- nk tkar bckgrnd tp xreti -

hey korang , nampak x tajuk kat atas tue ???
 meh sini nak explain lebih detail sikit ea.
sebenarnya dah berbulan bulan terniat kat aty nie
 nak tukar background kat blog kesygan aku tapi tak tau laa plak mcm mana cara nya.. 
alaaa background yang ak pakai skrang nie keler dya putih kekosong sangat laa.
hahaaa bak kata orang putih polos gitu..
 hurmmmm meh klik sini NAMPAK TAK KALER PUTIH POLOS.
eh2 korang yang terbaca entry nie ada tak sesapa 
yang tahu mcm mana cara nak tukar background tue ea ? 
ada pape tuto yg blh dicdngkan tak ?
dah penat kot ak mencari tuto yang berkenaan tapi tak jumpa pun..
ada laa jgk ak b'tanya kat dua tiga orang sang blogger tapi dyorg pun xtahu pape..
hohooo mybe ak bertanya pada org yg salah kowt..*mybe laaa kn !
ak harap sngt ada sesiapa yg sudi huurkan bantuan ye..
heheheee kerjasama anda amat dihargai..
semoga Allah balas dengan seribu kebaikan, InsyaAllah
kbye! out -,-"


- seribu keinginan -

aku ingin menjadi alasan kamu tersenyum,
aku ingin menjadi alasan kamu bangkit di waktu pagi,
aku ingin menjadi alasan kamu bersemangat menjalani hari harimu,
aku ingin menjadi salah satu orang yang kau sebut namanya disetiap doamu kerana di setiap doaku ada namamu..
aku ingin menjadi orang yang pertama kau lihat di waktu pagi,
aku ingi menjadi orang yang terakhir kau lihat di waktu malam,
aku ingin menjadi pendamping setiamu,
aku ingin menjadi kisah terindah dalam hidupmu,
aku ingin bahagia bersamamu,
aku ingin menjadi titik terang dalam kegelapanmu,
aku ingin menjadi jawapan atas segala keraguanmu,
aku ingin menjadi alasan di setiap hari bahagiamu,
aku ingin menjadi ubat penghilang kepenatanmu,
aku ingin menjadi pendoa di saat kau kehilangan arah hidup,
aku ingin menjadi orang yang kamu sayang,
aku ingin menjadi orang kamu cinta,
aku ingin menjadi orang yang kamu tangisi di saat aku pergi meninggalkanmu,
aku ingin menjadi orang yang akan menghapus air matamu disaat kamu disakiti olehnya,
aku ingin menjadi seseorang yang kamu fikirkan setiap hari lalu tersenyum,
aku ingin menjadi seseorang yang setiap malam kau fikirkan sebelum tidur,
aku ingin menjadi seseorang yang kau rindukan setelah bangun dari mimpi indah..


*Ya Allah, tetapkanlah hatiku untuk selalu mengutamakanMu disetiap derai langkahku. AMIN..

- merapu -



3 PERKARA MUSTAHIL DALAM DUNIA!!

-Anda tidak boleh mengira rambut anda
-Anda tidak boleh membasuh kedua mata dengan sabun
-Anda tidak bolh bernafas jika lidah anda berada di luar

ok sekarang masukkn balik lidah anda,pergi sambung buat kerja

Sabar Dan Tabah Melalui Kehidupan Ini

jika ada jodoh kita akan bertemu , buat masa nie biarlah kita berjauhan dulu.
jika benar diriku dicipta untukmu dan dirimu dicipta untukku..
walau sejauh mana , meski selama mana..
kita akan tetap bersatu..
bersabarlah duhai hati..

#tolong jangan paksa ak untuk menerima someone yang tak mampu ak terima ! maaf sbb hati nie masih tak mampu utk menerima kehadiran orang laen. even ak dah kehilangan atok tapi rasa sayang ak tetap utk atok.. even atok dah tak perlukan aku lagi tapi ak akan tetp disini bersama kenangan kenangan yang pernah terhasil antara kami. mybe sng bagi kamu tapi terlalu payah utk ak melupakan bekas kehadiran atok yg pernah wujud dlm aty nie. maaf , ak tak mampu menerima kehadiran org laen kerna hati ak masih menyayangi atok. ak terlalu cintakan dya dan ak sangat bencikan dya ! harap korang faham apa yang aku rasa dan tolong jangan paksa ak lagi ! 


- dpt bby boy -

Assalamualaikum..
hai semua , apa khabar ? sihat ? alhamdulillah.
pada yang xberapa nak sihat tue mahon perbanyakkan makan ubat ye , harap korang cepat sembuh (:
ok ! entry utk kali nie acutally bnyak benda yang nak dishare tapi xtahu yang mene yang patut dishare dulu..
alhamdulillah , 13 ari yang lalu ak baru jep dapat ank buah yang first. baby boy , chumel sngt kowt..
oyeyehhhh serius ak melting giler ngn bby tue.. sayang sangat sangat..
harap dgn kehadiran bby tue ak dan family akan lebih bahagia dan gembira..
semoga kehadiran bby tue memberi seribu satu keberkatan dan kerahmatan buat kami semua..
btw nama bby tue Muammar Khalid bin Muhammad Muammad Gadaffi .*agak pangjang kan !
skrg nie bby tue laaa buah aty kesayangan aku . alhamdulillah dgn kehadiran bby tue , ak makin happy..
tiap hari hanya si bby tue jep yang ade kat dlm kepala aku. si bby tue mampu uat aku lupakan kesemua rasa sedih dan kekosongan di hati (:


#sayang si baby kecik sangat sangat !


- kaki rayap -

oyeyehhhhhh ! hidup nie mcm t'lalu bebas laaa plakk..
start dari raya aritu sampai laaa skrg keje ak asyik merayap jep...
olalaaaaa dari Terengganu ke Seremban..
dari Seremban ke Bahau..
dari Bahau ke Seremban.. 
lebih kurang seminggu lepak Seremban pastu gerak ke Kuantan...
dari Kuantan ke Terengganu..
oich duk Terengganu sehari pastu ke Kuantan..
dari Kuantan ke Terengganu.. dan dari Terengganu ke Kemaman..
saat nie , tyme nie, detik nie ak melepak kat Kemaman...

TAKE NOTE : dah lama blog nie xdiupdate so skli dpt bkk blog rasa mcm kaku plak,. bnyak bnda rasa yg nak di share so mcm xterupdate laa plak..btw selamat mlm blogger (: