Motor Masuk Bengkel

"Motor dah ok ke belum?"

"Belum. Sadai kat rumah. Tulunnn tulunn tulun".

"Nak tlg apa hah dah mlm. Tolak motor p bengkel dululah"

"Ada motor kosong tak? Pinjam"

"Bawak ex5 balik dulu"

"Jap den pegi bengkel ambil motor y pastu p umah ko tunda motor p bengkel"

"Malam ni ke? Siyeh r"

"Sent loc dulu"

"Nak gerak, kabo"

"Dah gerak ni"

Nak dijadikan cerita, malam tadi 140819 sedang elok aku nak lelapkan mata tetiba whatsApp masuk. Halahhh.. halahhh.. dia dah muncul. Maksudnya dia dah sampai Senawang, dah balik dari kampung kot.  Aku sangkakan dia nak tolong settlekan masalah ni keesokan harinya. Sangkaan aku meleset. Malam tu juga settle. Tunda motor bawak ke bengkel. Alhamdulillah, kesayangan aku selamat masuk 'wad'. 


Sampai bengkel, sempat lagi dia buka inner motor, tengok  apa entahh.. Yes, memang ada campuran minyak dan air kat dalam tu. Hurmm ternyata betul sangkaan aku. Benda ni takde lah parah sangat tapi agak rumit. Lebih-lebih lagi motor LC, terpaksa buka itu ini terlebih dahulu.


Okay, hari dah jauh mlm so aku bawa EX5 balik rumah. Fuhhh.. gempak mak bapakk nyahh! Bunyi ekzos padu bak hanggg. Dari jauh boleh dengar bunyi ekzos tu. Hahaaa sis like it 😁


Keesokan harinya, aku bawa si EX5 tu pergi kerja. Yesss, bunyik ekzos memang padu. Member ditempat kerja semua macam pelik. Hahahaaa lantak koranglah weh, janji aku ada kenderaan untuk pergi kerja. Kalau idok, memang terpaksa ponteng kerjalah jawabnya untuk hari tersebut. Thanks Chottt, bagi pinjam motor 🤭

Seperti biasa, lepas habis kerja aku akan keluar cod Klubna Laleh. Kebetulan pula untuk hari tersebut ada 4 tempat yang perlu aku cod. Eh, jauh pulak tempatnya. Risau jugak sebenarnya, kot kot tengah cod tetiba motor habis minyak. Huhuu.. motor tu kuat makan minyak weh. Biasalah dah upgread itu ini so mestilah power lain macam sikit. Selesai cod lebih kurang jam 8.30malam, terus balik rumah. Penat.

Sampai rumah lebih kurang jam 9.00malam. Settle apa yang patut pastu lepak depan tv dengan housemeet. Tetiba whatsApp dari Ateh muncul. "Motor dah siap. Bila nak datang ambil?". Blur kejap. Wehhh aku dah sampai rumah baru kau whatsApp motor dah siap. Apeni Atehhhh 🤦‍♀

Maka bersiap siaplah aku dan terus gerak ke bengkel. Ikut hati memang dah malas nak keluar. Better ambil besok je. Tapi takot esok sibuk pulak, kang tak sempat nak singgah bengkel. Lagi huru hara 😁


Tadaaaaa kesayangan dah balik rumah. Alhamdulillah. Dah okay. 


Carburator Motorsikal 135LC Masuk Air

Carburator masuk air.. weh carburator masuk air.. halahh halahhh carburator masuk air.. masuk air wehh.. sob sob sobbb.. inilah kisah sedih aku dipagi hari raya pertama Aidiladha untuk tahun 2019

Nak dijadikan cerita.. hari ini aku cuti hujung minggu.. nasib baik raya Aidiladha jatuh pada hari ini.. kalaulah esok raya Aidiladha, alamaknya aku beraya di tempat kerja ler.. Alhamdulillah..

Dipagi nan indah, aku bangun dengan azam yang baru.. maklumlah sambut raya di perantauan so feel raya tu takde lah sampai sangat.. pagi ni aku macam terlebih rajin pulak.. kemas satu rumah.. siap lap kipas siling bagai... hahaa padahal baru minggu lepas kiteorang bersihkan kipas tu.. tapi takpe, kerajian itu bagus. 

