29 Mei 2013

- lalalalaaaa -

hey ! hey ! meh sini baca entry ak cpt ! hahaaa
  *paksaan pun bole acm gitu ye
mlm nie tetiba aku rasa nak uat entry yg agak keterlaluan sikit 
*pdhal hampir semua entry aku keterlaluan rasanya !
sbnarnya mybe bnyak kowt tp hanya nie yang mampu ak cari ayt untuk bertinta mlm nie
10 jenis manusia yanguat ak langsung tak bole b'tolak ansur !

satu - kau nak cakap dekat aku pasal pape pon. tapi kau sendiri tak bagus dalam bidang tu. contoh; kau duk heboh cakap pasal agama. pung pang pung pang kau tulis status dekat twitter, tapi kau sendiri tak cukup solat lima waktu. siap tak puasa selamba rokok depan orang puasa. apa benda shiall?

dua - aku paling tak boleh blaa dgn manusia hipokrit. contoh; kau tak suka aku, tapi kau sanggup lepak dengan aku. kau sanggup berpura pura bercakap dengan aku umpama tak ada apa yang berlaku. kalau dah tak suka tu, buatlah gaya tak suka. tak payah lah nak hipokrit. bangsat.

tiga - orang yang mengaku artwork orang lain, dia yang punya. atau orang yang tak pernah nak credit artwork orang lain. yang mengaku tu satu baghal. yang tak pernah credit tu satu lagi baghal. dua dua kalau kawan, memang lahanat.

empat - orang yang tak kenal siapa kau, tapi cakap macam macam belakang kau. kau dah cukup pahala dah nak cakap belakang?

lima - orang orang yang cakap tak serupa bikin. janji mula mula macam ni. tapi tak buat pon yang dijanjikan. cerita gebang.

enam - kwn kwn yang tak tau nak hargai aku masa aku ada untuk kau. kau pergunakan aku bila kau rasa aku diperlukan. tapi bila dah tak perlukan aku, kau buang aku jauh jauh. lagi, kau hina aku. kau cakap aku macam macam. tapi bila kau susah dulu, siapa yang kau cari?

tujuh - manusia yang hanya mendengar cerita sebelah pihak. dan terus tuding jari. fuck you. really, fuck you!

lapan - orang yang memilih untuk berkawan. kau nak kawan dengan orang awesome je. bila orang tu dah tak awesome, contoh; bila orang tu buat stop motion macam sampah, kau terus ignore dia. kau terus tak layan dia. bukan sepatutnya kau bagi semangat untuk dia bounce back ke? lagi satu, kenapa kau tak nak kawan dengan orang biasa? kenapa mesti nak kawan dengan orang yang ada kepentingan je? boringlah hidup kau bro.

sembilan - manusia manusia yang berfikiran kolot yang memandang beza warna kulit. dicaci diherdik bangsa lain. kau tak sedar ke yang bila kau caci herdik bangsa lain, kau dah buat diri kau dan bangsa kau lagi hina? bodoh manusia macam ni.

sepuluh - orang kaya yang pandang sampah manusia bawah bawah dia. mentang mentang kau banyak duit. kau nak belagak poyo nak mampus. mentang mentang orang makan gaji kau, kau layan dia macam sampah. mentang mentang dia pembantu rumah kau, kau layan dia macam anjing. mentang mentang BAPAK kau banyak duit, kau nak BELAGAK nak mampus. babi betul. bapak kau lah yang kaya. bukan kau. kau tak payah nak belagak sangat. bukan titik peluh kau pon semua tu yang kau nak bangga sangat. orang tak pandang kau tinggi pon dude. orang pandang kau lagi selekeh ada. PERGI MATI!


apa pasal cuak? tergolong?

4 ulasan:

  1. entri ko ni.. mmg betuL laaa.. sbb kbanyakan aku pernah alami jugak..hohoh

    BalasPadam
  2. hahaa.. golongan mne weh ?
    harap2 lps nie tade laa jumpa lagi golongan2 yg ersenarai tue kn.. (:

    BalasPadam
  3. hahaaa.. harap2 kita xtergolong laa ye...

    BalasPadam