17 November 2012

- melalut -
..harus ke ada kesedihan dlm secebis kebahagiaan..
haruskah ada kegembiraan dlm sedetik kesedihan..

video

take note : utk dya yg aku syg.. seandainya dya mengerti bertapa aku menyayanginya..seandai dya ketahui bertapa aku merenduinya..dlm setiap doa ta pernah sekali aku melupainya..dlm sebuah kehidupan yang aku inginkan hanyalah dirinya..senyuman dan gelak tawa dya menjadi kerenduan diri ini..aku merenduinya..aku menyayanginya..hanya dya ! semoga awk mengerti bertapa saia menyayangi awk..saia try lakukan yg terbaek utk relay kita..semoga kita tabah lalui liku secebis dugaan yang menimpa syg..amim...


- pelangi nan suram -

izinkan aku pergi seandainya tiada lagi ruang untukku..namun izinkan aku agar terus menyayangimu dari kejauhan..sesungguhnya mencintaimu adalah sesuatu yang terindah pernah aku rasai..

15 November 2012

- coretan hati -
..andai masa dapat diundur.. ..andai waktu dpt dihentikan.. ..andai knangan dpt diulangi.. ..andai masa depan dpt diketahui.. ..dan seandainy tiap andaian itu.. ..apakah dpt sebuah andaian jadi kenyataan.. ..dapatkah diselami hati ini.. ..ingin aku meneruskan sebuah kebahagiaan.. ..ingin aku merasai lagi sebuah kegembiraan.. ..sedarkan aku dari mimpi ngeri.. ..bangkitkan aku dari sebuah kebuntuan.. ..semoga bangun dari tdow nnt.. ..aku punyai sebuah kekuatan.. ..demi harungi secebis kehidupan.. ..sungguh aku terlalu menyayangimu syg.. ..hanya awk dihati saia.. ..salam sayang berserta rendu ilebiu..

03 November 2012

- belog berhabukk -
alahai belog..sian kat ka kan.. dah berkurun zaman aku ta bkak..hehee base laa tgah bahagia ngn yg tersyg.. (bila bahagia lupa blog bila sedih cari blog).. lalalaaaaa sah aku neh kacang lupa kulit laa kowt... heheee apa pun alhamdulillah aku happy ! happy ! dan beto beto happy skrg ! ishhh.. happy happy gax exam da dekat.. ouh my exam ! bila laa aku na stdy neh ea ? idup aku sempurna dgn adanya ea.. ouh my syg ! thanks auw sbb lalui setiap hari ngn saia.. even awk bz ngn keje tapi awk tetap cari masa utk mcg saia.. even awk penat tapi awk tetp kuatkan diri demi saia.. even awk keletihan tapi awk tetap layan kerenah saia.. thanks syg ! thanks sngt sngt utk semua masa, tenaga dan segala yang awk curahkan kat saia.. saia hargai sangat sangat.. awk, saia rendu awk.. rendu na tgok awk gelak.. rendu na cubit pipi awk.. rendu na pijak kaki awk.. rendu na tarik telinga awk.. dan yg paling saia rendu ialah senyuman awk... saia rendu sikap awk yg brutal syg... hari neh genap sebulan lebih da kita ta jumpa.. tiap detik saka kira.. tiap saat saia teringat kat awk.. saia doakan kita kekal bahagia syg.. andai ada apa yg berlaku, saia harap kita dpt bincang elok elok.. ta na simpan dlm hati.. ta na terasa sorang diri.. saia na susah sng ngn awk.. saia na harungi setiap detik warna warni kehidupan ngn awk.. saia syg awk... saia harap awk menyayangi saia seperti mana syg saia kat awk.. lebiu dax demox... muaah cikit kat idung :*



take note :  hey syg ! aye tahu aok akn curik curik skodeng then baca belog hati kita neh.. heheee.. so meh sini aye na habaq.. aye syg awk senget ! awk sorang je yg aye syg ! lebiu laaaa... <3


20 Oktober 2012

- blur -
#bngun awl pagi..tgok fon ta de msg..so biar akn..settlekan dulu keje umh apa yg ptt...then tgok fon lagi.. tade jgak mcg so saia pun mcg awk..
jam 9:19am : GF : mOwink syg..

#t'tunggu tunggu awk reply tp ta de pun..dlm aty b'detik mybe awk tdow lg kot.. ta pe laa pent keje kn..hanya mampu tunggu mcg awk..then antar mcg lagi...
jam 9:53am : GF : syg bngun..

#ta de respon ugk..so bkan fb jap.update wall.. smbil tgok gmbr kita bersama..sayu je aty..tetiber aty jadi jiwang jap..saia pun send lagi mcg kat awk..
jam 10:18am : GF : ..org yg hebat bkn la org yg mampu curi bnyk hati..tp org yg hebat ada laa org yg mampu m'jaga satu hati dn setia pd hati yg satu utk selamanya..lebiu..

#hurmm..ta de respon ugk..ta pe laaa mybe tdow lupa dunia kot... ok saia memahami lepenatan awk..tetiber fon bunyik.. mcg dari awk..
jam 10:24am : BF : na si angn tyar..set 30..then tkan lmbg tyar 2 kn..msuk kt tmpt 2..dy bnyi ke ta ea ?

#hah ? sentap jap..ouh awk kat luar ea.. ok fine..ta mcg saia pun kan yg awk dh bngun..ok fine ta reply pun mcg saia even skping..ok fine.. fine dn fine...then saia reply mcg awk..
jam 10:25am : GF : msuk kt dlm tuh..tnggu smpai dya bnyik..ta pun tgok jrum kt mter angn tuh b'grak smpai kt 30 yg diset..

#then awk da ta reply mcg tuh.. dn saia trus bkak blog smbil taip nurkilan neh..dlm aty rasa sedih..airmata berlinang jatuh..tah ta tahu npe pagi nie jd sensitif sngt..mybe sbb ta sehat kowt..kepala rasa berat je..dri mlm tadi sakit kepala ta hilang langsung..rasa na telan je semua ubt..hurmm..saat neh saia perlukan awk ! yup terlalu perlukan awk..tapi npe ea kekdng saia rasa kita mcm makin jauh je..awk mcm dah b'ubah.. ta mcm dulu..mcg mcg awk pun kekdng mcm ta de jiwa.. jauh berbeza mcm mcg mcg kita yg dulu.. awk..andainya awk baca nurkilan neh, saia na awk tahu bertapa saia syg kat awk..bertapa kosong nya jiwa saia tanpa awk.. jarak yg jauh t'laku menyeska saia.. bertapa seksa nya saia ngn semua neh.. saia mntx maaf klau mcg mcg saia di pagi hari ganggu ketenteraman awk..tapi saia jst na awk tahu saia t'ingat kan awk.. setiap masa awk ta pernah ilang dari ingatan saia.. saia jst mampu b'harap agar kita kembali happy mcm dulu.. sumpah hanya awk yg saia syg..andainya t'jd pape kat saia.. ples jgn p'tikaikan kasih syg saia utk awk.. hanya awk.. dn awk.. awk seorang je.. hanya Alah yg tahu b'tapa saia menyayangi awk.. salam kerenduan utk mu syg.. 

19 Oktober 2012

- penyesalan tiada guna -
jam 19:15pm

* si GF menelefon si BF

GF : syg, saia da habes keje neh..jgn lupa taw tlg jemput saia..
BF : hah ! awk dah habes keje ea ? laa npe awl sngt hari neh ? 
GF : laa mmg setiap hari tyme mcm neh saia dah habes keje kn..kenapa plek sngt awk mlm neh ?
BF : eh ta de pape laa..saia ok je..actly saia ada hal jap lagi ngn kwn kwn saia neh..
GF : hal apa plak syg ? saia tunggu awk kt tempat biasa taw.. 
BF : awk try laa mntx tlg kwn awk ambekkan..lgpun saia takut nnt saia trlambat jerk..
GF : hurmmm.. ta pe laa syg, saia tunggu awk...lagipun kwn kwn saia semua dah balek tadi..dyowng ada ajak tumpang td tapi saia ckp awk na dtg jemput. kn pagi tadi awk dh janji ngn saia..
Bf : alamakk sory syg..saia beto beto lupa..ta pe laa awk tunggu kat situ.. tunggu lagi 45minit saia sampai..bye..
Gf : ok syg.. take care.. lebiu (msg ta deliver. si BF matikan fon sbb ta na diganggu dgn mcg mgc dari si GF)

jam 22:00

* setelah settle hal yg dikatakan tadi (teman kwn kuar dating), si BF terus pulang ke rumah..si BF m'aktifkan telefon dan ada 5 sms yg diabaikan dari si GF. si Bf tetiber teringat akan si GF yg sedang menantinya..lantas dia ke tempat biasa utk menjemput si GF..tiba di tempat b'kenaan tapi si Gf telah tidak kelihatan lagi..si Bf try call si GF tapi masuk kat voice mail

