- siang keje mlm dinner -

hey ! hey ! smgt giler kowt aku bngun pagi na pergi keje.. hahahaha ! omg ! mlm nie dinner der.. lingkup laaa aku kena make up dek kak long dn kak ja.. urm.. apa per aku na pakai... hehehee..nnt comfrem-2 dyowng vote giler beb jst aku jerk sakai.. hahahha.. alaaa sakai pun sakai laaa jnji aku dah puas kn aty kak ja tuk join dinner tuk mlm nie. ikut kn aty nie langsung ta nak pergi kowt.. fuh ! dato datin bagai.... maty laa aku... tapi pape pun alhamdunillah nie laki ke-2 dlm hidup aku join dinner dgn WI cawangan kuantan.. heheee...


- dinner -

adus kepenatan keje tuk ai nie ta abes lagi kena plak fikir
pasal dinner mlm esok. alamakkk ? apa yg aku nak pakai ea ?
omg ! ladiess nite ? :/ comfem aku akn dikerjakn
urm.. ta na pergi bole ? tapi nnt comfrem kak ja terasa aty kowt :|
apa aku nak uat ? semua benda aku ta prepair lagi beb !
urm.. niat di aty na pakai kemeja tapi comfrem kak ja mengamuk kowt..
hahahhaaaaa ! 
andai ta de pilihan aku akn pakai
kaen songket tapi tnpa kerelaan hati ini :|
moga segala nya berjalan lancar


# dinner at vistana #

- migrain -

urm mlm nie wase ta sehad badan..
kepala asyik berdenyut dari ptg td...
bdn nie wase seram sejuk jerk..
adus ta kn demam makin teruk kowt ?
dah laa migrain nie uat aku ta selesa :/


- 150 juta -

untuk kali seratus lima puluh juta
" hey kenapa kau masih lagi mahukan dya ? "
" apa kau buta, apa kau pura-2 suka ? "
hey seratus lima puluh kali itu
didepan semua engkau tarik tanganku
yang sedang buat muka kosong tak ambek tahu
sambil ketawa engkau bilang satu persatu
" dya mungkin bengis seperti singa "
" tapi dya nangis tonton cerita korea "
" dia mungkin keras bila bersuara "
" tapi dya jelas jujur apa adanya "
" aku lagi kenal dya "
dan lebih seratus lima puluh juta kali
aku pesan padamu apa yang bakal jadi
" engkau dan aku ada mungkin tidak serasi "
" kau sangat manis aku ini pula dawai besi "
di setiap seratus lima puluh jutanya
aku pun dalam hati semacam tak percaya
apa kau lihat pada aku jujurkan saja
terus kau cubit dagu aku sambil berkata
" sayang mungkin baran tak kira masa "
" tapi sayang tahan kalau yang salah saya "
" sayang mungkin saja keras kepala "
" tapi sayang manja bila kita berdua "
saya kenal sayang saya
buat apa dicerita bahagia kita rasa
biar tak dipercaya, perduli orang kata
baju ronyok tak apa, asal pakai selesa
berkilau tak bermakna, kalau hati tak ada
aku lebih bengis dari sang naga
tapi bisa nangis semata demi senja
suaraku keras tak berbahasa
kerna aku rimas gedik mengada-ngada
aku mudah baran tidak semena
mana boleh tahan angin cemburu buta
dan aku sengaja tunjuk keras kepala
aku punya manja kau saja boleh rasa
rahsia kita berdua



- balek kuantan -

alaaa pagi nie aku dah nk gerak balek kuantan :/
urm.. sedis nyer nk berpisah dgn family...

- gapai mimpi -

awak...
saat nie saia bagaikan bermimpi
saat nie saia bagaikan berkhayal
sepanjang masa saia habis kn utk awk
sepanjng malam saia habiskan dgn awk
semua nie saia lakukan dgn rela...
yes ! awak uat hidup saia bercahaya
awk yg uat kan hari-2 saia ceria
dan awk yg uat kn hidup saia bahagia
dgn awak saia gembira
dgn awak saia bergelak tawa..
thnks awk sbb uat semua nya tuk saia..
saia tahu saia bnyak susa k  awk kn ?
tapi awk still sabar dgn sikap saia.. : /
awk-2, saia nak awk tahu suatu benda...
walau seteruk mana pun saia
walau sejahat mana pun saia
tapi saia ta pernah tipu hati saia..
saia syg awk..
saia syg awk..
dn saia syg awk..
awk-2 ! lebiu syg :)



- sahabat -

ALLAH aturkan antara kita 1 pertemuan...

♥ Dlm 1 pertemuan dgn kehadiran 2 hati = saya & awak ,

♥ Dlm 2 hati , Allah berikan 3 rasa = sayang , kasih & cinta .

♥ Dlm 3 rasa itu diselitkan 4 tujuan = berkenalan , berteman , berkawan & bertemU/bErsama...

♥ Dlm 4 tujuan itu , tersembunyi 5 perkataan = teman baik selalu di sisi ,

♥ Dlm 5 perkataan itu tersembunyi 6 impian = sayang , kekal , setia , mengerti , menghargai & mengingati .

♥ Dlm 6 impian itu tersimpul 7 huruf iaitu SAHABAT ♥



- mata tidak mengatok -

awk..kebiasaan nya awk tdow lewat ea dan saia tdow awl kn ?
urm.. tapi mlm nie semua nya dah terbalek kn..
awk tdow awal sngt then tinggal saia sowng-2 dlm gelap mlm..
awk hingga saat ney saia still xdapat lelap kn mata.
saia risau kn keadaan awk..
urm.. saia bimbangkan kesihatan awk...
awk, awk kena kuat auw, rajin-2 mam ubt ae..
awk, saat nie saia on9 dlm kegelapan mlm,
acm-2 benda yg bermaen di fikiran saia..
tentang awk, tentang hidup, tentang study, tentang family...
huh ! awk, saia penat laa dgn semua niee..
bole ta saia nak stay dgn awk,
saia na lari dari semua prob nie !
saia dh ta na lagi fikir pape..
bole ta ? bole ta ?