Dah settel kemas bahagian dalam, aku beralih ke bahagian luar rumah pula. Basuh motor.. basuh motor.. basuh motor.. basuh motor.. basuh motor weh.. seperti biasa aku akan sabunkan motor dengan sabun pencuci pinggan mangkuk, sunlight dan ditambah sedikit pewangi softlan.. fuhh bau semerbak wangi gitu.. rasanya dah tiga minggu lebih kot tak cuci motor.. so aku ambil masa yang agak lama untuk membasuh.. sental tayar.. cuci bahagia celahan spoket.. cuci celahan rim.. blaa.. blaa.. blaaa... terlebih feel pulak weh!! Settle..


Hah carburator masuk air??
Yesssza!! mungkin sebab waktu cuci motor tadi aku terlebih feel kot.. sampai tesimbah air kat bahagian carburator. sedih!! tapi yang lagi sedih, bila aku dapat tahu semua ni agak lambat. Tengah hari tadi aku nak keluar pergi cod. Hidupkan enjin motor seperti biasa. Pastu tolak motor keluar dari garaj dan tutup gate. Tekan gear satu.. pulas minyak sikit.. bunyik macam sendu sendu.. pulas minyak lebih sikit.. terus motor mati... fuhhhh berdebar jantung aku nyah! aku hidupkan motor lagi sekali.. pulas minyak.. masih lagi jadi seperti tadi.. boboboooo tetiba padam. Mati akal weh!!!

Perkara pertama yang terlintas dalam kepala aku.. air masuk dalam carburator.. carburator dah masuk air wehhh... aku cuba lagi hidupkan enjin lepas tu blow perlahan lahan.. terlebih blow, enjin mati.. aku cuba lagi dan lagi... hampir sejam lebih kot.. sampai panas enjin tu.. tapi tak berjaya juga.. mati akal.. makanya aku terpaksa batalkan cod untuk hari ni.. esok.. lusa.. tulat.. aku tak pasti dapat teruskan cod ataupun tidak.. musim raya weh, celah mana bengkel motor yang buka.. bengkel member aku pun tutup.. diaorang tengah beraya sakan kat kampung wehh.. so macam mana?




MekZumbie 2k19 August Giveaway



Tamat : 1 September 2019

Shuhaidasaad.com 3rd Giveaway

Bismillahirrahmanirrahim... Sempena bulan kelahiran Shu, Shu "mengistiharkan" giveaway ke-tiga bermula pada detik kelahiran Shu iaitu 04/08 6.16 pagi hingga 22/08/2019 6.16 pagi. Pemenang akan diumumkan tiga hari kemudian (25/08).


Terma dan Syarat :
1. Follow blog shuhaidasaad.com
2. Buat satu entri bertajuk Shuhaidasaad.com 3rd Giveaway
3. Letak banner dalam entri, dan link kan ke blog shu.
4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.

Pemilihan Pemenang : Random

Pemenang Pertama
Pemenang Kedua

Pemenang Ketiga & Keempat :
(akan diberitahu kelak)



jom support Shu..

Segmen | Giveaway UP Traffic by Madam Caramel



Tamat : 30 August 2019

Hai awak..
Jom ler join sama sama. 
Tanda sokongan kita sesama sendiri
Salam Ukhwah :)

Giveaway-01 by Ematunz


Jom korangss join Giveaway by ematunz.blogspot.com . Serius senang sangat syarat dia (follow dan copy paste tak sampai 5 minit). Tarikh tamat 25.08.2019 11.59 malam.

Klik gambar dibawah untuk join:

Hadiah? Nama pun giveaway, mesti lahh ada. Hadiahnya, Bawal Kaca bernilai RM25 untuk seorang pemenang yang akan dipilih melalui Cabutan Bertuah. Pemenang boleh pilih nak corak apa, kaler apa. Mix and match gittuw

Info hadiah: Bawal kaca ini dipenuhi manik kaca ori gred AAAA, ala-ala batu Kristal Swarovski. Kualiti kain jenis Airis Premium rank no.2 selepas Bawal Original, ofkos laa senang bentuk. Setiap butir kaca sangat merelipp, paling penting melekat kuat. 

