30 April 2012

- mereka harus tahu -


mereka ta pernah tahu
bagaimana ku mencintaimu
mereka ta pernah tahu
jatuh bangun ku merenduimu
tapi mereka harus tahu
diri ini ta akan mengalah
dan mereka harus tahu
ta mungkin ku melepaskanmu
kasih aku hanyalah untukmu
tiada laen dalam diriku
takkan berubah
walau dipisah laut biru
cinta aku hanyalah untukmu
tak pernah goyah
tak pernah jemu
takkan terpadam dalam hatiku
yang milikmu sayang !




take note : i love you ! more then you'll ever know !


29 April 2012

- awk jaat dlm kebaekan -


hey syg ! kaw mmg jaat laaa kn
kaw kan mmg xder aty perasaan ea
npew kaw sanggup jd kejam ngn aku ea 
kau uat emosi aku terganggu

kaw kan ! ishhh mmg sengal kan syg !
kaw dah uat aku giler bayang !
kaw dah uat aku kemaruk angau !
kau dah uat aku nangis mlm nie !

tadi kaw uat aku benci kat kaw
skrg kaw uat aku syg giler kat kaw
td kau uat aku nangis bagai mati laki
skrg kau uat aku gelak nak pecah perot
td kau uat aku murung xde mood
skrg kau uat aku tersenyum bahagia


take note : tadi aku sedih sbb dya xpick up call dn xreply msg aku tp skrg aku happy sbb baru lepas gayut ngn dya. heheheee syg ! kaw mmg sengal laa kn sbb bazirkan airmata aku utk kaw ari nie. thnks syg sbb bahagiakan hari2 yg hadir dlm idup aku ! lebiu more n more lebih dari chipmore !


28 April 2012

- rendu gelak tawa awk -

awak...
hari nie sehari suntuk saia tunggu call dn msg dari awk
saia rendu gelak tawa awk
saia rendu kenakalan awk
saia rendu senyuman awk
saia tahu awk bz sangat utk hari nie
saia tahu awk kepenatan hari nie
tapi entah laaa, aty saia tak tenang
saia takut kehilangan awk
saia takut saat berjauhan ngn awk mcm nie

awk...
saia tahu saia bukan sesape
saia bukan sowng yg howt
saia bukan sowng yg famous
saia bukan sowng yg berupa
saia bukan sowng yg pandai bergaya
saia bukan semua tue !
tapi saia sygkan awk !
saia takut kehilangan awk !

awk...
sepanjang kita bersama hari nie kali kedua airmata saia mengalir,
saia risaukan keadaan awk kat sana
saia takut dyowng buli awk [jgn awk buli dyowng balek taw]
saia tahu awk akn bz utk sementara waktu kan
hurm... mst awk akn abaikan saia...


take note : awk.. hari nie ary frst awk kat unisel kan ? mst awk penat ngn suasana baru kat sana kan ? saia harap awk dapat biasakan diri dgn suasana baru tue. saia doakan awk stabil kat sana. i'allah nnt bila free saia akn dtg sana jumpa awk taw syg. saia harap awk still ingat janji kita bersama dan berpegang erat ngn semua tue. awk king di aty saia selagi saia queen yg bertakhta di aty awk syg ! lebiu & mishu mr.bean



23 April 2012

- benci tapi syg si airmata -



take note : hey air mata ! npew ka mengalir lagi utk malam neh ? ples laaa aku da penat utk menangisi somtheng yang uat aku sedih ! hey air mata ! blaaa laaa jouh-2 dari aku ! pergi laaa bersama kesedihan aku ! ples laaa air mata ! aku xnak lagi kau mengalir sbb bagi aku air mata tanda kelemahan ! aku xnak jadi selemah2 manusia ! hurmmmmm... wahai air mata kenapa kau selalu hadir saat aku bersedih ? sekalipun aku bencikan kau namun kau tetap setia menemani aku dikala kesedihan ? air mata, kini aku sedari engkau laaa yang akn selalu dan tetap setia saat aku kesedihan ! thnks air mata sbb kau mengalir membawa kelegaan dihatiku . thnks sbb kau mengalir membawa alak kegilaan lalu membersih kewarasan pemikiran aku. duhai air mata, aku mengharapkan engaku terus setia menemaniku selamanya. air mata, ples laaa jgn mengalir lagi saat aku teringatkan kenangan lalu. jangan laaa ka sebakkan hatiku lalu tercalar emosi aku untuk seketika. lantaran aku tekad untuk m'bina sebuah kehidupan yang baru bersama insan baru dalaam suasana yang baru. 





22 April 2012

- mr.bean vs oren -


cintamu yang kurasa
 walau tak terucap semakin dalam
cintamu telah terukir
dibatas cintaku selamanya
tak pernah ku mencuba
lepaskan cintamu walau sesaat
sejujurnya diriku terlalu syg padamu
kuingin selalu dalam cintamu
dan tiada yg akan memisahkan selamanya
cintamu yang terlintas
terhias matamu selama ini adakah dihatimu
penuh seksa kuharapkan untukku
ku berjanji selamanya akan selalu milikku
satu cinta tak pernah ku mencuba
lepaskan cintamu walau sesaat
sejujurnya diriku terlalu syg padamu..
mr.bean vs oren


take note : kata owg hidup di alam couple nie bagaikan bom jangka. bila-2 masa dan ketika emosi pasti akn meletup. walaupuk kesakitan bakal menerjah dihati namun tetap jua ingin terus bercouple. heheee ! so pandai couple pandai laa tanggung suka duka idup bercouple kan. hurmmmm.. aku harap aku ngn dya kekal. aku dah mula syg dya sejak hari frst kami kenal dan hingga saat nie syg aku pada dya makin mendalam dan menggunung.. huhuuu ! alhamdunillah aku lalui hari-2 yang membahagiakan sejak bersama dya. aku harap kebahagiaan aku bersama dya akn berpenjangan dan terus berkekalan. biarpun cinta kami 'cinta terlarang' namun kami akn berusaha untuk kekalkan rasa syg yang berputik dihati. :)



21 April 2012

- mood ke laut -

assalamualaikum. hai kowng, apew citer terbaru ? hope kowng sehad-2 dan happy together-2.

ok, ok, story aku untuk malam nie merupakan satu persoalan. actly aku sedikit terkejut berok nie, sbb tadi bila aku bkak ke belog tetiber dah bertukar wajah ! dah ta sama acm dulu. atototoooo, serius aku sedikit blurr ngn belog terkini nie. mak aikkkk ! sapa laaa yang memandai tukarkan belog aku nie ? apa laa yang gatal tangan alih setting nie ? hey kowng ! ples ajar aku mcm mne nak dapatkan belog yang lama ! ples ajar aku mcm mne nak kembalikan keadaan seperti asal ? 

aku sedih ngn muka belog skrg ! aku xsuka muka belog yang baru nie ! aku rimas ngn keadaan belog yg terkina nie ! haiyaaaaa ! ples laa kembalikan belog aku yang dulu ! hukhukhukkkk ! ouh belog lama, aku merenduimu ! arghhhh ! :/



take note : malam nie mood aku dah laa kelaut sbb kena pindah bilik (tulip --> alamanda), skrg blaa bkak je belog, t'tgok plak ada perubahan. hadoiiiiii bertambah2 laaa ilng mood aku untuk malam nieee.... sabar ! sabar ! nie semua dugaaan ! kbai, nak layan mata dulu.. NYTE


19 April 2012

- saia sayang mam saia -

hai kowng ! kalau sayang ibu sila laa baca nie. 

orang kata aku lahir dari perut mak ! (actly bkn owg kata tp mmg beto pun)

bila dahaga, yang susakan aku, mak
bila lapar, yang suapkan aku, mak
bila keseorangan, yang sentiasa disampingku, mak
kata maj, perkataan pertama yang aku sebut, mak
bila bangun tidur aku cari, mak
bila nangis, orang yang datang memujuk, mak
bila nak bermanja, aku duduk sebelah, mak
bila nak bergesel, aku duduk sebelah, mak
bila sedih, yang bileh memujuk aku hanyalah, mak
bila nakal, yang memarahi aku, mak
bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah ialah, mak
bila takut, yang tenangkan aku ialah, mak
bila nak peluk, yang aku paling suka peluk ialah, mak
aku selalu teringatkan, mak
bila seronok, orang pertama yang aku begitahu ialah, mak
bila benggang, aku suka luahkan pada, mak
bila takut, aku selalu panggil, "Mmaaaaakk ! "
bila sakit, orang yang paling risau ialah, mak
bila nak exam, orang yang paling sibuk ialah, mak
bila aku uat hal, orang yang marah aku dulu ialah, mak
bila aku ada masalah, orang yang risaukan aku ialah, mak
yang masih peluk cium aku hinggak ke hari ini ialah, mak
yang selalu memasak makanan kegemaran aku ialah, mak
kalau balek ke kampung, yang selalu bekalkan ulam dan lauk ialah, mak
yang selalu kemas dan simpankan barang-barang aku ialah, mak
yang selalu berleter kat aku ialah, mak
yang selalu puji aku ialah, mak
yang selalu nasihatkan aku ialah, mak

bila nak kawen, orang pertama yang aku tunjuk dan rujuk ialah, mak

aku ada pasangan hidup sendiri lalu lupakan , mak
bila seronok aku cari, pasangan aku
bila sedihaku cari mak
bila berjaya aku ceritakan pada, pasangan aku
bila gagal aku ceritakan pada, mak
bila bahagia aku peluk erat, pasangan aku
bila duka aku peluk erat, mak
bila nak bercuti aku bawa, pasangan aku
bila sibuk aku hantar anak ke rumah, mak
bila valentine aku bagi hadiah pada, pasangan aku
bilasambut hari ibu aku cuma dapat ucapkan "selamat hari ibu" pada, mak
selalu aku teringatkan, pasangan aku
selalu mak teringatkan aku 
bila free aku akan telefon, pasangan au
entah bila aku berkesempatan telefon mak
selalu aku belikan hadiah untuk, pasangan aku
entah bila aku nak belikan hadiah untuk, mak




take note : andai anda sudah habis belajar dan berjaya dalam hidup, bolehkah anda mengirimkan wang untuk mak ? " Mak bukan nak banyak, lima puluh ringgit sebulan pun cukup laaa". berderai air mata tatkala kita mendengarnya. tapi andai mak sudah tiada kita akan melalak memanggil mak ! " MAKKK ! RENDU MAK ! RENDU SANGAT KAT MAKKK ! MAKKK ! "