Bf : kalau disbb kan saia lupa na jemput awk mrhkan saia ples laa jgn matikan fon awk.awk kat mne neh ? dari tadi lagi saia tunggu awk kat dpn nie tapi ta de pun nampak batang idung awk.. huh ! (si BF sedikit marah)

*akhirnya si Bf pergi ke rmah si GF, nmun ta de orang kat rumah..waktu si BF ingin pulang, langkahnya terhenti seketika..ada sebuah ambulance dtg..

kakak si GF : kau pegi mna ? adek aku kena rompak disbbkan tunggu kau.. dia tunggu kau bkn tunggu saat kematian dia ! berkali kali aku sms dya, aku nk pegi jemput dya tapi dya berkeras na tunggu kau jgak ! disbbkan kau kami semua kehilangan dya ! (berkata kata sambil airmata mengalir)

* si BF hanya diam tidak mampu bersuara lagi..ternyata si GF telah meninggalkannya buat selama lamanya..si Gf telah dirompak ketika menunggu kedatangannya..hatinya sayu dan lebih menyayatkan hatinya lagi setelah dya m'baca semua mcg dari si GF yg b'bunyik..

jam 20:25 GF : syg kenapa matikan fon tuh ? ples laa bkak..
jam 20:30 GF : syg ta settle lagi ke hal tuh ? lambat lagi ker syg ?
jam 20:40 GF : syg lambat lagi ker ? i need u syg.. ples laa dtg cepat.. ada sorang mamat yg perhatikan syg dari tadi lagi neh.. takut..
jam 20:45 GF : awk, saia takut..mna awk neh syg ? hurmmm :'(
jam 20:50 GF : ok fine.. ta pe laa awk, saia balek sendiri je..ta pyh laa dtg jemput saia.. sbnrnya saia saja je na suruh awk sgt ambek sbb saia na wish happy anniversary kat awk..thanks utk kasih syg awk spanjang 2 tahun kita bersama..saia hargai sangat kehadiran awk dlm hidup saia..awk laa yg saia syg dari dulu, skrg dn selamanya..walau apapun jadi saia na awk tahu saia tetap syg awk selamanya.. I Love You.. maafkan saia sayang..

* saat tuh si Bf hanya mampu mengalirkan airmata penyesalan..sesungguhnya cinta yang diberikan oleh si Gf kepadanya terlalu suci..

 

Take Note : hargailaa selagi terasa dirinya bererti untukmu !

18 Oktober 2012

- percaya laa kat saia -
GF : awk, saia na bagitahu awk sesuatu..
BF : ya awk, apa yg awk na ckp ?
GF : Ex saia dtg balek na kat saia..hurmm..
BF : hah ?? emm, awk masih sygkan dya ke awk ?
GF : entah laa..tapi dya hadir sblum awk..awk rasa apa yg ptt saia uat skrunk ea ?
BF : kalau awk masih syg kat dya, awk pegi laa pada dya..
GF : awk ta jelous ke ? awk ta marah ?
BF : [tunduk ngn nada suara yang sayu] uat apa saia na marah awk..mybe dya bole jaga awk ngn sempurna..saia tahu kalau awk sygkan saia, ta kan ada org laen yg bole rampas awk dari saia..[tunduk lalu setitis airmata jatuh m'basahi bumi]
GF : [t'diam t'paku ngn kata kata kekasihnya] awk, awk..dengar laa sini..pandang laa saia..saia ta perlukan yang laen..saia ta na pengganti awk..saia ta na kenangan lampau..saia hanya mahukan awk seorang jerk..saia janji cinta saia hanya utk awk..even nnt jasad saia dah ta de..tapi hati saia tetap terpahat nama awk..
BF : hurmmm..
GF : awk..sorry auw kalau saia dah uat awk sedih..saia tahu salah saia sbb dah jatuhkan airmata awk yg b'harga tuh..sorry auw syg ! hanya awk yg saia syg..
BF : tapi nnt klau Ex awk pujuk awk mcm mna ? mesti saat tuh hati awk akn berbelah bahagi..hurmmm
GF : ta de maknanya semua tuh..syg saia hanya utk awk.. ples percaya kat saia..saia terlalu syg kat awk..saia takut kehilangan awk..me love you E'J..

 

take note : hargai laa insan yang menyayangi kita..kerna andai nnt jika sampai suatu saat rasa sayang tuh hilang jgn sesekali berangan utk merasainya lagi rasa kasih dn sayang darinya..


16 Oktober 2012

- erti airmata tangisanku -
..assalamualaikum..alhamdulillah utk kali neh aku maseh lagi dapat berblogging..actly dah beberapa hari aku ta jenguk kat ruangan neh.. sawang labah labah pun dah mula kelihatan neh.. so sblum terus berhabuk better aku kemas kini dulu apa yang patut..hehee

 
air mata peneman setia aku..air mata teman karib aku..tiap titisan air mata yang mengalir ada sebab tersendiri..kadang kala dikala sendirian air mata mengalir hiba..saat tuh aku merasakan sebuah kesepian..mana perginya orang yang aku sayang..saat tuh aku tercari cari teman dan sahabatku.. mana merekan menghilang ? arghh ! aku sendiri tiada jawapan utk soalan tuh..kadang kala dikala senyuman terukir di bibir..air mata datang menemani.. saat tuh aku merasakan bertapa berertinya hidup ini..aku ditemani orang yang aku sayangi.. aku dikelilingi kawan dan teman karibku..hidup ini terlalu sukar utk aku.. tapi dgn dorongan insan yang aku sayang.. aku bersyukur sehingga detik ini aku masih mampu bertahan..semangat aku maseh utuh demi orang yang aku sayangi ! dalam hatiku tertanam sebuah keazaman.. akan aku pastikan kejayaan ini menjadi milikku demi keluarga tercinta ! demi insan yang aku sayangi ! dan demi kwn kwn yang banyak membantu saat aku terjatuh dan bangun dalam bidang neh ! sungguh kadang kala terlalu sukar utk aku hadapi semua neh.. kadang kala aku sendiri kehilangan identiti..aku buntu memikirkan kesepian.. aku buntu memikirkan kejauhan jarak antara aku dan dia.. namun aku bersyukur.. lantaran kebuntuan itu tidak kekal diingatanku.. datangnya ia secara tiba tiba dan perginya ia tanpa aku pinta.. air mata penenang hatiku.. air mata pemberi aku kekuatan dalam mencari sebuah ketabahan ! sungguh air mata terlalu akrab denganku ! apa pun berlaku, biar sesusah mana pun hidup neh.. i'Allah aku akn tetap bertahan.. demi orang yang ak cintai.. demi insan yang aku sayangi.. 

 




12 Oktober 2012

- selamat ulang tahun syg -
12/05/12 - 12/10/12
 gemersik biola seakan mengerti
kesepian alam seakan memahami
kicauan burung seakan menyedari
suara katak mengiakan segalanya
sungguh hati ini merasakan kerenduan
kerna sang kekasih nun jauh disana
andai jarak dapat dipendekkan
andai masa dapat diputarkan
ingin aku sentiasa disisinya

take note : hari nie genap 5bulan utk frst date kami. sungguh aku sendiri ta menyangka dya yg selama ini disisi aku.. dya yang jatuh bangun ada dgnku akhirnya menjadi insan penting dlm hidupku..detik dgn dya adalah saat terindah dlm hidupku.. serius aku syg giler kat dya.. alhamdulillah hingga saat neh kasih syg kami utuh terpatri.. even jasad kami jauh tapi hati tetap dekat.. semoga dya kekal menjadi milik aku.. aku menyayangimu ! oich my usbend ! lebiu syg <3

10 Oktober 2012

- utk awk -

..saia ta pernah mintax awk hadir dalam hidup saia..ta pernah saia bayangkan kehadiran awk mengubah kehidupan saia..tapi sekali awk hadir..ta kan saia biarkan awk pergi lagi dari hidup saia.. sesungguhnya saia sudah terlalu menyayangi awk..kehadiran awk tanpa saia duga telah membuatkan saia mengenal erti kehidupan..hari yang saia lalui disinari kebahagiaan..terkadang kala diselitkan dengan kedukaan..namun semua itu langsung tidak meninggalkan kesan nun jauh di dalam hati..kata orang suka duka ketawa sedih adat dalam dunia yang penuh dengan kasih sayang.. dunia ciptaan antara awk dan saia telah membuatkan saia sentiasa terukir senyuman..thanks awk sbb telah warnai dunia saia.. thanks sbb sentiasa bersabar dgn kerenah saia..thanks sbb selalu bertahan dgn sikap saia yang tidak matang..sorry sbb kdng kala saia agak kasar ngn awk..sorry sbb perbuatan dan tutur kata saia sering kali menguris hati awk..sumpah ta terniat dihati utk saia menyakiti awk..ta terlintas dijiwa utk saia calarkan jiwa awk.. sungguh saia terlalu menyayangi awk..saat neh saia merendui awk.. hurmmm.. actly saia plan mlm neh saia na call awk.. saia rendu galak tawa awk.. saia rendu rengekan awk.. saia rendu senyuman awk.. saia rendu na dgr awk mengadu kat saia.. tapi ta pe laa.. awk kuar teman kwn awk pegi cari brg kan.. so key.. awk andainya awk mengerti kerenduan saia pada awk saat neh..hurmmm... tgok gambar awk menitis airmata saia..perfum bauan awk membuatkan hati saia sebak..aty saia terseksa dgn semua neh.. saia na jumpa awk ! saia na peluk awk ! saia rendu awk ! hurmm.. agak agak tyme neh awk rendu ta ea kat saia ? agak agak besa mana ea syg awk kat saia ? awk.. apa pun berlaku saia na awk tahu saia syg awk ! andainya ada pape berlaku kat saia saia na awk tahu syg saia kat awk ta pernah berkurangan ! sebaliknya setia hari setiap saat semakin bertambah dan menggunung..awk mmg bkn insan frst yg saia syg ! tapi awk laa insan last yang akn saia syg... syg saia bkn dibibir tapi jauh di dasar hati...
 sumpah saia syg awk ! saia rendu awk !  nyte syg..

salam kerenduan AEN utk E'J


08 Oktober 2012

- dunia saia tanpa awk -


..terasa sunyi tanpa awk..tanpa gelak tawa awk..tanpa gurauan manja awk..tanpa usikan nakal awk..tanpa rengekan awk..harap awk mengerti apa yang saia rasakan skrunk !

...bila sedih hanya airmata yang mampu mengalir..even berkali kali try utk bertahan akhirnya menitis juga..sedih sebab takut kehilangan awk..sorry ! sebab dah terlalu sayang kat awk !



- saia rendu awk ! -
...saia rendu awk ! rendu gelak tawa awk ! rendu usikan nakal awk ! rendu na dgr awk merengek ! dn yg paling saia rendu senyuman awk...hurmm.. awk tahu ta ari neh saia langsung ta da mood.. apa yg saia uat semua ta kena... saia mcg awk.. tapi awk reply mcm owg ta da jiwa..mcg mcg awk langsung ta ceria.. awk still mrh saia psl mlm td ea ? awk terasa ngn sikap saia ea ? saia tahu awk mrh saia kan.. tapi npew bila saia tanya awk ta ngaku.. awk ples laa jgn uat saia mcm neh...sumpah saia rendu awk ! apa yang saia uat sepanjang pagi neh semua ta menjadi... tiap masa saia ushar fon.. saia mengharapkan sekeping mcg dari awk.. sekping pun jadi laa awk.. saia ta mintax bnyak.. hurmmm....tadi saia mcg awk..saia ckp saia na settlekan lampu jln.. selalunya awk mesti reply mcg tuh.. awk akn ckp aty aty tyme uat keje.. jgn cuai kan.. tapi utk hari neh awk ta bagi respon pun..awk tahu ta saia apa yang saia rasa tyme neh.. saia rasa kita mcm semakin jauh je.. sejak dua tiga hari neh mcm mcm dugaan yang menimpa kita... saia rasa makin lama kita makin renggang.. relay kita mcm tegang jerk...mood saia utk hari neh langsung tada.. tadi masa kat bengkel saia senyap je.. saia teringat kat awk.. saia rendu usikan awk ! saia rendu gelak tawa awk ! sumpah saia rendu awk yang dulu.. ! hurmmm... pagi td airmata saia hampir jatuh bila baca balik mcg mcg kita yang mlm tadi.. saia rasa bersalah sangat kat awk..sorry sbb saia banyak susuhkan awk.. saia selalu uat awk isau..saia tahu saia ta sempurna utk awk.. sorry sangat sangat sbb selalu uat awk terasa.. saia tahu kadang kala saia berkasar ngn awk.. tapi ta pernah terlintas dihati utk sakitkan hati awk.. utk lukakan hati awk syg.. kalau bole saia na hari hari yang mendatang dlm hidup awk diwarnai dgn kegembiraan bukan dgn kesedihan.. saia na awk sentiasa tersenyum bahagia.. maaf sbb saia ta mampu utk bahagiakan awk..awk saat neh saia dgr lagu yg awk bagi kat saia 'cinta bersatu'.. hurmmm laju je airmata saia mengalir.. sorry sbb saia ta mampu na jaga awk ngn baek.. maaf sbb selalu lukakan awk... maaf ! maaf ! maaf ! kalau bole skrg ugk saia na pegi sana.. saia na jumpa awk..hurmm... ok laa awk..skrg pun da na pukul 2pm.. saia perlu siap siap jap lagi na masuk clas plak.. saia harap kita mampu lalui semua neh.. saia harap kita mampu fikir positif dlm relay neh..saia na awk tahu saia syg awk ! syg saia bkn di bibir tapi jauh di dasar hati.. ! saia harap syg awk kat saia tidak akan lenyap.. sesungguhnya saia terlalu menyayangi awk... semoga esok lebih baek dari hari neh ! saia syg awk ! saia rendu awk !

..terasa sunyi tanpa awk..
..tanpa gelak tawa awk..
..tanpa gurauan manja awk..
..tanpa usikan nakal awk..
..tanpa rengekan awk..
..harap awk mengerti apa yg saia rasakan skrunk..
:: PENYU'TUA ::

- guruh ? kilat ? oich tidak ! -
..saia dengar guruh berdentum kat luar..saia terpandang cahaya kilat ! 
omg bagai na gugur je jantung saia... sumpah cuak giler...
dah laa duk sorang kat umah... mcm mcm benda 
yg saia fikir tyme neh.. nauzubillah harap semua ok...
awk.. saia perlukan awk..
ples dtg sini.. lindungi saia..
hapuskan ketakutan yg bersarang di hati saia...
sampai bila harus saia mcm neh ?
kalau laa setiap hari hujan,
ta kan laa setiap hari ugk saia na nangis dlm ketakutan.. 
ouh tidak ! saia terlalu down utk semua neh..
semangat saia bagaikan hilang..
terbang melayang kesana mencari awk !
awk..sorry klau saia mcg acah ta acuh je..
actly saia takut...
saia perlukan awk...
hurmm... saia syg awk...
ples jgn fikir bkn bkn ok.. syg saia hanya utk awk..
cinta saia hanya utk awk... saia rela uat apa saja 
asalkan awk baghagia.. janji awk happy...
sorry pasal mlm neh.. saia da sakiti hati awk..
saia da uat awk terkilan kan.. sorry sangat sangat...
saia syg awk e'j ! hanya awk di hati saia...
lebiu syg ! nyte .... hurmmm.. :'(


07 Oktober 2012

- kerjaya saia menyeronokkan -
keselamatan harus diutamakan ketika berada di tempat yang tinggi..
kekuatan fizikal dan mental harus kuat ! #ouh tidakk ! jgn gayat suda !

yahooo ! berdiri sama tinggi dgn street lighting.. tyme panjat tangga tadi gerun giler kowt..
panjat sambil jerit utk hilangkan rasa takut.. alhamdulillah bebudak clas semua bagi smgat kat aku !

sempat lagi posing.. ! yg sblah tuh pixca tyme aku baiki lampu jln bahagian bawah...
kebiasaannya kat bahagian bwh, neutral link yang rosak..
yg kat sblah lagi tyme aku baiki bahagian atas..selalunya bahagian atas plak mentol yg rosak..
selalunya disbbkan dimasuki air ataupun jangka hayat lampu dah luput..
cuak giler kowttt tapi apapun keje tetap settle !  

take note : nampak ta pixca yg kat atas tuh ? tuh laa antara pixca yang sempat aku snap tyme melakukan kerja kerja membaiki lampu jalan.. neh salah satu tugasan yang ada dlm silibus aku so aku dah selamat menyelesaikannya.. tyme menelesaikan tugasan neh mmg beto beto memerlukan ketahanan yang tinggi.. fuh ! bayangkan tyme matahari tegak kat ats kepala kiteowng terpaksa berdiri kat tepi tepi jln.. hahaaa.. abes itam  kulit i nyah ! tapi apapun aku enjoy ! thanks kat bebudak clas aku yang ta putus putus bagi sokongan dan paksa aku naek staging yang tinggi gedabak tuh... frst naek mmg aku gayat wehhh.. tapi bila dah sampai kat ats semua tuh mcm base je... fuh terbaek laaa tugasan neh... <3





