Because You Call Me A Friend

Cheff Di Tengah Malam

nk dijadikan cter td tyme tgah layan novel bole plak perot aku mintak utk di isi. ish-2, dgn berat aty b'jlan laa aku dlm kemalasan ke dapur. aku try bkak periuk, tgok nasi bnyak lagi so nie sah-2 esk pagi akn dijadikan nasi gorng. tp utk mlm nie aku xder nasfu nk mkn nasi. then pergi plak bkak peti ais, mak aikk stkat buahan bnyak laa, tp aku xterasa plak nk mkn buah. tyme tgh fikir punya fikir 'ak nk mkn ape ae utk isi perot nie', tetbr terpacak muka adk aku kat dapur. hahaaa, nie sah-2 dya pun tgah m'cri somteng tuh dikunyah tuh smbil-2 layan movie. 

tgah syok memikir, tetbr dya tnye aku acm mne cri utk bt inti popia goreng. hah! aku pun ape lg, konon kan nk tunjuk kepakaran memasak.. bla..bla...bla... tuh la masak lg smbil bergosip nasib xterbakar dapur.. hahaahahaaa . smbil-2 aku cover supaya xder bau hangit, bole plak satu suara kedengaran "hey bt apa kat dapur tuh? ayh bau hangit nie". hahahaaa, sumpah aku cuak tyme tue. tp nsib baek adk aku dpt cover line. tp ape pun dpt gak laa aku siap kn popia tuh mkn lewat malam kami berdua.

Aku Akan Cuba Lupakan Dia

aku nk tdow tp mata nie xnk tutup plak. tyme-2 mcm nie ingatan ak pd dya mkin kuat plak. agak-2 apew yg dya tgh bt ae..? urm.. mest tgh berdatingkn. untung laa org ade awek, so skrng spe laa aku di mata dya. tapi kekdng wase gak terkilan. npe mesti dya lebih kan gurlz tuh dri ak? huh..! sbb antra kami jst kwn? dn antra dya dgn gurl tuh plak cple..?

alaaa.. bole blaa la couple-2 nie, tyme tgah hot bole la 'bby' 'syg'. cba nnt ble tyme gado comfrem pnggilan tue aku bertukar kn.so jd laa plak 'babi' 'aym'.. ak tgk skrg dya bertambah happy, myb sbb gegurlz tuh berjaya bt dya bahagia kot. bags la, sbb aku xsnggup lg tgok dye sedis, nnt dgn ak-2 skli ngalir air mata.. hohoo tangkap lentok pnya org laa.. ak happy tgh dya bhgia tp aku jelous..

knapa td dia bhgia dgn aku jerk ae..? aduss... npe dgn aku nie, xabis-2 fikirkan dia. knpa laa otak aku nie duk set kan ingtan pd dya jerk. penat laa aku mcm nie. bla fikir-2 kan balik penat giler kot menunggu dn terus menunggu.
aku syg ko sengal...!

take note: aku thu ko tgh bhgia dgn dya. apa pun aku doakn kebahgiaan kau dn aku harap antra kita tetp kwn smpai ble-2. aku akn b'usaha tuk buang rsa syg dn cinta aku pd ko tp please bg aku sedikit masa, wlaupun aku dpt rasakan yang aku xkn dpt lupa kn ko. antara kita terlampau bnyk kngan terindah dn sgala kngan tuh aku akn simpan elok-2 dn akn sentiasa ingti nya.. aku akui kerna kbodohan aku suatu msa dulu, so aku kehilangan skrng. tp serius tyme tuh ko jst seorng kwn pd ak. kwn yang bnyk brkongsi kasih dn luahan. tp skrg ble ak kehilangan ko, ble ko dh jumpa pengganti aku, bru aku rasai kehilanganan ko...

