- ospital dn wad -

ari nie frst tyme moto aku msuk wad..
oloh-2 kesian kt dia tadi kena duduk deh spanar dn skru
ishh ! uncle pomen tuh bapak kasar nyer baiki moto aku
urm.. aku ingat kan apa laa yg osak
rupa-2 nyer si tali break yg dah t'putus..
fuh ! acm mne ea aku gna moto tue smpai
t'ptus tali break ? ganas ? kasar ? omg !
pape pun ari nie aku enjoy sbb xprgi keje..
hehehe ! tapi agak jem laa sbb tadi kena dgr 
ladybos meleter
"aen doh bkpe xmari keje nye? sian k.ja duk 
duk tunggu jugak laa awok. dah laa ari nie kak ira
dan kak ema last, pah nie xjupe doh la ork. sedih nye
kak ja. esk tinggal aen dgn kak long jerk laa. along plok
balik awl, doh tue gane ea aen?
hahahahah ! tadi sblum ladybos meleter pnjng aku sempat
laa bagi alsan nk prgi toilet. urgent ! :)
tapi beto gak ape yg ladybos tue ckp ea !
esk kak ira dgn kak ema dah xder.
urm.. ! tinggal aku dgn kak long r plop !
tapi kak long kn balik awl so mati lah aku
kena handle butik tue sowng-2 ptg esk !'
adus ! nnt comfrem lingkup laa der !


- not pomen but pogurlz terjun -

adududuss ! apa punya malang laa nasib aku pagi nie ea ?
niat di aty mmg xnak prgi keje ari nie
so td aku bersiap pun lambt-2 laaa
konon nak grak prgi keje lewat laa kn
tp hampeh last-2 smpai ke saat nie aku
aku still lg kt bilik.
knapa ? urm.. sbb moto ksygan aku buat hal.
tah kenapa tayar dpn tue xnak b'gerak
huh ! moto ouh moto npew laa tetber ko buat hal ?
aku nie nah laa bkn spesis yg terror bab-2 moto
naik mati akal jap aku dgn situasi tue td !
urm..mcm mner lh tetiber si tyr depn tue x gerak ea ?
ish ! compius plak aku dgn semua nie :(
aku dah try jd pogurlz tapi tetb ok ugk..
td tgah klut-2 b'fikir tetiber aku t'ingt kt ayh
hehehe ! apew lagi aku pun call la..
mak aik niat di hati nie nak ngadu laa kan tapi 
hampeh sekali aku plak kena dgr ceramah free..
" tuh laa degil sngt, ayh suh pkai kete xmoh
nak ugk ke hulu ke hilir guna moto tue.
pah tue mula laa bwk laju-2, tubek pkul
2 3 pagi, mcm ayh xtahu ork ?
bile jd gini bru tahu nak ngadu. org
pempuan nie klau pakai kete laa selamat skit.
nmpk sopn skit pkai baju kurng bwk kete, ini 
ada k ptt merempit pkai baju kurng. 
xsenonoh org tgok tau x ?
klau ujn xde lah basah, klau blik keje mlm-2
ayh pun xlahh bimbng sngt. degil sngt xmoh dgr
bnda yg ayh kata. dah tue ok x ? "
hehehe ! ayh-2 dlm pada mrh2 tetp tnye
situasi aku nie ok k x.. syg ayh !!!!
hah ambekaw ! skli aku dpt bekfest yg fresh
dari ayh tercinta beb !
apa pun kata2 ayh mmg masuk dek akal lahh
tapi jiwa aku nie mmg xkena dgn kete. 
aku xsuke kete ! jiwa aku bkn utk kete !
alaaa naik moto pun ok apew, stkat 
pkai baju kurng kn apew lah sngt. kesopanan tetap 
ada kn ? kn ? hehehe ! 
semua tue aku jst b'kata-2 dlm aty laaa..
xt'kata-2 aku kt dpn ayh sbb nnt comfrem
cramah b'tmbah pnjng lagi.. hahah !
ayah ! ayah ! org tahu ayh t'ingt nak tgok ank 
ayh nie jd ladies kn ? hehehe
sabar ea nnt bile smpai masa nyer owg akn
berubah taw. skrng nie owg selesa idup acm nie..
ckup laa jst t-shirt dn jeans yg b'sarung di bdan org =)
org selesa acm nie, selesa skit nk b'gerak bebas..
urmm  pape pun aku harap moto tue xde laa truk mana
tadi adik aku ckp myb bering b'karat kot sbb asyik
b'pnas hujan, lagipun aku nie dah laa jrng guna break dpn tue...
pape pun aku harap semua nie dpt settle scpat mungkin 
sbb aku harus prgi keje weh !!!



#aku, t-shirt dn jeans x dpt dipisah kn#



- pagi -

utk pagi nie aku wase malas ngt nk pegi keje
arghh ! dah la kena ot lagi,
huh ! t'masuk ari nie dah 4ari b-turut-2 aku ot
urm.. pagi nie gerak ati aku mals sngt nak pergi keje !
aku malas ! malas ! malas ! dn malas !
Ya Allah kuatkan semangat aku utk tempuhi dugaanMu
bantu laa hambaMu agar lebih tenang nya
sesungguhnya aku kepenatan dlm meniti kehidupan
arghhhh ! dah laa pagi nie sejuk yg t'amat
so lagi laa b'tambah kemalasan aku
ikutkn aty aku nak jerk ponteng tapiurm... 
ari nie kak ema dgn kak ira last
so klau aku xdatng mest xkn dpt jumpa dyowng
tuk t'akhir kali,
urm.. pas nie tah bile laa nk jumpa lagi
pape pun aku doa kn moga p'sahbtan kami kekal
even jst sekejap kami b'sahabat..
ok-2 b'balik pada niat aku tadi !
aku sbnar nyer kemalasan nak pergi kerja ari nie !
niat aty nak cuty tapi b'belah bahagi laa plak !
ish ! aty ouh aty please laa uat kptusan yg logica !
aku da xlart nak ot sbnar nyer tapi
ladyboss dah bagi arahan mlm tadi..
'' ok semua esk tlg ot k ! pkul 9 taw ''


#malas gilerk wase nk g keje ! #

- jeluak muntah hijau berlendir ! -

ari nie tekanan kt tempt keje xder lh seteruk semalam.
alhamdunillah akhir nyer semua proses packing brng hampir siap.
yes ! yes ! esk jst double cheak then bole laa curi-2 rehat
harap-2 lepas nie xder lagi kristal dan pearl yg perlu di packing !
aku dh xsnggup hadap crystal dn pearl lagi !
cukup-2 laaa hampir 5ari aku hadap semua tue
wase dah acm nak termuntah jeluak hijau berlendir giler !
bertapa aku fead up nyer dgn semua tuh.
urm.. apa pun ari nie aku terasa sngt dgn kak long..
akk, org terasa sngt pasal hal ptg tadi.
serius org sakit ati ! berpada laa klau nak gurau pun
tyme tue org dah fead up sngt-2 !
org penat sngt kena packing crystal dn pearl tue,
last-2 akk prgi langgar ! abes smua b'terabur ! OMG 
huh ! niat akk dn kak ira myb nk brgurau tapi org sakit aty !
org benci kak long ! org benci kak ira !
agak-2 laa nk grau pun kak, tue bkn tyme nyer lagi laa
kesudahan nyer org yg kena mrh kt ladybos tue kn ?
akk dgn kak ira lngsung x back up org ! huh !
urm.. serius org sedih dgn prangai akk skrg,
bile susah bru laa terkial-2 cari org,
tyme kak ira dan kak ema ada kat butik, 
org acm xwjud je skrunk nie kn ? ? ?
thnks laa kak dgn semua nie.
apa pun kejadian ptg tadi org akk ingt smpai bila-2 !
sorry laa klau lepas nie org jrng tgur akk !
sorry klau org jrng ajak akk rest !
dn sorry klau org xambek port dgn segala kata-2 dn nsihat akk !
sbb akk bkn lagi akk yg org syg !
org benci akk ! org akn try tuk idup tnpa akk ! 


#awk bkn lagi akk sy tp jst kwn keje#

- grapes ear ring -

ari nie skli lagi kami packing salah !
omg ! 186 pack t'paksa bkan balik :(
mmg penat gilerk ! sumpah !
bayang kn dgn tenaga jst 4 org
kami kena packing 10 jenis barang
setiap 1 jenis memerlukan 420 pack !
tah bile laa nak siap semua nie ea ?
aku penat dah tgok pearl dn crystal nie
pape pun dlm kepenatan smpat lagi
aku b'pixcagedix pearl dn crystal tue








#berdoa moga semua nie cept SIAP !#

- aku hari ini -

Ya Allah ari ni Engkau beto-2 menguji kesabaran aku
bertapa aku harus bersabar dgb semua dugaanMu
urm.. dlm keadaan yg saked aku tetap ot
tapi ternyata semua tue sia-2
penat aku packing !
penat aku susun !
last-2 semua tue salah !
arghhh ! nie semua salah kak long !
dah r kami semua kena buat tanpa dia
mmg xpuas ati giler-2 !
tadi aku wase acm nak nangis sngt-2
urm.. aku dah xlarat lagi dgn semua nie
aku xsuka perangai kak long yg skrunk 
aku dapat rasai akn perubahan dia !
huh ! dah laaa kak long xpayh nak buat baek laa dpn org
urm.. kekadng org kompius dgn semua nie !
masalah yg xpernah selesai kat butik !
skrunk xder lagi kegembiraan !
xder lagi kehappyan !
xder lagi gelak tawa !


#FULLSTOP#

- kuatkan semangat aku -

YA Allah di keheningan pagi nie
aku beto-2 lemah utk menghadapi dunia
moga Engkau kuatkan semangat aku utk tempuhi semua nie
sesungguhnya aku hambaMu yang bnyak melalukan kekhilafan
aku mohon agar Engkau lindungi aku dar segala kesakitan nie
biarpun org cakap kesakitan itu tanda Allah menyayangi kita
urm.. tadi waktu aku bngun wase saket sngt kepala nie
hingus plak xabes-2 nak meleleh !
Ya Allah acm mane aku nak bekerja dlm keadaan acm nie ?
dah laa ari nie terpaksa ot !
aku mohon aku meminta
moga Engkau sembuhkan demam dan kesakitan ku ini
aku tekad utk jadi sorng yg kuat
aku xkan patah semangat hnya kerana kesakitan nie
Ya Allah bantulah hambaMu ini
lindungilah aku pada hari ini dari sebarang kecelakaan
aku xnak lagi pengsang dan muntah-2 acm mlm td !
aku xnak susahkan sesape pun
aku akn cuba berdikari selagi mampu
aku kena kuat !
moga ari nie aku berjaya menempuhi dugaan dariNya
amim


- kisah malam aku -

malam nie aku merintih hiba
malam nie aku menanggung seksa sendiri
mlm nie aku meratapi kesedihan
mlm nie aku sendirian tanpa berteman
apa pun thank tuk ryan sbb 
paksa aku mkn ubt dan minum sunquick
perhhh ! mmg xkn aku buat laaa
sbb ubt pahit dn sunquick plak masam
urm.. thnks ugk kat fiq sbb risau kat aku..
awk, xpyh nk isau sngt lah ea
sbb org dah base dgn semua nie
urm.. org harap awk enjoy ea dpt cuti sem kat kg..
nape mlm nie murh sngt air mata aku ?
sbb dia ! yes sbb dia !
mlm td pun aku nangis sbb dia
dan malm nie skli lagi sbb dia !
awk, thnks sbb bt org nangis
myb bagi awk semua tuh grauan tapi 
utk org semua tue bermakna sngt
sbb org syg awk tapi org xmampu 
nak ucapkan semua tue !
org xnak andai cinta org bertepuk sblah tngan
sbb org tahu nnt mesti kita akn lost contct kn ?
urm.. pape pun org akn sabar menanti
andai ada jodoh kita pasti bersua kn..
pape pun org harap awk bahagia
org syg awk !!!


