coklat tapi ta mampu utk aku mengunyahnya... semua yang aku uat mengingatkan aku pada dya... Ya Allah... tabahkan aty aku.. kuatkan semangat aku...aku tahu semua neh dugaan dariMu.. ujian yang Engkau bagi buat kami...

awk.. saia tahu mlm neh migrain awk dtg lagi kan.. mybe sbb awk ta cukup rest kowt .. dah 3ari awk bz memanjangkan.. saia harap awk sepat sembuh.. saia harap awk bangun esok pagi semua kembali seperti biasa..syg.. awk tahu ta kekdng bila saia mcg, awk ta reply (actly bkn ta reply tp lmbt reply) mcm mcm benda yg saia fikir.. benda negatif banya sangat dlm kepala saia...otak saia da ta bole berfikir secara waras.. kekdng saia terfikir 'hurmmm dya bole mcg owg laen tapi aku tabole ' 'alaa klau owg laen mcg cpt je reply tapi klau aku lambat mcm siput' 'dya ta reply pun mcg aku..sampai aty, da ta syg kowt' 'mesti dya tgh mcg ngn owg laen neh' 'kenapa susuh sngt awk na reply mcg saia'...hurmm.. sorry awk.. padahal saia tahu tyme tuh awk tgah keje... awk mybe bz... tapi saia tuduh awk yang bukan bkn... saia fikir benda yang ta elok pasal awk.. sorry taw syg...tapi bila saia da tenang.. saia dapat fikir secara normal... aty kecil saia akn terdetik 'dya keje so better jgn ganggu' 'dya tgah keje guna mesin hope everything ok' 'aku syg dya ! aku rendu dya ! au tahu dya pun rendu aku'...

teke note : syg, saia tahu awk akn bca ugk entry neh... jst lambat atau cepat je... actly saia pun ta berapa tahu apa yang saia tulis neh.. aty saia kosong sangat tyme neh.. saia rendu awk.. saia risau kat awk.. ikutkan aty saia na call awk.. na tanya keadaan awk mcm mna.. tapi saia terpaksa tahankan diri neh.. sbb saia tahu tyme neh awk ngn family kan... mybe awk tidow ngn kak nieda kwot.. saia ta na nnt kak nieda tahu pasal kita.. saia ta na sesuatu yang buruk terjadi pada awk dan relay kita... saia terlalu sygkan awk... saia harap awk pun sygkan saia seperti mna saia sygkan awk... lebiu syg ! rendu awk sangat sangat.. ! nyte ! hope awk bangun esok migrain tuh da hilang.. maaf klau saia ada sakitkan aty dan uat terasa tau.. saia na awk tahu saia syg awk... hanya awk yang saia rendu dan syg... semoga hari esok lebih baek dari hari neh... lebiu syg.. nyte ! assalamualaikum...


27 September 2012

- alhamdulillah -
 

...alhamdulillah, aku semakin merasai erti kebahagiaan.. hari hari yang aku jalani penuh dengan keceriaan... setiap detik dan saat sentiasa tersenyum gembira.. aku bersyukur dengan apa yang aku miliki sekarang.. aku hargai semua yang aku ada sekarang...


- cinta bersatu -

dimatamu ku berharga
kau perlakukan aku
lebih dari mencintai dirimu
didekatmu ku merasa
bahagianya aku
dapat ruang cintamu
hanya kamu saja
yang mampu begitu
tulus mengerti aku
kau sempurna bagiku
tak kurang sesuatu
kau terima apa adaku
ku sempurna bagimu
tak kurang sesuatu
cinta bersatu
gayamu
sifatmu
cara mencintaiku
yang membuat diriku
jatuh cinta padamu...

take note : awk..ingat ta awk pernah tujukan lagi Cinta Bersatu by Liyana Jasmin neh kat saia ? awk suruh saia cari lagi neh, dengar dan fahami maksud lirik yang na disampaikan... utk mlm neh saia dgr lagi utk sekian kalinya... (actly ta tahu kali yg keberapa sbb setiap haru duk dgr lagu neh) saia da dpt hafal lirik lagu neh... lalalalaaaa ~ thanks awk sbb mencintai dan menyayangi saia.. i'Allah selagi daya saia akan pertahankan relay kita.. susungguhnya saia terlalu menyayangi awk.. saia takut kehilangan awk.. awk ples jgn tinggalkan saia taw.. jgn jauhkan diri dari saia... saia hanya ada awk sorng je... saya syg awk sangat sangat ngex.. lebiu.... 



