20 Oktober 2012

- blur -

#bngun awl pagi..tgok fon ta de msg..so biar akn..settlekan dulu keje umh apa yg ptt...then tgok fon lagi.. tade jgak mcg so saia pun mcg awk..
jam 9:19am : GF : mOwink syg..

#t'tunggu tunggu awk reply tp ta de pun..dlm aty b'detik mybe awk tdow lg kot.. ta pe laa pent keje kn..hanya mampu tunggu mcg awk..then antar mcg lagi...
jam 9:53am : GF : syg bngun..

#ta de respon ugk..so bkan fb jap.update wall.. smbil tgok gmbr kita bersama..sayu je aty..tetiber aty jadi jiwang jap..saia pun send lagi mcg kat awk..
jam 10:18am : GF : ..org yg hebat bkn la org yg mampu curi bnyk hati..tp org yg hebat ada laa org yg mampu m'jaga satu hati dn setia pd hati yg satu utk selamanya..lebiu..

#hurmm..ta de respon ugk..ta pe laaa mybe tdow lupa dunia kot... ok saia memahami lepenatan awk..tetiber fon bunyik.. mcg dari awk..
jam 10:24am : BF : na si angn tyar..set 30..then tkan lmbg tyar 2 kn..msuk kt tmpt 2..dy bnyi ke ta ea ?

#hah ? sentap jap..ouh awk kat luar ea.. ok fine..ta mcg saia pun kan yg awk dh bngun..ok fine ta reply pun mcg saia even skping..ok fine.. fine dn fine...then saia reply mcg awk..
jam 10:25am : GF : msuk kt dlm tuh..tnggu smpai dya bnyik..ta pun tgok jrum kt mter angn tuh b'grak smpai kt 30 yg diset..

#then awk da ta reply mcg tuh.. dn saia trus bkak blog smbil taip nurkilan neh..dlm aty rasa sedih..airmata berlinang jatuh..tah ta tahu npe pagi nie jd sensitif sngt..mybe sbb ta sehat kowt..kepala rasa berat je..dri mlm tadi sakit kepala ta hilang langsung..rasa na telan je semua ubt..hurmm..saat neh saia perlukan awk ! yup terlalu perlukan awk..tapi npe ea kekdng saia rasa kita mcm makin jauh je..awk mcm dah b'ubah.. ta mcm dulu..mcg mcg awk pun kekdng mcm ta de jiwa.. jauh berbeza mcm mcg mcg kita yg dulu.. awk..andainya awk baca nurkilan neh, saia na awk tahu bertapa saia syg kat awk..bertapa kosong nya jiwa saia tanpa awk.. jarak yg jauh t'laku menyeska saia.. bertapa seksa nya saia ngn semua neh.. saia mntx maaf klau mcg mcg saia di pagi hari ganggu ketenteraman awk..tapi saia jst na awk tahu saia t'ingat kan awk.. setiap masa awk ta pernah ilang dari ingatan saia.. saia jst mampu b'harap agar kita kembali happy mcm dulu.. sumpah hanya awk yg saia syg..andainya t'jd pape kat saia.. ples jgn p'tikaikan kasih syg saia utk awk.. hanya awk.. dn awk.. awk seorang je.. hanya Alah yg tahu b'tapa saia menyayangi awk.. salam kerenduan utk mu syg.. 

19 Oktober 2012

- penyesalan tiada guna -

jam 19:15pm

* si GF menelefon si BF

GF : syg, saia da habes keje neh..jgn lupa taw tlg jemput saia..
BF : hah ! awk dah habes keje ea ? laa npe awl sngt hari neh ? 
GF : laa mmg setiap hari tyme mcm neh saia dah habes keje kn..kenapa plek sngt awk mlm neh ?
BF : eh ta de pape laa..saia ok je..actly saia ada hal jap lagi ngn kwn kwn saia neh..
GF : hal apa plak syg ? saia tunggu awk kt tempat biasa taw.. 
BF : awk try laa mntx tlg kwn awk ambekkan..lgpun saia takut nnt saia trlambat jerk..
GF : hurmmm.. ta pe laa syg, saia tunggu awk...lagipun kwn kwn saia semua dah balek tadi..dyowng ada ajak tumpang td tapi saia ckp awk na dtg jemput. kn pagi tadi awk dh janji ngn saia..
Bf : alamakk sory syg..saia beto beto lupa..ta pe laa awk tunggu kat situ.. tunggu lagi 45minit saia sampai..bye..
Gf : ok syg.. take care.. lebiu (msg ta deliver. si BF matikan fon sbb ta na diganggu dgn mcg mgc dari si GF)

jam 22:00

* setelah settle hal yg dikatakan tadi (teman kwn kuar dating), si BF terus pulang ke rumah..si BF m'aktifkan telefon dan ada 5 sms yg diabaikan dari si GF. si Bf tetiber teringat akan si GF yg sedang menantinya..lantas dia ke tempat biasa utk menjemput si GF..tiba di tempat b'kenaan tapi si Gf telah tidak kelihatan lagi..si Bf try call si GF tapi masuk kat voice mail

Bf : kalau disbb kan saia lupa na jemput awk mrhkan saia ples laa jgn matikan fon awk.awk kat mne neh ? dari tadi lagi saia tunggu awk kat dpn nie tapi ta de pun nampak batang idung awk.. huh ! (si BF sedikit marah)

*akhirnya si Bf pergi ke rmah si GF, nmun ta de orang kat rumah..waktu si BF ingin pulang, langkahnya terhenti seketika..ada sebuah ambulance dtg..

kakak si GF : kau pegi mna ? adek aku kena rompak disbbkan tunggu kau.. dia tunggu kau bkn tunggu saat kematian dia ! berkali kali aku sms dya, aku nk pegi jemput dya tapi dya berkeras na tunggu kau jgak ! disbbkan kau kami semua kehilangan dya ! (berkata kata sambil airmata mengalir)

* si BF hanya diam tidak mampu bersuara lagi..ternyata si GF telah meninggalkannya buat selama lamanya..si Gf telah dirompak ketika menunggu kedatangannya..hatinya sayu dan lebih menyayatkan hatinya lagi setelah dya m'baca semua mcg dari si GF yg b'bunyik..

jam 20:25 GF : syg kenapa matikan fon tuh ? ples laa bkak..
jam 20:30 GF : syg ta settle lagi ke hal tuh ? lambat lagi ker syg ?
jam 20:40 GF : syg lambat lagi ker ? i need u syg.. ples laa dtg cepat.. ada sorang mamat yg perhatikan syg dari tadi lagi neh.. takut..
jam 20:45 GF : awk, saia takut..mna awk neh syg ? hurmmm :'(
jam 20:50 GF : ok fine.. ta pe laa awk, saia balek sendiri je..ta pyh laa dtg jemput saia.. sbnrnya saia saja je na suruh awk sgt ambek sbb saia na wish happy anniversary kat awk..thanks utk kasih syg awk spanjang 2 tahun kita bersama..saia hargai sangat kehadiran awk dlm hidup saia..awk laa yg saia syg dari dulu, skrg dn selamanya..walau apapun jadi saia na awk tahu saia tetap syg awk selamanya.. I Love You.. maafkan saia sayang..

* saat tuh si Bf hanya mampu mengalirkan airmata penyesalan..sesungguhnya cinta yang diberikan oleh si Gf kepadanya terlalu suci..

 

Take Note : hargailaa selagi terasa dirinya bererti untukmu !