03 Oktober 2012

- mati mood ! -
 

...hurmmm hanya tangisan yang termampu..mulut terkunci erat untuk terus bersuara..hati terlalu kusut untuk merelakannya..kepala semakin berat untuk memikirkanya..kenapa mlm neh tetiber aku jadi sensitif ea ? mcm mcm benda negatif aku fikir.. bongok ! lepas tuh mula laa terasa hati sorang diri..aku giler ke apa ea ? ujan ta da ! ribut tade tetiber nangis sorang sorang... hurmmm... mlm neh rasa mcm ta de mood je.. bdan panas.. kepala pening.. udara pun rasa mcm sejuk je... aku demam k ? mybe disbbkan tadi uat keje lama sangat kat tengah panas kowt...awk... saia perlukan awk.. saia ta tahu kenapa mlm neh saia jadi sensitif sangat.. mcm mcm benda negatif pasal awk yang saia fikir.. soory awk.. saia ta mampu utk menyekat pemikiran saia.. saia ta tahu kenapa mlm neh airmata tergedix bagai na mengalir..padahal saia tahu awk mcm mana.. saia fhm ngn sikap dan perangai awk.. saia tahu awk syg kan saia.. saia tahu awk ta mungkin berlaku curang kan.. tapi kenapa kepala saia berterusan memikirkan benda yang bukan bukan ??? hurmmm... awk, tadi saia ingatkan na call awk.. saia na ngadu yang saia rasa ta sihat badan. tup tup awk mcg ckp na cas fon pulak.. hurmm ta pe laaa... laen kali je laa saia call ea.. lagi pun saia tahu awk baru balek keje kan.. awk mesti penat so saia ta na laa menampahkan lagi kepenatan awk.. saia ta na ganggu masa utk awk berehat.. saia syg awk ! saia harap awk pun syg saia seperti mana saia syg awk !

take note : awk..aye ta tahu apa yang aye rasa tyme neh..mlm nej tetiber aye jadi sensitif.. nangis sampai kuar air idung bagai.. aye mintax maaf kalau aye ada uat silap kat awk.. aye mintax ampun kalau aye uat awk terasa hati.. aye harap awk dapat bertahan dalam melayani kerenah aye.. aye tahu kekadang sikap aye ta matang..aye harap hari hari mendatng  akan mematangkan relay kita.. semoga kita dapat terus bertahan dgn dugaan yang mendatang.. awk kebahagiaan aye ! awk kegembiraan awk ! saia harap awk yang last hadir dlm hidup aye.. aye syg awk sangat sangat... andai bole dibelah hati, saia na sangat awk opert saia saia.. supaya awk tahu apa yang ada dlm hati saia..hurmm. wassalam..


- oich ! meragam plak -
 

oich ! perut aku meragam... ishhh !
ta suka ! ta suka ! ta suka ! perut meragam dari pagi sampai skrunk..
semua keje yang aku lakukan utk hari neh dalam keadaan ta selesa..
siang tadi dlm class terpaksa memendam kesakitan..
na study pun ta senang...semua pelik tgok aku 
sorry laa ! terpaksa uat muka masam akibat perut ta selesa..
tgah hari td tyme reht aku terus balek tidow kat ostel..
alhamdulillah tyme tido kurng sikit rasa sakit..
tapi sekejap je kowt.. :/
bila bangun je tdow terus rasa sakit tuh menyerang.. 
rasa mcm semakin sakit je... #senak perut !
mlm neh sakit tuh semakin menjadi jadi plak..
semua benda aku uat ta kena..
duduk salah ! baring pun salah !
last last terpaksa baring mengiring..
dah mcm udang kena bakar sambil than sakit..
Ya Allah esok clas pagi tapi aku ta tidow lagi...
mata dah ngatok sangat neh..
tapi sakit perut menghalag aku utk tidow...
aku ta dapat na lelapkan mata !
rasa mencucuk cucuk mcm makin kuat je..
ishhh ta tahan kowt na than sakit mcm neh..
rasa mcm na nangis je...
na ngadu kat dya tapi dya da tidow..
aku ta na ganggu dya.. ta na bagi dya susah hati..
aku syg dya !
hurmmm... harap2 esok perut aku kembali normal..
mood langsung kelaut utk mlm neh !
semuanya gara gara perut meragam !
nyte !



02 Oktober 2012

- demi masa depan -
 

..dan aku merendui dya lagi..
awk..tahu ta tyme neh saia tengah tgok pixca awk..saia teringat kenangan kita bersama..alangkah sweet sangat semua tuh.. tersenyum saia kat dpn pixca tuh sorang diri...saia rendu awk lagi..kesibukan membuatkan kita terbatas utk mcg selalu mcm dulu dulu kan.. hurmmm... awk jgn isau ea sbb saia faham situasi kita..awk kat sana jaga diri elok elok taw sbb saia jauh utk jaga awk..jgn lupa jaga mata, jaga tingkah laku dan jaga hati saia yang ada kat dlm jasad awk..saia harap kita sama sama dapat hadapi semua neh.. awk kat sana jgn uat benda yang bukan bukan taw.. saia terlalu sygkan awk.. saia ta na kehilangan awk..awk jgn nakal nakal taw..jgn amalkan kuar mlm, awk tahu kan saia sokmo isau kat awk..saia harap awk ta pernah lupa dan ta kan jemu dgr saia bagi nasihat even semua tuh benda yg sama.. awk, saia harap awk mampu bertahan kat sana..awk kuatkan hati taw.. lagi 3bulan awk akn tamatkan praktikal tuh.. i'Allah nnt bila awk da balek temerloh saia akn selalu naek kuantan.. kuantan - terengganu dekat sikitkan.. so nnt awk ta perlu laa na isaukan saia duduk dlm bus lama lama.. heheee.. aye syg awk !

30 September 2012

- saia mintak maaf -


awak...
saia mintax maaf kalau saia ada uat sala kat awk..maaf kalau saia ada uat awk terasa..kekadang kata kata dan tingkah laku saia melampaui batasan sehinggakan saia sendiri tidak menyedari akan isi hati awk..saia tahu kekadang saia ta matang dalam melalui liku liku kehidupan bersama awk..saia try yang terbaek tapi sorry sbb saia still ta mampu utk menambah baiknya lagi..maaf..hanya itu yang mampu saia tuturkan..hurmmm.. saia syg awk..terlalu sayangkan awk.. saia takut kehilangan awk..terlalu takut kehilangan awk..utk mlm neh airmata saia jatuh lagi.. mcm mcm benda negatif yang saia fikirkan..sorry sbb saia terlalu emo tadi..saia bkak fb awk.. peminat awk send im 'Assalamualaikum syg :)'..omg ! tetiber saia rasa mcm blur je kejap.. tetiber teringat cerita awk kat saia.. awk ckp 'dya' tuh minat kat awk kan ?..hrmm..kita tgah mcg fon masa saia bkak fb awk.. tgah syok syok msg tetiber mcg saia mcm tada jiwa kan.. saia tahu awk menyedari perubahan saia sbb tuh awk tanya saia ok ke tidak kan ?.. sorry sbb tetiber mcg dingin ngn awk.. padahal saia tahu awk ta salah pape pun.. awk ta tahu pape pun dlm situasi tuh.. sorry sangat sangat.. awk.. saia tahu awk penat.. hari neh sehari suntuk awk kat tempat kenduri kan..mesti awk balek umah na rest.. tapi saia plak uat perangai.. sorry taw... i'Allah saia ta kan ulanginya lagi.. saia syg awk.. saia rendu awk.. saia ta na kehilangan awk disbbkan sikap saia.. saia ta na kongkong awk walaupun kekadang cara dan tindakan saia seakan mengongkong awk... awk.. saia harap kita kekal bahagia bersama.. berdua bersatu hanya saia dan awk.. sorry taw sbb saia da banyak sakitkan aty awk.. uat awk susah aty.. saia da banyak menyusahkan awk.. seandainya awk ketahui.. ta pernah terniat dihati utk saia menyusahkan awk.. ta pernah terlintas di pemikiran saia utk saia sakiti awk.. saia harap awk bahagia disisi saia.. seperti mana saia bahagia disisi awk.. awk laa yg terindah yang hadir dlm hidup saia.. lebiu sayang.. saia harap esok lebih baek dari hari ini.. saia harap kita akn utuh bersama.. sesungguhnya saia terlalu menyayangi awk.. saia mencintai awk sayang.. aen sayang e'j.. aen cinta e'j..aen rendu e'j.. hanya e'j yang aen dambarkan.. lebiu.. nyte.. salam...

ILAPCHU E'J


29 September 2012

- mana mood hilang -
saia rendu awk ! airmata jatuh lagi utk mlm neh akibat kerenduan...baju merah awk da basah ngn airmata saia..bau perfum awk membuatkan kerenduan saia bertambah dalam...gambar kita saia peluk erat erat..melihat senyuman awk membuatkan saia rendu ngn kenakalan awk..

