Khasiat ulam-ulaman. Sebab tu la atuk nenek kita dulu sihat dan cantik je. Tak perlu pun produk-produk yang macam zaman sekarang ni. Hah gitu! Kih.. kih.. kih...
Jom makan ulam lepas ni!
1. Kacang Botol
|
Membantu merawat demam campak |
2. Peria
|
Buah peria sesuai dijadikan sebagai menu harian bagi pesakit diabetis. Buah peria mengandungi insulin yang mampu mengawal dula dalam darah |
3. Kacang Botol
|
Membantu merawat penyakit seperti anti kanser, kanser payudara, leukemia, antibakteria |
4. Pucuk Gajus
|
Membantu merawat masalah cirit birit, mual dan muntah |
5. Jering
|
Membantu memberi rangsangan untuk memudahkan proses membuang air kecil |
6. Kangkung
|
Membantu mengubati pelbagai penyakit dan permasalahan termasuk buasir, bisul, campak air, kelemumur, ulser dalam mulut dan juga sembelit. |
7. Petai
|
Merawat penyakit jantung, kencing manis dan mencuci buah pinggang |
8. Ulam Raja
|
Bertindak sebagai pembersih darah, menguatkan tulang serta merangsang selara makan kerana rasa dan baunya yang unik |
9. Daun Kaduk
|
Membantu menguatkan tulang, melegakan batuk, selsema dan sengal sendi |
pucuk gajus n daun kaduk tu belum pernah cuba..kalau tengok dari rupanya macam pahit ja hehe btw happy new year
BalasPadamUlam2 ni memang bagus di makan
BalasPadamtak minat tapi antara azam tahun baru nak cuba jinak2 makan yang sihat cenggini.
BalasPadamda mula sket2 dari bulan 12. kena paksa !! nak sihat kena paksa !!