26 September 2012

- terindah bersamamu -
 
..pixna neh kiteowng gedix gedix snap sebelum kuar pegi pekan sari..

 
...pixca yang kiteowng pgng bunga tuh tyme kat Taman Bandar Klang
dan yang bersama tuh tyme kiteowng pegi icity, Shah Alam...

 
..pixca neh kat Taman Botani, Bukit Tinggi Klang..
...tyme neh celabrate anniversary kiteowng...

 
..pixca bersama tuh tyme kat Klang Sentral..tgah tunggu masa na gerak balek Terengganu...aty sebak sbb kembali berjauhan lagi tapi alhamdulillah dpt gax jumpa usbend tersyg even hanya 2minggu... lebiu senget !

take note : semoga rasa sayang dan bahagia yang hadir dalam diri ini akan terus kekal abadi.. sesungguhnya hati ini terlalu menyayangi dya.. jarak jauh bukan penghalang utk kami meneruskan rasa kasih dan sayang yang hadir setiap hari...cukup laa hanya dya yang bertapak dihati ini... semoga dya kekal di tempat ketiga didalam hati ini.. sesungguhnya cinta yang paling agung itu adalah cinta kepada Allah S.W.T.. cinta kedua dihati ini telah dimiliki oleh keluarga tercinta... maka biarlah dya terus kekal bertakhta di tempat terindah yang ketiga didalam hati ini...aku menyayangi dya.. aku merendui dya.. semoga doa yang aku titipkan setiap hari termakbul.... amin ~

18 September 2012

- ketam masak lemak vs sayur campur -

 

...yumyumyum ~.. alhamdulillah kekenyang giler kowt lepas pekena lauk ketam masak lemak dan sayur campur neh... besttt... heheee bertambah best sbb msakan ketam neh disediakan oleh usbend tercinta... aku tgok cra dya memasakk.. simple jerk kowt... msakan neh ta silap mengambil masa kurang dari 10minit... kowang yg menengok entry neh terliur ta ?heheee... 

# masak ketam mmg senang tpi tyme na mkn tuh susah sikit.. 

 ilapchu syg !


16 September 2012

-belajar wat entry-
 

mo0da m0ody here :
just for you cyg
0 - only the one
R - ratu hatiku
A - amat ku cinta
N - nobody can't take you from me
G - get happines with you cyg
E - engkau lah yang terakhir dalam hidupku

kau kan selalu tersimpan di hatiku
jiwa kau kan selalu ada bersamaku
ku mencintai mu
sungguh mencintaimu

ejay sayang aen

#hey cyg..slame neh aye intai je entry awk..ri ni aye wat 1 entry tok awk lak..soe lau ase ntah pape or bese2 je n ta sesweet owg laen wat an nukilan tok cple dyorg..bru blaja neh..blur gler..huhu..love you ngex..



15 September 2012

- jejalan kat i-city -
 
saia syg dya so ples jgn culik dya !!!

 
i heart u

 
i-city, Shah Alam

 ..hai kowang.. nampak ta pixca yg kat ats tuh.. hehee actly tuh semua pixca mlm tadi.. kteowng pegi icity, Shah Alam... alhamdulillah jejak ugk kaki aku bersama sama dya kat situ.. biarpun sblum neh pernah pegi tapi kedtgan kali neh spcl skit sbb pegi ngn yg tersayang...pd penyu'tua... thanks auw sbb sudi penuhi wishlist saia.. hehee.. thnks sbb sabar dlm melayan kerenah saia.. ilapchu usbend !

14 September 2012

- majlis raya bersama Menteri Kerja Raya dan CIDB Holding -

 

...nampak ta pixca kat atas tuh ? hehee.. tuh laa kemeriahan tyme mengikuti ' Sambutan Majlis Hari Raya Aidilfitri Bersama Menteri Kerja Raya dan Alumni ABM setra Pengiat Industri Pembinaa.' program yang bermula pada 11/09/12, jam 12pm - 4pm dan bertempat di Pusat Konvensyen CIDB, Kuala Lumpur.. Tujuan Program nie adalah utk mengumpul seramai 1000 orang bekas pelatih ABM dan sekaligus mengeratkan silaturahim... setiap ABM diwajibkan menghantar wakil seramai 200 orang bersamaan 5bijik bus... fuuhh ! ramai kn kn... mmg agak ramai pun. sepanjang menuju ke sana mmg suasana meriah yang aku rasai... bayangkan 5bijik bus berkonvoi ke sana.. huhuu.. sepanjang majlis neh berlangsung mmg mcm mcm ragam yang aku jumpa.. paling ta bole blaaa bila lecture pun sama naek ngn student yang giler bergambar.. heheheee... apa pun aku happy dan thanks kat bebudak clas (wiremen batch 12/14) sbb ta jemu layan kerenah aku.. even aku sowng je gurlz tapi dyowng ta sisihkan aku... btw kowng mmg terbesh laaa cottt ! harap kita semua dapat habiskan study sama sama... 


08 September 2012

- bercinta sampai Syurga -
Lelaki : assalamualaikum bidadariku...setiap hari selepas baca al-Quran, sayang mesti bagi laporan berapa juz dah habis...kenapa semalam tak bagi laporan pun ?

Wanita : walaikumsalam...orang merajuk.... :'(

Lelaki : laa...kenapa nih ? ?

Wanita : semalam abag ponteng tahajjud ! ! sayang call kejutkan abang..tapi abang tak jawab pun.. :'(

Lelaki : astagfirullahal'azim...abg penat  + malas semalam...

Wanita : tapi dulu abang dah janji na masuk Syurga sama sama

Lelaki : hmm.. betul laa tuh.. abang mintak maaf... :'(

Wanita : kalau abang ponteng amal, sayang akan lebih amal... bila sayang lebih amal.. sayang takut Syurga sayang lagi tinggi, abang duduk Syurga rendah.. macam mana kita na jumpa ? sayang ta mahu berpisah dengan abang...abang yang janji na bercinta sampai ke Syurga kan ?

Lelaki : #mengalir airmata#... semoga Allah ampunkan abag.. malam ni abang ta malas malas lagi

 

take note : na bercinta sampai Syurga ugak laaa ! even ta mungkin akan tercapai kowt tapi akan selalu berdoa semoga tercapai !!!! amin...

- biar saia buta asalkan .... -
Gf : syg, anje jelous la kat kwn2 anje

Bf : jelous npew plak anje ?

Gf : dyowng slalu dpt adiah dri pkwe..dyowng dpt rantai laa, cincin laa, kdng kdng pkwe dyowng bwak pegi jln jln kat pulau..kn best klau anje pun dpt mcm tue..urm...

Bf : anje, sorry taw sbb syg ta mampu nak bagi semua tuh kat anje..syg ta berharta anje..anje pun tahu keadaan syg mcm mne kan.. syg tgan berusaha kumpul duet sbb nak masuk meminang anje.. nnt lepas kawen i'Allah syg bwak anje pegi jln jln...

Gf : alaa smpai bila anje kna tunggu ? hari hari kita kuar syg jemput anje dgn moto cabuk tue je.. malu taw tiap kali kwn anje tgok.. nie nk harapkan syg kumpul duet smpai bila baru kita kawen ? syg nie ta mampu tp buat berlagak mampu.. sakit aty anje taw

Bf : anje sabar laa.. syg janji i'Allah akhir tahun nie semuanya settle..anje maafkan syg taw.. syg sedar syg ta kaya, sekolah pun ta tinggi mana.. tapi percaya laa cinta dan kasih syg kat anje ikhlas.. :/

Gf : syg jgn laa mcm ni.. anje minta maaf.. apa yg syg bagi dah cukup pada anje.. percaya laa

Bf : tapi awk tetap mahukan semua tu kan ? sama mcm kwn kwn awk ?

Gf : awak.. maaf...