Bersamamu Itulah Aku


tyme nie kt felda bukut tajau
thanks akk sbb sudi dtg umah nadia
smata-mata nk jumpe org... hehee

neypic kt cherating. tyme nie
overnyte smpai sesat. xjumpa cri jalan
smua sbb enjoy terlampau kan

bersamamu org bebas
ini lah org dn thnks sbb trima
orng seadanya sis.. =)

gunung senyum
thnks sbb akhirnya org dpt gak
jejek kaki kat gunung nie

hahaa...
biar pun pent, pic tetp harus snapp..
di kaki gunung senyum, temerloh

ishh.. andai kata jmbtan gntung ney putus,
almak nya b'mandy air tasik di kaki
gunung snyum la yerk...
bnyak ikan kt tasik ney tp lintah pun bnyk gak

tyme nie snggup tnggu smata-mata nk tgok matahari terbenam
cantiknya keindahan alam  yg tercipta..hohoo..
abes sebuku roti bagi mkn kt ikan-2 dlm tasik nie

take note: akk, ble dgn akk, sekasar mne pun org, seganas mna pun org, itulah diri org. xder cover2, xder lentok2. thanks sbb jd kwn, musuh, teman, pendegar dn akk org. miss u sis oyienz

Kenangan Bersamamu Sister

akk..
makin lme org wase antara kita acm makin jouh sngt. kalau dulu kita msg 24jam kn, sampaikan nk pergi tooilet puncakap, nk mkn unckp, nk kuar pergi kedai pun ckp dn nk kuar dating pun tetp ckp ugk. tapi skrg nie smua tue langsung acm xde pape dh. dlm sehari kita langsung xcontact. msg pun dh xde, nk call lagi lh jouh skli. kekadang ble rindu, org akn ushar wall fb akk. stkat nie org tgok akk happy jerk dgn kwn-2 baru tue. agak2 akk wase xapew yang org wase skrg nie ea?

org rindu akk
rindu nk bergelak tawa dgn akk acm dulu
rindu nk gayut 24jm dgn akk
rindu nk dgr akk meleter
rindu nk merempit dgn akk
rindu nk ushar bapok mlm2 dgn akk
rindu nk prgi kdai burger otai dgn akk
rindu nk ushar abg burger otai tuh
rindu nk mandi pntai
rindu nk overnite
rindu nk pergi ronda dgn akk
rindu akk..!!!

akk..
kita knl mmg xlama kn dn kita dpt rapat dlm masa yang singkat. tapi org harap sngt kita xkan tenggelam dalam sekelip mata sbb org syg akk. akk bnyak ajar orang erti idup. akk ada tyme orang jatuh terlentang, akk ada tyme orang kesedihan dn akk ada tyme orang merintih hiba. org rindu saat-saat dgn akk. huhuhu.. dulu mna ada akk mesti ada orang, mna ada orang msti ada akk kn. smpai kn dax2 kolej ckp kita ada scandal. tp kita uat dono jerk kn. tyme kt bilik plak, akk slalu lepak kt katil orang. org xpernh wse terganggu kak, sbb semua tuh uat org wase acm dihargai. akk la frst yang orang knl tyme dftar kolej kn. dari situ kita knl dn terus rapat. wlaupun tyme orentasi kita acm tegang tapi tuh semua raga2 salah faham jerk. hohoo..

akk..
thanks sbb knl kn org pada fmly. akk bnyak bersusah payah demi org kn. bila ujung minggu, orang selalu ikt akk balik kg. org anggap fmly akk dh mcm fmly org sndiri. mak ngn abah akk acm parent org gak. adik2 akk acm adik2 org. org rindu kn suasana dulu.. tp wlaupun skrng kita acm jouh nmun akk tetp dekat dlm aty org. knangan dgn akk terindah uat org. thanks kak sbb bersusah payah demi orang.. selagi hayat orang ada, akk tetap di aty orang. org syg akk sngat2.