18 Oktober 2012

- percaya laa kat saia -

GF : awk, saia na bagitahu awk sesuatu..
BF : ya awk, apa yg awk na ckp ?
GF : Ex saia dtg balek na kat saia..hurmm..
BF : hah ?? emm, awk masih sygkan dya ke awk ?
GF : entah laa..tapi dya hadir sblum awk..awk rasa apa yg ptt saia uat skrunk ea ?
BF : kalau awk masih syg kat dya, awk pegi laa pada dya..
GF : awk ta jelous ke ? awk ta marah ?
BF : [tunduk ngn nada suara yang sayu] uat apa saia na marah awk..mybe dya bole jaga awk ngn sempurna..saia tahu kalau awk sygkan saia, ta kan ada org laen yg bole rampas awk dari saia..[tunduk lalu setitis airmata jatuh m'basahi bumi]
GF : [t'diam t'paku ngn kata kata kekasihnya] awk, awk..dengar laa sini..pandang laa saia..saia ta perlukan yang laen..saia ta na pengganti awk..saia ta na kenangan lampau..saia hanya mahukan awk seorang jerk..saia janji cinta saia hanya utk awk..even nnt jasad saia dah ta de..tapi hati saia tetap terpahat nama awk..
BF : hurmmm..
GF : awk..sorry auw kalau saia dah uat awk sedih..saia tahu salah saia sbb dah jatuhkan airmata awk yg b'harga tuh..sorry auw syg ! hanya awk yg saia syg..
BF : tapi nnt klau Ex awk pujuk awk mcm mna ? mesti saat tuh hati awk akn berbelah bahagi..hurmmm
GF : ta de maknanya semua tuh..syg saia hanya utk awk.. ples percaya kat saia..saia terlalu syg kat awk..saia takut kehilangan awk..me love you E'J..

 

take note : hargai laa insan yang menyayangi kita..kerna andai nnt jika sampai suatu saat rasa sayang tuh hilang jgn sesekali berangan utk merasainya lagi rasa kasih dn sayang darinya..


16 Oktober 2012

- erti airmata tangisanku -

..assalamualaikum..alhamdulillah utk kali neh aku maseh lagi dapat berblogging..actly dah beberapa hari aku ta jenguk kat ruangan neh.. sawang labah labah pun dah mula kelihatan neh.. so sblum terus berhabuk better aku kemas kini dulu apa yang patut..hehee

 
air mata peneman setia aku..air mata teman karib aku..tiap titisan air mata yang mengalir ada sebab tersendiri..kadang kala dikala sendirian air mata mengalir hiba..saat tuh aku merasakan sebuah kesepian..mana perginya orang yang aku sayang..saat tuh aku tercari cari teman dan sahabatku.. mana merekan menghilang ? arghh ! aku sendiri tiada jawapan utk soalan tuh..kadang kala dikala senyuman terukir di bibir..air mata datang menemani.. saat tuh aku merasakan bertapa berertinya hidup ini..aku ditemani orang yang aku sayangi.. aku dikelilingi kawan dan teman karibku..hidup ini terlalu sukar utk aku.. tapi dgn dorongan insan yang aku sayang.. aku bersyukur sehingga detik ini aku masih mampu bertahan..semangat aku maseh utuh demi orang yang aku sayangi ! dalam hatiku tertanam sebuah keazaman.. akan aku pastikan kejayaan ini menjadi milikku demi keluarga tercinta ! demi insan yang aku sayangi ! dan demi kwn kwn yang banyak membantu saat aku terjatuh dan bangun dalam bidang neh ! sungguh kadang kala terlalu sukar utk aku hadapi semua neh.. kadang kala aku sendiri kehilangan identiti..aku buntu memikirkan kesepian.. aku buntu memikirkan kejauhan jarak antara aku dan dia.. namun aku bersyukur.. lantaran kebuntuan itu tidak kekal diingatanku.. datangnya ia secara tiba tiba dan perginya ia tanpa aku pinta.. air mata penenang hatiku.. air mata pemberi aku kekuatan dalam mencari sebuah ketabahan ! sungguh air mata terlalu akrab denganku ! apa pun berlaku, biar sesusah mana pun hidup neh.. i'Allah aku akn tetap bertahan.. demi orang yang ak cintai.. demi insan yang aku sayangi.. 