Ada 60 pilihan warna, dan berpuluh puluh design menarik. Berpinar mata tengok tau. Nak tengok lagi banyak, gambar ada di Bawal Kaca.






Tamat : 25 Ogos 2019 / 11:59pm

Penangan Klubna Laleh


KITA TAK SEMUA SAMA..

Hormon kita tak sama..
Jenis darah pun tak sama..
Antibodi tak sama..
Genetik pun tak sama..
Ketinggian, berat badan pun tak sama..

Jadi bila kita consume satu2 produk tu..
Kesannya terhadap tubuh badan kita pun tak sama..
Contohnya bila korang minum klubna laleh..
Ada orang kesannya cepat, ada orang kesannya lambat..
Ada orang inchiloss, ada orang loss kg..

So, bukan produk kita tak bagus..
Tapi penerimaan badan kita berbeza2x..
Ada orang minum produk A, serasi.
Ada orang minum produk A, tak serasi..

Kita sebagai pengguna, try & error..
Kalau tak menjadi, cuba ikhtiar pula dengan produk lain.
Bukannya viralkan produk itu ini x berkesan..
Kenali diri dulu, baru kita boleh selesaikan masalah..

Jom cuba klubna laleh. Saya akan guide awak. Kita sama sama lakukan eat clean.

0136462960
www.wasap.my/60136462960
www.instagram.com/klubna.laleh
www.facebook.com/klubnalaleh.seremban

#klubnalalehseremban #agentklubnalalehseremban #carakurusberkesan #kopiviral

Penat Dengan Kerja


Penat..
Akhirnya sabtu muncul juga.. hahahaaa gelak jahat! Tak sabar nak cuti.. alaaa cuti hujung minggu je, bukan gempak sangat pun! Well, kau tak tahu situasi aku jadi jangan memandai menilai aku. 

Tahu tak, cuti hujung minggu merupakan cuti yang paling nikmat untuk aku... fuhhh bebas dari belenggu kerja yang tk pernah habis.. bebas dari tekanan kerja yang tiada kesudahan.. paling penting bebas dari pekikan teriakan makian dan cacian orang atasan. Hah gitu, nikmat beb dapat cuti biarpun hanya sehari setengah sahaja. 😁

Minggu ni agak penat. Kerja agak berat. Empat hari berturut turut kiteorang buat maintenance. Fuhhhh.. habis kudrat beb. Hari ni agak teruk sikit. Oil seal pada gear box leaking pulak dah. Jenuh nak buka sprocket, keluarkan bearing bagai. Fuhhh mencabar sungguh harini. Kebetulan pulak machine kali ni agak jauh dari kipas, maka berpanaslah kami buat kerja. Yeyeyehhh.. yeyeyehhhh.. orang ynag tak tahu akan cakap kerja kami best, santai je, boleh jalan jalan dalam production tapi hakikatnya hanya kami yang tahu. Penat weh.. Hilang terus keayuan dan kesopanan kesusilaan aku. Hahahaa! Nak kejar masa punya pasal.. Alhamdulillah, aku masih mampu hadapi segala kepayahan dan keperitan disitu... walaupan dah bermelion kali aku merungut nak cari kerja lain.. nak resign.. tapi sampai.sekarang aku masih mampu bertahan. Alhamdulillah.

Ya, kekadang aku rasa tak mampu. Aku hampir tersungkur. Aku hampir mengalah. Tapi seandainya aku menyerah, siapa yang akan menolong aku?? Berjuta kali aku ulang ayat keramat itu bilamana aku kian rebah. 

Aku bertahan demi keluarga. Aku kuat demi mak dan ayah. Aku yakin aku mampu biarpun aku hampir tersungkur. Kuatlah wahai hati demi orang orang yang aku sayang. Tak kisahlah berapa juta kali aku hampir jatuh, insyaAllah aku akan terus bangkit selagi sisa kekuatan aku masih ada. 

Aku kasar. Hati aku kering.
Bukan. Aku hanya manusia biasa yang berpewatakan mengikut situasi semasa. Jiwa aku kental? Bukan kental tapi terpaksa kental. Sampai bila nak bergantung harap pada orang lain. Kalau orang lain boleh buat kenapa aku tak boleh buat. Yessss!! Aku boleh. Aku boleh. Aku boleh.




