31 Mei 2013

-dulu syg skrg benci -

separuh nafasku
kuhembuskan untuk cintaku
biar rinduku sampai kepada bidadariku
kamu segalanya tak terpisah oleh waktu
biar bumikan menolak ku tetap cintakamu
biar mama mu tak suka
papa mu juga melarang
walau dunia menolak ku tak takut
tetap ku katakan ku cinta dirimu
kerana hamu bintang dihatiku
tak kan ada yang lain
mampu goyahkan rasa cintaku padamu
sudah jgn kau usik lagi cinta yang tertanam dihati
akanku bawa sampai mati ~


- sayang jangan melebih bimbang nanti kebencian yang bermukin dikemudian hari -

30 Mei 2013

- kawan mukabuku -

ASSALAMUALAIKUM
hai korang, meh sini baca ak punya entry..
nampak ak tajuk besr kat atas ? 
yes ! ak nak story bout kwn fb..
utk stkat nie rasa2nya ak dlm kategori
peramah jugak laa kowt kat fb tue..
*perasan ! perasan ! elo xperasan ok tapi tue hakikat ! hahaaa
tiap kali ak on9 mesti ak akn tegor kwn2 yg kat dlm tue..
even xknl dyorg tapi komen2 laa jgk status dan
pape je laa yg dyorg update..
ok b'balik pada tajuk di atas,
uts stkat nie rasanya hanya dua org kwn fb yang aku agak rapat..
*yg laen tue b'kwn laa jugak tapi tade laa smpai nak sharing prob

chiqqueolen Chiq a.k.a ciku
citernya aku bole rapat ngn si ciku tue acm nie. setahun lepas, ada laa satu mlm tue si ciku antr im kat ak suruh ajar acmne cara nak guna ikon2 yang ada kat chatt.. hahaa ! time tue ak pun kaget, bukan laa pandai sngt tapi jst ajar apa yg aku tahu tue bole laaa.. so koteowng pun sembang punya sembang, borak punya borak, tetiba rasa mcm dah lama knl.. hahaa ! nama ciku tue aku yang bagi kalau korang nak tahu.. hahaa ! sejak dari aku knl dya sampai skrg aku teringin giler nak mkn buah ciku tapi xdapat2 lagi.. uwarggghhh mengidam kowt !.. hajat xkesampaian lagi nie..sejak aritu aku ngn si ciku nie jadi ngam..dh terlekat ak pnggil dya ngn pnggilan 'ciku' dn dya plak pnggil aku ngn pnggilan 'cikgu'..apa prob kitaorg akn share sama2.
.*tapi tade laa semua prob ok !  The End

eiffel aikie a.k.a kecik
dgn si kecik nie plak aku rapat sbb ada satu mlm tue aku komen laa wall dya.. kat blkng komen tue aku tulis p'kataan 'bha' . hahaaa ! pastu dya eply laa tnya aku nie org sabahan ke ? start dari situ kiteorg duk sembang sembang pot pet pot pet, terus jadi kawan.. dari komen wall, kiteowng sambung chatt kat im plak kasi privet sikit.. dari situ laa kiteowng jd geng.. hahaaa.. baru2 nie si kecik nie nak final, dan dlm masa yg sama dya ada prob sikit ngn kesygan dya.. so aku sbgai kwn ada laa bagi nasihat sepatah berkata kata dan sokongan utk dya tak down time musim final nie.. kalu kowang nak tahu aku ada janji dgn si kecik nie, nnt kalau dya dpt dekan sem nie , insyaAllah ak akn belanja dya mkn coki2 ! hey2 kowang jgn perli coki2 ak ok. tue coki2 yg ikhlas dari hati utk seorang sahabat * cewahhhhhh   The End

take note : dunia kami b'beza dgn dunia korang. cara hidup kami berbeza dgn cara hidup korang. aku sedar bkn semua org boleh terima cara hidup kami. tapi apa yang penting kami bahagia dgn cara kami. apa org nak cakap langsung kami xpeduli asalkan kami tahu senakal kami maseh berakal. terkadang kala ada mulut yg mengata kami, ada mata yang memandang serong dgn jalan hidup kami, tapi kami tetap kami ! hahaaa ! harap kowang b'fikiran positif ye stelah tahu cara hidup aku acmne. pisttt , jangan serik plak ye nak berkwn dgn aku ! HAHAaaaaa. ok bye ! salam..