Bf : urm... ta apa laaa.. =]

# suatu hari Bf menerima berita bhawa Gf telah excdent dan mengalami kecederaan teruk yang mengakibatkan GF kehilangan pemglihatan

selepas beberapa minggi...GF pun sedar dan pulang ke rumah..Gf baca sepucuk sirat yang di berikan oleh seorang nurse sebelum Gf pulang

" Anje, maafkan syg kerana selama ini tidak mampu menjadi seorang kekasih yang terbaek pada anje..syg tidak mampu berikan kemewahan pada anje..syg ta dpt bahagiakan anje dengan kemewahan syg...anje, hari ni awk melihat dan membaca surat ini dgn mata syg.. hanya ini yang mampu syg berikan pada anje, insan yg syg paling kasihi..jaga laa mata ini seperti mana anje jaga diri anje.. dgn mata ini nanti anje akan berjumpa seseorang yang akan menyayangi dan akan memberikan segala yang anje mahukan... maafkan syg... always love u anje "

take note : menCINTAi dya kerna ketulusan aty bukan kerana keMEWAHan.. menyayangi dya kerna KASIH SAYANG bukan kerna HARTA BENDA.. sesungguhnya cinta dan mencintai itu terlalu indah andai kita tahu menghargai kehadirannya..

07 September 2012

- na menitis airmata -
" lau moto ni oke..aye rmpit g ganu jpe aok cyg..huhu..mis u "

ayt tuh dya bagi kat aku td... Ya Allah.. wase na gugur je airmata nie... dya mcm tahu je aku tgah rendu bagai kat dya.. hurmmm.. awk awk jgn na cari penyakit laa ye.. saia tahu kita sama sama jauh... awk rendu saia ea ? heheee.. saia pun rendu kat awk laa... sabar ea syg... i'Allah nnt bila free saia dtg sana jumpa awk.. sorry taw sbb saia ta da kat sisi tyme awk dlm kesusahan.. tapi apa pun doa saia sentiasa mengiringi awk..saia harap kita dapat kekalkan relay neh...ples jgn jadikan jarak sebagai satu alasan utk kita bertengkar.. dan jgn jadikan kesibukan satu tiket utk kita sama sama memendam rasa... saia harap semua neh akan mematangkan lagi kita.. adat laa kawen tyme tgah stdy kan... so kita kena laa sama sama terima hakikat neh... hope awk dapat bertahan sepanjang 6bulan awk praktikal kat sana... i'Allah nnt ada kelapangan saia pergi sana taw... lebiu my usbend...



- tempat praktikal jd isu -
pejam celik pejam celik ada lagi 6bulan masa utk aku praktikal... sesekali bila terlalu mengira detik aku rasa acm lama laa pulak.. tapi bila aku duk congok dan congok rasa excited tuh ta terkira...awal awal lagi aku dah plan na paktikal kat kuantan.. dgn alasan sbb dekat ngn penyu'tua... ikutkan aty na je paktikal kat temerloh sbb lagi dekat ngn dya.. tapi temerloh tuh bandark kecik so peluang kerja ta banyak.. kuantan kira ok laa kowt.. sbb nnt ujung minggu dya bole dtg jenguk aku kan... tambahan lagi dya pun dah na abes stdy so nnt bole laa dya cari kerja area kuantan sementara tunggu na smbung stdy lagi kowt... hehee.. ta sabar wasa nya na jayakan plan neh.. tapi baru baru neh family aku ada bunyik pasal tempat praktikal..dyowang na aku paktuikal area terengganu je.. dgn alasan dekat sikit ngn fmily.. nnt ujung minggu bole laa balek selalu... ayah aku plak bercdng na tlg supaya aku dpt praktikal kat pelantar minyak area kertih...utk setakat neh semua cdngan dyowng aku terima even aty ta rela.. mls na membangkang malas na membantah sbb ta na dyowng fikir yang bukan bukan... tapi aku harap nnt dekat dekat ngn masa utk praktikal aku mampu explian kan kat dyowng kenapa aku nak praktikal kat kuantan tuh... lagipun dyowng sendiri tahukan kwn kwn aku ramai kat sana berbanding terengganu... so apa pun berlaku i'Allah aku akn berusaha utk dapat praktikal kat kuantan... 

 



06 September 2012

- hormat laa dya hak saia -
" salam,sori ain..sy rndu kt ej..sy xde num ain " 