Oh kekasih by Sheryl Shazwanie

Lirik Lagu Oh Kekasih ( Janam Janam ) – Sheryl Shazwanie
Kasih Oh kekasih
Kau Selalu disisiku
Berjanji Setia
Kita Bertemu semula
Berdua Jasad berbeza
Namun Hati menjadi satu
Jadilah Milikku selama lama
Jangan Pernah tingalkan diriku
Dan Hanya kamu yang bisa
Mengubati Rasa rindu
Tanpanya Dirimu
Hatiku Tidak menentu
Dan Hanya satu permintaan
Yang Ku minta darimu
Jadilah Milikku selama-lama
Jangan Pernah tinggalkan diriku
Jadilah Milikku selama-lama
Jangan Pernah tinggalkan diriku
Kau Kekasihku ku aku cinta kepadamu
Kaulah Bintangku menerangi malamku
Sepi Duniaku kan bila tiada dirimu
Jiwa Ragaku tersemat di kalbumu
Kau Selama lama tetap dalam jiwa
Kaulah Yang bertahta bersama selamanya
Kasih Oh kekasih
Kau Selalu disisiku
Berjanji Setia
Kita Bertemu semula
Berdua Jasad berbeza
Namun Hati menjadi satu
Jadilah Milikku selama lama
Jangan Pernah tingalkan diriku
Dan Hanya kamu yang bisa
Mengubati Rasa rindu
Tanpanya Dirimu
Hatiku Tidak menentu
Dan Hanya satu permintaan
Yang Ku minta darimu
Jadilah Milikku selama-lama
Jangan Pernah tinggalkan diriku



Decoupage Giveaway by Mummy Ayu



Semoga berjaya gais :)

Tamat : 30 Julai 2019


FIRST GIVEAWAY BY ANIS & BEEHA


TAMAT : 3 Ogos 2019

Semoga berjaya :)

Skin Care Giveaway by Airah Syahirah



Syarat penyertaan Giveaway

1. Follow blog Airah Syahirah. (Widget followers ada dekat sidebar)
2. Follow facebook page Airah Syahirah Blogger
3. Follow instagram @shesyeeraa
4. Copy banner dan buat satu entry bertajuk "Skin Care Giveaway by Airah Syahirah" (Backlink kan banner okay)
5. Tinggalkan link entry dekat bahagian komen di blog Airah Syahirah

TAMAT : akan tamat dalam bulan August 

Semoga berjaya semua :)


Klubna Laleh Testimoni

KOPI KLUBNA & LALEH membakar lemak lebih cepat.

















Minum #klubnalaleh bantu bakar lemak dalam badan sebab bahan bahan dalam klubna laleh menghalang pembentukan lemak. 

Jadi lemak tidak akan diternak bila minum #kopiviral ni 😁

✔MEMBANTU mengecilkan badan
✔MEMBANTU melawaskan pembuangan
✔MEMBANTU menurunkan berat badan 
✔MEMBANTU merampingkan
✔MEMBANTU mengempiskan perut

Jangan tunggu lagi. Testimoni dah banyak sangat yang berjaya turunkan berat badan. Kena yakin & usaha lebih lagi dengan #klubnalaleh.

Untuk pertanyaan dan order
0136462960


Kebaikan Klubna Laleh | Kopi Kurus Viral

KEBAIKAN KLUBNA (GREENCOFFEA BERAS PERANG)


[MINUM PAGI SEBELUM SARAPAN]
———————————————-
💎MENAHANKAN SELERA MAKAN
💎MENAMBAHKAN TENAGA SEPANJANG HARI
💎MENGEYANGKAN SEPANJANG HARI
💎MEMBAKAR LEMAK DARI DALAM BADAN
💎MEMBUANG AIR LEBIHAN DALAM BADAN
💎MELANCARKAN PEMBUANGAN AIR KECIL
💎MELANCARKAN PENGALIRAN DARAH
💎MELAMBATKAN PROSES PENUAAN
💎MENIGKATKAN DAYA PERTAHANAN
💎MEMBANTU KESIHATAN OTAK,KULIT&MATA
💎MEMBANTU MERAWAT MASALAH KENCING TIDAK LAWAS
💎MEMBANTU MENURUNKAN TEKANAN DARAH TINGGI
💎MEMBANTU MASALAH PRIOD TIDAK TERATUR

CARA PENGUNAAN KLUBNA

———————————————-
CAMPURKAN 1 SACHET KLUBNA KE DALAM 120ML-200ML AIR PANAS KACAU DAN MINUM SETELAH SUAM.