#luv u#


- demam -

urm.. ari nie aku langsung xder mood nak idup
dah r mlm td kepenatan keje tup-2 ari nie plak ot
omg ! makin truk laa flu aku nie der

- i don't want it anymore -

apa lah nasib aku mlm nie ea ?
nak kata lapar pert dah knyang
nak kata kehujanan dah mandi td
nak kata kepenatan mmg aku tgh penat
nak kata ngatok mata still lagi segar
urm.. tapi napew ati aku tetiber sedis ?
ouh myb sbb td aku t'baca kata-kata kat wall dia
arghh ! nape plak aku tetiber nak touching kan ?
die bukan hak aku !
aku xder hak nak halng dgn sape dia kwn !
dgn sape dya txt !
dgn sape dya gayut !
aku sedar yg aku xder hak tuk semua tuh !
tapi ,, napew ati nei degil sngt ?
ati nie xnak tyr tuk memahami situasi aku !
knapa ? knapa ? kenapa ?
sbb aku syg dia ! ya aku syg dia !
dgn dia cepat sngt aku touching !
dgn dia cpt sngt aku merajuk
padahal aku tahu dia jst bergurau dgn aku,
aku syg dia ! aku suka dia !
tapi aku xlayak utk dia kn ? urm...
awk...
andainya awk mengerti isi hati saya,
andainya awk baca entry nie,
saya nak awk tahu yg saya syg awk !
saya tahu antara kita xmungkin bersama 
tapi entah laaa sbb saya xdpt nak halang
rasa syg yg menyelinap dlm aty saya buat awk.
tadi saya ada skodeng wall awk acm ari2 sudah
urm.. ati saya tetiber mood bila terbaca wall awk..
awk, bila saya txt awk ckp bz kn ?
tapi klau org laen txt awk bole plak layn ?
awk slalu ckp bz keje smpai xder masa utk life sndiri kn ?
tapi sempat plak awk on9 fb ea ?
awk sempat lagi b'grau senda kat wall tue kn
tapi bila dgn saya skrng nie awk acm laen sngt..
kenapa ? saya ada buat salah k ?
urm... awk dah lama saya xnangis sbb cinta
tapi mlm nie air mata saya mengalir disbb kn awk
awk jgn risau ea sbb saya try tuk lupuskan perasaan tue !
saya try tuk jauhi awk lepas nie
saya try tuk xcontct awk lagi
kalau tue lah yg awk nak saya akn laku kan !
biarlah aty nie kecewa asl kan awk happy
awk jgn laa risau psl saya ea 
sbb saya dah biasa merasai semua nie
saya doa kn kebahagiaan awk dgn org yg awk syg
apa pun awk kenangan terindah saya
dah la awk, saya penat sngt nie
urm dah la flu makin teruk di tmbah plak sendu nangis
esk saya keje so pape txt laa klau awk sudi ea
saya tdow dulu..



#andai dia milikku dekatkan dia denganku, andai dia bukan milikku, jauhi dia dari pandanganku#

- bubur nasi -

wah ! ari nie rajin pulak aku masak ae ?
yum ! yum ! bubur nasi + sup sosej
td xmenyempat nak cabut tdung trus aku msuk dapur
kihkihkih ! smgt giler kot
yum! yum ! pert lapar + kesejukan mmg syok
dapat pekana bubur nasi + sup sosej yg panas
hahaha ! tah apew mimpi laa aku rajin memasak nie ?
btw ari nie kat butik aku jst hadapi hidup dgn tenang
urm.. ari nie ladybos langsung xmsuk
so kiteowng bole laa relaks skit smbil buat keje
tapi acm base laa keje xpernah nak abes
pasti ada yg menanti kami semuaa
adududududkkk !
ptg tadi si ryan sengakada txt aku
hahah !dah lama xdgr bter psl dia
tut ! tut ! timbul ugk dia ea ?
urm weh aok ! koi rindu laa plak kat aok !
hahah jgn nak perasn lebh-2 ea
jap lagi koi bg tampaq free sbjik kn
apa pun koi doa kn yg terbaek utk aok
kita tetp adek beradik kn ! hahahha !
tah bile jd adik beradik aku pun xtahuu...


#aku happy ari nie ! #

- trbngun dari tdow -

mak aik awl giler kot aku bngun tdow
dah r mlm td tdow lewt
hehehe.. penat keje oun xilng lagi nie weh
arghhh ! actly aku bngun sbb kesejukan
hehehe.. smbil mata t'pejam
tngan plak meraba-2 cari selimut
tapi xjumoa last-2 aku pun bngun laaa
hehee.. smbil2 cari selimut
so aku on9 laa jap sblum kmbali smbung tdow..
urm.. kalu luar tue ujan tgah kelebatan
fuh ! sejuk gilerr der
alamakkk ! klau laa pagi nie ujn xreda
acm mana lah aku nak redah pergi keje ea ?
dah la kna pkai baju kurung ari nie
herm ! bkn sja2 nak pkai tp
mmg dah peraturannya acm tue laa ngek !
setiap ari jumaat diwajibkan b'baju kurung =)
so aku nak ke xnak
kena la ug k ikut kan
sbb peraturan tetap peraturan ok !
ok lah ! aku dah xtahan kesejukan nie so
better aku out dan sambung tdow balek
lalalalaaa.... nyte blogger


- perak -

urm.. frust gilerk kot aty nie
aduss ! aku nak pergi perak !
nak ugk pergi perak !
ari nie semua family aku gerak ke perak
tinggallah aku sowng-2 kat sini
apalah dyowng nie xckp pape pun kat aku
ish ! kejam taw kowng
xkira nanti belikan ole-2 kat owg ae
mak, org nak ole-2 taw... hehehee
ayah nnt belikan org ole-2 ea.. lalala
apa pun org doakn semoga
keselamatan mak, ayah dan adik-2 selamat.
ourm.. org baru jerk plan nak blik kg minggu nie
ishh ! nasib baek org xmintax cuty lagi tau =)
heheheee.. !