- dya demam ? -

urm.. aku happy di sisi family
aku bahagia di sisi family
tapi haty aku keluh resah terkenangakn dya.
aku risau kn keadaan dya.
aku risau kan kesihatan dya.
urm.. dya demam ? [?]
ouh ! serius aku risau pasal dya.
awk.. org risaukan awk, org
bimbang kan keadaan awk,
urm.. awk-2 moga cepat sembuh auw..
owg nak awak cepat sehad acm sblum nie..
owg na awk happy... :/
awk, aty owg xtenteram sejak pagi tadi.
awk tahu ta bertapa risau nye owg bile owg tahu
yg awk drive sowng-2 dari penang ke kedah ?
fuh ! serius xsenang dudk owg du buat awkk.
tapi apa pun alhamdunillah akhir nya awk selamat sampai
ke kg kn. awak selamat sampai ke sisi keluarga tersayang.
saia harap dyowng dapat take care awk sampai awk sembuh..
urm.. awk sorry taw sbb owg ta dapt na jaga awk. jarak dan masa
menghalang owg tok berada di sisi awk. urm apa pun owg doa kn
kesembuhan awk.. owg ta na awak saked lama-2.. owg sedis sngt 
tiap kali awk mengadu yg awk ta lara, kepala awk saked dan badan awk
letih-2. owg sedis sbb ta da pape yg orang bole uat melain kn berdoa utk awk.
awk, moga awk cepat sembuh. jgn lupa mkn ubt taw ! [!]

# saiasayangawak #

- lena diulit mimpi -

nyte syg,
aku dambarkan hidup denganmu
aku inginkan hari-2 ku bahagia di sisi mu
aku ingin kau melindungi tiap langkahku
aku mahukan kau dimata saat aku terjaga
yang ku mahu hanya laa kamu
selalu di sisi ku
yang ku ingin hanya laa kamu
selalu di hati ku


# lebiu ! lebiu ! miss u ngek ! #

- nasi ayam MAK -

mak...
thanks auw coz susa-2 je masak kn nasi aym tuk ank mak yg nie. owg tahu mak happy kn sbb owg dapat balek lama tuk kali nie. urm.. owg nampak riak wajah bahagia di muka mak. mak, owg pun happy sbb dapat jumpa mak, ayah dn adek-2. owg harap sngt kita semua bahagia dn harmoni selalu. mak, org ingt segala pesnan mak. mak pernah ckp kn, walau sekaya mana pun anak-2 mak, walau setinggi mana pun dyowng belajar, mak jst harap kita semua dapat berkumpul dlm satu family kn. urm.. mak, org akn ingat pesanan mak tue. owg janji owg akn belajar beto-2, owg akn uat mak bangga dgn result owg. mak, owg rendu mak. heheee smlam owg ingt nak pelok mak lama-2 auw tapi segn laa plak sbb adek-2 tengok. bwerkk ! nnt dyowng jelous kt org kn mak. :)
mak, ayah, org syg kn mak dan ayh. owg pun syg kn adik-2. owg jnji akn bela nasib keluarga kita. lebiu'all


# aku sayang family aku #

- gedix -

aku tidak berharap untuk 
menjadi orang yang
terpenting dalam hidupmu
kerana itu merupakan
permintaan yang terlalu besar
bagiku...
aku berharap suatu hari
nanti jika kau
melihatku...
kau akan tersenyum dan
berkata...
" DIALAH ORANG YANG SELALU MENYAYANGIKU "


- raga-2 serangga -

halamakkk ! pagi ney tidow aku t'ganggu 
raga-2 serangga. ada k ptt si serangga tuh pergi
masuk dlm telinga kiri aku. apew beliau ingt telinga aku
nie gua gelap k huh ? [?] perhh ! sedikit cuak laa tadi
tapi apew pun semua dah kembali ok. nasib ada mak
kesayangan aku td. thnks mom sbb tlg sapu kn ubt kt 
telinga owg td. lebiu mom ! muuuahx ! [!] [!]
urm-2.. alng-2 da da t'jaga nie kn terus aku xdpt nk
smbung tdow so apew lg b'online laa aku smpai ke skrg.
hehehhh .. td aku t'jaga dlm pukul 2:00am dn skrg lebih kurng
pukul 5:00 am so mmg comfrem langsung xsmbung tdow laa
jawab nyer yerk.. aptb ! tp xpew nsb baek si lappy
dn brookbank ney ade so dpt laa jd teman sejati aku uat
sementara waktu nie.. hehehheee.. uit-2 aku on9 ukn sbb nk
m'gedix-2 ukeh tp skdar maen games.. :)
MY SHOPS ON FACEBOOK : )


- home sweet home -

alhamdunillah akhir nyer sampai ugk aku di hampung halaman. terubat segala rendu dendam aku kat family tersayang. urm, sbnar nyer aku balek kg nie langsung xdirancang taw. niat di hati sepatut nyer aku ikut kawan balik keratong tapi last-2 minut aku terpaksa batalkn coz nak settle kn seditil prob pasal cimb bank.urm.. tadi sblum gerak balek kg, aku sempat laa pergi cimb bank area depan Berjaya Megamall, Kuantan tuk tnyer pasal kehilangan duet dari bank aku. urm.. akak yg jada reception tue ckp myb mesin ATM yg aku uat kuar duet tue ade prob so myb duet aku tertelan. alamakkk !!! duet tertelan ? huh ! mmg frust giler doe, dah laa duet tue aku smpan semata-2 nak uat bayar sewa umah.. so acm mne ea ? akk tue ckp myb lagi 2 3 hari pihak cimb bank akn bank in kan balik duet tue kat aku so syukur. even benda tue lambat tp aku pasrah dn reda jerk janji aku dapat balek duet tue.. ok-2 kita tutup story pasal duet dn cimb bank. ok, so skrg nie aku nak story pasal keadaan aku skrg. aku wase dah acm nak pengsan jerk kowt. penat giler aku tunggu bus kt terminal makmur td. menggong ! menggong ! dalam tiket cakap puluk 3:15 pm padahal bus tue gerak pukul 4:20pm. fuhh ! lama gilerk kowt kelewatan bus tue tapi apa pun aku pasrah je, janji dapat balik kg dgn selamat. hehehhe... td sepanjang dlm bus aku jst tdow-2 dan sesekali txt dgn someone.. lalalalalalaaaaa... :)
apa pun kn kwn-2, meh sini aku nak habaq mai, aku skrg dah sampai umh. aku dag sampai umh, dn aku dah sampai umh. aku happy di sisi family tersayang :)


- sesaat kau datang -

awk..
p'knlan kita tnpa dirancang
perbualan kita tanpa skrip
tngkah laku kita ukn lakonan
perasaan kita bkn perjudian
thnks sbb awk uat owg happy.
apa ada tyme owg sedis,
awak ada tyme org prlukn someone
dan thnks ugk sbb awk snggup
bersengkang mata lalu korban kn
krdt awk tuk org.. awk org hargai 
sngt semua pengorbanan awk kt owg.
urm.. awk org nk awk tahu org syg awk.
tapi org takut andai suatu hari nanti semua
rasa syg tuh akn hilang. awk-2 org penat 
dgn kata-2 cinta. org letih dgn kaseh syg.
org jst nak kebahagiaan dn org harap awk 
dapt uat owg bahagia syg :|


- duet burn -

perhhh ! tersentap jantung aty aku raga-2 duet lesap RM 150.00 dlm akaun aku. wahhh ! rase acm nak ngamuk tapi utk apew aku ngamuk kn. urm.. alaa-3 dah laa duet tue aku nak uat bayar sewa umh.. ishhh ! so skrg ne aku nak cari duet ? urm.. aku xnk laa guna simpanan yg ada tue coz tue duet aku nak enjoy. mintak dgn family ? huh ! nk maty k apew.. apew aku nak jwp klau ayh tnye nnt mne pergi nyer duet tue. so pape pun esk aku tekad nak pergi cimb bank. aku nak tnye balek apew yg berlaku sbnarnnye nie... : /


- rugi -

adus ! pagi nie xdapat pergi clas raga-2 ujn.
urm... rugi nyer subjek digital II dan math III..
alaaa pdhal aku dah nekad xnk ponteng class.
urm.. harap-2 clas tue xde laa bnyak sngt
yg lect-2 aku ajar ea...
harap-2 aku dapat kejar lagi  apew yg dyowng
belajar tuk minggu nie.. hurmm :/


- ombak rendu -

Tuhan tolong lembutkan hati dya
untuk terima ku seadanya
kerna ku tak sanggup
kerna ku tak mampu
hidup tanpa dia di sisi ku
Tuhan aku tahu
banyak dosa ku
hanya ingat kamu
kala daku duka ku
namun hanya kamu
yang mampu membuka
pintu hatinya tuk cintaku
malam kau bawalah rinduku
untuk dirinya yang jauh dari ku
agar dia tidak kesepian
selalu rasa ada cinta agung
hujan bawa air mata ku
yang mengalir membasuh luka ku
agar dia tahu ku terseksa
tanpa cinta dia di hati ku


- wake up ! -

hey orange ! wake up ples !
dah-2 jgn nak duk berangan sngt laaaa.... 
lagi 3minggu dah nak test I so better stdy ! stdy !
esmgth b'lambak yg tertangguh so uat bagi siap.
orange ! orange ! ingt xazam ka tuk naik kn pointer
so ples laa jgn malas.. kuat kn usahaa.. study beto-2 !
urm... aku sering b'kata-2 dlm diri nie..
aku nak dapat kn balek dekan tuk sem nie
tapi npew ea makin lama aku wase makin malas
dn malas ! npew aku makin hanyut nie..
Ya Allah, bantu laa hambaMu ini..
Engkau kuat kn hati aku, cekal kn azam aku
dan teguhkan pendirian aku.. kuat kn semangat aku
tuk uat esmgth yg berlambak-2.. 
Ya Allah, terangilah hati aku tuk m'dapat segala 
ajaran yg diajar.. aku nak b'jaya ! yeyeeehhh !


wake up ORANGE ! wake up dear ! #

- telefon berbunyik ! -

Tatacara jawab telefon paling kerek ! :) 1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please? Jawapan: maap.sini bukan balai polis. 2. Soalan: haloo, siapa disana? Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane.. 3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak? Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya. 4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323? Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur. 5. Soalan: haloo, mak ade rumah? Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli. 7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti? Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... time kacih. 8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye. Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap 9. Soalan: halloo... ... Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar? 10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya... Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan. 11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412? Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu. 12. Soalan: assalammualaikum... Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib jawab)

- nak tidow ! -

haiyakk orange ! ble nk tdow nie ?
esk pagi-2 ade clas kn ?
urm ! urm !
math III, tekno II dn analog II
adus ! esk semua subjek kira-2..
mmg blur dn blur laa otak aku...
alamakkk ! lectr plak yg ladies-2 bagai...
comfrem aku smbung tdow dlm clas nie..
tdak ! tdak ! tdak !
aku kena kuat dn tahan mata !
aku kena fhm ape yg lectr ajar !
aku tekad nak b'ubah..
aku akn tumpu beto-2 dlm class.
aku nak naek kn pointer !
yeyeeehh ! aku nak dekan sem nie !
yeyeeehh ! aku mesti bole uat..
aku kena kuat dlm semua niee...


-nyte -

- tak terduga -

ari nie idup aku happy [ada ugk sdikit kesedihan tapi abaikan]. urm.. ari nie tah npew smgt sngt aku bngun pergi class.. hehee myb sbb lect yg ngajar tye smart kott.. hahhaha xbole blaaa.. smart tue mmg smart tp hampeh punya lectre.. langsung xtepati masa. huh ! ckp clas pkul 8.30am tapi pkul 9;05am baru nampak batng idung dia.. hahahha ! tapi apa pun aku enjoy belajar dgn en.nazani tue sbb dia sporting dn menajar dgn m'guna kn pendekatan yg mudah tuk aku fahami.. then yg paling aku ske sbb dia slalu nya uat clas sekejap jerk.. like ! like ! acm tadi clas sptt nyer abes pkul 12.30pm tapi pkul 9.45am smua dah bersurai.. hahahah.. urm.. td abes je clas aku trus blaaa balek umah.. - home sweet home babe -

********************************************************************
tgah ary td aku lepak dgn member, dak polisas [fiq]. huh ! td frst time aku pekena mee celup kt kedai mkn area terminal.. agak best laa tapi sedikit pedas beb ! mau menangis aku td tp nsb baek dpt cover dgn kunyah ais.. heheee. urm, fiq-2 sbnar nyer kn bnyak benda yg owg nk stry kt awk tapi td ada kwn awk kn so laen kali jerk laa ea.. heheee.. lama xjumpa awk. lama xtxt gilerk-2 dgn awk.. urm.. rendu plak dgn semua tue.. owg tgok awk skrg dh makin happy, bagus laaa. org doa kn awk happy sokmo dn dapat mula kn hidup baru.. xpayah laa sedih-2 sngt auw kwn !hehehee..