KEBAIKAN LALEH


[MINUM MALAM SEBELUM TIDUR]
——————————-

💎MENGATASI MASALAH SEMBELIT
💎MENGAWAL PARAS GULA DALAM DARAH
💎MENGURUSKAN BADAN
💎MENGURANGKAN KOLESTROL
💎MENYEGAH SINDROM IRITASI USUS
💎MENGURANGKAN RASA LETIH DAN MENGANTUK
💎MEMBERI RASA SELESA DI PERUT

CARA PENGUNAAN LALEH

—————————————
CAMPURKAN 1 SACHET LALEH KE DALAM 120ML-200ML AIR SEJUK /KOSONG KACAU DAN SEDIA DIMINUM

TIDAK DI BENARKAN UNTUK:
🌸WANITA MENGANDUNG
🌸PESAKIT JANTUNG
🌸MENYUSU BABY BAWAH 6 BULAN


Cara Transformasikan Diri Sendiri

Motivasi diri

1.🚫Asal : Aku takde duit nak berniaga.
✔Ubah : Sebab aku takde duit lah aku mesti berniaga.

2.🚫Asal : Aku mana ada bakat berniaga.
✔Ubah : Aku mesti cari seseorang untuk belajar berniaga.

3.🚫Asal : Keluarga aku mana ada berniaga.
✔Ubah : Aku mesti jadi contoh kepada keluarga aku untuk berniaga.

4.🚫Asal : Aku mana ada masa berniaga. Selalu sibuk.
✔Ubah : Aku mesti belajar urus masa. 24 jam cukup jika bijak uruskan masa.

5.🚫Asal : Aku takut gagal, tak laku dan malu.
✔Ubah : Apa yang aku dapat jika aku takut & malu? Tak dapat apa pun. Buat & adjust je.

6.🚫Asal : Aku takut sombong bila kaya.
✔Ubah : Ramai juga orang miskin yang sombong. Aku kaya aku tidak menyusahkan sesiapa. Aku boleh bantu orang yang memerlukan.

7.🚫Asal : Aku banyak hutang.
✔Ubah : Sebab banyak hutang lah aku mesti berjaya dalam bisnes. Keuntungan bisnes boleh bayar hutang dengan lebih cepat.

8.🚫Asal : Aku belum bersedia. Ilmu & pengalaman takde.
✔Ubah : Aku mesti bertindak sekarang. Ilmu & pengalaman pasti ada sepanjang aku berniaga.

9.🚫Asal : Kalau aku kaya & berjaya, aku takut kahwin dua, tiga atau empat.
✔Ubah : Ramai juga orang miskin yang kahwin lebih dari satu. Aku mesti fokus untuk berjaya dalam bidang bisnes.

10.🚫Asal : Bila masa sesuai untuk berniaga?
✔Ubah : Sekarang masa sesuai untuk bermula. Ya. Sekarang! Bukan esok. In Syaa ALLAH. Aamiin.

Jom Ubah ! Transformasi kan diri kita!

👆Ubah cara pemikiran kita ! fikir positif dapat positif fikir negatif dapat negatif


Cara Minum Klubna Laleh

[#TERBONGKAR] *RAHSIA PERUT KEMPIS + BADAN SUSUT SEPANTAS 15 HARI*
.
Perut 2X GANDA Lebih Kempis
.
Tak Habis satu box, dah repeat order ! Woww luar biasa .
.
KEISTIMEWAAN Klubna Laleh : 


👑Kesan KETARA seawal 15 hari (perut kempis)
👑mengurangkan selera makan
👑Menyekat pertambahan berat badan
👑membaiki sistem pengahadaman
👑Membakar lemak dengan pantas secara semulajadi
👑Tiada kesan sampingan yang memudaratkan anda
👑Menghalang pembentukan lemak berlebihan
👑Meningkatkan metabolisme badan untuk membantu bakar lemak
👑Membuang toksin dalam badan
👑Tanpa perlu bersenam
.
.
Kandungan :


👉Grape Seed
👉Arabic Gum
👉Psylium Husk
👉Brown Rice
👉Carcinia Cambogia
👉Lemon Powder
👉Rabusta Coffee
👉Green Coffee
.
Selamat digunakan, lulus KKM.
.
Nak cantik nak slim, jangan bertangguh-tangguh. Bangkit dari kemurungan, cari keyakinan diri.
.