Live Life And Go Crazy

rindu nk buat semua nie dgn ko acm dulu-dulu

pkck aku rindu ko giler
rindu nk lepak nan ko
nk kuar ronda mlm
lyn bola kt mamak corner
lepak tc smpai pagi
online kt rstoran zamzam
mkan roty canai kt zaman corner
rindu nk gadoh dgn ko
rindu dgn gelaran "kunuk"
rindu nk story mory
rindu nk kongsi problom
rindu nk lepak tnjung lumpur
rindu nk mkn kt kedai makcik ila
rindu nak susah kn ko
rindu nk buli ko
rindu nk cubit lengan ko
rindu nk tarik rambut ko
rindu kau giler

Terima kasih sebab selama ni selalu jaga aku
Terima kasih sebab selama ni selalu tolong aku
Terima kasih sebab selama ni selalu habiskan masa dengan aku
Terima kasih sbb banyak bersusah payah dengan aku
Aku hargai semua tu bro..

aku rindu nk uat semua perkara acm dulu dgn ko

"perkara yang lepas hanya kenangan"
Semoga kau bahagia bro,
semoga kau temui insan yang boleh ngan sekepala dengan kau.



Tanpa Sedar Aku Sayangkan Kau

ak syg ko giler. aku rindu nk gado dgn ko, dgr porb ko, hang out dgn ko, pergi mkn-2 dgn ko, tman ko tgok bola kt mamak corner. urmm... ble fkir-2 balik aku nyesal sbb dulu xterima ko. tp serius dlu ko hnya sorng kwn dlm ati ak. tapi skrg aku syg ko lebih dri diri ak sengal. aku tahu skrg ko pun dh jumpe pengganti aku kn, so aku harap ko bhgia dgn dia. wlaupun kekdng ak rase jgk jelous tp apa bole buat smua nie salah aku jgk kn. myb dulu aku ego kot sbb tue xterima ko, tp ko pun kna gak fhm. tyme tue kita rapat sngt-2 kn. ak langsung xterfikir pasal ati dn perasaan. bg aku, ko dgn dieowng dh acm adik-beradik aku sendiri. kita sme2 rase susah dn sng, sma2 gelak tawa, jatuh dn bngun.. smua tue suatu pgalaman yang terindah dlm aty ak. ko pun bnyak bntu aku selama nie. thanks pakcik.. myb dh tertulis antara kita jst kwn kot. ; Pakcik Kunuk :)

Test JPT

ari nie aku smgt bngun awl sbb ade test jpj. msgt-2 smpai mandy terketar2 kesejukkn. hahaa.. pg td kn sbnar nya aku pergi tuh maen redah jerk sbb aku xpasti turn aku pagi ke petang. last2 bila smpai "bitara" td aku terus cheak nma. makk aik.. aku test pagi laa... smgt-2.. tunggu punya tunggu mmg acm nk pecah laa jantung aku. berdebar giler kot. mintak-2 laa lepas ea. last2 tepat pukul 9am, nma peserta dipanggil tuk di bagi jersi. aku dapan no 43 dari pada 45 ... fuhhh..~! kool smgat aku. mula2 tuh steady jerk, tgok dyorg uat acm sng jerk kn.. hah..! skli bla dh dekt tyme aku, mula laa ketar lutut, pucat mukaa.. abes seram sejuk satu badan... dh la dlm aty xberhenti2 aku berdoa "ya Allah bg laa aku lepas semua nie cepat skit".. hahahhaa..! giler..! giler..!
bla tiba giliran aku, ada la sorng cikgu tue duk maen sakat-2 plak. alahai aku dh la tgh cuak siyehh.. tapi alhamdunillah aku berjaya lepas semua halangan tue dn BERJAYA..!!! hahahaa... ak dh dpt lesn "P". yeyeyeehh...! abes ilang wse berdebar aku..! tersenyum lebar der. smpai kan ada lah sorang cikgu tue siap tegur lagi. "snyum-2, tahu la dh lulus. 6t awk blh laa blanje sye orkk". hohoo..! cikgu2, xder hal laa..
settle smua urusan kt "bitara ", aku terus balik umah. penat, ngatok smua ade.. mmg giler laa. tyme nie baru terasa ngatok.. nasib2..  balik2 aku terus tdow.. bangun jerk tdow, adik aku ckp yg "si orange" beranak.. aku dgn muka mamai, rambut kusut masai trus pergi jengukk.. OPS..!  nmpak nya hamster aku tue dh ade zuriat..hahhaaa.. apa pun aku happy hari nie... 
aku dapat lesan 'P' dn hamster aku selamat melahirkan 2ekor anak yang comel