17 April 2012

- keychain strawberry ori -






take note : mudri, tenk auw coz hadiah kan kami keychain strawbery nie. heheee.. xsangka plak kepulangan ka dari cameron tue membawa buah tangan utk kami semua. ten ugk sbb tanggal 160412, ka jamu kami semua dan buah strawberry. even kita semua baru sebulan lebih jadi rakan seclas, tapi keakraban yang terukir bagaikan adek beradek. aku harap kita semua akn terus happy dan enjoy beramah mesra sepanjang dua tahun kita seclas.
[wireman sesi 1- 2012/2014]

16 April 2012

- couple madu kawen hempedu ? -

masa couple, sebelum berpisah si awek akn salam si pakwe. siap cium tangan lagi, konon-konon nak jadi isteri yang solehah. lepas kawen beranak- pinak, si suami akn pergi keja, si isteri tak salam cium tangan suami pun. puithhhh !

masa couple, si awek kalau nak kuar pegi mna-mna kena mintak kebenaran si pakwe dulu. kalau pakwe tak bagi, tak kuar. konon-kononnya derhaka laa kalau ingkar. abes tu, dengan mak bapak boleh plak derhaka ? lepas kawen beranak-pinak, si isteri tak mintak pun kebenaran suami nak kuar. cisss !

masa couple, pakai tudung sbb nak tutup aurat. tak nak bagi owng laen nampak rambut. bila berwebcam dn antar gambar kat pakwe, tak cover pun rambur dan aurat. kononnya, nanti dya nak jadi suami ugk. jadi halal juga nanti. kononnya, semuanua untuk abg syg sorang... bwerkkk !

bila couple, masa dating si awek terpaksa bagi si pakwe pegang tangan, pegang pinggul, cium-2 sikit. bukti cinta laa konon nyer kn. sanggup berkorban jiwa, raga dan dara. takut kalau tak bagi, si pakwe tinggal cari owg laen. bila dah kawen beranak-pinak, dah tak berpeggang tangan lagi. dah tak rasa apa-apa lagi lepas kawen. si suam minta dilyn, tapi ditolak mentah-2. dosa wehhh seksa batin si suami... huh !

masa couple, bila melepak dgn kwn-kwn, semua sibuk citer kehebatan pakwe. bila dah kawen beranak-pinak, bila berborak dgn kwn-wn, semua cibuk citer keburukan dan kekurangan suami sendiri... hampeh !!!

masa couple, si pakwe ckp itu, si makwe pun ikut je, konon nyer nk jadi suami yg tegas laa nnt. bila dah kawen berank-pinak, si isteri jd queen control. si suami ikut je telunjuk si isteri. si suami berdosa sbb dayus, si isteri berdosa sbb control suami. mana taat setia dan kepimpinan sebelum kawen dulu ? blahhh laa !


take note : jgn bazirkan perasaan pada yang bukan pasti milik kita, jagalah diri dan simpan untuk yang sah sahaja

15 April 2012

- hurm sedih lagi -

awk...
saat nie saia sedang sedih..
saat ie saia sedang buntu terkeliru...
awk, mana awk pergi ? 
kenapa saia call tak dapat ? 
hurmm.. saia perlukan awk tyme nie.
awk, saia nak mengadu nie...
aty saia tengah sedih..
warden suruh saia pindah bilik
saia kena kuar dari bilik tulip
saia terpaksa msuk bilik akasia or alamanda
hurmmm... saia xnak kuar dari bilik tulip !
saia dah selesa stay kat sini..
dh bnyak kenangan trukir di sini..
awk, ples ckp kat wardn saia xnak pindah..
saia nak kekal kat sini..
awk, saia sedih sngat-2..



take note : entah apa yg aku taip nie ? apa yg aku tulis nie ? ayat pun dah tunggang langgang, abes semua terbalik kok.. minda celaru aty terganggu :/


- entry xde tajuk. sekian -

awk, utk saat nie sekali lagi aty saia tersentap dengan tidakan awk. aty saia hiba dgn permaenan awk. saia penat ngn semua teka-teki nie. huh ! td saia call awk ckp nak mandy. lepas tue saia call awk langsung xangkat.saia call punyer call sampaikan krdt masuk voicemall. awk, mata saia da hampir tertutup, entah mcm mna aty saia tergerak utk teruskan on9 dan bkan wall awk. ouhh ! xsangka plak ea awk ada on9 utk ari nie tapi langsung xtegar saia. ok fine saia memahami. then saia tgok awk update wall.
sowi,agk bzy coz now,ngh final exam...huhuhuuu
· 4 hours ago near Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan · 
huhuu ! bz ea cyg ? bz ea ? huh ! sebz mna pun awk xkan xde masa kowt utk spent ngn saia ? final ea ? exam ea ? hah ! xkan 24jam kowt awk tumpukan pada stdy ? xkan ari2 awk ada paper kowt ? utk mlm nie saia terkilan ngn sikap awk.