Jom minum, jom kurus ! 😘
Free gift menanti awak 💃
.
0136462960
www.wasap.my/60136462960
www.instagram.com/klubna.laleh
www.facebook.com/klubnalaleh.seremban


Pengalaman Tukar Clutch Motosikal 2019

Adoi apa lagi yang sakit ni wahai kesayangan... Memanjang masuk workshop untuk tahun ini. .. Apa kes?.. Manja nau kau sekarang ye... Halahh halahhhh..

Sebelum ini aku pernah kongsi pengalaman tukar clutch motosikal.. Untuk korang yang nak baca perkongsian tersebut,  boleh ke "Pengalaman Tukar Clutch Motosikal". Waktu tu aku agak noob.. hahahaaaa.. rasa macam ilmu tentang motorsikal waktu tu langsung takde.. sekadar lenjang je.. bila rosak, hantar bengkel.. kihkihkihhh.. bongok, kan!

Dua tahun sudah berlalu.. untuk tahun ni aku tukar lagi clutch tersebut.. macam mana nak tahu clutch tu dah habis ke belum? macam mana nak tahu clutch tu masih boleh digunakan lagi atau tidak? bagaimana nak tahu clutch tu dah nipis ke masih ngam? Eh.. banyak sangatlah soalan.. aku ni bab bab motosikal takde lah terror sangat... main redah je.. main lenjang je weh.. ilmu pun takat suam suam kuku je.. aku masih lagi dalam pembelajaran bab bab motosikal ni. Okay, nak dimudahkan cerita, korang boleh tanya pomen atau mereka yang terror bab bab motosikal.. minta tolong ler diaorang check clutch motor korang tu okay ke idokk... perlu ditukar ke idokkk.. ada faham?

Berbalik pada story aku.. motor tu memang hari hari aku pakai.. setiap hari ulang alik pergi kerja.. pastu pergi cod barang.. pergi pos barang.. bila tiba hujung minggu aku bawak pulak motor tu pegi lepak.. ada tempat yang jauh.. ada tempat yang dekat.. bawak pulak ikut suka hati.. mulas minyak ikut sesedap rasa.. heheee.. sampai satu tahap firasat aku mengatakan motor tu macam bunyi mengaum kuat sangat. ngauman tu kuat tapi motor takde lah laju mana.. mungkin clutch dah habis.. mungkinlah... aku pun tak pasti time tu.. maka dengan gigih aku tanya member member yang tahu pasal motor... ada yang kata clutch tu okay lagi.. ada yang kata clutch dah habis.. ada yang kata clutch tu dah boleh tukar baru.. blaa.. bla.. blaa... maka aku ambil keputusan untuk tukar clutch baru.. dah alang alang nak tukar minyak hitam.. maka tukarlah terus.. 

Budget tukar clutch berapa juta? arghhh melampau sangat sampai juta juta.. kau ingat aku main juta ria ke apa syaiton.. budget aku dalam RM200 je.. tak besar mana dan tak kasar mana.. aku plan nak tukar clutch sama seperti yang asal sebenarnya.. tapi selepas mintak pendapat beberapa ahli penal.. mereka yang tahu tentang motosikal.. maka aku pun ubah keputusan. heheee guna 2 spring racing dan 2 spring biasa... ape macam on tak on? cehhh berlagakk!

Tung.. tang.. tung.. tang.. maka gigihlah si pomen mengerjakan motor aku... bukak itu ini.. blaa.. blaa.. blaaa.. sampai siap.. dari pemerhatian aku.. kerja kerja tukar clutch ni agak rumit jugak eh.. memang sabar benar mereka yang buat kerja tu.. terbaiklah bro.. terima kasih..