-si orange jd ibu-

nie laa ank si orange, kecik giler kn. hahaa..
mula-2 aku takot giler kot nk pegang. kot laa nnt tetbr
ank dia maty kn xpasl2 so orange meroyan nnt.
hohoo... nie ank si orange pd frst day.

nie lah gelagat ank si orange. wlaupun baru lahir,
tp kn mak aikk... aktf kot. ish2 lucu plak tgok
bdn dya xde bulu. hohoo..
frst tyme aku tgok bby hamster..

ouh si orange..! tahniah ea sbb ko dh jd ibu.
sorry laa aku xthu pun yg  ka prgnt. sedar2 ptg td ka
dh terberank kn..


nie frst tyme ak pgang si orange acm nie.
selama ni skdr belai2 ade la tp takot na pgang.. hehee
ap pun gelagat si orange nie beto2 bt aku gelak
sowng2. ilang jap prob. aku layan kerenah dia..



Orange Si Jantung Hati

mlm nie xde ape yang best pun..
ikut aty nk tdow awk jerk sbb esk kna pergi 'bitara'..
hohooo.. esk aku ada test jpj tuk lesan 'P'
 harap2 aku jaye..
moga2 esk smua aku lepas laa wehh..
aku xmoh laa terkandas. sbb nan ti kena bayar..
dh r nk tunggu booking berzaman lama nyer..
 bazir masa dgn duet aku jerk laaa...
mlm nie aku jst duk layan ragam si kecik nie jerkk.
 seokor hamster yang chumiel. 
jinak giler kot si orange nie..
serius aku syg dia sngat2. 
#si kecik nie milik ak selamanya#

Baju Raya Kami

dax kecik ney ak pnggil adek @ fadir.
ney la adek ak yang bongsu. skrg dya darjah 5
ops..! toun depn dh nk upsr laa yerk..

ney plak adek ak yang ke 2 bongsu.
dya ney bole dikategori kn sbgai bdak bijak la kot
sbb dlm akdemik slalu jd hrapan skoul, tk mcm aku.hehee..
ak pnggil dya , daus. skrg dya form 1. bru leps upsr toun
leps. result dya bole than laa gempaq nya.ngalah kan aku plak...

yg ney plak sukri. adek yang bwh aku.
dya nie stdnt skol teknik dungun. skrg form 5
dn insyaAllah xlme lg dh nk ambek spm. doa kn dya berjaya
ea kekwann. dya nie bdak yang aktif kokurikulam.
tiap kali ada sukan mmg xsah klau xnampak btng idung dya,
untung la yerk sbb dya ank buah ksyngan cikgu-2.



hah..! ney la buah aty pengarang jantung ak.
ak syg mak aku giler-2 laa beb.. thank mom sbb
susah payh jaga orng ea. org syg giler-2 kt mak. org janji
belajar betol2 dn xkn maen-2 lagi. hehee..
org janji org akn grad dgn pointer yang  bole m'bangga kn mak..
nnt klau ade rezki insyaAllah org nk smbung stdy lg, tinggi yg
bole. nnt bole lah org keje best-2 ye mak. org nk tlng mak dgn ayh.
nnt ble org dh keje orang akn tanggung mak dgn ayh. org xnk lg ayah
bersusah payah keje. (=

take note: maaf laa sbb xdpt nk tayang kan muka ayah dn abg aku. sbb tyme ayah aku lah yang jadi photogedix nyer. hohoo... urm.. abg aku plak, toun nie dya xdpt raya bersama kiteowng sbb xdpt cuti. frst2 raya dya dh belayar kt tgah laut. perhhh.. sayu kot dya xdpt join kiteowng. wse acm xcukup geng jerk tok aku gaduh di meja mkn pada pagi raya.. heheee.. apa pun, aku syg family aku. biar kami gadoh sesama kami tapi jgn ada org luar sentoh dyowng...jgn berani buli family ak selagi aku masih hidup. langkah mayat aku dulu la beb...