#luv u mom, dad dn adik-2 ♥#

- balek keje dn meggi -

smalam aku cutyscara xrasmi sbb ujan
tapi ari nie aku keje sbb pagi td ujan jst renyai2
hohohoo ! pagi-2 smpai jerk kt butik semua dah kecoh
adus ! pepagi buta dh kena cari brng coustemer yg ilng
alamakkk ! xabes2 dgn brang ilang sejak kblakangan nie kn
urm... aptb ! cari pnyer cari langsung xjumpa
last2 ladyboss call yg dia rupanya simpan brng tue..
fuhh ! rasa nak jerit biar sluruh megamall dgr tension aku nie
last2 t'paksalah kms blik butik yg bagaikan tokang pecah tue..
giler pnyer ladyboss ! huh !
urm.. utk ari nie aku kepenatan packing brng
semua tue akn digunakan dlm sesi ikatan kristal
420 ! yes ! aku harus packing 420 kesemuanya
mati ! mati ! mati !
ari nie aku langsung xsempat nak kejar sale
semua nie raga-2 tgasan ni laaa
hidup aku utk ari nie xder apa yg menarik pun..
tah r ! aku xtahu nape dri ptg td aku tetber jd emo
abes semua org aku marah !
semua benda yg aku buat jd xkena
hehe ! sory geng abb aku trmarah kowng td
pape pun aku mengharapkn sebuah kebahagiaan

:)

- bru bngun tdow -

wah ! sng aty gilerk kot aku ari nie.. 
bngun tdow online then mkn
smbung online then mata ngtok kmbali tdow
dan nie bru bngun..
wow ! wow ! lama giler kot aku tdow
nie comfrem kes aku jd brung antu mlm nie
haiyooo aptb !
dsbb kn tdow lama so perot plak lapar kn
meggi ! meggi ! tue lah fav aku kt blik nie
mudah, sng, cepat dn jimat..
btw ari nie aku ada skodeng wall "dia"
urm.. still lagi b'knaan dg ex dia update
awk, da laa jgn  seksa diri awk lagi
sy nie hah yg terseksa tgok awk acm tue..
sy thu awk syg dia tp pleas laa trima knyataan
i'Allah klau ada jodh awk akn kmbli bersatu dgn dia..
apa pun sy doa kn kebahagiaan awk...


#pistt ! pistt ! saya syg awk diam-2#

- teman -

Diriku terdiam seribu bahasa
menjadi alpa dengan apa yang ku terima
menjadi sangsi akan hidup yang dijalani
satu persatu hilang dr pandangan.

ku sedar apa yang seharusnya ku tempuhi
tak mungkin dapat ku leraikan lagi
semua ini bukannya ku inginkan
menambahkn lagi kedukaan... cobalah fahami.

ku hilang tanpa berite
aku pergi tanpa kata
ku berubah tanpa disedar
hanya mampu pendamkn rasa

pastinya ada saja
yang menganggu difikiranku
ku menjadi tak menentu
kedinginan hati, tak siapa yang tahu.

kini ku terdiam seribu pekataa
mencari apa sebenar yang terjadi
diriku yng menjadi perbualan
melihat perubahan diriku ini..

diatas sebab ku lakuka begini
biar saja aku yang ketahui
dibalik kebahagiaan pastinya tersimpan
rasa yang sebenar kesedihan..
ohh teman.

wahai teman, maafkanlah..
andaikan ku berubah.
bukannya ku mahu..
namun tk mampu..
ku selindungkan rasa dihatiku...


take note : hai ! hai ! rmai org ckp kami couple tp bila kami sangkalkan dakwaan dieowg xsape pun yg percaya.. ahaha! aptb kn ? adududududuuu ~! ok acm nie btw klau kowng nak tahu kami nie adek beradik yg xberapa rupa adik laaa.. nie tue kaka kesygan akl laa der. aduss ! kowng jgn salah fhm plak ea ? kami nie mmg rapat so xdinafikan laa bila kuar hang out same2 owng sekeliling anggap kami couple. bila kami bersama acm2 benda bole terjadi. banyak giler kot aktviti  dan hobi yg serasi.. heheheee apa pun aku harap sngt kami kekal bahagia selamanya.. luv u sista 

- lakaran kehidupan -

ouh Tuhan berilah petunjuk
agar dapat aku terima segala
dugaan dariMu
yang Kau hadiahkan untukku
hingga kini tak mampu ku tempuh
diriku masih lagi menunggu
cahaya bahagiku yang xmampu di sentuh
mana harus ku tuju
arah yang menentu 
agar terisi ruang dihatiku
aku berdoa padaMu Tuhan
kabulkanlah kehendakku
terangilah jiwaku
yang diulit keresahan
diriku yang terdampar kesepian
mungkinkah ini lakaran kehidupan
harus kujalani pelbagai rintangan
apakah ini semua ditakdirkan
diriku yang sering menjadi mangsa
cukup ku kenali erti sengsara
tak terasanya nikmat bahagia
ingin kujalani hidup yang bermakna
ouh Tuhan lindungilah diriku
dari segala seksa di dunia
aku terima segala suratan
tertulis kisah lakaran kehidupan 


#hidup tiada batasan akal fikiran#

- fanatik -

bila sedis aku akn layan lagu
sbb lagu seakan memahami rasa ati aku
urm.. chomel ! chomel ! chomel !
aku sker lagu2 ka der,
best, semua lagu2 ka kena dgn jiwa aku
aku ska skodeng muka ko sbb sweet sngt..
hahahaa !
aku paling suka lagu
KU PERGI DAHULU
perhh ! lagu tue mendalam giler kowt maksud die..
urm.. bila sedih aku akn lyn lagu nie smpai naek lebam bjik mata

ku terkenangkan dirimu
duhai sahabatku yang aku rindu
kau memberi cahaya
tika ku berduka
tapi kini semuanya berubah
tidak pernah aku menyangka
semuanya tidak lagi sama
seperti dahulu kala
maafkanlah andai 
aku tersilap langkah
sahabatku ku pergi dahulu
kau kan sentiasa ada
saat ku terluka
saat ku kecewa
tapi kini tinggal memori
bila ku bersuara 
aku ingin pergi
berjanjilah kau kan menjaga diri
simpan semua kenangan kita dihati
pemergianku usah kau tangisi
ku pasti kembali aku rasa bersalah
kerna tak memahami dirimu sahabatku