14 April 2012

- kebahagiaan dalam penderitaan -

mengapa ku selalu
tak pernah benar dimata indahmu
mengapa ucapanku
selalu salah di tutur lembutmu
apa yang membuatku
tak pernah mengungkap isi hatiku
andainya engkau tahu
bertapa hatiku mencintaimu
ku mengharapkan engkau setia
jangan kau tigakan cintaku untukmu


take note : awk, tadi saia call awk kn ? hurmm.. call prtama saia awk x pick up pun kan. aty saia sedikit hampa tapi saia try call lagi sbb aty nie xtertahan rendukan awk. alhamdunillah ! awk pick up call saia yg kedua tapi... awk jst ckp 'saia tgh mandy' then terus awk letak call. tersentap aty nie awk langsung tak tahu kan. awk, saia call awk sbb nak bagitahu yang saia rendukan awk. saia call awk sbb nak dgr suara manja awk. saia call awk sbb nak dgr gelak ketawa awk. saia call awk sbb nak dgr awk mengadu.saia call awk sbb nak dgr awk merengek. saia call awk sbb nak dgr awk teriak dlm fon. tapi saia tak sempat nak bagitahu tue semua. saia xsempat nak lepaskan kerinduan dgn mendgr suara awk. kenapa awk ? awk, seandainya cyg awk masih utk saia ples laa jgn seksa saia acm nie. seandainya cyg awk bkn lagi utk saia ples laa lepaskan saia. even semua tue tramat menyakitkan aty saia, tapi saia terima sbb saia tahu tiada guna kita bersama andainya hati awk bkn lagi utk saia, pemikiran awk bkn lagi memikiran saia dan awk bkn lagi hak saia ! 
awk, mlm nie sekali lagi airmata saia berderai disbbkan awk. mlm nie sekali lagi saia merintih memanggil nama awk dan mlm nie sekali lagi saia terbuai angan indah yang pernah kita pasang bersama. awk ingat x, dulu awk pernah ckp kan kita berpasangan bagaikan klcc. sebelah utk awk dn sebelah utk saia. setiap mlm sebelum tidow awk mesti akn tegok klcc tue. awk bayangkan saia kat sebelah awk sambil menikmat keindahan kota raya berlampukan neon. awk, kesedihan saia dah xtertahan. saia harap seandainya awk baca entry nie, awk dpt rasai kedalaman kesakitan saia disbbkan awk ! thnks awk sbb beri kebahagiaan dan pernderitaan buat saia. thanks for everything cyg . miss u a lot like crazy frog ! 


- awk berubah k saia yg rabun ? -

saia cyg awk ...
saia rendu awk ...
saia perlukan awk ...
mna awk ilng ? [?]
mna awk menyorok ? [?]
awk ta rendu saia k ? [?]
hurmmm ... 
td saia bkak page mukabuku awk ...
saia tgok awk on9 beberapa jam yg lepas ...
omg ! [!] sentap giler kowt aty nie ...
npe awk lngsng ta tegur saia kn ? [?]
huh ! [!]
saia hmpir penat ngn permaenan awk ...
saia pelik ngn awk skrg ...
awk dh bnyk berubah ...
awk bkn lagi chienta yg saia knl dulu ...
awk bkn lagi kaseh yg saia tumpng bersandar dulu ...
apa yg dah berlaku pada awk ? [?]
ples ! [!] saia penat disakiti ! [!]
saia rendu awk yang dulu ! [!] [!] [!]
saia nak awk yg dulu ! [!] [!] [!]
saia lebih cygkn awk yg dulu ! [!] [!] [!]



13 April 2012

- hanya padaMu Ya Allah -

aku tidak marah
aku tidak cemburu
kerna kamu bukan hakku
kekadang kala ini kelemahanku sebagai manusia biasa
sungguh senang untuk jatuh cinta
dan memang tidak dinafikan
disaat ini ada sedikit cinta dihatiku untukmu
aku teringin kau mengetahui apa yang ada dalam hatiku ini
yang ingin agar engkau tahu
tapi biarlah Dia yang lebih mengetahui
apa yang wujud didalam hati ketika saat ini
sedangkan Dia yang menjadikan hari dan Dia juga yang
mewujudkan perasaan itu
tapi sekali lagi, kau milik Allah bukan milikku
jadi biarlah cinta ini kupendam di dalm hatiku
dan cukuplah aku mencintaimu dalam diam
dari kejauhan dengan keikhlasan
kerana aku yakin tiada yang tahu rancangan Allah
mungkin saja rasa ini ujian yang akn melapukkan 
atau membeku dengan perlahan-lahan
Ya Allah
usah biarkan hatiku tertambat pada cinta
yang belum tentu menjadi milikku
tenangkan diriku yang terbuai akan cinta
sucikan nuraniku yang terbelenggu oleh nafsu
bersihkan batinku yang ternoda oleh angau dan harap
Ya Allah
leraikan dunia yang mengumpul dua cinta
kerana disitu aku tidak mampu mengumpul dua cinta
hanya cintaMu, Allah yang kuharap bercambah hingga ke syurga hakiki