**********************************************************************
lepas jumpa si fiq terus aku balek umah.. semat ugk laa aku mengemas ape yg patt sblum kuar plak dgn si fatin dn dielaa.. fuh ! mmg xbole plakk, bole plakk dyowng tarik aku pergi karok kn.. alamakkk ! dyowng tue mmg hantu karok laa doe.. aku ? alaaa xde hal laaa.. i follow u.. ~ hahahaaa... karok, ronda-2, shopping-2, bla bla bla.. then kami terjah plak ke giant area Tanah Putih.. wah ! wah ! k situ bole plak pekena hOt platt. fuh tah mane aku sumbat semua mknan tue aku sendiri pun xpasti.. tp sememangnya kehabisan semua yg aku mkn sbb hot platt tue mmg fav aku la babe.. hahhaha... skli lg merayau dlm giant tue tanpa arah tue.. hehehe tapi sempat ugk laa aku shopink skit barang... skit ke ? mahu nya abes dalam RM 5+ ugk laaa.. pokai-2... abes merayap trus balek umah.. sampai-2 dah pukul 8.++ pm. perhh ! badan penat gilerkk siottt ! tapi apa pun aku enjoy sngt-2..balek umh terus on9 fb, tagged, blogger dn skype : )

**************************************************************************
tgah-2 on9 fb bole plak aku skype dgn si acu sengal.. heheeh weh babe ka mmg sporting la doe. thnks auw sbb uat aku t'gelak bagai owg giler kt dpn lappy nie... hahahha thnks ugk sbb ko sumbng kn bakt nyanyian ko tue tuk di perdngrkn kat aku auw kwn : )


take note : tadi sepanjang hang out dgn si fatin dn diella, aku happy sngt. sbb apew ? hehehee sbb diella pegang tngn aku. dia take care aku. urm, aku wase acm dihargai sngt. thnks auw diella tue semua tue.. lebiu kwn : )

- mood tomyam campur -

awak... saia dah mula syg kn awk. saia dh mula rendukan awk. urm.. npew awk uat saia acm nie ea ? awk bagi saia harapan, awk bagi saia kekuatan, awak bagi saia cahaya, awk bagi saia kekuatan dan skrng awk sendiri yang hampir musnah kn semua tue. awk uat saia makin hilang kepercayaan trhadap awk, awk uat saia meragui kejujuran dan keikhlasan awk. awk ! npew awk uat saia acm nie ? mmg silap saia sbb izinkan awk dekati dan terus masuk dalam aty nie, tapi saia xde daya tuh halang semua tue. urm.. saia dah syg kn awk ! saia syg awk ! saia syg awk ! saia benci semua nie ! saia benci kasih syg nie ! sbb semua nie menyakitkan. saat saia di sini merana hiba sdng kn awk kt sana tgh bergelak happy kn dgn dia. urm.. bodoh nya saia sbb syg kn awk.. nape laaa saia x tentang sehabes mungkin kaseh syg saia tuk awk ea ? awk, saia dah penat tuk menidak kn semua nie akhir nya saia akui ugk yg saia telah syg dan makin syg awk ! saia takut awk akn tinggalkan saia suatu hari nanti di sbbkan dia.. saia sedar saia nie sapa awk, jst menumpang kaseh syg awk kn ? saia tahu saia xde hak tuk syg awk sbb awk still lagi milik dia ! urm... tiap kali saia tumbulkan isu ney awk slalu ck kn bagi awk masa, bagi dia masa setelah semua nya selesai awk dn dia akn break kn.. awk suruh saia fahami awk abes saia ? sape yg sudi tuk fahami saia ? awk ckp awk terpaksa jaga hati dia kn ? dn saia plak terpaksa jaga hati awk kn ? abes aty saia sape yg nk jaga ??? awk ckp awk syg saia, sjst saia dlm aty awk abes npew awk still lg dgn dia ? huh ! saia benci situasi nieee ! saia benci semua niee ! huh ! sejak kita knl awk selalu txt saia kn, tiap mlm sblum saia tdow awk akn layan kerenah saia kn, awk call saia, awk uat saia happy sblum tdow tapi sejak dia dtg balek kt awk semua tuh bagai kn ta wujud ! sfon saia sepi tanpa awk.. fon saia sunyi tanpa call awk ! saia ternanti-2 txt awk ! saia tertunggu-2 call awk ! saia rendu awk ! awk taw x apew yg saia rasa ? acm org bodoh ! ya ! mmg saia bodo kn sbb syg kn ! sdng kn saia tahu awk hak owg ! awk, saia ta nk dilebalkan sbgai seowng perampas ! andai diberi pilihan izinkan saia undur diri. lagi pun antara kita berjauhan kn so selama mana mampu untuk kita pertahankan rasa kasih dn sayang dalam hati kita berdua ? sdng kan awk dn dia berdekatan malahan stay bersama. tipu laaa klau tiada api cemburu dlm diri saia andai awak bersama dia.. ya mmg saia jelous ! jelous sbb awk sentiada dekt dgn dia, selalu dpt jumpa dia sdng kn saia ? huh ! awk, saia penat dgn semua nie... saat jiwa saia hampir kering tanpa rasa cinta, kenapa mesti awk datang menghulurkan baja utk membungakan nya ? kenapa mesti ayak membajainya dgn kaseh syg ? dn sekarang saat cinta tue makin berkembang mekar kenapa saia merasakan seolah-2 cinta kita makin jauh dn jauh ? urm... saia benci semua nie ! ples jgn seksa saia dgn semua nie.. urm...