#aku suka dgr ka nyanyi smbil petik gitar laa chomel#


- masa tuk keje -

ok ! ok ! skrg masa tuk aku lyn movie k-pop, blogger dn fb dah abes
so skrunk aku kena mandi dn keje plak.
nmpak nyer ujn kat kuar pun dah makin reda tue
so xder lah aku kebasahan nnt kn..
hahah !
ari nie aku dtg keje lambat lah yerk..
tapi pape pun ada aku kisah ?
haha ! kak ja bkn nyer marah..
well aku kn pekeje kesygan dia [syg laa sngt kan]
bkn pekeje tp tukng jahit kesygan.. hahaha
eh ! eh ! lantak aku lah nk pergi awl k lambat kn
jnji aku dtg dn terpcak dpn butik tue suda...
apa pun aku mengharap kan yg terbaek tuk ari nie..
tata blogger nnt mlm aku melalut lagi kat sini ea..
skrunk aku harus mandi dulu...
lalalal mandi !
lalal bersiap !
lalala keje !
lalala enjoy in my life !


#pisttt ! aku nie jst keje partyme jerk.. hahha#

- mengolek terjatuh aty -

ujan kat luar bgai mengerti rasa aty nie
sedih dgn kerinduan cinta yang xterucap
urm.. harus ke aku meluahkan ?
no ! biarkan aku acm nie
terus tenggelam dgn teka teki rasa aty
biarkan aku comfiur dari mengetahui sebuah hakikat
serius aty nie mula menyayanginya
tapi dya ?
yes ! cintaku bertepuk sebelah tangan
patut bunyik cintaku xsemerdu insan yg tgh howt bmadu kasih
hahahah ! aptb !
awk ! awk ! awk !
sy wase sy aty sy dah jatuh tergolek2 laa kat awk
urm.. sy sker dgn sikap awk
awk slalu tc sy kn. awk slalu meleter kt sy
awk buat ari2 sy penuh dgn gelak tawa
awk ada time sy kesedihan
urm.. sy harap sngt dpt memiliki awk
tapi sy tahu semua tuh hnya mimpi kn
awk still lg syg kn ex awk kn ?
xpew lah awk, sy faham apa yg awk rasa kn skrunk
apa pun sy akn slalu follow stry psl awk
sy akn slalu doa kn awk happy
sy harap awk sentiasa tersenyum ea
jgn sedis2 taw sbb aty sy pedih tgok awk nangis
sy thu awk mampu lakukan
selagi kita bersahabat, sy akn selalu ada di sisi awk



#aku dah terjatuh aty kat ko ngek !#


- masalah ari nie -

arghh.. !!! dah la pagi td bngun awal, niat di ati nak pergi umah kwn aku. nak tman kan dia sbb umah dia hampir2 kena rompak mlm td so myb dia trumaa tp niat aku terbantut sbb kt im nie ujan pepagi buta td then ditambah plak dgn kesejukan yang teramat sngat. urmm.. jiejah sorry taw sbb org xdpt nak berada di sisi awk tyme awk memerlukan. pape pun org doa kn awk selamat dan ok jerk..
urm.. aku mmg bngun awl pg td tp tah acm mner lah bole t'lambat dtg keje..myb sbb ujn kot td.. hehehe pape pun lantak laa jnji aku dtg kn der. :p penat ! penat ! penat ! seriusly penat xsudah tuk ari nie sbb dari pg smpai mlm aku n the geng jst duk susuh stock yang digunakan time sale kat ruang legar megamall jerk. fuhh ! sumpah penat tah babun laa der ! dari pg hingga mlm kteowg buat keje xder rehat. tp nsib baek sempat lunch dan break tuk solat.. huhuu.. aptb !
td balik keje aku lepak dgn eqa jap kat kdai mkn smbil2 layan bola... hahah sumpah kepenatan, kemengantukan, kesejukan dan kegusaran. bola bola ugk tapi tyme tue ati aky tgah xtenang sbb eqa tgah dguh dgn patner dia. urmm.. aku xnak nnt syauqi salah faham dgn kami. apa pun aku doakan eqa dan patner dia kembali happy acm dulu.. luv u geng !



#rindu nak hang out dgn kowng acm dulu#

take note : syauqi, sorry der sbb td aku ajak eqa kuar mkn tnpa izin ko. heheeh alaaa dah laa gado-2 der, xsyok laa aku tgok ko dgn eqa acm nie. aku tahu ko syg dia kn dn dia pun syg kt ko tp masing2 ego kn ! kn !. ishh laaa kowng nie time gado acm nak pecah dinding umah  ea. apa pun aku doa kn kowng kekal dan heppy acm dulu.. 

- kisah aku -

aku nie apa nak jadi laa kn ?
ari-2 balik keje mst rasa kepenatan
hahaha ! apa pun aku enjoy dgn life aku skrunk
yes ! aku enjoy tp kekdng agak tension laa
dgn keje yg berlambak menanti aku di butik.
fuh ! orange ouh orange !
kuatkan semangat ! chayokkk !
apa pun aku doa kan dgn penuh pengharapan
moga hari esok lebih baek dari hari nie.
biarkan aku dgn duniaku..
idup aku hak aku
so biar aku yang tentukan kemana hala tuju nya.



take note : ari nie penuh dgn kegembiraan namun esok belum tentu kegembiraan itu milik aku. 