Restoran Makanan Segera

ptg td aku pergi laa ronda town nan kekawan. tgah syok2 merayap
ada la nmpak iklan "temuduga jawatan kosong". bla baca punyer baca
acm best jerk keje ney. tgok gaji pun acm ble tahan. so kiteowg masuk dan
try la ushar2 manager. hohoo... dya bagi sorng satu borang, isi lengkap2
beserta pic ukuran paspot then anter at dya. urm.. bab2 acm ney mmg kurng
kegemaran so kiteowg pun ambek la borang tuh uat alek...
[tah bila la kn prgi hantar]

alang2 da try pizza, so skrg kteowg pergi la kfc plak. tgok persekitaran
acm best sbb xde r cibuk mne.. frst2 masuk aku tgok ada la sorng pekerja
tuh acm berlagak jerk.. ingn nk angkat kaki jerk tapi nsb ada kwn yg tenang kn
aty aku. hohoo..! teng der. ko the bestt laa...
yg kfc ney kiteorg isi borang then trus antar. serius excted giler kot..
tunggu dlm msa 2minggu tuk interview..
[harap-2 dapat laa..]

hah..! nie mc'd yg dkt bustand. kt sni pun aku pergi try nasib gak..
so harap2 berjaya lah ye. klau dpt ni mmg best laa.. sbb
gaji bole than laa.. kat sni ada di sedia kn ostel so bole jerk aku
dpt tempat tinggal... klau la aku dpt partime kt restoran
mkanan segera nie mmg untung la kn. dpt la gak cari duet poket
skit. so bole la nk menampung aku, xde r nnt nk m'harap kn  pinjaman dn
duet pa&ma jerk.
[harap-2 aku bernasib baek la ae]
take note:
badan dh pena2 nie. mata dh ngatok tahap giler. otak pun dh xleh nk mikir. so baek aku tdow. harap2 esk nasib aku lebih baek dri ari nie lah yerk... aku berharap sngt moga-2 dapat r slah satu dri keje-2 yang aku mohon tuh. bkn ape, aku kekadang kesian kt family r. tiap2 bulan aku mesti call surh bank in duet. huhhh.. botak ugk la kpala bapak aku lame2 nnt kn.. so better aku berdikari. lagi pun sem nie clas xder r padat mne kn. nnt pandai2 lh aku nk bhagi kn mase tuk study, esmght, clas, tdow dgn keje... doakan moga-2 aku dapat ae.. amin...

Wook Buncit, Memori Belakang Bailey Court-

nie la wook cit a.k.a wook buncit (=
sorng yg kepala hotak giler2 kot. hohoo..~!
duk nan ka mmg ta sah klau ta uat perot aku saket kunk.
urm.. aku sng kwn nan ka yunk tp maaf xdpt na lebh dri tuh.
hohoo..~! aku harp akn ada some1 yg bole ko sygi
melebihi ka syg aku. ka baek sngt so aku xnk luka kn aty ka
dgn perangai aku yg acm nie. harap ka fhm.
uit aku nk uat p'akuan nie..
ka lawa bila b'tudung dn smart bila freehair.
sikap ka yang sempoi, sporting dn take care kekdng
uat aku wse cair tp tah laa. aku xdpt na fikir jouh lg.
apa pun aku doa kn kebahgiaan ka syg...
#iloveyouimissyou kawan#