cik nor.. berani plak ea awk antar mcg mcm neh kat saia ? awk tahu kan relay antara saia ngn e'j ? agak agak sampai bila ea awk na terus mengharap dan berharap pada e'j ? awk ta penat ke berterusan mengharap pada dya ? ples laa cik nor.. e'j skrg dah jd hak saia.. dya usbend saia so ples jgn na mcm mcm ea.. saia tahu awk yang kenal e'j dulu sebelum saia.. saia tahu awk pernah mengajar dya dulu.. saia tahu dya mybe banyak terhutang budi kat awk.. sbb awk pernah jd lecture dya dulu.. tapi ples jgn campur aduk kan soal peribadi dan soal kerja... sampai bila awk na butakan hati tuh ? sampai bila awk na berterusan call dya ? awk mcg dya memanjang ? sedangkan pada hakikat realiti e'j langsung ta pick up call dan ta treply semua mcg mcg awk.. ! cik nor... saia pun manusia biasa.. kekdng ada ugk rasa marah..! rasa sakit aty.. ! dan rasa takut pun ada... saia tahu e'j syg saia tapi kalau awk terus menerus ganggu dya.. awk kacau relay kami.. saia takut lama kelamaan aty e'j akan berpaling pada awk..saia rasa awk tahu kan yang e'j ta senang dengan kehadiran awk dlm dunia kami.. tapi kenapa awk masih lagi terus muncul ? hurmm.. ikutkan aty neh saia na je marah marah kat awk... saia na bagi warning supaya awk ta ganggu kami lagi.. tapi utk setakat jam neh saia masih memiliki akal yang waras.. pergaduhan bukan jln utk menyelesaikan sesuatu prob... lagi pun awk lebih berusia dari kami..so kena laa hormatkan.. bak kata pepatah yang tua harus dihormati.. makan biar beradap jgn makan mengadap... cik nor.. saia harap awk ta rosakkan relay kami.. saia harap awk ta ganggu ketenangan kami.. dan saia harap awk ta ganggu kebahagiaan kami... hurmm.. sorry laa kalau tindakan dan kata kata saia uat awk terasa.. tapi neh sebahagia dari apa yang saia rasakan... saia syg e'j so mustahil utk saia lepaskan dya kepada awk.. even kdng kala kami gaduh.. kdng kala kami bermasam muka dan kdng kala kami ta bertegur sapa.. tapi semua tuh bkn satu tiket utk awk menjolok kebahagiaan kami.. segala dugaan dan masalah yang timbul diantara kami.. semua tuh akan mematang dan mendewasakan kami... so ples doakan kebahagiaan kami... dan jgn pernah mendoakan kehancuran kami ! bagi kami awk hanyalah kawan dan kami respect awk mcm kakak kami sendiri.. so ples jgn sampai rasa hormat kami terhadap awk hilang ! cik nor.....

 

take note : sentap kowt dapat mcg neh... mak aikkk berani plak ea cik nor tuh rendu bagai kat usbend aku.. fuhhh kecut perot tyme baca mcg tuh... aty agak panas laaa.. kebetulan tgah mkn msa baca mcg neh so terus terbantut suapan aku.. huh !

05 September 2012

Kisah kami
KURA KURA vs PENYU'TUA
KAW PUNYA MANJA HANYA AKU YANG TAHU




nie pixca last yang aku dpt snap..tyme neh aku kat dlm bus kosentium..
serius sedih giler kowt..berlinang airmata aku saat saat bakal berjauhan lagi ngn dya..
dya hanya mampu tersenyum je kat luar tuh tapi aku tahu dlm aty dya ugak turut bersedih...
moga awk jadi usbend saia selamanya syg ! amin...

take note : hey syg.. saia tahu awk akn skodeng entry neh.. awk nampak ta pixca pixca yang kat ats tue.. semua tuh kenangan terindah yang sempat saia rakamkan sepanjang seminggu bersama awk... thnks sbb layan kerenah saia.. thnks sbb bersabar ngn pe'el saia.. dan sorry sbb suatu mlm tuh saia t'emo taw.. thnks sbb awk berusaha memujuk saia walaupun awk ta pandai dalam pujuk memujuk... saia harap saia berpeluang m'jadiyg terindah utk awk selamanya... d(",)