Ya Allah.. aku rendu giler kat dya... utk mlm neh ingatan kat dya terlalu kuat... semua kerja yang aku uat tidak menjadi... aku tulis nota.. tapi pertengahan jalan nota wiring jadi nota cinta aku buat dya... aku bancuh air milo suam... tapi last last air tuh jadi airmata kerenduan aku buat dya.... aku mkn coklat tapi ta mampu utk aku mengunyahnya... semua yang aku uat mengingatkan aku pada dya... Ya Allah... tabahkan aty aku.. kuatkan semangat aku...aku tahu semua neh dugaan dariMu.. ujian yang Engkau bagi buat kami...

awk.. saia tahu mlm neh migrain awk dtg lagi kan.. mybe sbb awk ta cukup rest kowt .. dah 3ari awk bz memanjangkan.. saia harap awk sepat sembuh.. saia harap awk bangun esok pagi semua kembali seperti biasa..syg.. awk tahu ta kekdng bila saia mcg, awk ta reply (actly bkn ta reply tp lmbt reply) mcm mcm benda yg saia fikir.. benda negatif banya sangat dlm kepala saia...otak saia da ta bole berfikir secara waras.. kekdng saia terfikir 'hurmmm dya bole mcg owg laen tapi aku tabole ' 'alaa klau owg laen mcg cpt je reply tapi klau aku lambat mcm siput' 'dya ta reply pun mcg aku..sampai aty, da ta syg kowt' 'mesti dya tgh mcg ngn owg laen neh' 'kenapa susuh sngt awk na reply mcg saia'...hurmm.. sorry awk.. padahal saia tahu tyme tuh awk tgah keje... awk mybe bz... tapi saia tuduh awk yang bukan bkn... saia fikir benda yang ta elok pasal awk.. sorry taw syg...tapi bila saia da tenang.. saia dapat fikir secara normal... aty kecil saia akn terdetik 'dya keje so better jgn ganggu' 'dya tgah keje guna mesin hope everything ok' 'aku syg dya ! aku rendu dya ! au tahu dya pun rendu aku'...

teke note : syg, saia tahu awk akn bca ugk entry neh... jst lambat atau cepat je... actly saia pun ta berapa tahu apa yang saia tulis neh.. aty saia kosong sangat tyme neh.. saia rendu awk.. saia risau kat awk.. ikutkan aty saia na call awk.. na tanya keadaan awk mcm mna.. tapi saia terpaksa tahankan diri neh.. sbb saia tahu tyme neh awk ngn family kan... mybe awk tidow ngn kak nieda kwot.. saia ta na nnt kak nieda tahu pasal kita.. saia ta na sesuatu yang buruk terjadi pada awk dan relay kita... saia terlalu sygkan awk... saia harap awk pun sygkan saia seperti mna saia sygkan awk... lebiu syg ! rendu awk sangat sangat.. ! nyte ! hope awk bangun esok migrain tuh da hilang.. maaf klau saia ada sakitkan aty dan uat terasa tau.. saia na awk tahu saia syg awk... hanya awk yang saia rendu dan syg... semoga hari esok lebih baek dari hari neh... lebiu syg.. nyte ! assalamualaikum...


27 September 2012

- alhamdulillah -
 

...alhamdulillah, aku semakin merasai erti kebahagiaan.. hari hari yang aku jalani penuh dengan keceriaan... setiap detik dan saat sentiasa tersenyum gembira.. aku bersyukur dengan apa yang aku miliki sekarang.. aku hargai semua yang aku ada sekarang...


- cinta bersatu -

dimatamu ku berharga
kau perlakukan aku
lebih dari mencintai dirimu
didekatmu ku merasa
bahagianya aku
dapat ruang cintamu
hanya kamu saja
yang mampu begitu
tulus mengerti aku
kau sempurna bagiku
tak kurang sesuatu
kau terima apa adaku
ku sempurna bagimu
tak kurang sesuatu
cinta bersatu
gayamu
sifatmu
cara mencintaiku
yang membuat diriku
jatuh cinta padamu...

take note : awk..ingat ta awk pernah tujukan lagi Cinta Bersatu by Liyana Jasmin neh kat saia ? awk suruh saia cari lagi neh, dengar dan fahami maksud lirik yang na disampaikan... utk mlm neh saia dgr lagi utk sekian kalinya... (actly ta tahu kali yg keberapa sbb setiap haru duk dgr lagu neh) saia da dpt hafal lirik lagu neh... lalalalaaaa ~ thanks awk sbb mencintai dan menyayangi saia.. i'Allah selagi daya saia akan pertahankan relay kita.. susungguhnya saia terlalu menyayangi awk.. saia takut kehilangan awk.. awk ples jgn tinggalkan saia taw.. jgn jauhkan diri dari saia... saia hanya ada awk sorng je... saya syg awk sangat sangat ngex.. lebiu.... 



26 September 2012

- terindah bersamamu -
 
..pixna neh kiteowng gedix gedix snap sebelum kuar pegi pekan sari..

 
...pixca yang kiteowng pgng bunga tuh tyme kat Taman Bandar Klang
dan yang bersama tuh tyme kiteowng pegi icity, Shah Alam...

 
..pixca neh kat Taman Botani, Bukit Tinggi Klang..
...tyme neh celabrate anniversary kiteowng...

 
..pixca bersama tuh tyme kat Klang Sentral..tgah tunggu masa na gerak balek Terengganu...aty sebak sbb kembali berjauhan lagi tapi alhamdulillah dpt gax jumpa usbend tersyg even hanya 2minggu... lebiu senget !

take note : semoga rasa sayang dan bahagia yang hadir dalam diri ini akan terus kekal abadi.. sesungguhnya hati ini terlalu menyayangi dya.. jarak jauh bukan penghalang utk kami meneruskan rasa kasih dan sayang yang hadir setiap hari...cukup laa hanya dya yang bertapak dihati ini... semoga dya kekal di tempat ketiga didalam hati ini.. sesungguhnya cinta yang paling agung itu adalah cinta kepada Allah S.W.T.. cinta kedua dihati ini telah dimiliki oleh keluarga tercinta... maka biarlah dya terus kekal bertakhta di tempat terindah yang ketiga didalam hati ini...aku menyayangi dya.. aku merendui dya.. semoga doa yang aku titipkan setiap hari termakbul.... amin ~

18 September 2012

- ketam masak lemak vs sayur campur -

 

...yumyumyum ~.. alhamdulillah kekenyang giler kowt lepas pekena lauk ketam masak lemak dan sayur campur neh... besttt... heheee bertambah best sbb msakan ketam neh disediakan oleh usbend tercinta... aku tgok cra dya memasakk.. simple jerk kowt... msakan neh ta silap mengambil masa kurang dari 10minit... kowang yg menengok entry neh terliur ta ?heheee... 

# masak ketam mmg senang tpi tyme na mkn tuh susah sikit.. 

 ilapchu syg !


16 September 2012

-belajar wat entry-
 

mo0da m0ody here :
just for you cyg
0 - only the one
R - ratu hatiku
A - amat ku cinta
N - nobody can't take you from me
G - get happines with you cyg
E - engkau lah yang terakhir dalam hidupku

kau kan selalu tersimpan di hatiku
jiwa kau kan selalu ada bersamaku
ku mencintai mu
sungguh mencintaimu

ejay sayang aen

#hey cyg..slame neh aye intai je entry awk..ri ni aye wat 1 entry tok awk lak..soe lau ase ntah pape or bese2 je n ta sesweet owg laen wat an nukilan tok cple dyorg..bru blaja neh..blur gler..huhu..love you ngex..



15 September 2012

- jejalan kat i-city -
 
saia syg dya so ples jgn culik dya !!!

 
i heart u

 
i-city, Shah Alam

 ..hai kowang.. nampak ta pixca yg kat ats tuh.. hehee actly tuh semua pixca mlm tadi.. kteowng pegi icity, Shah Alam... alhamdulillah jejak ugk kaki aku bersama sama dya kat situ.. biarpun sblum neh pernah pegi tapi kedtgan kali neh spcl skit sbb pegi ngn yg tersayang...pd penyu'tua... thanks auw sbb sudi penuhi wishlist saia.. hehee.. thnks sbb sabar dlm melayan kerenah saia.. ilapchu usbend !