12 April 2012

- rendu life kat kuantan -









owg rendu nak pergi mkn keropok goreng dan laksa penang kat taman gelora
owg rendu nak pergi ronda pantai teluk chempedak dgn awk memalam buta
owg rendu nak dengar awk meleter kat telinga owg mcm selalu
owg teringin nak peluk awk kemas2 tyme kita naek moto sama-2 dik

take note : fatin... malam nie entah kenapa tetiber owg t'rendukan awk. hurmm.. owg rendu life kat kuantan bersama awk laa dik. terbayang di ruangan mata owg saat kita susah senang bersama. owg akn sentiasa ingat yang awk selalu ada tyme owg susah dan senang. owg ingat lagi, dulu tiap kali owg demam, awk laa yg bersusah payah jaga owg sampai owg sembuh. awk paksa owg makn ubat, awk paksa owg pergi klinik tapi owg tetap berdegil ka.. huhuuu.. fatin, owg bertuah sbb jumpa kawan acm awk. owg anggap awk acm adek owg sendiri dan owg harap persahabatan kita kekal hingga ke hujung nyawa.
 [NURUL FATIN SYUHADA BINTI WAN DOLLAH]


11 April 2012

- trip to air terjun sekayu -

semangat yg berkobar-2 tatkala kaki menjejak ke
Hutan Lipur Air Terjun Sekayu. yeyeehh ! nie laa
group kami ! sempoi..
28 boy dn 1 gurl

muka-2 tengah semangat nie. perut lapar, aty plak xsabar nak
terjun dalam air.. hahahaaa !
snggup bngun awl tyme cuty
semata-2 nak mandi air terjun sekayu

tyme nie tgah kalut nak angkat barang. xsbr nak bbq plus
nak terjun... hahahaaa ! abes terbabas troly tue...
atototoooo.... sempoiii laa u'all beb !

yeyehhh ! proses m'hidupkan api utk panggang ayam.
kami epy uat keje dlm satu pasukan.. :')
10ekor aym utk dijamu 29 orang !
mkn laa kowng smpai termuntah jeluak ijau yerk ...

nie laaa spruh dri group kami.. spruh laa tgah sibuk jaga ayam ...
tue gurl yang pkai tdung biru, awek salah sowng dari bebudak clas aku.
kami enjoy bersama.. ! peace

nie tyme nak balek.. oloh-2 muka kepenatan suda.. heheee..
bdak yg pkai bju ijau nie aku pnggil 'YB'. dya nie owg penting
dlm clas aku sbb tiap kali ada info lecture akn infom kat dya
then dya akn smpaikan kat kiteowng dlm clas :')

tgah kalut2 nak balek, sempat lagi kami posingkn..
bdak bju biru nie aku pnggil 'domey'.
dya nie bdak hyperakfit sbb suka nyakat dan kacau aku
kat dlm clas. dya paling pantang bila tgok muka aku monyok.
heheee.. peace kwn ! enjoy today !
take note : hai u'all ! hari nie aku habiskan masa sehari suntuk dgn bebudak clas aku. kami bebudak wireman di ABM sesi 12/14, pergi berkelah di Hutan Lipur Air Terjun Sekayu. yeyeyeeee ! kami enjoy bersama sebagai satu keluarga. hari nie pengalaman manis dalam hidup aku bersama dyowng. kenangan terindah bersama dyowng tatkala kami perhidupkan api, bakar ayam, makan mee goreng dan nasi goreng bersama-sama.kami semua bagaikan satu family dan antara kami sentiasa menjaga satu sama lain :')


uit kowng, tenk auw sbb sanggup memenuhi permintaan aku yang teringin sangat nak pergi mandi kat air terjun sekayu. tenk sesangat sbb sudi layan kerenah aku. heheheee.. even kita semua baru sebulan lebih kenal tapi persahabatan yang terjalin diantara kita erat bagaikan satu keluarga. kowng baek sngat sbb take care aku kat dlm clas dan kat luar. kowng selalu ajak aku join sekali tiap aktivti yg kowng lakukan. tenk auw kowng ! aku harap sepanjang dua tahun nie kita semua kekal sebagai satu family dan dapat harungi segala cabaran dan masalah bersama-sama. dan aku harap nnt kita semua dapat grad bersama auw kwn. aku anggap kowng semua acm family aku seperti mna kowng respect aku sbgai akk dn adek kowng. [aku memegang tittle 'kak yong' kepada mereka ] 
luv u'all



09 April 2012

- aku bersujud pada-Mu -

Ya Allah 
dalam sujud akhirku
ku teriakkan asma'Mu sekeras-kerasnya
agar runtuh dinding kesombongan dalam hatiku
biar tenggelam segala kejahilanku

Ya Rabbi
dalam sujud terakhirku
ku menangis sejadi-jadinya
biar kering air mata ini
namun basah ladang hati yang gersang

Ya Rahman
dalam sujud terakhirku
kulitah semua dosa yang menbayangiku
kelam mencengkam jiwa yang lusuh

Ya Mujib
aku berlindung diatas namaMu dan kekuasaanMu
peliharalah diri dan hatiku
agar ia mampu membesar dengan baik
redha laa daku menjadi sayap kiri perjuangan
biarlah daku menyemarakkannya
kan kuteguh menatang serikandi ummah

Ya Rahimdalam sujud terakhirku 
biarkan daku patuh dalam cahayamu
biarkan ku musnahkan titik-titik kemunafikanku
agar daku kembali kedalam pelukan hidayahmu

Ya Allah
aku akui keagunganMu 
namun hatiku sering leka 
jahiliah seringkali bertakhta dijiwaku
aku mohon agar diberi hati yang baru 
hati yang sering terikat denganMu
yang sentiasa rindu dan takut padaMu

Ya Malik 
aku berharap diri ini belum terlewat
untuk aku kembali sujud dan bertaubat kepadaMu
ampunkan segala dosa-dosaku
diatas setiap keterlanjuranku
janganlah Engkau panggil daku
tika diri ini masih berlumuran noda
kasihanilah daku Ya Allah
bantulah daku dalam menempuh jalan Rasul-RasulMu
dalam usaha mencari firdausMu

Ya Allah
hanya kepadamu laa terletaknya harapanku
biarkan ku hirup nafasku sekali lagi
hanya untuk menyebut namaMu dan kekasihMu Tercinta
sesungguhnya aku adalah kepunyaanMu
dan kepadaNya jua laa aku pasti kembali


take note : aku syg Allah ! aku cinta Allah ! aku rendu Allah !


08 April 2012

- xde tajuk nak letak -

kau buat diriku merasa bosan
disaat engkau bohongi aku
kau buat diriku menjadi benci
ketika engkau permaenkanku
apakah ini salahku
tegarnya dikau begitu
aku tak tahu apa maksud hatimu
kau lumpuhkan aku dgn sikapmu
kau tak pernah tahu
bagaimana aku menjagamu
kau tak pernah tahu
jatuh bangun aku mengejarmu
tapi kau harus tahu
diri ini tak akn mudah mengalah
dan kau harus tahu
ku pilu utk melepaskanmu



take note : awk.. mlm nie sia rendu kan awk. tetiber aty saia teringatkan awk. hurmm... awk, tadi saia ada mengadu kat atok pasal kita. saia cter kat dya apa yg saia rasa pasal kita. saia luahkan kesedihan dan kekecewaan yang saia rasai tentang awk. aty saia sedikit lega setelah meluahakn segala yang terbuku tapi saia ta sangka plak atok yang di luar jangkaan. awk, atok suruh saia lupakan awk. atok ckp dya sedih tgok saia merana disbb kan awk. dya suruh saia unfriend dgn awk kat fb dan delt no awk dlm fon. omg ! awk, semua tue terlalu sukar utk saia lakukan. hukhukhukkkk... saia ta sanggup kehilangan awk sbb tue saia sanggup merana acm nie. awk, saia harap penantian saia berhasil. saia harap kesabaran saia terbalas dgn senyuman di penghujung hari dan saia harap kita akn kembali happy acm dulu. awk, saat nie saia nak awk tahu yg saia cyg kn awk ! saia lakukan semua nie demi cyg saia terhadap harap. ples laa awk, jgn sia-2 kn segala apa yang telah saia lakukan ea... nyte awk ! :/


07 April 2012

- aku berhenti berharap ! fullstop -

aku ta percaya lagi dgn apa yg kau beri
aku terdampar disini tersudut menunggu maty
aku ta percaya lagi akn guna matahari
yang mampu terangi sudut gelap hati ini
aku berhenti berharap dan menunggu dtg gelap
sampai nanti suatu saat ta ada cintaku dapat
kenapa ada derita bila bahagia tercipta
kenapa ada sang hitam bila putih menyenangkan
aku pulang tanpa dendam ku terima kesalahanku
aku pulang tanpa dendam kusalutkan kemenangmu
kau ajarkan aku bahagia kau ajarkan aku derita
kau tunjukkan aku bahagia kau tunjukkan aku derita
kau berikan aku bahagia kau berikan aku derita


take note : saia pilih merah sbb merah tue fav colour awk ! saia b'taip-2 kekata kat ats tue sbb mksd yg mendalam utk saia ! hurmmm...kenapa ea semua nie berlaku ? untuk mlm nie mata saia berlinangan lagi disbbkn awk. kenapa saia terlalu lemah bila memperkatakan tentang awk ? kenapa ! kenapa saia mcm nie ? awk, saia tahu antara kita dah ta de pape tapi kenapa hati nie masih teringatkan awk ? kenapa ingatan saia sentiasa mengingati kenangan kita ? maaf andai saia mengganggu ketenteraman awk dan dya. saia tahu saia mungkin hanyalah tempat persinggahan dikala awk memerlukan someone utk menhilangkan kesepian awk. sai mungkin hanya boneka utk awk bermaen kata. bodohnya saia sbb mempercayai segala kata dn janji awk ! hukhukhukkk.. mugkin kebodohan saia jelas dimata awk tapi harus awk mengerti saia ikhlas menerima semua nie demi cyg saia pada awk. ya ! saia akui skrg saia dah pun ada someone, tapi dya langsung ta dapat jadi pengganti awk di aty saia. even secyg mna pun saia kat dya, cyg lagi saia pada awk. biarpun kita bersama hanya sekejap namun semua tue bermakna buat saia. awk, saia merelai semua nie. saat kita kenal, saia tahu yang saia hanya laa penggangu diantara awk, saia terima perkongsian dgn harapan awk akn berlaku adil tapi ternyata saia silap dalam percaturan. hurmmmm... untuk malam nie saia happy sbb awk txt saia. txt sebagai kawan kan, saia layan txt awk sbb segala txt tue uat saia happy. biarpun kita ta dapat bersama sebagai " sweet couple" tapi kita tetap bersama sebagai "kawan baek ". mlm nie ternyata berita yang awk sampaikan menyentap tangkai hati saia. omg ! mmg saia jangka semua nie akn berlaku tapi saia langsung ta menyangka akn sepantas nie. " sok mama dtg cini. dia akn dok cini smpai hs stdy ". hati nie hancur berderai, airmata saia berguguran lagi, tapi saia terima semua nie dgn aty terbuka. mybe jodoh awk mmg dgn dya dan antara kita telah tersurat hnya sebagai kawan. 
awak, saia ikhlas dan rela dgn semua nie. apa pun yang terjadi saia harap antara kita akn terus berhubung. saia doakan kebahagiaan awk dgn mama dan bby. saia harap kowang dapat jaga bby tue dgn baek dan corakkan dya dgn jalan yang betol. apa pun berlaku saia tetap sokong awk. kenangan bersama awk terindah di hati saia kwn.. mishh u 