- kisah permulaan September -
memegang status pelatih tunggal di Akademik Binaan malaysia Wilayah Timur (ABMWT) terlalu berat utk aku.. baru 3hari kowt aku pegang tittle tuh tapi dah nangis hampir tiap mlm.. hampir 50% idup aku dah berubah.. suasana dan mood aku na stdy pun dah merosot...aku b'syukur sbb dapat kwn sekelas yang satu kepala ngn aku.. tapi bila balik ke ostel aku sorang sorang.. omg ! 3mlm bertutut turut aku tidow sorang diri.. spanjang mlm aku memendam rasa.. takot dan seram dtg bersilih ganti.. dlm kepala aku dah mcm mcm benda pelik yg aku fikir.. hurmmm... terbaek laa kan.. terasa giler aku acm dipinggirkan.. semua lec suruh aku berulang dari umh.. kata dyowng aku ta selamat duk ostel sorang sorang...alahaiii dyowng ckp sng laa kan.. klau stkat 2 3 kali na berulang mmg tada msalah api klau dah setiap hari selama hampir 2tahun mmg mustahil laa kowt.. nnt klau ujan mcm mna ? nnt ta psl psl aku ponteng clas plak.. hurmmm... terdetik di aty kecik aku na berhenti je.. dah hampir give up ngn semua nie.. benci tgok pihak atasan ABM.. ! dyowng ckp mc bertih jagung.. hidup na gud gud je tapi yang menanggung nya aku ! warden ? hah nama je warden tapi langsung ta jlnkan tanggungjwb.. jengung aku kat ostel pun tidak... warden konon... skrg baru aku tahu mcm mne situasi di ABM... semua staff luaran nampak ok je.. gud gud tp dlman ta bole pkai... tiap kalu perhimpunan bla bla bla dyowng meleter.. ta bole smoke dlm kwsan bngkel.. ta bole mkn dlm bngkel.. ta bole bwk moto laju dlm kwsan ABM tapi aku tgok staff yg bnyak lakukan semua kesalahan tuh...hurmm... Ya Allah agak agak mampu ta aku bertahan kat sini ea ? sampai bila aku na bertahan dgn semua nie ? aku fead up ! aku bosan ! tiap kali pegi offic mst ada lec akn tnya.. "skrg awk sorng je ke kat asrama ? berani ke tinggal sorng kat itu ?".. ishhhhh balik balik soalan sama dan jwban aku pun sama... .." a'ah sorang je laa cik... berani ta berani mana laa tp terpaksa laa ugk..dah transport ta da na brulang bt masa skrg ".. hurmmmm... nasib baek aku dpt buah aty yang memahami.. dya laa yang tidak pernah jemu teman aku setiap mlm.. dya sanggup call semata mata na hilangkan rasa takut yang bersayang dihati aku setiap mlm.. aku tahu tidow mlm dya ta lena sbb bimbangkan aku...hampir setiap masa kot dya mcg tnya khabar dan situasi aku... btw thanks syg sbb awk terlalu take care saia.. saia hargai semua pengorbanan awk.. i'Allah demi awk dan family saia.. saia janji akan habiskan juga pengajian saia kat sini.. saia akn bukitkan kat student dan staff ABM.. even saia sowng je pelatih wanita kat sini tapi saia pun bole lakukan apa yang dyowng lakukan... i'Allah saia akan grad ngn result yang membanggakan awk nnt syg... demi awk saia akn terus bertahan dan bertahan... saia syg awk :: ^_^

 



04 September 2012

- peristiwa pahit -
dear penyu'tua..
thanks awk sbb sanggup temani malam malam saia sepanjang saia kat ostel...ikut kan aty kecik saia mmg takut tapi apa bole uatkan keadaan dah terdesak.. saia blur sangat tyme tuh.. ta tahu na uat apa.. dah laa tgah rendu kat awk.. situasi saia plak dalm keadaan yang menyedihkan.. omg ! permulaan bulan sept beto beto mencoretkan lembaran kesedihan didlm diari hati saia.. sebesar besar ABM, hanya saia seorang je pelatih wanita yang ada... sebesar besar ostel, saia menginap seorang diri...omg ! hati nie terasa acm dipinggirkan je.. hurmm... ikutkan aty nie mmg saia takut na tidow kat ostel tue sorang sorang... awk, sebenarnya mlm tue saia nangis sbb rendukan awk.. ditambah lagi ngn situasi acm tue lagi laa kuat rasa rendu saia.. sekeliling yang sepi, kosong dan hening membuatkan saia teringat kat awk.. saia pelox baju awk.. saia ciom baju tuh.. bau perfumawk menusuk hidung saia... airmata semakin laju mengalir... terbayang kerenah awk di tubir mata saia... semua tuh membuatkan saia giler... kalau bole saia na awk dtg mlm tuh ugak.. saia rasa acm na lari dari ostel.. na pergi Klang jumpa awk tapi akal waras saia masih mampu berfikir syg... demi awk dan masa depan saia try utk bertahan dan terus bertahan... saia harap semua kesulitan ini ta berpanjangan... saia sayang awk...