-jangan pisahkan kami-

haha..! kami sepadan ta..?
uitt ney aku pnya adeq la der... dya ney
jenis sporting giler kott.. hahaa...
kekdng bla kitowg kuar bersama, da acm couple plak aku  wase..
hohoo.. apa pun ta bole laa.  dya ney bru  fom 5 meyhhh..
skrunk tgh stdy kt s.m. teknik dungun, cous mekanikal..
urm.. dya ney ada saket asma tp giler punyer lincah laa..
at skuol tuh klau bole smua benda dya na sapu bersih...
tyme sukan, klau ta da muka dya mmg ta sah. untung la
ka deq sbb rmai peminat..aku pernah kot kna sound nan sorng
gurlz sbb gurlz tuh ingt kami couple. so apa lg aku sembur la balekk..
ska2 plak minat tuh na marah at aku an..
toun nie dya spm so aku doakan dya berjaya..
then pas tuh trus pergi plkn. mmg best la deq..
dlm family aku stkat ney, dya sorng jerk kot yang t'kena plkn.
#aku syg adeQ aku#

Dating Dengan Kesayangan


Yeyehhhh dating bertiga untuk harini. Bukan senang nak dating sekali dengan Kak Lyn tau. Hehee biasanya aku dengan Kak Oyienz je. Kebetulan pulak arini Kak Lyn boleh join sekali, alhamdulillah. Dapat jugak kumpul bertiga. 

Kalau Kuantan, memang Pantai Teluk Cempedak lah yang famous, so kiteorang pun lepaklah situ sambil makan KFC. Thanks awaknya yang belanja ioll. Almaklumlah ioll ni masih study, uoll dah kerja kan. Heheee..

Orange Buah Hati Kesayanganku

HAHAA..~!
orange anda mmg nakal kn..
panjat laa klau bole

tyme orange bersenam...
mcm nie laa ragam nye..

buas giler kot si kecik nie..
hahaa.. tiap kali lepas comfrem susa na dpt.

haiyaa..~! aktif nya anda si kecik
#orange#

tyme nie si kecik tgah ttow so aku curi-2
ambek pix. hahaa, ta sngka plak smpai
terjaga si orang nie

nie la kedaan si kecik ak.
kerenah si kecik nie serius uat aku terhibur..
#kau ratu hatiku#

penat bersenam pndai plak si kecik nie cari air..
haus yerk orange..?

tyme nie ak pun xthu apa yg si kecik nie fikirkn..
tp gaya dia acm sedis jerk..
teringat kt fmly kot..
# ingat laa aku si kecik #

Melancong Di Negeri Sendiri, Terengganu

excted..! excited..!
jom ke pukit puteri, kt ats tuh syok giler vooo...~
dpt tgok meriam dan loceng besa yang digunakn'
oleh orang dulu2. pelancong dlm kepanasan

tuh tgok ukiran kt blkng.. canik kn.
hah klau na tahu, terengganu nie kaya dhn
bahan ukiran. bnyak kayu kayan yang mempunyai
ukiran kat sini. pada spe2 yang meminati seni nie
jmpt la ke terengganu

jeng! jeng! da smpai ke pust penerangan pelancongan..
hahaa.. nma jerk wrga t'ganu tp info psl t'ganu lngsung aku xtahu.
so jom kita masuk dn tnya pd yang b'knaan.
agak bnyak laa tmpat yang menarik kt sini t'ganu nie

bukit puteri..
kekwng sblum panjat ank tngga apa kta kita bca info nie dulu..
nnt jgn terkejut plak ble tgok anak tngga yang bnyakk..
melancong smbil bersenam.. hoho..~!