14 September 2012

- majlis raya bersama Menteri Kerja Raya dan CIDB Holding -

 

...nampak ta pixca kat atas tuh ? hehee.. tuh laa kemeriahan tyme mengikuti ' Sambutan Majlis Hari Raya Aidilfitri Bersama Menteri Kerja Raya dan Alumni ABM setra Pengiat Industri Pembinaa.' program yang bermula pada 11/09/12, jam 12pm - 4pm dan bertempat di Pusat Konvensyen CIDB, Kuala Lumpur.. Tujuan Program nie adalah utk mengumpul seramai 1000 orang bekas pelatih ABM dan sekaligus mengeratkan silaturahim... setiap ABM diwajibkan menghantar wakil seramai 200 orang bersamaan 5bijik bus... fuuhh ! ramai kn kn... mmg agak ramai pun. sepanjang menuju ke sana mmg suasana meriah yang aku rasai... bayangkan 5bijik bus berkonvoi ke sana.. huhuu.. sepanjang majlis neh berlangsung mmg mcm mcm ragam yang aku jumpa.. paling ta bole blaaa bila lecture pun sama naek ngn student yang giler bergambar.. heheheee... apa pun aku happy dan thanks kat bebudak clas (wiremen batch 12/14) sbb ta jemu layan kerenah aku.. even aku sowng je gurlz tapi dyowng ta sisihkan aku... btw kowng mmg terbesh laaa cottt ! harap kita semua dapat habiskan study sama sama... 


08 September 2012

- bercinta sampai Syurga -
Lelaki : assalamualaikum bidadariku...setiap hari selepas baca al-Quran, sayang mesti bagi laporan berapa juz dah habis...kenapa semalam tak bagi laporan pun ?

Wanita : walaikumsalam...orang merajuk.... :'(

Lelaki : laa...kenapa nih ? ?

Wanita : semalam abag ponteng tahajjud ! ! sayang call kejutkan abang..tapi abang tak jawab pun.. :'(

Lelaki : astagfirullahal'azim...abg penat  + malas semalam...

Wanita : tapi dulu abang dah janji na masuk Syurga sama sama

Lelaki : hmm.. betul laa tuh.. abang mintak maaf... :'(

Wanita : kalau abang ponteng amal, sayang akan lebih amal... bila sayang lebih amal.. sayang takut Syurga sayang lagi tinggi, abang duduk Syurga rendah.. macam mana kita na jumpa ? sayang ta mahu berpisah dengan abang...abang yang janji na bercinta sampai ke Syurga kan ?

Lelaki : #mengalir airmata#... semoga Allah ampunkan abag.. malam ni abang ta malas malas lagi

 

take note : na bercinta sampai Syurga ugak laaa ! even ta mungkin akan tercapai kowt tapi akan selalu berdoa semoga tercapai !!!! amin...

- biar saia buta asalkan .... -
Gf : syg, anje jelous la kat kwn2 anje

Bf : jelous npew plak anje ?

Gf : dyowng slalu dpt adiah dri pkwe..dyowng dpt rantai laa, cincin laa, kdng kdng pkwe dyowng bwak pegi jln jln kat pulau..kn best klau anje pun dpt mcm tue..urm...

Bf : anje, sorry taw sbb syg ta mampu nak bagi semua tuh kat anje..syg ta berharta anje..anje pun tahu keadaan syg mcm mne kan.. syg tgan berusaha kumpul duet sbb nak masuk meminang anje.. nnt lepas kawen i'Allah syg bwak anje pegi jln jln...

Gf : alaa smpai bila anje kna tunggu ? hari hari kita kuar syg jemput anje dgn moto cabuk tue je.. malu taw tiap kali kwn anje tgok.. nie nk harapkan syg kumpul duet smpai bila baru kita kawen ? syg nie ta mampu tp buat berlagak mampu.. sakit aty anje taw

Bf : anje sabar laa.. syg janji i'Allah akhir tahun nie semuanya settle..anje maafkan syg taw.. syg sedar syg ta kaya, sekolah pun ta tinggi mana.. tapi percaya laa cinta dan kasih syg kat anje ikhlas.. :/

Gf : syg jgn laa mcm ni.. anje minta maaf.. apa yg syg bagi dah cukup pada anje.. percaya laa

Bf : tapi awk tetap mahukan semua tu kan ? sama mcm kwn kwn awk ?

Gf : awak.. maaf...

Bf : urm... ta apa laaa.. =]

# suatu hari Bf menerima berita bhawa Gf telah excdent dan mengalami kecederaan teruk yang mengakibatkan GF kehilangan pemglihatan

selepas beberapa minggi...GF pun sedar dan pulang ke rumah..Gf baca sepucuk sirat yang di berikan oleh seorang nurse sebelum Gf pulang

" Anje, maafkan syg kerana selama ini tidak mampu menjadi seorang kekasih yang terbaek pada anje..syg tidak mampu berikan kemewahan pada anje..syg ta dpt bahagiakan anje dengan kemewahan syg...anje, hari ni awk melihat dan membaca surat ini dgn mata syg.. hanya ini yang mampu syg berikan pada anje, insan yg syg paling kasihi..jaga laa mata ini seperti mana anje jaga diri anje.. dgn mata ini nanti anje akan berjumpa seseorang yang akan menyayangi dan akan memberikan segala yang anje mahukan... maafkan syg... always love u anje "

take note : menCINTAi dya kerna ketulusan aty bukan kerana keMEWAHan.. menyayangi dya kerna KASIH SAYANG bukan kerna HARTA BENDA.. sesungguhnya cinta dan mencintai itu terlalu indah andai kita tahu menghargai kehadirannya..

07 September 2012

- na menitis airmata -
" lau moto ni oke..aye rmpit g ganu jpe aok cyg..huhu..mis u "

ayt tuh dya bagi kat aku td... Ya Allah.. wase na gugur je airmata nie... dya mcm tahu je aku tgah rendu bagai kat dya.. hurmmm.. awk awk jgn na cari penyakit laa ye.. saia tahu kita sama sama jauh... awk rendu saia ea ? heheee.. saia pun rendu kat awk laa... sabar ea syg... i'Allah nnt bila free saia dtg sana jumpa awk.. sorry taw sbb saia ta da kat sisi tyme awk dlm kesusahan.. tapi apa pun doa saia sentiasa mengiringi awk..saia harap kita dapat kekalkan relay neh...ples jgn jadikan jarak sebagai satu alasan utk kita bertengkar.. dan jgn jadikan kesibukan satu tiket utk kita sama sama memendam rasa... saia harap semua neh akan mematangkan lagi kita.. adat laa kawen tyme tgah stdy kan... so kita kena laa sama sama terima hakikat neh... hope awk dapat bertahan sepanjang 6bulan awk praktikal kat sana... i'Allah nnt ada kelapangan saia pergi sana taw... lebiu my usbend...



- tempat praktikal jd isu -
pejam celik pejam celik ada lagi 6bulan masa utk aku praktikal... sesekali bila terlalu mengira detik aku rasa acm lama laa pulak.. tapi bila aku duk congok dan congok rasa excited tuh ta terkira...awal awal lagi aku dah plan na paktikal kat kuantan.. dgn alasan sbb dekat ngn penyu'tua... ikutkan aty na je paktikal kat temerloh sbb lagi dekat ngn dya.. tapi temerloh tuh bandark kecik so peluang kerja ta banyak.. kuantan kira ok laa kowt.. sbb nnt ujung minggu dya bole dtg jenguk aku kan... tambahan lagi dya pun dah na abes stdy so nnt bole laa dya cari kerja area kuantan sementara tunggu na smbung stdy lagi kowt... hehee.. ta sabar wasa nya na jayakan plan neh.. tapi baru baru neh family aku ada bunyik pasal tempat praktikal..dyowang na aku paktuikal area terengganu je.. dgn alasan dekat sikit ngn fmily.. nnt ujung minggu bole laa balek selalu... ayah aku plak bercdng na tlg supaya aku dpt praktikal kat pelantar minyak area kertih...utk setakat neh semua cdngan dyowng aku terima even aty ta rela.. mls na membangkang malas na membantah sbb ta na dyowng fikir yang bukan bukan... tapi aku harap nnt dekat dekat ngn masa utk praktikal aku mampu explian kan kat dyowng kenapa aku nak praktikal kat kuantan tuh... lagipun dyowng sendiri tahukan kwn kwn aku ramai kat sana berbanding terengganu... so apa pun berlaku i'Allah aku akn berusaha utk dapat praktikal kat kuantan... 