- kisah mlm tadi -

alhamdunillah sbb sale tuh semalam mmg bnyak giler !
yes ! yes ! yes! so mst bnyk komeisen aku nnt nie kn ?
hahah ! aptb ! menggong ! [!] [!] [!]
urm... agak kepenatan lah melayn kerenah yg memcm jenis...
smlam ada lah sorng mak cik nie taw...
die tue coustmer ugk lah tp cerewet tahap gaban..
fuh ! nak semua benda perfect dan murah..
mak aikkk ! klau mcm nie ckup buln comfrem bankrap kn...
giler !
pent ! pent !pent !
dlm kepenatan aku tetp happy 
sbb mlm td dpt jumpa ma dan pa [eqa & syauqi]
gilerk ! dah lama aku xjumpa kowng kn..
haha
siyeh ! terubat rindu kat ko....
tp xsangka plak eykin luvira pun ada skli :p
lalalalaaaa.....
bla.. bla.. bla.. bla.. bla.. bla...
mlm td niat aty nak pergi mkn kt blng kuantan pread tp kdai tue tutp
then tkar plan pergi kat im2
perhhh tutup ugk ! mcm nak meletup jerk kan kelaparan 
last2 pusing punyer pusing lepak jerk kt casper dpn msjid im...
penat ! yes aku kepenatan..
mlm td dlm pkul 1 lebih aku balik trus tdow... 
ZZZZZZZZZZZz ~
dan nie bangun tuk pergi keje....

- tgh mlm -

mlm nie tetbr aku tringt kt dia
awk-2 org rindu awk !
wlaupun kita tgh msg skrunk tp org tetp rindu awk
urm.. awk rindu org x ?
hehehe.. owg tahu org gedik kn tp jst dgn awk jerk
awk slalu ckp org nie manja dn cpt majuk kn
ye ke kata-2 awk tue ae ?
alaaa owg jst ske ngajuk dgn org yg tersyng jerk....
org sker ngajuk dgn awk sbb org syg awk..
hehehe..
agak-2 awk fhm x ea isi aty org nie ?
urm... owg xnk lahh beria sngt kt dpn awk
sbb org tahu syg org bertepuk sblah tngan..
awk still syg ex awk kn ?
xpew ! xpew org memahami awk
lgi pun awk dgn dia dah lama bersama kn
so mustahil dlm sekelip mata awk bole lupa kn dia kn
apa pun thnks awk sbb jujur dgn org
owg terharu sngt sbb awk pecaya kt org..
awk cter prob awk kt org
awk kongsi rasa happy dn sedis awk dgn org
thanks sngt2 awk...


#saya xthu ble masa ati saya terjatuh syg kt awk #

- rutin harian aku -

:)
pagi kuar mlm balek
pagi keje mlm balek..
12jam aku nie berjaya megamall..
perhhh ! tuh laa rutin harian aku setiap ari
lebih2 lagi tuk minggu nie sbb lngsung xder pluang nak cuty...
tempat keje aku tgah buat sale kt ruang legar bawah..
kbtulan plak tgah xcukup staff so kiteowng terpaksa laaa
keje ! keje ! keje ! dn keje !
tp ok gak keje kn dari aku duk sesaja
nnt acm-2 benda yag aku terfikirkan..
dan keje yg dah acm gunung nie dpt laa aku bz kn diri
dapt gak aku t'elak dari memikirkan hal yg sedis..
huhuu....
pape pun aku dan tekad !
azam aku skrg nak stdy + keje jerk...

# NO LOVE NO CRY #

- penat tahap kritikal -

urm...

- coretan aku -

aku....

- kepulanganku -

:)

- migrin datang -

nyesal !
 ye aku nyesal sbb td mkn burger daging :(
urm... skrg migrin dah dtg balek pd aku...
entah bile lah nak ilang sakit nie...
aku benci migrin
ble migrin dtg abes smua keje aku xboleh uat
abes semua bnda aku tergendala...
mata aku jd berpinar..
kepala acm nak pecah
air mata laju jerk ngalir
ubat ? sorry aku xska ubt...
semua org suh aku mkn ubt !
apa yg ada pd ubt ?
ingt leps mkn ubt trus baek k ?
huh ! sakit gilerk !sakit sngat2..
aku benci migrin..
harap2 esk aku dpt keje acm base..
jgn lah biar kan migrin ganggu rutin harian aku...
urm.. ukeh lah aku nk try tdow nie...
dah xlarat sngt2 tahan kepala yang berat nie...
nyte, moga esk idup aku kembali acm base


#daging menyebabkan hidup aku makin sengsara#

- merayap -

ptg td, 3pm aku tman lah si fatin nie pergi terminal
cari tiket nak balek segamat..
urm... kecoh gilerk suasana kt terminal ea...
acm2 suara yg aku dgr..
semua nya berebut2 nak cari tiket...
haiyoyoyoyoyooo..~!
aku ? aku acm base lah mkn aty..
ape bole uat tuk tahun nie xdpt nak balek kg kn...
esk pkul 10stgah si fatin akn gerak balik segamat
so nanti tinggal alh aku sowng2 t'kongtang kanting...
urm.. ! fatin perlu k awk pergi sane weh ?


#orang rendu awak#

- surga cinta

terdiam hanya bisa diam dingin
menyerang disekujur tubuhku
layangkan mata menembus cahaya
putih kilaunya meneduhkan lamunan
masih jelas terlihat pesona ayumu
masih jelas terasa getar dawai jiwamu
nahaaaaaaa..~
inikah syurga cinta yang banyak
orang pertanyakan
atau hanya mimpi yang tiada
pernah berakhir jua
perlahan baya semua tanya
satu bersama
langkah di taman ini
terangkai bunga tanda
cinta murni adanya
tapi kekasih pun tiada
muncul hapus rinduku
nahaaaaa...~
inikah syurga cinta yang banyak
orang pertanyakan
atau hanya mimpi yang tiada
pernah berakhir jua
dimana aku sedang berada
mengapa sendiri
lari terlanjang tanpa seorang pun
yang akan mahu perduli
inikah syurga cinta yang bnyak
orang pertanyakan
atau hanya mimi yang tiada
pernah berakhir jua
terbanglah cinta sampaikan sayangku
hanya bagi dia
tak ingin rasa sepi meratapi 
malang tanpa dirinya

by : ada band

take note : sedih bila melihat org yang disayangi bersama insan laen. namun andai itu yang bole membuatkan dia gembira, aty ini akan merelakan semua tue berlaku. biar luka nie menjadi parut asalkan hidupnya ceria diwarnai sang pelangi