 




12 Oktober 2012

- selamat ulang tahun syg -

12/05/12 - 12/10/12
 gemersik biola seakan mengerti
kesepian alam seakan memahami
kicauan burung seakan menyedari
suara katak mengiakan segalanya
sungguh hati ini merasakan kerenduan
kerna sang kekasih nun jauh disana
andai jarak dapat dipendekkan
andai masa dapat diputarkan
ingin aku sentiasa disisinya

take note : hari nie genap 5bulan utk frst date kami. sungguh aku sendiri ta menyangka dya yg selama ini disisi aku.. dya yang jatuh bangun ada dgnku akhirnya menjadi insan penting dlm hidupku..detik dgn dya adalah saat terindah dlm hidupku.. serius aku syg giler kat dya.. alhamdulillah hingga saat neh kasih syg kami utuh terpatri.. even jasad kami jauh tapi hati tetap dekat.. semoga dya kekal menjadi milik aku.. aku menyayangimu ! oich my usbend ! lebiu syg <3

10 Oktober 2012

- utk awk -


..saia ta pernah mintax awk hadir dalam hidup saia..ta pernah saia bayangkan kehadiran awk mengubah kehidupan saia..tapi sekali awk hadir..ta kan saia biarkan awk pergi lagi dari hidup saia.. sesungguhnya saia sudah terlalu menyayangi awk..kehadiran awk tanpa saia duga telah membuatkan saia mengenal erti kehidupan..hari yang saia lalui disinari kebahagiaan..terkadang kala diselitkan dengan kedukaan..namun semua itu langsung tidak meninggalkan kesan nun jauh di dalam hati..kata orang suka duka ketawa sedih adat dalam dunia yang penuh dengan kasih sayang.. dunia ciptaan antara awk dan saia telah membuatkan saia sentiasa terukir senyuman..thanks awk sbb telah warnai dunia saia.. thanks sbb sentiasa bersabar dgn kerenah saia..thanks sbb selalu bertahan dgn sikap saia yang tidak matang..sorry sbb kdng kala saia agak kasar ngn awk..sorry sbb perbuatan dan tutur kata saia sering kali menguris hati awk..sumpah ta terniat dihati utk saia menyakiti awk..ta terlintas dijiwa utk saia calarkan jiwa awk.. sungguh saia terlalu menyayangi awk..saat neh saia merendui awk.. hurmmm.. actly saia plan mlm neh saia na call awk.. saia rendu galak tawa awk.. saia rendu rengekan awk.. saia rendu senyuman awk.. saia rendu na dgr awk mengadu kat saia.. tapi ta pe laa.. awk kuar teman kwn awk pegi cari brg kan.. so key.. awk andainya awk mengerti kerenduan saia pada awk saat neh..hurmmm... tgok gambar awk menitis airmata saia..perfum bauan awk membuatkan hati saia sebak..aty saia terseksa dgn semua neh.. saia na jumpa awk ! saia na peluk awk ! saia rendu awk ! hurmm.. agak agak tyme neh awk rendu ta ea kat saia ? agak agak besa mana ea syg awk kat saia ? awk.. apa pun berlaku saia na awk tahu saia syg awk ! andainya ada pape berlaku kat saia saia na awk tahu syg saia kat awk ta pernah berkurangan ! sebaliknya setia hari setiap saat semakin bertambah dan menggunung..awk mmg bkn insan frst yg saia syg ! tapi awk laa insan last yang akn saia syg... syg saia bkn dibibir tapi jauh di dasar hati...
 sumpah saia syg awk ! saia rendu awk !  nyte syg..

salam kerenduan AEN utk E'J


08 Oktober 2012

- dunia saia tanpa awk -



..terasa sunyi tanpa awk..tanpa gelak tawa awk..tanpa gurauan manja awk..tanpa usikan nakal awk..tanpa rengekan awk..harap awk mengerti apa yang saia rasakan skrunk !

...bila sedih hanya airmata yang mampu mengalir..even berkali kali try utk bertahan akhirnya menitis juga..sedih sebab takut kehilangan awk..sorry ! sebab dah terlalu sayang kat awk !



