Segmen Hari Raya by Ummi



KLIK BANNER DI ATAS UNTUK JOIN

Tamat : 9/6/2020

Segmen Raya Aidilfitri 2020 oleh Yamanaimy


Segmen Raya Aidilfitri 2020 oleh Yamanaimy



 

Jom support rakan blogger kita :)

KLIK LINK PADA BANNER

Tarikh tutup penyertaan pada 4 Jun 2020




Hargai Kehidupan Diri Sendiri

Bestnya kalau aku dapat jadi seperti dia. Tengok life dia happy je, pergi jejalan sana sini, bergambar sana sini. Hurmm bestnya...

Kita tengok orang lain happy je. Boleh gelak tawa. Boleh tersenyum lebar. Boleh ke hulu ke hilir. Boleh beli itu ini. Boleh lentok sana lentok sini. Tapi hakikat disebalik kejadian semua tu kita tak tahu. Kita tak tahu macam mana dia lalui semua tu..

Kita nak jadi seperti orang lain. Dalam diam, ada orang yang nak jadi seperti dia. Kita puja kehidupan orang. Padahal dalam diam ada orang puja kehidupan kita. Kita cemburu melihat kegembiraan orang lain. Sedarkah kita, dalam dia ada orang cemburu dengan kehidupan kita.

Belajarlah bersyukur. Hargailah apa yang kita ada dan yang kita miliki. Tak perlu nak terlalu sempurna. Cukuplah dengan apa yang kita miliki. Jangan tamak. Jangan taksub sangat.

Kita tengok orang tersenyum riang. Hakikatnya, dalam hati dia tak siapa yang tahu. Mungkin senyuman itu untuk menutup kedukaan dia. Kita tengok orang kaya raya hidup mewah. Tapi tahukah kita serita disebalik kemewahan dia. Mungkin suatu ketika dulu dia seorang yang susah. Dengan semangat dan tekad, dia berusaha untuk ubah nasib dia. Mungkin...

Bersyukurlah. Terimalah kehidupan yang kita miliki ini dengan hati yang terbuka.




Kurus Bersama Klubna Laleh Sebelum Raya

Bersedia nak cantik raya ni?
Dengan klubna laleh semua orang boleh cantik. Ini dah terbukti dengan ribuan cust dan testimoni berjaya.
.
Seminggu je minum habis semua lemak2 hilang
.
Badan rasa ringan perut dah makin mengempisss.... 
Yang paling best #klubnalaleh ni KURANGKAN SELERA MAKAN & MELAWASKAN PEMBUANGAN
.
Kopi dan jus yang membantu menurunkan berat badan!
Tekan link di bawah untuk order Klubna LalehπŸ‘‡
.
.
#klubnalalehseremban
#klubnalalehsikamat
#klubnalalehsenawang





Klubna Laleh Viral | Kebaikan Kopi Klubna

NAK KURUS TAPI SUSAH NAK KONSISTEN?
.
.
Ramai yg tak berjaya turunkan berat badan, bukan takde ilmu, bukan tak nak kurus, cuma tak konsisten 😏
.
Sape yg konsisten consume #klubnalaleh confirm kurus, yg tak kurus tak konsisten lettew. Atau pun, consume klubnalaleh tapi makan still macam orang taknak diet πŸ™„
.
Ni antara fungsi #klubnalaleh ;
1⃣Lemak ditukarkan kepada tenaga.
2⃣Cuci lemak yg terkumpul di dalam usus.
3⃣Membakar lemak tepu yang terkumpul pada pinggang, perut, peha, lengan, pipi dan bawah dagu dgn berkesan.
.
.
Nak kurus dgn #klubnalaleh kan?
Disediakan 2 flavour utk uols iaitu #greencoffe & #oat.
.
Badan rasa ringan perut dah makin mengempisss....
Yang paling best #klubnalaleh ni KURANGKAN SELERA MAKAN & MELAWASKAN PEMBUANGAN
.
Kopi dan jus yang membantu menurunkan berat badan!
Tekan link di bawah untuk order Klubna LalehπŸ‘‡
.
www.wasap.my/60136462960/klubnalalehN9
www.facebook.com/klubnalaleh.seremban
.
#klubnalalehseremban
#klubnalalehsikamat
#klubnalalehsenawang




Klubna Laleh Viral | Kebaikan Jus Laleh

Jangan lupa minum jus laleh sebelum tidur tau 😍..
Antara kebaikan LALEH πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
❤️Dapat mengatasi sembelit
❤️Mengawal paras gula dalam darah
❤️Menurunkan berat badan dengan cepat
❤️Mengurangkan kadar kolestrol Dalam badan
❤️Membantu mencegah sindrom iritasi usus
❤️Membantu mengurangkan rasa letih
.
Badan rasa ringan perut dah makin mengempisss....
Yang paling best #klubnalaleh ni KURANGKAN SELERA MAKAN & MELAWASKAN PEMBUANGAN
.
Kopi dan jus yang membantu menurunkan berat badan!
Tekan link di bawah untuk order Klubna LalehπŸ‘‡
.
www.wasap.my/60136462960/klubnalalehN9
www.facebook.com/klubnalaleh.seremban
.
#klubnalalehseremban
#klubnalalehsikamat
#klubnalalehsenawang




Cara Miliki Hati Yang Tenang

Manusia yang kaya dan beruntung sebenarnya adalah mereka yang memiliki hati yang tenang dan lapang.

Sebenarnya kita selalu lupa bahawa hati kita itu Allah yang pegang.

Dan lupa bahawa rasa ketenangan itu Allah lah yang berkuasa mencampakkan ke dalam hati kita.

Kita selalu beranggapan bahawa kita akan gembira bila mendapat apa yang kita mahukan.

Tapi sebenarnya kita silap.

Gembira sahaja tidak cukup tanpa hati yang tenang. Hati yang tenang akan menjadikan kita aman dan sentiasa lapang walaupun mempunyai banyak kekurangan dan masalah.

Sedangkankan rasa gembira itu hanya bersifat sementara.

Dan kunci ketenangan hati adalah dengan menjaga hubungan dengan Allah diikuti dengan menjaga hubungan dengan manusia yang lain.

Semoga kita semua dapat miliki hati yng tennag untuk jalani hidup yang lebih bahagia dan gembira.