- rinduku tiada nokhtah -

semusim sudah cinta berlalu
meninggal kesan seribu kenangan
manis dan pahit kan kuabadikan
tidak lupa seumur hidupku
didada ini penuh parut luka
yang kau tinggalkan sebagai kenangan
adakalanya bila ku termenung
airmata jatuh berlinangan di pipi
kemanakah kau menghilang
tiada khabar berita
mengapa engkau pergi
di saat ku menyayangimu
laluan rindu yang ku harungi
bagaikan menempuh bagai
meronta-ronta dalam kalbuku
rinduku tiada noktahnya
apa yang paling aku terkilan
cinta kita separuh jalan
tanpa sempat aku merasa nikmat
puncak cinta bahagia
kini semuanya sudah terbukti
siapa yang lebih setia
kepada Yang Esa aku berserah
tenangkanlah jiwaku...

by : SPIRANZA


semua owg bole b'cinta tp xsemua yang merasai erti cinta sebenar

take note : tengah syok-2 layan lagu smbil baca novel "Hatiku Di Harajuku", bole plak lagu "Rinduku Tiada Nokhtah" menusuk corong telinga aku. sekali dgr acm best plak hinggakan t'ganggu sedikit p'hayatan aku pd novel tue. kata-kata dalam lagu nie t'lampau m'dalam makna nya. urm.... sedikit sebnyak menyentuh tangkai aty aku, cinta yang terbina tidak mampu bertahan lantaran tiada sebuah kesetiaan dan kejujuran dalam sekeping hati. b'cinta sememangnya senang tp untuk mengekalkan sebuah percintaan tue memerlukan sebuah kometmen yang besar.

- monolog -

aku rindu suasana tyme stdy kt ikip..
aku rindu nak hang out dgn dak2 otak gilerk !
urm.. nadia, dura, eqa, wanie, nana, mana kowng skrg ea?
sejak2 dah abes nie, semua blaa tnpa jejak ea ?
stkat fb jd penghubung kita yerk..
tp aku jrng bkak fb tue.. sorry..
aku tahu kowng t'tunggu2 aku muncul kt fb tue kn...
susah lah yunk, sbb fb tue aku jst bkk skjap jerk..
skdar nak cheak notification :)
aku xsanggup r layan fb tue lame2
sbb nnt pakcik mesti tgur kn..
huh ! nie slah stu cra tuk aku lari dri dia..
urm.. kowng aku doa kn moda2 semua sihat taw...
jgn lua kn kenangan kita dulu...
tiap pg berebut tempat mkn 
kat gerai makan tman gelora :)
hahaha ! gelagat kowng akn aku ingt selalu
dura mesti akn cop seat utk mie
then kowg akn order roty bakar..
agak2 xkenyang kowg tibai plak nasi lemak kn..
nana plak akan order nasi lemak sambal lebih..
ko mmg suka pedas kan nana syg..
nadia plak akn order roti bakar..
hahah ko lah yg paling sengal kan nadia..
xabes2 tiap ari dgn roty bakar...
ko mmg stright kan dlm bab2 m'diet nie...
taksub nak kurus kn dear
eqa mesti akn order nasi lemak dan roty bakar kn..
ko mmg gedix kn syg... hahaha
nasi lemak tue utk ko dh roti bakar tue mesti utk mus
wanie ? hahahhaa minah shuffle nie sah2 x order pape..
ko jns xmkn pagi kn geng...
weh ! aku rindu lah nak lepak dgn kowng acm dulu-2...
paling aku rindu kan merempit dgn nadya...
urm....


- lapar -

penat merayau cri nasi tp tetp xjumpa
choiiii..!
dari Indera Mahkota hingga ke tengah bandar aku merayap
tp xder pun kedai mkn yg bkak..
giler ! penat aku menilau
urm.. klau ade pun stkat 2 3 bijik kedai
tp tue pun penuh dgn makhluk yg bertandang...
perut aku dah lah tgah lapar tahap gaban tyme tue.
last2 aku hilang arah xtahu mner lagi nak tuju..
hehehe.. ! kebetulan bole plak si Ryan msg tyme tue kn...
dia cdngkan aku spya pergi kfc, mc'd dn bla.. bla... bla....
ikut aty aku mmg b'degil xnak pergi sbb aku nak mkn nasi..
klau kat kfc tue tgah2 mlm buta celah mna nak cekup nasi kn..
tp dah xder arah sngat aku pun singgah lah ke TC...
perhh...!!!! penuh makhluk b'atur smpai keluar...
kaki aku melangkah ke mc'd...
urm... kejadian yag sama ugk berlaku di situ...
mc'd dan kfc penuh !!!
time tue dlm fikiran aku jd nak pergi kfc area benteng..
last-2 sampai2 sana lagi lah malang nasib...
lagi ramai coustmer b'banding kat tc td...
arghhh.. ! aku give up !
last-2 aku tuju kat 7E yg dekat dgn umah aku...
hampehhh ! penat-2 aku kuar cari nasi xjumpa...
last-2 7E ugk yg aku tuju yerk....
hahahaaa... apa pun aku b;syukur
sbb dpt ugk kenyang kn perut tuk mlm nie..
roti chocolate kismis, meggi dn oreo cream vanilla


 perut aku kekenyangan =)

- di pagi raya -

di pagi raya ati nie sayu gilerk...
aku call mak td, urm..
t'dengar suara keriuhan kt blkng
kn best klau dpt balek kg..
mesti tyme nie aku dgn adik2 tgah toilet,
then siap2 pergi smbhyng raye sme2...
sedis nyer, aku xdpt nk uat semua tue
tuk tahun nie :(