# aku benci cinta #

- taman tasik kuantan -





- alhamdunillah -

alhamdunillah, syukur
saat nie pert aku dah kekenyangan.. 
hehehehe ! giler pnyer bdak abes
semua benda nak di beli td. sabr !
tuh laaa nafsu tyme pose kowt.
alaaa lantak dyowng laaa nk beli 
apa pun jnji aku b'jaya kawal nafsu td..
heheee cukup laa jst nasi aym dn 
kek comel. urm.. niat di hati
nak beli gegula kaps tapi xde pun..
hampa nyer aty nie.. tah mne laa nak
cari gegula kapas ea.. kempunan 
gilerk kowt kt gegula kapas tue..
dah lama gilerk aku x mkn.. hehehe


# yum ! yum ! yum ! best #

- percintaan ini -

Masih terbayang di ruangan mataku
Saat indah bersamamu dulu
Masihku ingat janji manismu
Bertakhta di hatiku
Oo oo oo

Di kala itu engkau lah bintang
Menyuluh malam yang kegelapan
Tetapi kini tiada lagi
Tinggal aku sendiri

Percintaan ini amat memilukan
Perpisahan ini sungguh menyakitkan
Namun apa daya terpaksa ku telan semua kepahitan

Kepiluan ini meracun hidupku
Kesunyian ini membunuh jiwaku
Tergamak kau sayang
Melihat diriku dalam kesedihan
Dipermainkan olehmu

Sia–sia saja percintaan ini
Tak bisa sampai ke puncaknya
Sekelip mata hilang semuanya
Yang tinggal hanya airmata

Oo oo oo

Percintaan ini amat memilukan
Perpisahan ini sungguh menyakitkan
Namun apa daya terpaksa ku telan semua kepahitan

Kepiluan ini meracun hidupku
Kesunyian ini membunuh jiwaku
Tergamak kau sayang
Melihat diriku dalam kesedihan
Dipermainkan olehmu

Sia–sia saja percintaan ini
Tak bisa sampai ke puncaknya
Sekelip mata hilang semuanya
Yang tinggal hanya airmata


# cinta itu gilerk ! #

- kwn ouh kwn -

kawan ke andai bila susah baru cari ?
kawan ke andai bila kesunyian baru cari ?
kawan ke andai bila kesedihan baru cari ?
kawan ke andai bila kesempitan baru cari ?
MMG BETO-2 KAWAN LA ACM NIE KN ? [?]

huh ! benci ! benci ! tgah syok-2 tdow bole plak si kwn aku nie ganggu. perhhh mmg berasap laa kn, klau call semata-2 nk ngadu sbb gado dgn patner kn ! mak aikkk angin satu badan doe. hey ! hey ! kwn , amboi-2 tyme gado dgn patner baru laa ko gedix-2 nk cari aku kn ? huh ! tyme aku sedih mne ka ilng ? tyme aku down mne ka doe ? beto kata owg kn di sbb kn patner kita bole lupa kwn kn like u laaaa... urm.., aku xsangka ka snggup buang aku jauh dari idup ka smata-2 sbb dia. ka bkn lagi kwn aku yg dulu. sumpah aku ckp, ka yg skrng langsung aku xknl.! untung laaa kowng kn sbb sayang menyayang smpai lupa aku. huh ! tapi tyme gado baru laa kowng b'lumba-2 cari aku kn. hey kwn , ingt skit auw aku nie bkn tmpat kowng luahkn prob laa beb ! aku pun ada hati ! aku pun ada perasaan ! sumpah aku rindu kn ka yg dulu. hurm.. kekdang aku wase nyesal sngt sbb dulu aku snggup b'pans hujan, snggu[ b'sengkang mata smata-2 nk tman kowng date last-2 nie balasan yg kowng bg kt aku kn ! mmg terbaek laa kwan ! urm... kwn ! kwn ! kwn ! andainya ka baca enty nie kn, yes ! mmg aku tuju kn entry nie kt ka ! aku nak kau tahu b'tapa terasa nye aku kat ko ! urm....



- renungan -

di waktu kamu ingin melepaskan seseorang

ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya

di waktu kamu mula tidak mencintainya

ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta dengannya

di waktu  kamu mula bosan dengannya

ingatilah saat indah kamu bersamanya

di waktu kamu ingin menduakannya

ingatlah bahawa dia selalu setia kepadamu

di waktu kamu ingin membohonginya

ingatlah dia telah jujur denganmu


# berdua bersatu #

- kerajinan dlm kebosanan -

wah ! wah ! rajin nyer aku ! hehehehe : )
urm-2 tadi ptg aku pergi jemput adik angkt kesayngan aku
kat terminal. heheheh rajin plak aku jempt dia kn ?
alaaa dapat lh ugk kami b'lepas rindu.. heheheh
then ? then kteowg pergi date smbil tkar-2 story t'baru
kat taman tasik jambatan. teang jerk kowt kat situ..
jst deruan angin yg kedengaran.. even suasana makin kelam
tapi ikutkan aty nie xnk balik.. heheh best kowt lepak
situ. agak lama laaa kami melepak then aku hantar si bdak 
tue balik sampai rmah.. alamakkk ! tadi sampai jerk umah
trus mak angkat aku menyakat.. ahhaha almaklum laa
aku nie kn dah lama x pergi umh dia.. : )
mak ! mak ! org rendu mak ! lebiu mom
************************************************************
hey ! hey ! tadi aku balek dalam kehujanan
fuh abeh lencuh kebasahan satu badan doe..
so alang-2 da kebasahan so aku pun merajin kan diri..
frst-2 skli aku kutip semua baju-2 kotor dn dobikn..
then aku basuh motor dgn kepuasan di hati. hehehee
puat aty aku td maen sental-2 kt kekotoran yg degil..
yeyeeh ! motor aku dh berkilat.. hehehe wase sayng 
laa plak nk guna.. risau doe nnt tyme-2 bawak tetiber
hujan plak.. perhh ! mmg frust gilerk aku nnt..
uat penat je aku basuh then siap b'polish bagai..hehee
td aku strt merajin kan diri dlm pkul 6lebih...
keje pnye keje alamakk dlam pkul 8 leboh baru siap
beb. syok sngt bt keje smpai xsedar suasana malam 
makin kelam.. ehhehehe
apa pun aku puas aty dgn kehidupan aku skrg : )