06 April 2012

- awk benci saia cyg -

seratus kali kau benci padaku
seribu kali ku suka kepadamu
seratus kali kau marah padaku
seribu kali ku sabar sikapmu
seratus kali kau sayang padaku
seribu kali ku cinta kepadamu
seratus kali kau setia padaku
seribu tahun kau kutunggu
akan kupertahankan cinta ini
untukmu selamanya dihatiku


take note : awak, hari nie sehari suntuk kita xmsg kan ? hari nie sekali lagi awk jadi chipmore. ouhhh ! aty saia gelisah menantikan call dan msg dari awk tapi langsung xde. otak saia memikirkan pebagai persoalan tapi saia abaikan semua pemikirann tue demi cyg saia pada awk. hurm.. awk, cyg saia pada awk kian menebal tapi di mata saia, awak bagaikan langsung tidak menghargai semua tue. kenapa awk kian berubah ? kenapa awk kian jauh ? saia penat dgn semua nie ! saia letih dgn rentak permaenan awk ! tapi demi cyg saia pada awk, saia akn harungi semua nie. saia mengharapkan sinar utk kita di hadapan sana. saia harap awk akan terus disisi saia. saia cyg awk jay ! 


05 April 2012

- kau datang dan pergi -

sesaat kau datang sesaat kau hilang
kemunculan dirimu penuh misteri
kau mendekat kau menjauh 
kau tinggalkan diriku
sesudahnya kau membuang
mencampak kan aku
sungguh kejamnya dirimu 
mengkhianati cinta yang ku semat dijiwa
kau hancurkan segala harapan
kau remukkan cinta yang kita telah bina
jika sudah kau mencintai dia
putuskan aku dengan baek caranya
walaupun sakit hatiku rasa
sesungguhnya aku tak rela
kerna hatiku masih mencintai
dirimu dengan sepenuh hati
namun ku ikhlas melepaskanmu
keranaku manusia biasa
tiada salahku kepada dirimu
kau buat ku sengsara
kau buat ku kecewa kuharap
ada karma yang datang kepadamu


take note : saia cyg awk ! saia ta na awk ilang dari pndangan mata saia ! saia ta na awk jouh dari idup saia ! tapi trkadang kala saia comfius ngn sikap awk. kenapa awk muncul bagai chipmore ? terkadang awk ada dan terkdng awk hilang langsung dpt saia jejaki. terkadang kala hati saia memikirkan somteng yang buruk tentang awk tapi saia try utk tempis semua tue dan letakkan sepenuh kepercayaan saia kat awk... tapi saia juga manusia biasa, kepercayaan saia pada awk makin goyah disbbkan sikap awk. hurmmm.. saia harap awk faham apa yang saia rasa skrg. awk, saia bukan boneka yang awk boleh simpan dalam almari kaca. saia hanya na jadi teman terbaek disisi awk ! saia harap awk jujur dalam semua nie. seandainya kejujuran bukan seperti yang saia sangkakan, saia sanggup menerima semua tuh, even menyakitkan tapi itu laa yg terbaek utk kita. apa pun saia harap awk still ingat segala janji dan kata-2 awk terhadap saia suatu masa dulu. saia cyg awk ! saia rendu awk ! saia na awk disisi saia selamanya ! cyg awk jay


03 April 2012

- warkah queen utk king -

ASSALAMUALAIKUM

diheningan pagi nie aku mengharapkan segalanya dalam keadaan normal dan sejahtera. aku mengharapkan detik yang mendatang akan tiba bersama kebahagiaan untuk aku terus berdiri bersama senyuman disisi insan yang aku sayangi. sesungguhnya harapan aku untuk bersama dya sangat menggunung tingginya dan menebal pengharapan agar semua itu tertunai jua. diri ini masih menanti dan terus menanti agar dya kembali kepadaku seperti sedia kala. kehadiran dya mampu menyinari senyuman dan gelak tawa dibibirku.