- penat -

yes ! aku uat keje giler utk ari nie. 
pkul 3am, aku kuar k terminal makmur semata2 nak teman si ryan sengal
perhhh !! mula2 tue takut + b'debar + blurr + ngatok + blaa.. blaa.. blaa...
tp lepas jerk jumpa trus ilng ngatok aku..
hahah ! mula2 mmg malu gilerk beb !
nak ckp pun cover2 lah sngt kn..
tp last2 aku tetap aku.
xperlu b'ubah demi owg lain...
aku tetap aku..
selamber dn sempoi itulah aku =)
penat ! penat ! penat !
kami melepak kt terminal...
then merayau ke tc..
bekpest kat kfc then aku tdow jap smentara si ryan m'jd ahli toilet...
pas tue kteowng jejalan area jln ke jambatan...
lepak2 kat tman p'maenan...
syok2 duk story tetbr si monkey dtg...
mak aik ! bapak t'kejut giler r...
ahahaaa....
lawak2 sbb lepas tue kteowng menuju ke mc'd...
perh dlm masan 6jm aku b'jya mkn di dua kedai beb.



#drgu#

- balik keje

balek keje trus online, itulah aku =)
idup aku selama 12jam di Megamall dn 12jam di bilik.
hahahaha ! sumpah boring tahap gapan kn.
tapi alhamdunillah utk ari nie aku langsung xsedar masa berlalu.
t'lalu bnyak keje yg menanti aku.. waaaaaa..~ !
dari pagi sampai tgah ari td  aku design kan p'mata taampal 
utk coustmer yg agak cerewet laaa..
perhhh ! nak jerk aku ngamok td mlayan kerenah coustmer tue..
nk design yg mewah tp bajet pnyer r kedekut !!!
utk tgah ari smpai petng aku kemas kn kristal dgn kak ema..
sumpah ! naek juling mata aku..
hampir rabun warna aku buat bendalah tue...
blink-2 abes tahap tenuk beb !
tp apa pun aku b'jaya buat yg terbaik....
then lepas tue bole plak aku disuruh m'hias tdung coustmer...
hahaha ! hiasan aku mmg teruk tp aku b'jya siap kan..
nie frst tyme aku siap kn tnpa bntuan sesape der..
nsib baek coustmer tue puas aty....
yes ! yes ! yes !
sale aku tuk ari nie agak bnyak b'bnding semalam...
ari nie  masa b'lalu dgn pantas.
langsung xder masa utk kteowg b'gossip...
xder masa tuk curik2 baca novel
dn xder masa tuk ponteng smbil merayau dlm Megamall..
haahahaha ! moga esk sale lebih gempaq lah der !
pistttt.. ~! td kan aku kena puji.. :p
heheheheee....
kak ja ckp aku pempuan melayu t'akhir tuk aru nie...
well..~! hahahaa myb dieowg t'kejut kot sbb aku b'kaya sakan.
b'gaa k ? alaaa stkat bju kurung dn selendang apa laa sngt kn..
urmm.. bg aku base jerk kot tp entahh,..
dieowg yg puji over sngt..
melambung abes aku utk ari nie...
hehehee tp aku tetap aku...
xkira lah ape yg menyarung di badan aku....
di kaki aku tetap steady dgn selipar..
hahahha... no way der ! xmgkin utk aku b'kasut tinggi bagai...
xpyh nak vote sngt laaa...
aku pergi keje bkn pergi cari cinta...
NO LOVE NO CRY !

- keje -

fuh ! smgt aku bngun awl ari ney smata2 nk prgy keje :)

- ragam di tempat kerja -

utk mlm nie aku nak stry psal aunty clener yg jaga aras 2 Berjaya Megamall. urm.. tiap kali aunty tue lalu kat dpn butik, aku sedih sngt tgok keadaan dia. entah knape tetber aku jd teringatkn kat mak aku. aunty tue umur dia myb dlm lingkungan 50 lebih kot. dari raut wajah dia aku dpt melihat kesedihan yang dia tanggungi. bos aku selalu story pasal aunty tue kat aku dn the geng. kak ja ckp, aunty tue t'lampau baek haty kat rakan sekerja dia hinggakan dia dibuli. aunty ouh aunty ! sikap baek hati yang ada dlm diri aunty tue mmg xsalah tp gunalah ia dgn berpada. jgn sampai kita dipijak kerana kebaikan yang kita taburi. huh ! baru2 nie sblum hari raya deepavali, kak ja adalah hadiah kan seutas gelang kristal kat aunty tue utk dipakai tyme deepavali. tapi xsangka plak gelang dirampas oleh rakan sejerja aunty. sumpah ! aku sakit aty giler kot dgn minah clener yg ambek gelang aunty tue. tapi apa pun aku b'syukur sbb akhirnya aunty dpt balik gelang  tue dgn bantuan kak long. hah ! ambek kau minah clener, idup tue jgn t'lalu nak m'buli sngt laaa. nnt kau plak yang aku buli baru tahu.. hahahaaa....
kak ja, sowng bos yang sporting tahap gaban dn serius tyme bekerja. sikap dia yang sselamber membuatkan kami semua menjadi rapat. aku wase b'untung sngt sbb dpt jd sebahagian ahli keluarga Rusja SEries Fesyen. urm.. moga kebahagiaan dan keeratan di antara kami semua terus kekal buat selamanya. 
**********************************************************************
aku happy sngt hari nie sbb di ingatan aku tiada lagi telatah dia, di hati aku tiada lagi nama dia dn di telinga aku tiada lagi hilai tawa dia. yes ! aku hampir berjaya melupa kan dia. aku akn terus berusaha utk buang dia jauh dari hidup nie. bagi aku tiada makna lagi cinta. NO LOVE NO CRY !!! so di sbb kan hati aku dh tahap kritikal better aku xpyh nak b'cinta cintun sngat laa kan. aku bahagia dgn hidup aku sekarang. aku bebas nak lalu kan apa yg aku mahu. biarkan hidup aku hanya dikelilingi cinta dari keluarga dn rakan-rakan.. 

#no love more in my heart#