- study laa sngt kn -

study ? hah aku study ?
yeyeehh ! mmg pun td aku study..
base laaa kn aku dh tekad
sem nie nk dapat kn dekan dgn pointer yg power
so kena laa usaha lebih skit kn : )
yeyeehh ! aku bole uat ! aku mampu uat !
jst usaha ! usaha ! dn tawakal !
tp kn heheheee...
dlm pada tgh syok stdy td
 bole plak aku t'tido ea..
atototoo :|
hahahahaaaa ! abes ilng jap ilmu 
yg aku tgah m'hafal td... :)
tp xpew aku akn tetp usaha dn b'usaha
kata owg usaha tangga kejayaan
so aku akn pastikan yg aku dapat
daki tangga tue even setinggi mana pun...
yeyeeeh ! =)




- pe'el makhluk yg lahir bulan JUN -

| :: berfikiran jauh & berwawasan
| :: mudah ditawan kerana sikap baik
| :: b'pewatakan lemah lembut
| :: mudah b'ubah sikap, perangai, idea & mood
| :: kaya dgn idea dalam kepala
| :: b'sikap sensitif
| :: b'otak aktif [sentiasa berfikir]
| :: suka melakukan sesuatu dgn segera
| :: b'sikap suka menangguh-nangguh
| :: b'sikap t'lalu memilih & mahukan yg t'baik
| :: cepat marah & cepat sejuk
| :: suka b'cakat & berdebat
| :: suka buat lawak & bergurau
| :: mudah berkawan & pandai berkawan
| :: seorang yg tertib
| :: pandai mempamerkan sikap
| :: mudah b'kecik hati
| :: mudah kena selsema
| :: suka berkemas
| :: cepat rasa bosan
| :: b'sikap terlalu memilih & cerewet
| :: lambat nak sembuh apabila hati terluka
| :: tidak suka barangan yang b'jenama
| :: mudah menjadi eksekutif
| :: kedegilan yang tidak mampu dikawal
| :: tidak suka dipuji
| :: b'sikap terbuka apabila dikritik


take note : hai guy ! aku salah sowng dari makhluk Allah yg lahir pada tanggal JUN 1990 : )
owg ckp sesiapa yg b'bintang gemini nie jns yg lemah lembut dn sopan santun skit.. ye k ? eh ! he ! xsemua ok.. aku ? urm.. aku nie xde laa lemah lembut sngt tapi kesopanan tue still lagi t'serlah laaa.. heheh ! 

- perabes duet -

elo guy ! owg kata better syg motor dari syg bf kn ? hah ! so tuh laa yg sdng aku praktik kn skrg.. heheheh.. tuk ari nie skli lg aku perabes kn duet demi motor kesygan aku tue.. fuh laju gilerk kowt duet kuar. atototoo klau slalu acm nie cukup bulan comfrem mkn pasir laa aku ea.. botak ! botakk ! well, tapi apa pun aku b'puas aty sbb motor tue buah aty pengarang jantung aku skrg.. lalalaaaa :) heheheh tgh ari td abes je clas aku trus pergi bndar dgn misi nak renoved motor. hahahha xkisah pun bnyak mana perabes duet janji semua tue uat aku tersenyum lebar..lalalalalaaaaa tadi aku dah tukar kn sticker kt motor. perhh nampak jerk acm sikit tp skli dah siap mau nyer botak spruh kepala aku doe.. hehehe xpew-2 relaks suda kn ! kn ! heheee insyaAllah nnt kalau ada lg duet lebh aku nak tukar rantai dn spoket plak.. lalalaaaa so jgn tnye klau lepas nie motor tue dah jd spesis motor rempit.. hehehheee

- aktiviti aku -

eloo geng !
mlm td aku tdow agak lewt laa kn
so pagi ni pun bngun sdkit lewt..
heeeeheee !
urm., ! ari nie ak mmg dh niat xnk prgi classs
eloo ! ukn ponteng ukeh tp mmg lect xder 
dyowg ade meating memanjng tuk minggu nie
soo dripda aku tertunggu-2 better duk lepk umh jerkkk
lalalaaaaalaa ~ !
bnyk keje menanti aku nie weh.. hehee !
ok ! smlm aku dah settle basuh then jemur bju
so jap lagi aku akn angkt then lipat...
leps tuk aku nk dobi plak toto dn blanket..
nnt klau rajin aku akn cuci skli motor kesygan aku tue...
heheheeee !

- buntu -

buntu ? buntu ? buntu ? yeyehh ! aku kebuntuan ! bontot pnyer otak. ishh ! aku jem nie xtahu nak uat apew weh.. urm.. 2 3 ari nie ada laa sowng hamba Allah yg take care pasal aku. yes ! aku happy sbb dijaga bagai budak kecik.. tapi entah laaa. aku takut tuk happy terlampau sbb aku tahu dia xmungkin akn jd hak aku kowt ! npew ? huh ! sbb aty dia dah dimiliki sebelum aku knl dia. urm.. aku takut tuk terus kn semua nie, aku takut tuk terus berkhayal sbb aku xnk nnt jatuh gedebukk ! lagipun dlm masa yang sama aku masih lagi minat kat "si dia" tapi naku tahu mustahil tuk aku dapat kn "si dia". arghhhh ! aku kusut dgn semua nie ! sumpah kusut gilerkkk ! yes  kusut ! serabut ! urm.. aku nekad tuk berundur sblum keadaan bertambah buruk. biar lah wasa cinta dn syg aku pada "si dia" jst cinta dalam aty. even saket aku akn tetap pendamkn semua nie. aku doa kn moga dia bahagia dgn owg yg dia sayng...