 



06 September 2012

- hormat laa dya hak saia -
" salam,sori ain..sy rndu kt ej..sy xde num ain " 

cik nor.. berani plak ea awk antar mcg mcm neh kat saia ? awk tahu kan relay antara saia ngn e'j ? agak agak sampai bila ea awk na terus mengharap dan berharap pada e'j ? awk ta penat ke berterusan mengharap pada dya ? ples laa cik nor.. e'j skrg dah jd hak saia.. dya usbend saia so ples jgn na mcm mcm ea.. saia tahu awk yang kenal e'j dulu sebelum saia.. saia tahu awk pernah mengajar dya dulu.. saia tahu dya mybe banyak terhutang budi kat awk.. sbb awk pernah jd lecture dya dulu.. tapi ples jgn campur aduk kan soal peribadi dan soal kerja... sampai bila awk na butakan hati tuh ? sampai bila awk na berterusan call dya ? awk mcg dya memanjang ? sedangkan pada hakikat realiti e'j langsung ta pick up call dan ta treply semua mcg mcg awk.. ! cik nor... saia pun manusia biasa.. kekdng ada ugk rasa marah..! rasa sakit aty.. ! dan rasa takut pun ada... saia tahu e'j syg saia tapi kalau awk terus menerus ganggu dya.. awk kacau relay kami.. saia takut lama kelamaan aty e'j akan berpaling pada awk..saia rasa awk tahu kan yang e'j ta senang dengan kehadiran awk dlm dunia kami.. tapi kenapa awk masih lagi terus muncul ? hurmm.. ikutkan aty neh saia na je marah marah kat awk... saia na bagi warning supaya awk ta ganggu kami lagi.. tapi utk setakat jam neh saia masih memiliki akal yang waras.. pergaduhan bukan jln utk menyelesaikan sesuatu prob... lagi pun awk lebih berusia dari kami..so kena laa hormatkan.. bak kata pepatah yang tua harus dihormati.. makan biar beradap jgn makan mengadap... cik nor.. saia harap awk ta rosakkan relay kami.. saia harap awk ta ganggu ketenangan kami.. dan saia harap awk ta ganggu kebahagiaan kami... hurmm.. sorry laa kalau tindakan dan kata kata saia uat awk terasa.. tapi neh sebahagia dari apa yang saia rasakan... saia syg e'j so mustahil utk saia lepaskan dya kepada awk.. even kdng kala kami gaduh.. kdng kala kami bermasam muka dan kdng kala kami ta bertegur sapa.. tapi semua tuh bkn satu tiket utk awk menjolok kebahagiaan kami.. segala dugaan dan masalah yang timbul diantara kami.. semua tuh akan mematang dan mendewasakan kami... so ples doakan kebahagiaan kami... dan jgn pernah mendoakan kehancuran kami ! bagi kami awk hanyalah kawan dan kami respect awk mcm kakak kami sendiri.. so ples jgn sampai rasa hormat kami terhadap awk hilang ! cik nor.....

 

take note : sentap kowt dapat mcg neh... mak aikkk berani plak ea cik nor tuh rendu bagai kat usbend aku.. fuhhh kecut perot tyme baca mcg tuh... aty agak panas laaa.. kebetulan tgah mkn msa baca mcg neh so terus terbantut suapan aku.. huh !

05 September 2012

Kisah kami
KURA KURA vs PENYU'TUA
KAW PUNYA MANJA HANYA AKU YANG TAHU




nie pixca last yang aku dpt snap..tyme neh aku kat dlm bus kosentium..
serius sedih giler kowt..berlinang airmata aku saat saat bakal berjauhan lagi ngn dya..
dya hanya mampu tersenyum je kat luar tuh tapi aku tahu dlm aty dya ugak turut bersedih...
moga awk jadi usbend saia selamanya syg ! amin...

take note : hey syg.. saia tahu awk akn skodeng entry neh.. awk nampak ta pixca pixca yang kat ats tue.. semua tuh kenangan terindah yang sempat saia rakamkan sepanjang seminggu bersama awk... thnks sbb layan kerenah saia.. thnks sbb bersabar ngn pe'el saia.. dan sorry sbb suatu mlm tuh saia t'emo taw.. thnks sbb awk berusaha memujuk saia walaupun awk ta pandai dalam pujuk memujuk... saia harap saia berpeluang m'jadiyg terindah utk awk selamanya... d(",)

- kisah permulaan September -
memegang status pelatih tunggal di Akademik Binaan malaysia Wilayah Timur (ABMWT) terlalu berat utk aku.. baru 3hari kowt aku pegang tittle tuh tapi dah nangis hampir tiap mlm.. hampir 50% idup aku dah berubah.. suasana dan mood aku na stdy pun dah merosot...aku b'syukur sbb dapat kwn sekelas yang satu kepala ngn aku.. tapi bila balik ke ostel aku sorang sorang.. omg ! 3mlm bertutut turut aku tidow sorang diri.. spanjang mlm aku memendam rasa.. takot dan seram dtg bersilih ganti.. dlm kepala aku dah mcm mcm benda pelik yg aku fikir.. hurmmm... terbaek laa kan.. terasa giler aku acm dipinggirkan.. semua lec suruh aku berulang dari umh.. kata dyowng aku ta selamat duk ostel sorang sorang...alahaiii dyowng ckp sng laa kan.. klau stkat 2 3 kali na berulang mmg tada msalah api klau dah setiap hari selama hampir 2tahun mmg mustahil laa kowt.. nnt klau ujan mcm mna ? nnt ta psl psl aku ponteng clas plak.. hurmmm... terdetik di aty kecik aku na berhenti je.. dah hampir give up ngn semua nie.. benci tgok pihak atasan ABM.. ! dyowng ckp mc bertih jagung.. hidup na gud gud je tapi yang menanggung nya aku ! warden ? hah nama je warden tapi langsung ta jlnkan tanggungjwb.. jengung aku kat ostel pun tidak... warden konon... skrg baru aku tahu mcm mne situasi di ABM... semua staff luaran nampak ok je.. gud gud tp dlman ta bole pkai... tiap kalu perhimpunan bla bla bla dyowng meleter.. ta bole smoke dlm kwsan bngkel.. ta bole mkn dlm bngkel.. ta bole bwk moto laju dlm kwsan ABM tapi aku tgok staff yg bnyak lakukan semua kesalahan tuh...hurmm... Ya Allah agak agak mampu ta aku bertahan kat sini ea ? sampai bila aku na bertahan dgn semua nie ? aku fead up ! aku bosan ! tiap kali pegi offic mst ada lec akn tnya.. "skrg awk sorng je ke kat asrama ? berani ke tinggal sorng kat itu ?".. ishhhhh balik balik soalan sama dan jwban aku pun sama... .." a'ah sorang je laa cik... berani ta berani mana laa tp terpaksa laa ugk..dah transport ta da na brulang bt masa skrg ".. hurmmmm... nasib baek aku dpt buah aty yang memahami.. dya laa yang tidak pernah jemu teman aku setiap mlm.. dya sanggup call semata mata na hilangkan rasa takut yang bersayang dihati aku setiap mlm.. aku tahu tidow mlm dya ta lena sbb bimbangkan aku...hampir setiap masa kot dya mcg tnya khabar dan situasi aku... btw thanks syg sbb awk terlalu take care saia.. saia hargai semua pengorbanan awk.. i'Allah demi awk dan family saia.. saia janji akan habiskan juga pengajian saia kat sini.. saia akn bukitkan kat student dan staff ABM.. even saia sowng je pelatih wanita kat sini tapi saia pun bole lakukan apa yang dyowng lakukan... i'Allah saia akan grad ngn result yang membanggakan awk nnt syg... demi awk saia akn terus bertahan dan bertahan... saia syg awk :: ^_^

 



04 September 2012

- peristiwa pahit -
dear penyu'tua..
thanks awk sbb sanggup temani malam malam saia sepanjang saia kat ostel...ikut kan aty kecik saia mmg takut tapi apa bole uatkan keadaan dah terdesak.. saia blur sangat tyme tuh.. ta tahu na uat apa.. dah laa tgah rendu kat awk.. situasi saia plak dalm keadaan yang menyedihkan.. omg ! permulaan bulan sept beto beto mencoretkan lembaran kesedihan didlm diari hati saia.. sebesar besar ABM, hanya saia seorang je pelatih wanita yang ada... sebesar besar ostel, saia menginap seorang diri...omg ! hati nie terasa acm dipinggirkan je.. hurmm... ikutkan aty nie mmg saia takut na tidow kat ostel tue sorang sorang... awk, sebenarnya mlm tue saia nangis sbb rendukan awk.. ditambah lagi ngn situasi acm tue lagi laa kuat rasa rendu saia.. sekeliling yang sepi, kosong dan hening membuatkan saia teringat kat awk.. saia pelox baju awk.. saia ciom baju tuh.. bau perfumawk menusuk hidung saia... airmata semakin laju mengalir... terbayang kerenah awk di tubir mata saia... semua tuh membuatkan saia giler... kalau bole saia na awk dtg mlm tuh ugak.. saia rasa acm na lari dari ostel.. na pergi Klang jumpa awk tapi akal waras saia masih mampu berfikir syg... demi awk dan masa depan saia try utk bertahan dan terus bertahan... saia harap semua kesulitan ini ta berpanjangan... saia sayang awk...