 


02 September 2012

- jiwa kacau itu aku -
 

...mlm tadi gerak dari Klang ke Terengganu jam 8:15pm kat Klang Sentral... hurm... aty neh saya giler kowt na berjauhan ngn dya.. entah bila laa kami dapat jumpa lagi kan.. tyme bus mula mula bergerak aku nangis.. nangis..? hanya tangisan yang memahami bertapa sedih dan sayunya hati aku saat tuh.. aku nampak dya tersenyum.. tapi aku tahu dlm aty dya pun sedih.. tyme tunggu bus, mata aku dah berkaca.. dya cakap dya ta na tgok aku nangis dpn dya.. mybe sbb dya takut nnt dya tumpang nangis sekali kot... hurmm.. serius berat giler aty neh na meninggalkan Klang lantas berjauhan dari dya lagi...jap 4:23am aku sampai kat terminal bus Terengganu...nasib baek tyme tuh adek dah menunggu so terus gerak balek umah..sampai kat umah mak meleter sbb aku ambek tiket bus mlm.. alahaiii kalau laa mak tahu bertapa aty aku ta rela na berjauhan dari dya kan... hurmmm... aku try lelapkan mata jap sementara menanti subuh... tepat jam 7:05am aku dah get ready na balek ostel yang mengambil masa kurang dari stgah jam.. sampai jerk ostel pintu gate ta bkak lagii.. ishhh menguji kesabaran..penat menunggu akhirnya jam 8:05am gate pun dibuka...kebetulan tyme tuh loceng untuk assambly telah pun berbunyik.. aku ngn kalutnya terus masuk bilik, simpan barang then terus pakai kasut pergi assambly..hurmmm.. aku sorang je pelatih wanita.. Ya Allah.. sayu, takut, segan semua nya bercampur dalam pemikiran aku tyme tuh.. sedih giler kowt.. sebesar besar ABM hanya aku sorang je pelatih wanita yang tinggal...assambly tamat jam 8:45,aku terus gerak masuk clas sementara pelatih lelaki bersalam salaman ngn para lecture.. niat dihati sampai kat clas aku na sambung rest tapi semua tuh hampeh.. bdak clas ta abes mengacau aku.. hurmmm.. saket jiwa kot kalau hari hari aku mcm neh.. tadi tengah hari aku balek rest kat bilik.. sepi dan sunyi jerk rasa.. sebesar besar aspuri hanya aku sorang je yang menginap... Ya Allah kuatkanlah hati aku.. saat tuh cepat jerk airmata aku berguguran.. ingatan aku teringat kat dya,, aku perlukan dya.. aku dah ta kuat na hadapi semua neh.. baru separuh hari dah mcm mcm benda yang aku rasa...banyak sangat benda yang aku fikirkan... hurm....tepat jam 2:00pm aku kembali masuk class.. hari neh ta da laa letih mana.. jst uat keje keje baek pulih wiring kat area tangki air sekitar kawasan ostel... tadi tengah tengah uat keje tetiber lect bertanya... aen mlm tadi awk duk ostel dgn sapa ? rasa nya awk kena berulang dari rumah kot lepas nie... perhhh ! sentap giler kot hati aku.. dah kenapa semua owg na aku berulang nie ? rasa acm terpinggir giler aku belajar kat sini.. agak agak sampai bila ea aku mampu bertahan dgn semua neh... jam 4:45pm, tamat je class aku terus balek ostel.. kbtulan kat tgah jln jumpa ngn warden.. ishh si warden pun tnya soalan yang sama ka aku... dah kenapa laa semua na aku berulang neh wehh ? mc na halau aku jerk... hurmm.. sumpah aku terasa ngn soalan dyowng.. dlm msa yang sama aty aku berbelah bahagi.. aku ta tahu apa yang aku rasa skrg neh... semua kusut masai... celaru ngn hidup aku sendiri... Ya Allah...bagi laa sedikit kekuatan dan semangat utk aku harungi hari yang mendatang.. bagi laa aku kekuatan untuk tempuhi dugaanMu ini...aku bertekad utk habiskan jua pengajian neh walau apa cara sekalipun...hanya padaMu aku berserah... amin.. ~