- seharian aku -

elo geng ! ary ney life aku mmg bz.. hehee bz k ? wah ! wah ! pg td kn smgt gileerk kowt aku bngn, konon nk pergi class la kn last-2 cancle plak.. ish ! ish ! ari ney lansgung xder class wehh... huhuuu ! pg td aku lepak rumah kwn jap yg dekt area kolej.. tyme tue trfikir plak nak pergi shopping kt balik. niat di hati nak cari cardigan dan jeans putih tapi xder pun.. ish ! ish ! sedikit frust laaa di situ. then pergi plak terjah area kuantan pared. urm.. penat cari menilau tp xder pun yang berkenan di hatii.. hampa ! hampa ! hampa ! so tuk tenangkan diri kami pergi laa area taman gelora, konon nak tenangkan aty laa kn tapi aty makin kusut ada laaa.. ish ! motor plak uat hal.. tayar belakang gelong ! huh ! so nak x nak aku pergi laaa kedai uncle yg selalu aku serves motor.. ouh ! abes plak duet melayang.. hahha ! saket aty pnyer pasal so aku tukar semua, abes sng ctew.. hahaha ! tadi aku tkar tayar belakang tue bagi besar skit, then tkuar minyak itam, tkar penutup tuib, tukar mentol depan dn tukar tempat pedal... hahahha abes-2 melayang duet.. fuh ! tapi apa pun aku puas aty sbb dpt make up motor tue.. well ! well ! wait n see ukies, nnt motor tue akn berubah wajah.. hahah ! dari pagi aku kuar sampai laa jam 8:07pm baru balik umah.. abes puas aty sesakan mungkin kot aku merayap ary nie.. apa pun aku harap esk bertambah baik dari ari nie. moga kegembiraan aku berterusan... : )

- migrain -

adus ! kepala aku kesakitan !
urm... ari nie dah laa frst clas tp aku dah ponteng
eh ! eh ! bkn sesaja ponteng taw tapi dsbb kn 
kepala aku saket + kehujanan kt luar...
arghhhhh ! sakit kepalaaaa !
xsanggup laa au klau tiap-2 ari acm nie
bet0-2 migrain k aku nie ea ?
kekadng prnah ugk t'fikir nak prgi cheak up
tapi takotttt ! heheheh
aku xske bau ubat ! xska suasana ospital
alaaa sng ctw smua psl prubatan laa aku xske !
acm mner nnt klau aku cheak up then dctor tue ckp
yg aku nie ada pnyakit bla ! bla ! bla ! ?
ops ! maty laa aku nk trima knyataan tue nnt...
pape pun aku mengharapkan kesihatan yg ok !
aku m'hrapkan kegembiraan yg b'terusan
dn aku m'harapkan kebahagiaan yg hakiki !
fullstop ! [!]


# inginkan ketenangan d hati #

- lapar -

mak ! 
org lapar, ujan-2 nie berlipat kali ganda lapar
tapi npew tekak owg xdpt nk trima mknan ?
aduss npew ? npew ?
tekak ouh tekak ka jgn laa uat perangai
kesian kn perot aku yg kelaparan weh !
ples laaa trima ape jerk yg aku mkn 
jgn laa ka gedix-2 nk muntah kn balek !
penat aku kunyah ka tau x ?
urm.. ari nie aku langsung xmkn...
smua benda yg masuk comfrem kuar balik
napew ea ?
adus kalau ari-2 acm nie kn
comfrm kekurusan aku..
hehehehe ! [!]


lapar ! lapar ! lapar ! #

- demam -

adus ! mlm td aku b'hujan sampai ke rumah, dgn xmandi terus mengadap lappy smpai tertidow.. heheh dn skrng bngun tdow kambali menghadap lappy. wah ! wah ! hidung nie dah kmbali sot set ! sot set ! ouh tue tnda nya aku kmbali flu ea ? omg ! shuhhh ! shuhhh ! please laa flu jgn dekti aku. aku xlarat la weh nk lyn ka ! ishh laaa, dah laa esk dah strt kuliah, kalau dgn keadaan acm nie comfrem aku xkn pergi class esk. urm.. xlarat ! xlarat ! sejuk-2 jerk badan nie aku wase. blanket nie acm xjadi apew pun. same acm aku x b'blanket. huh ! xnak laaa demam ! xnk dmam ! xnk demam ! : (

- maen hujan -

 fuh ! fuh ! pagi td pnyer laaa smgt aku pakai baju kurng penuh keayuan pergi keje taw, konon laaa sbb tadi aku t'paksa outstation ke  kemaman. alhamdunillah segala nya kt sana b'jalan lancar even ade la 2 3 org yg mengucar ngacir kan suasana tuk seketika.. heheheh ! yes ! aku happy dpt mengajar dyowng acm mana cara tuk buat ikatan kristal. urm.. pagi td frst-2 smpai aku b'debar laaa ugk kn sbb t'fikir ugk nnt acm mane laaa nk interaksi dgn dyowg ea ? aku nie nk speking habuk pun xder, nak ckp indian lagi laaa xpndai so kalau aku ckp malay dyowng tue entah fhm ke tidak ea..maka pagi td b'laku laaa sedikit kekalutan dlm proses pembelajaran.. hahahha ! tapi pape pun nasib baek laa ada kak timah [akak yg jd PA aku spnjng clas tue b'langsung] yg tlg speking kn tuk aku.. lalalaaaaa... t'lopong kot aku dgr dia speking. sumpah bestt ! ouh kak timah lebiu lebih laaa sbb slamatkn keadaan tadi dan sudi belanja owg minum tea hai ping kat bndar chukai.. lalalla best ! best ! dn than ugk sbb paksa owg mkn sndwch tuna tue even owg xbole nak telan mkanan tue.. hahahha ! apa pun aku bersyukur sngt sbb selamat sampai ke kuantan kembali tepat jam 5:48pm dalam keadaan hujan lebat

********************************************************************
niat di hati mlm nie aku nak balik awl tapi sangka plak t'sekat kat megamall tue dlm keadaan hujan lebat plus angin ribut. huh ! aptb laaaa.. dgn padan penat nie aku t'paksa laaa ugk tunggu hujan reda kn. niat di hati nak maen redah jerk sbb seruis xlart sngt-2 dah nie tapi kak long marah.. heheheh ! "eh ! eh ! xpyh nk ngade redah hujan. bahaya taw x ? nnt awok tue dpn trus xdtg keje kn ? " wah ! wah ! skli kak long bagi ayat kaw-2 kat aku beb ! hahhah... tp beto ugk ea apew yg dia ckp tue. ish ! dah laaa aku dgn b'baju kurung, dgn handbeg lagi.. ishhh ! tapi apa pun tepat jam 10:05pm aku redah ugk hujan. yeyeh ! yeyeh ! maen hujan. semua owg tgok aku acm pelik jerk td. apew ? apew ? ingt aku nie gurlz, b'baju kurung, so xpndai bwk moto dlm hujan k hah ? huh ! tgok owg laaa beb ! jgn pndng rendah kat kaum hawa taw = )
dan skrg aku dah smpai umah ! dah siap tukar-2 baju dan mengadap lappy smbil online fb dan b'blogging... hehehehhe.. aptb !