tuh bndalah apa tah kt blkng, aku pn xthu.
skrng aku tgah ambek mood tuk pnjat anak tnggat.
smbil2 tuh posing laa dulu der.
alaa benda bole exjust kn... lekk laa

ney la muka excited na panjat anak tangga bukit puteri.
hohoo..~! konon tyme ney nie smgat tp bla dah smpai  sparuh,
mmg semput giler la wehh.. bapak bnyak anak tangga,
da la yang rendah.. tp redah jerk laaa....
"usaha tangga kejayaan"

nie kt slah sbuah podok yg ada d ats bukit puteri..
mak aikk.. tgok prmandangan kt sni mmg best..
sayup2 jerk wse aty ney nk terbang..
tuh kat blkng bole tgok sekitar laut dn kat depan
bole tgok kawasan bandaraya kuala terengganu

HAHAA..~! tgah2 nk posing bile plak bby gurz call kn.
ish2x... nsib jurucam tuh sbar lyn krenah aku..
klau na thu tuh ak tgah dduk atas meriam.
mnurut citew org dlu, meriam nie diberi nama  "meriam beranak"
myb sbb kt sblah tuh ada meriam kecik kot.
do dyowng b'anggapan meriam besa dn meriam kecik
tuh anak b'anak.. (=

Team Netball Menang Bergambar

temasya sukan UTM
tuh yang baju orange berdiri team lecturer
team kiteowg yang baju kuning duk bertenggek tuh..
tyme nie best giler kot smua lecturer sporting abes la.
xde garang2 nya acm at dlm clas..

kami menang bergambar
tyme nie baru lepas lawan..
biar badan letih posing tetap mantain laa.

hah..! tuh yang baju merah coach kteowg.
tyme traning mmg garang giler tp
at luar padng mmg sporting abes.
caya laa ibu

ney 4 dripd 12 team yg join..
team kteowg bju kuning, yg at blkng tuh bju biru ikip punya
lagi 2team tuh apa tah nme.. lupa laaa..

Berhutang Pandai Nak Bayar tak Berapa Bijak



alahaii... bla msuk bab ney mmg ak x ska giler2. di sbb kn fkir ko kwn ak dn tgh terdesak tuh yg aku bg pinjam tp last-last otak aku ugk yang naek kering. dh brbulan aku bg masa kt kowng tp sesen pun aku xpernah merasa duet tuh. bla aku mintak kn acm2 alsan yg kowng bg. alahaii.. klau acm nie bnkrap laa aku sengal.wehh.. bayarlah hutang aku cepat. aku tgh nk pakai duet ney beb. pokai tahap tenuk nie der, siyeh sampai kan nk isi minyak moto pun aku terpaksa gna bantuan pa&ma. malu tau tak.! dh tua bangka pun mntak bntuan dri dyowng. dsbb kn kowng laa bajet aku lari ishhh.. kwn-kwn untung la aku kwn dgn ko kn

p/s: kawan2 gak tp klau bab duet jgn tnya kenapa tetbr dri kwn bole jd musuh ea. aku bukn nk ngungkit tp dh pent laa tlg kowng. asl xde duet jerk terpakck dpn aku. bla kowng ada duet batng ibung pun xnmpk, nk tnya khbr aku lg la sush kn. jns aku sng jerk der, dh klau aku tlng ko, ko pun pandai2 laa back up aku balek ngok. aku ney ukn along yg ada duet beribu2 tuh, aku just nk tlg kowng jerk.

Kami Junior Tak Suka Dibuli Senior


"Kami junior tak suka dibuli senior"

Yeyehhhhh.. setiap hari ulang ayat tu ramai ramai. Hahaaa bila fikir balik, rasanya senior senior tu okay je kot. Kami yang junior ni macam ganas sangat. Kihkihkihhh..!

Hostel Bailey Court. Rumah No 307. Sebuah rumah yang menyimpan sejuta kenangan untuk kami.
Di rumah tu laa tercipta sejuta satu macam kisah. Bilamana kami yang junior ni tinggal satu rumah tetiba senior masuk. Kau rasa?

Kebetulan rumah tu kami yang duduk dulu, so master room kami ambil, bilik tengah pun kami ambil. Yang tinggal hanya satu bilik kecil yang dekat dengan dapur. Nah, ambillah bilik tu wahai senior. Kihkihkihhh..