- saia rendu awk ! -

...saia rendu awk ! rendu gelak tawa awk ! rendu usikan nakal awk ! rendu na dgr awk merengek ! dn yg paling saia rendu senyuman awk...hurmm.. awk tahu ta ari neh saia langsung ta da mood.. apa yg saia uat semua ta kena... saia mcg awk.. tapi awk reply mcm owg ta da jiwa..mcg mcg awk langsung ta ceria.. awk still mrh saia psl mlm td ea ? awk terasa ngn sikap saia ea ? saia tahu awk mrh saia kan.. tapi npew bila saia tanya awk ta ngaku.. awk ples laa jgn uat saia mcm neh...sumpah saia rendu awk ! apa yang saia uat sepanjang pagi neh semua ta menjadi... tiap masa saia ushar fon.. saia mengharapkan sekeping mcg dari awk.. sekping pun jadi laa awk.. saia ta mintax bnyak.. hurmmm....tadi saia mcg awk..saia ckp saia na settlekan lampu jln.. selalunya awk mesti reply mcg tuh.. awk akn ckp aty aty tyme uat keje.. jgn cuai kan.. tapi utk hari neh awk ta bagi respon pun..awk tahu ta saia apa yang saia rasa tyme neh.. saia rasa kita mcm semakin jauh je.. sejak dua tiga hari neh mcm mcm dugaan yang menimpa kita... saia rasa makin lama kita makin renggang.. relay kita mcm tegang jerk...mood saia utk hari neh langsung tada.. tadi masa kat bengkel saia senyap je.. saia teringat kat awk.. saia rendu usikan awk ! saia rendu gelak tawa awk ! sumpah saia rendu awk yang dulu.. ! hurmmm... pagi td airmata saia hampir jatuh bila baca balik mcg mcg kita yang mlm tadi.. saia rasa bersalah sangat kat awk..sorry sbb saia banyak susuhkan awk.. saia selalu uat awk isau..saia tahu saia ta sempurna utk awk.. sorry sangat sangat sbb selalu uat awk terasa.. saia tahu kadang kala saia berkasar ngn awk.. tapi ta pernah terlintas dihati utk sakitkan hati awk.. utk lukakan hati awk syg.. kalau bole saia na hari hari yang mendatang dlm hidup awk diwarnai dgn kegembiraan bukan dgn kesedihan.. saia na awk sentiasa tersenyum bahagia.. maaf sbb saia ta mampu utk bahagiakan awk..awk saat neh saia dgr lagu yg awk bagi kat saia 'cinta bersatu'.. hurmmm laju je airmata saia mengalir.. sorry sbb saia ta mampu na jaga awk ngn baek.. maaf sbb selalu lukakan awk... maaf ! maaf ! maaf ! kalau bole skrg ugk saia na pegi sana.. saia na jumpa awk..hurmm... ok laa awk..skrg pun da na pukul 2pm.. saia perlu siap siap jap lagi na masuk clas plak.. saia harap kita mampu lalui semua neh.. saia harap kita mampu fikir positif dlm relay neh..saia na awk tahu saia syg awk ! syg saia bkn di bibir tapi jauh di dasar hati.. ! saia harap syg awk kat saia tidak akan lenyap.. sesungguhnya saia terlalu menyayangi awk... semoga esok lebih baek dari hari neh ! saia syg awk ! saia rendu awk !

..terasa sunyi tanpa awk..
..tanpa gelak tawa awk..
..tanpa gurauan manja awk..
..tanpa usikan nakal awk..
..tanpa rengekan awk..
..harap awk mengerti apa yg saia rasakan skrunk..
:: PENYU'TUA ::

- guruh ? kilat ? oich tidak ! -

..saia dengar guruh berdentum kat luar..saia terpandang cahaya kilat ! 
omg bagai na gugur je jantung saia... sumpah cuak giler...
dah laa duk sorang kat umah... mcm mcm benda 
yg saia fikir tyme neh.. nauzubillah harap semua ok...
awk.. saia perlukan awk..
ples dtg sini.. lindungi saia..
hapuskan ketakutan yg bersarang di hati saia...
sampai bila harus saia mcm neh ?
kalau laa setiap hari hujan,
ta kan laa setiap hari ugk saia na nangis dlm ketakutan.. 
ouh tidak ! saia terlalu down utk semua neh..
semangat saia bagaikan hilang..
terbang melayang kesana mencari awk !
awk..sorry klau saia mcg acah ta acuh je..
actly saia takut...
saia perlukan awk...
hurmm... saia syg awk...
ples jgn fikir bkn bkn ok.. syg saia hanya utk awk..
cinta saia hanya utk awk... saia rela uat apa saja 
asalkan awk baghagia.. janji awk happy...
sorry pasal mlm neh.. saia da sakiti hati awk..
saia da uat awk terkilan kan.. sorry sangat sangat...
saia syg awk e'j ! hanya awk di hati saia...
lebiu syg ! nyte .... hurmmm.. :'(


07 Oktober 2012

- kerjaya saia menyeronokkan -

keselamatan harus diutamakan ketika berada di tempat yang tinggi..
kekuatan fizikal dan mental harus kuat ! #ouh tidakk ! jgn gayat suda !

yahooo ! berdiri sama tinggi dgn street lighting.. tyme panjat tangga tadi gerun giler kowt..
panjat sambil jerit utk hilangkan rasa takut.. alhamdulillah bebudak clas semua bagi smgat kat aku !

sempat lagi posing.. ! yg sblah tuh pixca tyme aku baiki lampu jln bahagian bawah...
kebiasaannya kat bahagian bwh, neutral link yang rosak..
yg kat sblah lagi tyme aku baiki bahagian atas..selalunya bahagian atas plak mentol yg rosak..
selalunya disbbkan dimasuki air ataupun jangka hayat lampu dah luput..
cuak giler kowttt tapi apapun keje tetap settle !  

take note : nampak ta pixca yg kat atas tuh ? tuh laa antara pixca yang sempat aku snap tyme melakukan kerja kerja membaiki lampu jalan.. neh salah satu tugasan yang ada dlm silibus aku so aku dah selamat menyelesaikannya.. tyme menelesaikan tugasan neh mmg beto beto memerlukan ketahanan yang tinggi.. fuh ! bayangkan tyme matahari tegak kat ats kepala kiteowng terpaksa berdiri kat tepi tepi jln.. hahaaa.. abes itam  kulit i nyah ! tapi apapun aku enjoy ! thanks kat bebudak clas aku yang ta putus putus bagi sokongan dan paksa aku naek staging yang tinggi gedabak tuh... frst naek mmg aku gayat wehhh.. tapi bila dah sampai kat ats semua tuh mcm base je... fuh terbaek laaa tugasan neh... <3





03 Oktober 2012

- mati mood ! -

 

...hurmmm hanya tangisan yang termampu..mulut terkunci erat untuk terus bersuara..hati terlalu kusut untuk merelakannya..kepala semakin berat untuk memikirkanya..kenapa mlm neh tetiber aku jadi sensitif ea ? mcm mcm benda negatif aku fikir.. bongok ! lepas tuh mula laa terasa hati sorang diri..aku giler ke apa ea ? ujan ta da ! ribut tade tetiber nangis sorang sorang... hurmmm... mlm neh rasa mcm ta de mood je.. bdan panas.. kepala pening.. udara pun rasa mcm sejuk je... aku demam k ? mybe disbbkan tadi uat keje lama sangat kat tengah panas kowt...awk... saia perlukan awk.. saia ta tahu kenapa mlm neh saia jadi sensitif sangat.. mcm mcm benda negatif pasal awk yang saia fikir.. soory awk.. saia ta mampu utk menyekat pemikiran saia.. saia ta tahu kenapa mlm neh airmata tergedix bagai na mengalir..padahal saia tahu awk mcm mana.. saia fhm ngn sikap dan perangai awk.. saia tahu awk syg kan saia.. saia tahu awk ta mungkin berlaku curang kan.. tapi kenapa kepala saia berterusan memikirkan benda yang bukan bukan ??? hurmmm... awk, tadi saia ingatkan na call awk.. saia na ngadu yang saia rasa ta sihat badan. tup tup awk mcg ckp na cas fon pulak.. hurmm ta pe laaa... laen kali je laa saia call ea.. lagi pun saia tahu awk baru balek keje kan.. awk mesti penat so saia ta na laa menampahkan lagi kepenatan awk.. saia ta na ganggu masa utk awk berehat.. saia syg awk ! saia harap awk pun syg saia seperti mana saia syg awk !

take note : awk..aye ta tahu apa yang aye rasa tyme neh..mlm nej tetiber aye jadi sensitif.. nangis sampai kuar air idung bagai.. aye mintax maaf kalau aye ada uat silap kat awk.. aye mintax ampun kalau aye uat awk terasa hati.. aye harap awk dapat bertahan dalam melayani kerenah aye.. aye tahu kekadang sikap aye ta matang..aye harap hari hari mendatng  akan mematangkan relay kita.. semoga kita dapat terus bertahan dgn dugaan yang mendatang.. awk kebahagiaan aye ! awk kegembiraan awk ! saia harap awk yang last hadir dlm hidup aye.. aye syg awk sangat sangat... andai bole dibelah hati, saia na sangat awk opert saia saia.. supaya awk tahu apa yang ada dlm hati saia..hurmm. wassalam..


- oich ! meragam plak -

 

oich ! perut aku meragam... ishhh !
ta suka ! ta suka ! ta suka ! perut meragam dari pagi sampai skrunk..
semua keje yang aku lakukan utk hari neh dalam keadaan ta selesa..
siang tadi dlm class terpaksa memendam kesakitan..
na study pun ta senang...semua pelik tgok aku 
sorry laa ! terpaksa uat muka masam akibat perut ta selesa..
tgah hari td tyme reht aku terus balek tidow kat ostel..
alhamdulillah tyme tido kurng sikit rasa sakit..
tapi sekejap je kowt.. :/
bila bangun je tdow terus rasa sakit tuh menyerang.. 
rasa mcm semakin sakit je... #senak perut !
mlm neh sakit tuh semakin menjadi jadi plak..
semua benda aku uat ta kena..
duduk salah ! baring pun salah !
last last terpaksa baring mengiring..
dah mcm udang kena bakar sambil than sakit..
Ya Allah esok clas pagi tapi aku ta tidow lagi...
mata dah ngatok sangat neh..
tapi sakit perut menghalag aku utk tidow...
aku ta dapat na lelapkan mata !
rasa mencucuk cucuk mcm makin kuat je..
ishhh ta tahan kowt na than sakit mcm neh..
rasa mcm na nangis je...
na ngadu kat dya tapi dya da tidow..
aku ta na ganggu dya.. ta na bagi dya susah hati..
aku syg dya !
hurmmm... harap2 esok perut aku kembali normal..
mood langsung kelaut utk mlm neh !
semuanya gara gara perut meragam !
nyte !



02 Oktober 2012

- demi masa depan -

 

..dan aku merendui dya lagi..
awk..tahu ta tyme neh saia tengah tgok pixca awk..saia teringat kenangan kita bersama..alangkah sweet sangat semua tuh.. tersenyum saia kat dpn pixca tuh sorang diri...saia rendu awk lagi..kesibukan membuatkan kita terbatas utk mcg selalu mcm dulu dulu kan.. hurmmm... awk jgn isau ea sbb saia faham situasi kita..awk kat sana jaga diri elok elok taw sbb saia jauh utk jaga awk..jgn lupa jaga mata, jaga tingkah laku dan jaga hati saia yang ada kat dlm jasad awk..saia harap kita sama sama dapat hadapi semua neh.. awk kat sana jgn uat benda yang bukan bukan taw.. saia terlalu sygkan awk.. saia ta na kehilangan awk..awk jgn nakal nakal taw..jgn amalkan kuar mlm, awk tahu kan saia sokmo isau kat awk..saia harap awk ta pernah lupa dan ta kan jemu dgr saia bagi nasihat even semua tuh benda yg sama.. awk, saia harap awk mampu bertahan kat sana..awk kuatkan hati taw.. lagi 3bulan awk akn tamatkan praktikal tuh.. i'Allah nnt bila awk da balek temerloh saia akn selalu naek kuantan.. kuantan - terengganu dekat sikitkan.. so nnt awk ta perlu laa na isaukan saia duduk dlm bus lama lama.. heheee.. aye syg awk !