- yeyeh ! otak kosong -

baru balik dari tc. yeyeh akhir nyer dpt gak aku buang sgala prob even sktika.. thnks kat hijau lumut dan mira chan sbb sudi bt owg happy ae. yeyehh ! mlm nie owg happy sngt.. hahah ! kowng mmg trbest r tuk mlm nie der.. urm ! urm ! td tgah-2 syok brgumbira tetiber bole plak si ladybos tue call. ops ! esk pagi aku kena outstation kt kemaman. alamakkk ! tuk 2 ari tue tapi nasib baek laa pergi balik hari. fuh ! fuh ! fuh !
***************************************************************
hey ! hey ! kowng tahu x td tyme aku tgah b'siap-2 nak prgi tc kn, bole plak aku t'angkat call ladybos.. heheh ! aku ongt kn apew laa yg dia nk meleter, rupa-2 nyer dia dpt info yg aku pergi east cost mall ptg semalam.. alamak ! mnew dia tue ea ? wow ! wow ! xsangka plak ade paparazi yg skodeng gerak geri aku ea ! huh ! sumpah sakit aty aku ! dah aku xkacow owg so uat apew laa dyowng nyemak-2 nak msuk dlm idup aku ea ? benci ! benci ! xpasl-2 aku t'pksa dgr b'guni-2 cramah free daripada ladyboss tue. huh ! owh my boss ! please laa, owg tahu apew yg owg uat. xsalah kn klau owg nak b'kwn dgn dyeowng semua tuh ! dyowng pun manusia ugk dan jst p'wtakan jerk yg membezakan mereka..



tenk kowng sbb happy kn ak ! #

take note : hey ! hey ! klau kowng nak tahu kn ! kn ! dyowng nie semua nyer junior-2 aku tau. hahah ! baek plak aku dgn dak-2 junior kn ? well ~! base laaa, aku b'kwn dgn semua owg jnji happy... awakkawansaia

- lepak tc jom ! -

awk ! awk ! awk !
eh ! eh ! tuh awk laaa ! 
hah ! jom prgi tc nk ?
jom laaa ! hehehe !
awk ! awk ! org nk kua nie...
alaaa sje jerk nk mintk izin dgn awk.. heheh
izin kn owg kuar auw !
owg nk prgi lepak pantai nie
owg nk tenangkan fikiran !
owg nak reless tension !
org nk kosng kn otak !
yeyehh ! owg nk relak dn cool kat tc auw
nnt pape txt owg auw..
awk ! awk ! owg bwk no clkom je taw
no mxs owg tinggal at umh
so nnt pape hal pndai-2 laa awk ea..
tata awk.. owg pergi dulu..
take care auw syg ...

#lebiu ngok !#

- pintu terbkak dgn lampu menyeramkan ! -

kejadian tadi sumpah ua aku seram sejuk. huh ! umah xder org tapi ble kami pergi nampak pintu terbkak dan lampu menyala dlm kesuraman. mak aikkk ! mereman bulu roma so sepantas kilat kami b'lari turun ke balah balik. ish ! dah la rumah flat, dari tingkat 3 tue kami maraton, kalau ikutkan aty aku nie nak jerk terjun trus smpai bawah. ish ! ish ! ish ! aku cuak gilerk ! dgn kepenatan slama b'jam-2 dlm bus td yg xilng lagi, nie bertambh plak dgn ketakutan yg menyerabutkan.. ish ! hantu punyer si pencuri ! bole plak dia patah balik ea metang-2 dia tahu si tuan rumah tue xder... urm.. tadi setelah semua nyer settle aku tlg la si hijau lumut tue angkat barang... penat ! penat !  5 6 kali ugk laa kami ulang alik dari flat semambu ke perumahan semambu baru dgn moto ego yg xberapa nak ada minyak dah tue... huhuu ! apa pun setelah kerja-2 semua selegai aku trus balik umah kat indra mahkota dan tido ! tido ! tido ! tapi sblum tdow tue smbat laa ugk aku b'blogging.. heheh : )


# penat ! penat ! penat ! #

- kepenatan -

aku tgok jam,. awl lagi. malam masih muda tapi npew mata nie dah ngatok ? mulut ney xabes-2 nk menguap, dah acm hippo plak aku waee. arghhh ! malam masih muda laa weh ! xrock tdow awl-2. mata-2 npew laa ko xnk stayback smpai lewat pg ea ? aku xpuas lagi on9 kt atas katl, dlm bilik, dalm rumah dan di kg halaman. hehee ! urm.. wah ! wah ! si hijau lumut kt sblah aku nmpk nyer dah tdow nyenyak tue. myb letih kot naek bus tadi. dah la dia langsung xtdow dlm bus td jst aku jerk tdow sowng-2, siap berlentok-2 lagi. hahahaa !start naek bus tgah ari td aku terus tdow sbb dah mula terasa denyutan kepala. so daripada sakit tue makin teruk better aku tdow kn. td dekt-2 nk smpai kat area marang barulahh aku tersedar. mak aikk ! puas aty aku dgr si hijau lumut meleter. ish ! ish ! myb dia bosn kot sbb sepnjng perjalanan aku membuta jerk kerjanya. well base laaa... aku nie jns yg xbole jalan jouh klau x nanti saket kepala so nak cover dari kepala trus saket laa yang aku tdow tue. tapi apa pun aku besyukr sbb dapat sampai ke rumah dengan selamat.


take note : elolololooo ~ tuh dak yg pkai selendang terquce nme nyer hijau lumut. hah ! dia nie junior aku kat kolej a.k.a kwn gilerk-2 aku. dia laa dak yg follow skli aku balik kg. = )