Pisttt.. aku lupa nak snap gambar dari A to Z.. dari diaorang bukak mangkuk.. buka skru.. bukak itu ini hingga siap.. aku sibuk membawang time dyorng tengah buat kerja.. heheee

Okay, untuk korang yang nak repair motor.. nak modified motor.. aku sangat recommend pada korang bengkel motor ni.. hasil kerja diaorang sangat puas hati.. diaorang pun agak peramah.. terlebih mesra alam sangat.. lokasinya di Senawang, Negeri Sembilan.. kalau tak silap aku, diaorang ni buka setiap hari kot.. bermula dari jam 10 pagi hingga lewat malam.. hari ahad juga diaorang buka seperti biasa.. so kalau korang yang ada di sekitar situ, kebetulan motor buat hal.. bolehlah ke workshop diaorang.. 


Tunggu enjin sejuk kejap, sebelum buang minyak hitam yang sedia ada.


Proses buka satu persatu mula dilakukan.. gigih membuka.. 

Ini antara yang digunapakai.
Part item dan tool ni aku tak dapat nak menggoreng dengan lebih detail.. 

Sangat recommend..
Nama Bengkel : M & S Gboss Motorsport Enterprise
Alamat : No.42, Jalan MSJ 2, Medan Perniagaan Senawang Jaya,
70450 Seremban (City)
Contact : 017-803 6460 (Sopam)

Feedback Minum Kopi Viral Klubna Laleh

Hai korang.. pernah dengar tak pasal 'Kopi Viral Kluba Laleh' ?
Korang tahu ke tidak akan kewujudan kopi Klubna Laleh tersebut?

Untuk maklumat korang, Kopi Klubna Laleh adalah sejenis minuman yang membantu korang turunkan berat badan dengan berkesan. Rasa aroma kopi yang memukau. Keenakan kopi yang tiada bandingan. Fuhhhh letopppp gitchu nyah!

Aku adalah salah seorang yang consume Klubna Laleh ni. Antara pengalaman yang dapat aku rasai sepanjang amalkan set Kopi Viral Klubna laleh kurus ni termasuklah

✔️ Rasa kenyang sangat sepanjang hari. Tengok orang makan pun tak lalu. Rasa macam kenyang dah.

✔️ Rasa banyak tenaga sepanjang hari. Aktif je selalu sebab dia bagi extra energy pada kita.

✔️Lemak kita dibakar tanpa sedar. Bila timbang je, dah turun berkilo kilo tanpa sedar pun.

✔️Pembuangan akan lawas tapi bukan cirit birit tau. Tau2 je perut sis dah kempis.

✔️Kulit makin lama makin glowing & flawless. Rasa mulus sangat. Seronoknya rasa hati.


Yang nak merisik khabar tentang Kopi Viral Klubna Laleh boleh whatsapp aku
013 6462960
www.wasap.my/60136462960
www.instagram.com/klubna.laleh
www.facebook.com/klubnalaleh.seremban


Pengalaman Kali Ketiga Mendaki Gunung Datuk, Rembau

Assalamualaikum..

Bila sebut pasal hiking, akulah orang yang paling teruja. Memang tak sabar nak mula masuk hutan. Nak bau perfume hutan. Nak rasai angin dan suasana hutan. Hutan memberikan sebuah ketenangan untuk aku. Disebabkan itulah, walau sesibuk dan sepenat manapun, aku tetapi juga akan hiking diwaktu hujung minggu. 

Pengalaman mendaki Gunung Datuk untuk kali ketiga sangat berbeza dengan dakian sebelum ini. Bagi aku, dakian kali ni lebih mencabar. Cabaran! pewai terukkk

Perjalanan aku dan kawan kawan bermula seawal jam 4pagi. Sampai ke puncak Gunung Datuk lebih kurang jam 6pagi dan memulakan perjalanan turun ke kaki Gunung Datuk lebih kurang jam 8pagi. 





d

d



 








Rindu nak kembali hiking. Tapi buat sementara waktu terpaksa lupakan seketika hobi ini. Aku agak sibuk dengan kerja dan juga perniagaan online. Selain itu, cuaca sekarang juga tidak menentu. Doakan aku dapat kembali hiking seperti biasa ye. Rindu bau hutan. Hutan memberikan satu ketenangan untuk aku. Aku tenang dihutan.