- klik KECIK dan CIKU utk melihat pixca mereka -

- monolog itu kebencian -

hey kwn kwn jom terjah sini !
hey kwn kwn jom lyn ak merapu
* sekadar menulis apa yg terlintas dihati saat nie.
tade kena mengena dgn kaw kaw kaw ataupun dya ok !
 
 tiada secantik bahasamu, ku gubah lalu menjadi lagu
gunung tertinggi aku redah, kerana engkau disana
lautan api aku renangi, untuk bersamamu
aku mencintaimu sepenuh hati, tlg jgn tinggalkanku
awk mgkn insn pertama tapi awk laa insan trakhir yg sy syg

 
take note : bila dua hati bertemu, saat tue tade apa yang dirasakan melainkan kebahagiaan, tade apa yang kekurangan, semuanya terlalu sempurna dimata. sayang ? sekelip mata untuk kita menyayangi seseorang tapi untuk melupakan dirinya bertahun telah berlalu belum tentu dirinya terhapus dari ingatan. kenapa mesti dya menyayangi kalau akhirnya dirinya  kita benci ? kenapa mesti dya memberi harapan yang bergunung, padahal dya sendiri tahu semua tue belum tentu akan tertunai.. hurmm syg, terlalu banyak benda yang kita ungkapkan saat bersama. namun semua tue hanya tinggal kenangan saat kaw melangkah pergi meninggalkan aku. kenapa mesti aku bersedih ? padahal aku tahu diri nie tak lagi kaw sayangi. kenapa mersi aku berharap ? padahal aku tahu langsung tade lagi harapan utk aku ! sakit.. hanya perkataan tue yang mampu terungkap saat aku mengingati kaw.. * tetiber kepala jadi blur, teringat kesah lamaaa.. ok bye ! aku ch0ww dulu.. salam..

29 Mei 2013

- lalalalaaaa -

hey ! hey ! meh sini baca entry ak cpt ! hahaaa
  *paksaan pun bole acm gitu ye
mlm nie tetiba aku rasa nak uat entry yg agak keterlaluan sikit 
*pdhal hampir semua entry aku keterlaluan rasanya !
sbnarnya mybe bnyak kowt tp hanya nie yang mampu ak cari ayt untuk bertinta mlm nie
10 jenis manusia yanguat ak langsung tak bole b'tolak ansur !

satu - kau nak cakap dekat aku pasal pape pon. tapi kau sendiri tak bagus dalam bidang tu. contoh; kau duk heboh cakap pasal agama. pung pang pung pang kau tulis status dekat twitter, tapi kau sendiri tak cukup solat lima waktu. siap tak puasa selamba rokok depan orang puasa. apa benda shiall?

dua - aku paling tak boleh blaa dgn manusia hipokrit. contoh; kau tak suka aku, tapi kau sanggup lepak dengan aku. kau sanggup berpura pura bercakap dengan aku umpama tak ada apa yang berlaku. kalau dah tak suka tu, buatlah gaya tak suka. tak payah lah nak hipokrit. bangsat.

tiga - orang yang mengaku artwork orang lain, dia yang punya. atau orang yang tak pernah nak credit artwork orang lain. yang mengaku tu satu baghal. yang tak pernah credit tu satu lagi baghal. dua dua kalau kawan, memang lahanat.

empat - orang yang tak kenal siapa kau, tapi cakap macam macam belakang kau. kau dah cukup pahala dah nak cakap belakang?

lima - orang orang yang cakap tak serupa bikin. janji mula mula macam ni. tapi tak buat pon yang dijanjikan. cerita gebang.

enam - kwn kwn yang tak tau nak hargai aku masa aku ada untuk kau. kau pergunakan aku bila kau rasa aku diperlukan. tapi bila dah tak perlukan aku, kau buang aku jauh jauh. lagi, kau hina aku. kau cakap aku macam macam. tapi bila kau susah dulu, siapa yang kau cari?

tujuh - manusia yang hanya mendengar cerita sebelah pihak. dan terus tuding jari. fuck you. really, fuck you!

lapan - orang yang memilih untuk berkawan. kau nak kawan dengan orang awesome je. bila orang tu dah tak awesome, contoh; bila orang tu buat stop motion macam sampah, kau terus ignore dia. kau terus tak layan dia. bukan sepatutnya kau bagi semangat untuk dia bounce back ke? lagi satu, kenapa kau tak nak kawan dengan orang biasa? kenapa mesti nak kawan dengan orang yang ada kepentingan je? boringlah hidup kau bro.

sembilan - manusia manusia yang berfikiran kolot yang memandang beza warna kulit. dicaci diherdik bangsa lain. kau tak sedar ke yang bila kau caci herdik bangsa lain, kau dah buat diri kau dan bangsa kau lagi hina? bodoh manusia macam ni.

sepuluh - orang kaya yang pandang sampah manusia bawah bawah dia. mentang mentang kau banyak duit. kau nak belagak poyo nak mampus. mentang mentang orang makan gaji kau, kau layan dia macam sampah. mentang mentang dia pembantu rumah kau, kau layan dia macam anjing. mentang mentang BAPAK kau banyak duit, kau nak BELAGAK nak mampus. babi betul. bapak kau lah yang kaya. bukan kau. kau tak payah nak belagak sangat. bukan titik peluh kau pon semua tu yang kau nak bangga sangat. orang tak pandang kau tinggi pon dude. orang pandang kau lagi selekeh ada. PERGI MATI!


apa pasal cuak? tergolong?