hurmmm.. untuk malam nie aku dedikasikan warkah nie untuk dya.
awk, mengenali awk sesuatu yang terindah dalam hidup saia
saia bahagia sejak pertama kali kita kenal
saat tue awu datang menghapuskan duka di hati saia
awk hulurkan tangan utk saia terus ketawa bahagia
awk anyam mimpi indah bersama saia
awk tuturkan harapan agar saia teruskan hidup ini
tiap mlm suara awk mengulit mimpi indah saia
tiap hari msg awk memenuhi ruangan nafas saia
tiap detik pemikiran saia memikirkan awk
awk, saat bersama awk saia bahagia
tapi, kini saia derita disbbkn awk
kenapa semua nie berlaku ? apa salah saia ?
apa dosa saia pada awk ? kenapa awk ?
kenapa awk lukai hati saia ? hurmmm...
awk dera perasaan saia ! aku uat saia merana !
saia benci situasi nie ! tapi nie laa yg sedng saia hadapi !
saia tahu saia harus kuat dgn semua nie tapi
saia da ta kual lagi awk, saia da penat dgn semua nie !
saia pun ada hati perasaan ! saia pun ada jiwa !
kenapa awk sakiti saia ? 
saat saia mulai syg awk dgn sepenuh aty awk melangkah pergi
awk tinggalkan saia berteka teki.
kejamnyer awk lakukan semua nie pada saia !
awk, tahu ta saia bodoh sbb syg awk !
saia bodoh sb pecayakan awk ! 
hingga saat nie saia terfikir apa salah saia
kenapa awk seakan jauhkan diri..
awk, saia tahu awk bz sbb final exam bakal bermula
tapi ples laaa take note skit..
saia terkeliru dgn semua nie..
seandainya awk still syg saia, ples laaa
jgn seksa saia mcm nie lagi !
dn andai saia bkn lagi kesygan awk, saia rela
andai saia dilepaskan... myb nie yg terbaek utk kita...
namun, saia na awk tahu yg saia tetap syg awk..
tiap kata-2 yg awk lafazkn dlu segar di ingtan saia..
awk king dan saia queen sbb awk ckp hidup
king x kn lengkap klau xde queen disisi..
awk, saat nie saia rendu awk, rendu sangt2
seandainya ada peluang saia na sangat peluk awk saat nie...
huhuhuuu.. saia na bisik kat telinga awk saia cyg awk !
saia na awk terus jd king di aty saia.


take note : awk, tiap ari saia tunggu call dan msg awk tapi ta pernah ada. tiap ari saia tercari-2 suara kenakalan dan gelak tawa awk tapi ta jumpa. saia tnggu awk dtg tapi ta pernah sampai dan akhirnya saia tekad untuk terus menunggu dan tertunggu selagi mampu. saia try utk lebih tabah dalam mengharungi semua nie dgn berfikir positif. saia anggap nie semua dugaan utk kita berdua. saia harap aku tahu bertapa rendu nyer saia kat awk ! bertapa saia teringin na peluk dan bisikkan gud nyte kat telinga awk cyg... nyte awk. awk tetap king di aty queen.




01 April 2012

- insiden jom heboh -

ASSALAMUALAIKUM

hai kowang ! apa khabar semua di petang hari nie ? hope kowang sihat dan happy sokmo laa ea. dan pada sesiapa yang a berapa sihat tue dipersilakan makan ubat ye. kalau na cepat sembuh, makan laa ubat bnyak-2 terus.. heheee :)

ok kowang untuk entry kali nie, aku na story pasal kejadian semalam. acctly petang semalam, aku dan bebudak clas telah pergi ke jom heboh yang berlangsung di stadium gong badak, kuala terengganu. mengikut perancanhan asal, kami sepatutnya bertolak balek pada jam 9:00pm tapi di sbb kan segelintir kekawan yang terlalu taksub melihat konsert so segala plan tergendala suda. heheee.. 

insident malam tadi serius mmg ta dapat aku lupakan. bahkan bila dikenang kembali semua tue bagaikan mimpi buruk yang baru saja terjadi. tentu kowang terfikirkan apa yang berlaku sebenarnya ? ok-2 kowang, kejadiannya acm nie, mlm tadi aku merempit kat atsa jalan raya. tyme tue aku langsung ta terfikir apa yang bakal aku terima sbb kat dlm kepala just fikir na enjoy dan na menang ! yeyehhh ! keberanian aku berbaloi sbb aku pemenang utk games mlm tadi. tapi kegembiraan aku ta berpanjangan sbb aku hampir sampai kat ostel, jam di tangan telah pun melewati 11:46pm. omg ! aku terlambat ! aku terlewat ! ops gate ostel telah pun dikunci oleh guard :! serius tyme tue dtg kebluran jap dalam kepala hotakkk.. 

urm.. mana tempat aku na tidow ? esok pagi-2 dah laa aku ada clas ! esok ade asmbly plak !
semua persoalan tue bermaen dalam kepala aku. tapi base laaa benda dah jadi kan so aku redah je laaaa.. alhamdunillah bebudak clas aku semua nyer jenis open. dan untuk malam tue kami melepak kat tepi benteng area sungai kuala berang sampai ke pagi. heheee.. tyme menunggu hari siang, mcm2 kejadian lucu telah berlaku.. heheheee

kenangan keluar konvoi ke jom heboh bersama bebudak wireman di ABM akn menjadi kenangan terindah sepanjang aku study kat ABM. dyowng uat aku happy sepanjang keluar bersama. bersama dyowng aku lupa seketika masalah yang membelenggu di benak pemikiranku. thank padaMu Ya Allah, kerna kurniakan aku sahabat yang sanggup bersusah senang bersamaku. sesungguhnya aku gembira bersama sahabat-2 ku.