Kisahnya macam ni, si senior ni acah acah berlagak sangat. Kami tanya elok elok dijawabnya dengan sound sound. Eh, sakit pulak hati kami. Niat dihati nak berbaik terus boikot jadi musuh. Hah, bermusuhlah kami dalam rumah tu untuk satu semester. Waktu tu kami semester satu dan diaorang semester empat kalau tak silap. 

Silap orang lah der, kalau kau nak arah kami buat itu ini. Ya, kami memang junior tapi kami bukan nudak budak lepasan SPM tau. Kami ni ada yang sambung level, ada yang transfer kredit dan ada yang dah lama habis SPM tapi baru nak sambung study. 

Kesudahannya, satu rumah tu kami control. Dari tandas, dapur, rak kasut dan segala macam benda yang ada di ruang tamu tu. Padam muka kau. Berlagak lagi jadi senior. Setakat tittle senior tu apalah sangat. Belajarlah hormat orang sikit.

Kenangan Itu Suatu Yang Indah



Aku, Nadia dan Dura.

Rindu..
Rindu nak lepak sama sama
Rindu nak study sama sama
Rindu nak lompat pagar sama sama
Hahaaa..

Koranglah yang mula mula aku jumpa waktu daftar Ikip aritu. Hahaa time tu acah acah malu belaka. Cakap pun bukan main sopan lagi. Sorang loghat Kedah, sorang loghat Pahang dan aku pulak loghat Terengganu. Settle semua pendaftaran, gegas ke hostel. Oichhh, tak sangka pulak dapat satu bilik. Hahaaa bantai gelak sama sama waktu tu. Lingkup terus bilik tu dapat kat kami bertiga.

Paling best, walaupun baru kenal rasa macam dah lama. Bersama koranglah aku dapat ukur jalan satu Kuantan. Hahaaa tak cukup dengan siang, malam pun keluar lagi. Tak cukup dengan malam, pagi pagi buta pun masih kat luar berembun.

Semoga persahabtan kita kekal. Aku sayang korang gais. Terima kasih untuk segalanya. Hahaaa.. terima kasih kerana selalu melayan perangai giler aku. Pagi pagi buta keluar makan Mc'd. Pagi pagi buat berjaga siapkan tugasan. Waktu matahari atas kepala gigih berjalan kaki balik hostel. Hahaaa nakal, bila dikenangkan kembali. terlalu banyak kenangan bersama korang.


Sebuah Luka Paling Dalam Dihati

Kini hatiku hancur terluka
Sungguh-sungguh sedih rasanya
Pedihnya hatiku kini kian terasa
Semuanya ku tangisi melegakan rasa

Namun hatiku tetap merasa
Pedihnya luka tak terkira
Bila diri ini dirasakan bermakna
Memang berguna pada sesiapa

Namun bila diri tak lagi berguna
Kau buang diriku begitu saja
Bahagiaku kecapi rupanya seketika saja
Luka yang datang lebih cepat dari segala 

Payah dirawat pilunya rasa
Andai hadirmu hanya seketika
Mengapa kau beri harapan yang sedimikian rupa??
Sedarkah dirimu kiniku rasa apa??

Berharap pada segala tapi musnah semuanya
Yangku rasa kini apa yang ada??
Biarlah aku menanggung luka
Alasan itu sekadar cuma

Andai itu yang kau pinta
Aku tak dapat bekata apa
Kerna aku bukanlah sesiapa
Hadirku anggapanmu sekadar membuatmu gembira

Puasku menangis mengeluarkan air mata
Namun jiwaku kian melara
Berduka dan terus terluka
Andai senang itu kau minta

Biarlah aku terus berduka
Biarlah engkau rasa bahagia dan gembira
Kerna aku cuma insan biasa
Yang hanya mengharap pada yang tak rela

Dugaan tiba namun ku hadapi sendiri tanpa sesiapa
Berlalu sudah nikmat bahagia
Kini yang hadir hanyalah sedih dan luka:(