17 Ogos 2012

# SOUL EMPTY

- adek syg mak :( -


" dik..dik... ayah mana ? ayah dah ta de dya dah lari cari awek laen.... hah ? habis mak buat apa kat adek ? bila saia maen maen kat dlm perut mak.. mak paksa adek keluar...waktu tu adek cakap kat mak... " mak, nantilah dulu..jgn bagi adek keluar dulu...bagi adek besar sikit..baru adek keluar...nnt adek bole jadi anak yang soleh untuk doakan mak.." tapi mak kata... " aku peduli apa sama kaw..!!!... kaw nie menyusahkan aku je..!... ta pe laa mak... adek redha... adek harap... adek laa yang pertama dan yang terakhir ye mak.. :(  "

take note : buat mak yang adek sayangi.. adek rendu sangat kat mak.. adek teringn nak tengok dunia manusia.. adek na berada disisi mak tiap saat dan ketika.. adek na tlg mak.. adek na bantu mak dalam meneruskan hidup.. mak.. adek na sangat tengok muka mak.. sekali pun jadi laa.. tapi kenapa mak.. kenapa mak sanggup biarkan adek disakiti.. bukan ke adek neh darah daging mak..mak ta sayang kat adek ea.. selama beberapa minggu mak kandung adek.. mak bawak adek kemana saja mak pergi.. ta kan ta de sekelumit rasa sayang seorang ibu untuk si anak.. mak... mak sanggup bunuh adek.. mak buang adek kat tepi tong sampah hitam.. mak tinggalkan adek adek sorang2 kat situ.. adek takut sangat mak.. dalam hati adek merintih... semoga mak datang balek ambek adek.. tapi ta de pun... tergamak mak buat mcm nie kat adek kan...kenapa mak.. mak berikan adek harapan utk hidup.. tapi belum pun harapan tub berbunga mekar. mak dah hancurkan semua tuh.. berkecai hati adek dgn sikap mak... mak.. skrg adik dah aman di dunia yang kat atas sana.. adek maafkan semua silap salah mak.. adek harap di bulan yang mulia ini mak insaf ngn semua kesalahan mak.. mak bertaubat lahhh.. mak kembali laa ke pangkal jalan... adek kat sini sentiasa mendoakan kesejahteraan mak.. adek syg mak sbb mak tetap mak adek... bertaubat laa mak.. adek tunggu mak di syurga taw.. semoga kita dapat bersama disana nanti.. dn hajat adek untuk menatap wajah mak tercapai... adek syg mak..

p/s : ank adalah anugerah yang dikurniakan Ilahir sebagai zuriat penyambung generasi.. sesungguhnya anak lahir dalam keadaan suci.. ibubapa yang bertanggungjawab untuk mencorakkan hitam putih kehidupan seorang anak so kalau ta reti nak corakkan jangan laa na gatal2 beranak ! kalau ta na ada anak jangan gatal2 nak buat anak ! kesian laa sikit pada janin dan baby yang ta bersalah... kerana nafsu anak merana ! #giler !

- binatang yang ta berakal pun sayangkan anak- 
- ta kan manusia yang berakal ta bole na berfikir baek buruk tindak tanduk -


1 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...