 


02 September 2012

- jiwa kacau itu aku -
 

...mlm tadi gerak dari Klang ke Terengganu jam 8:15pm kat Klang Sentral... hurm... aty neh saya giler kowt na berjauhan ngn dya.. entah bila laa kami dapat jumpa lagi kan.. tyme bus mula mula bergerak aku nangis.. nangis..? hanya tangisan yang memahami bertapa sedih dan sayunya hati aku saat tuh.. aku nampak dya tersenyum.. tapi aku tahu dlm aty dya pun sedih.. tyme tunggu bus, mata aku dah berkaca.. dya cakap dya ta na tgok aku nangis dpn dya.. mybe sbb dya takut nnt dya tumpang nangis sekali kot... hurmm.. serius berat giler aty neh na meninggalkan Klang lantas berjauhan dari dya lagi...jap 4:23am aku sampai kat terminal bus Terengganu...nasib baek tyme tuh adek dah menunggu so terus gerak balek umah..sampai kat umah mak meleter sbb aku ambek tiket bus mlm.. alahaiii kalau laa mak tahu bertapa aty aku ta rela na berjauhan dari dya kan... hurmmm... aku try lelapkan mata jap sementara menanti subuh... tepat jam 7:05am aku dah get ready na balek ostel yang mengambil masa kurang dari stgah jam.. sampai jerk ostel pintu gate ta bkak lagii.. ishhh menguji kesabaran..penat menunggu akhirnya jam 8:05am gate pun dibuka...kebetulan tyme tuh loceng untuk assambly telah pun berbunyik.. aku ngn kalutnya terus masuk bilik, simpan barang then terus pakai kasut pergi assambly..hurmmm.. aku sorang je pelatih wanita.. Ya Allah.. sayu, takut, segan semua nya bercampur dalam pemikiran aku tyme tuh.. sedih giler kowt.. sebesar besar ABM hanya aku sorang je pelatih wanita yang tinggal...assambly tamat jam 8:45,aku terus gerak masuk clas sementara pelatih lelaki bersalam salaman ngn para lecture.. niat dihati sampai kat clas aku na sambung rest tapi semua tuh hampeh.. bdak clas ta abes mengacau aku.. hurmmm.. saket jiwa kot kalau hari hari aku mcm neh.. tadi tengah hari aku balek rest kat bilik.. sepi dan sunyi jerk rasa.. sebesar besar aspuri hanya aku sorang je yang menginap... Ya Allah kuatkanlah hati aku.. saat tuh cepat jerk airmata aku berguguran.. ingatan aku teringat kat dya,, aku perlukan dya.. aku dah ta kuat na hadapi semua neh.. baru separuh hari dah mcm mcm benda yang aku rasa...banyak sangat benda yang aku fikirkan... hurm....tepat jam 2:00pm aku kembali masuk class.. hari neh ta da laa letih mana.. jst uat keje keje baek pulih wiring kat area tangki air sekitar kawasan ostel... tadi tengah tengah uat keje tetiber lect bertanya... aen mlm tadi awk duk ostel dgn sapa ? rasa nya awk kena berulang dari rumah kot lepas nie... perhhh ! sentap giler kot hati aku.. dah kenapa semua owg na aku berulang nie ? rasa acm terpinggir giler aku belajar kat sini.. agak agak sampai bila ea aku mampu bertahan dgn semua neh... jam 4:45pm, tamat je class aku terus balek ostel.. kbtulan kat tgah jln jumpa ngn warden.. ishh si warden pun tnya soalan yang sama ka aku... dah kenapa laa semua na aku berulang neh wehh ? mc na halau aku jerk... hurmm.. sumpah aku terasa ngn soalan dyowng.. dlm msa yang sama aty aku berbelah bahagi.. aku ta tahu apa yang aku rasa skrg neh... semua kusut masai... celaru ngn hidup aku sendiri... Ya Allah...bagi laa sedikit kekuatan dan semangat utk aku harungi hari yang mendatang.. bagi laa aku kekuatan untuk tempuhi dugaanMu ini...aku bertekad utk habiskan jua pengajian neh walau apa cara sekalipun...hanya padaMu aku berserah... amin.. ~


30 Ogos 2012

- nilai sebuah persahabatan -
...apa erti kawan pada diri kita ? kata owg sayangi kawan melebihi sayang kita buat seorang kekasih..mungkin ada beto nya ungkapan tuh tapi bagi aku ta berapa na beto... kawan ea ? kawan kawan kat fb aku bersepah (*bukan tujuan na BERbangga) tapi dyowng kebanyakannya sekadar kawan kat friendlist... kwn ke tuh ? bila tegur langsung ta dilayan (*sedikit terasa hati disitu) bila aku remove..pndai plak dyowng sent mcg tanya kenapa kenapa dn kenapa dyowng diremove... alahaii manusia kan.. hurmm... tapi skrg yg aku paling terasa adalah ngn seorang makhluk Allah tuh... yes ! kwn aku.. kami knl kat fb.. frst tyme kuar jumpa face to face terus jadi semakin rapat.. bila free kali akn curi masa utk keluar bersama.. sekadar jln jalan cuci mata.. saja je kiteowng keluar hiburkan hati yang tyme tuh masing masing tengah single... hehee... (*aku rendu saat tuh)...kiteowng sama sama menjadi perantau kat kuantan.. hahaa so kena pndai pandai laa na idup kan.. bila ada prob dya share ngn aku....kiteowng sama sama susah senang.. tapi entah kenapa.. ta tahu kat mana silap percaturan... tetiber aku ngn dya jadi renggang.. jarak kami semakin jauh dan jauh.. bila aku msg..dya ta reply.. bila aku call dya ta pick up.. aku ta pernah give up.. bila ada masa aku terus try dan try utk contact dya.. even dya ta pernah bagi feedback kat aku.. arggghh.. ! lantak kaw laa kwn.. jnji aku da maen kan peranan aku sbagai seorang kawan ngn sebaek mungkin... last aku mcg dya pada mlm raya... aku ucp salam lebaran..mintak ampun mintak maaf dan halalkan mkn minum sepanjang kami kenal... dan mcg tuh langsung dya ta balas... haiii kwn kwn kenapa laa kaw berubah ea ? aku tekad saat tuh aku mls lagi na ambek port pasal kaw.. tapi hari neh aku terpanggil utk tulis entry neh pasal kaw.. sbb tetiber kaw muncul balek cari aku... huh ! setelah sekian lama baru hari neh kaw muncul ea (*apa motif kaw)....bongok.. ! giler ! bengong ! baru skrg kaw na cari aku ea ? dah laa weh hati aku dah tawar utk kmbali menjadi kwn kaw...aku harap lepas neh kita uat haluan masing masing... kau terus kan laa ngn sikap kaw yang sombong tuh ea.. kaw da howt skrg kn.. kaw da ada rmai kaw skrg kan.. so kaw dah ta perlukan aku lagi kan.. ok, aku teruma dan aku ikut rentak permaenan kan.. semoaga kaw happy ngn jalan yang kaw pilih kwn ! thanks laa ngn segala apa yang telah dan pernah berlaku...

take note : hargai seorang kawan.. even jasanya ta sebesar mana kepada anda tapi ketahuilah akan tiba suatu saat nanti anda akan memerlukan jua dya.. hargai nilah sebuah persahabatan.. jgn gadaikannya ngn sikap sombong dan keegoan anda.. semua tuh langsung ta kekal dan tidak membantu untuk anda terus hidup dalam komuniti sebuah masyarakat... # salam sahabat #






29 Ogos 2012

- blog hati kita -
 

saia sayang awk
saia rendu awk
saia perlukan awk
saia takut kehilangan awk
hanya awk yg saia na
awk pengubat luka saia
awk penyinar kegelapan saia
cukup laa awk sorang bertahta dihati saia

take note : actly saia tgh kebosanan..ta tahu na uat apa tyme neh.. jasni pepagi lagi dah kuar pegi kerja.. then diikuti oleh awkdan iefa... dan skrg lien pu dah kuar pegi keja.. saia ? hahaaa now tinggal saia sorang kat umah... alahaiiii... lagi 9jam kowt syg na tungu awk balek.. mati kutu saia na menanti dan terus menanti.. tap apa pun nsb baek jadual saia padat kat dpn tv.. heheee.. utk pagi neh saia bz melayang cartoon kat tv3.. jap lagi cter cina kat ntv7.. kemudian tgah hari cite indon tv3.. then citer drama melayu tv3.. disusuli citer pilipina kat tv3 dan diakhiri ngn citer korea kat ntv7... hahaaa padat kan jadual saia... nnt tepat jam 5:45pm saia akn off tv ea.. sbb tyme tuh saia menunggu kepulangan awk balek laa plak... lebiu syg !