- ponteng -

tertulis laa al-kisah arini ak ponteng keje !!!
yeyehh ponteng ! ponteng ! ponteng !
hahaaa ak ponteng !
pelik knpa aku happy ?
happy tue tade happy mana sbnarnya..
kepala hotak nie tgh kusut nak cari tempat laen
untuk posting..
ak dah tak sanggup laa nak menghadap muka pekerja pekerja
yang bajet bagus memanjang kat opis tue..
arini aku xdatang keje..
tahu plak dyorng mcg bertanya kenapa..
huh ! kesah plak aku kan..
hati aku yang terasa dgn sikap korang !
ada ke korang ambek peduli selama nie ??
cukup laa 3bulan aku memendam rasa kat situ..
better aku cari tempat baru..
aku timba pengalaman baru...
harap esok sinar lebih cerah untuk aku !
InsyaAllah (:

 

- jom klik " aienlieyrusli " untuk dgr lagu pebret ak -

- kena HACK !! _

hey kawan kwn jom kasi pecah !
hey kawan kwn jom kita enjoy !
enjoy ? opsss, hati ak tengah panas laa der.
kenapa ? hah meh sini ak nak gtau korang..
malam tadi tersebut laa al-kesah satu cerita..
nak kata drama tade laa, nak kata lakonan lagi laa tdak..
abes kenapa ? *weh diam laaa, jgn gelojoh ! sabar laa, ak nak citer laa nie (:
ok2 citer dya acm nie..
smlam ak rasa mmg hari yang paling tade mod dlm idup aku.
serius rasa sedih yang teramat kowt...
dah laaa bergaduh dgn kesygan x settle2..
pastu kat tempat keje plak rasa mcm dilayang tah pape !
hey korang mmg aku gegurl ! tapi aku pun ada kudrat laa !
dah mmg nie jln pilihan ak so xpyh nak pandang rendah sngat laa.
aku sedar takat mana kemampuan aku, suka aty aku laa nak cabar kemampuan aku,
yang korang xyakin dgn hasil keje ap pehal mangkukk !!! 
*actuly aku sakit aty dgn sikap sesetengah pekerja tempat aku praktikal tue.. mentang2 bos tade dyaorg bole plak buli aku kang ! perhhh mmg gampa*g laaa mangkuk..bole plak dyorg kurung aku kat opis, sdngkan dyorng pegi uat keje kat tapak projek.. hurmmm #aku terasa dgn sikap dyorg yang mcm xmatang tue !
ok, b'balik pada topic asal kita ! 
disbbkan terasa hati tahap babun ak pun ambek keputusan ptg tue, lps lunch ak xnak masuk keje..
hehee.. aku pegi balik umah.. 
alhamdulillah terhibur jgk hati nie dgn kerenah adek adek aku.. huhuuu * happy ! happy ! happy dapat balik umah
letih mlyn dyorng, aku pun masuk la bilik, on lappy bagai..
konon nak berblogging sambil bermukabuka laaa kan.. (:
perhhhh skli ak sign in belog, 
ambekaw tetiber terkeluar satu nota

" orangekecik.blogspot.com say:
note here ok.
Sepi Si Perindu here. sila layari website :
www.facebook/groupCyberITCrew.
blog anda milik saya. sekian terima kasih "
fuhh ! hati ak dah berdebar time nie,
dlm kepala pun dah set * nie comfrem aku dah kena hack !!! shialllll laaa
nsb baek tyme tue aku mampu bersabar lagi.. huhuuu.. *aku panjang akal laa der !
terus aku tkar password dan email.. agak agak ada laa berkali kali aku try baru berjaya..
ending cerita, mmg aku berjaya dapat kan balek belog tue tapi dlm hati nie rasa mcm tak selamat je..
so aku ambek keputusan utk delt terus acc tue * orangekecik@blogspot.com
lepas delt je acc tue terus aku post kat Fb pasl isu nie..
HAHAaaa ! ramai laa jgk yg bagi skongan dan xkurang jgk yang marah2..
apa pun benda dah jadi kan, sabar je laa selagi mampu..
mybe apa yang jd nie ada hikmah kot..
dan skrg ak kembali setia kat belog nie..
http://akukaudansesuatu.blogspot.com/


Take Note : korang try laa bkk website tue tgok apa yang ada ye . sbb ak dah try berpuluh2 kali xdapat masuk pun dlm tue.. apa pun aku harap belog korang semua selamat... tingkatkan keselamatan diri belog anda.. kalau nak lagi selamat better upah sorang pakguard laa kot ! (: