- majlis raya bersama Menteri Kerja Raya dan CIDB Holding -


 

...nampak ta pixca kat atas tuh ? hehee.. tuh laa kemeriahan tyme mengikuti ' Sambutan Majlis Hari Raya Aidilfitri Bersama Menteri Kerja Raya dan Alumni ABM setra Pengiat Industri Pembinaa.' program yang bermula pada 11/09/12, jam 12pm - 4pm dan bertempat di Pusat Konvensyen CIDB, Kuala Lumpur.. Tujuan Program nie adalah utk mengumpul seramai 1000 orang bekas pelatih ABM dan sekaligus mengeratkan silaturahim... setiap ABM diwajibkan menghantar wakil seramai 200 orang bersamaan 5bijik bus... fuuhh ! ramai kn kn... mmg agak ramai pun. sepanjang menuju ke sana mmg suasana meriah yang aku rasai... bayangkan 5bijik bus berkonvoi ke sana.. huhuu.. sepanjang majlis neh berlangsung mmg mcm mcm ragam yang aku jumpa.. paling ta bole blaaa bila lecture pun sama naek ngn student yang giler bergambar.. heheheee... apa pun aku happy dan thanks kat bebudak clas (wiremen batch 12/14) sbb ta jemu layan kerenah aku.. even aku sowng je gurlz tapi dyowng ta sisihkan aku... btw kowng mmg terbesh laaa cottt ! harap kita semua dapat habiskan study sama sama... 


- tempat praktikal jd isu -

pejam celik pejam celik ada lagi 6bulan masa utk aku praktikal... sesekali bila terlalu mengira detik aku rasa acm lama laa pulak.. tapi bila aku duk congok dan congok rasa excited tuh ta terkira...awal awal lagi aku dah plan na paktikal kat kuantan.. dgn alasan sbb dekat ngn penyu'tua... ikutkan aty na je paktikal kat temerloh sbb lagi dekat ngn dya.. tapi temerloh tuh bandark kecik so peluang kerja ta banyak.. kuantan kira ok laa kowt.. sbb nnt ujung minggu dya bole dtg jenguk aku kan... tambahan lagi dya pun dah na abes stdy so nnt bole laa dya cari kerja area kuantan sementara tunggu na smbung stdy lagi kowt... hehee.. ta sabar wasa nya na jayakan plan neh.. tapi baru baru neh family aku ada bunyik pasal tempat praktikal..dyowang na aku paktuikal area terengganu je.. dgn alasan dekat sikit ngn fmily.. nnt ujung minggu bole laa balek selalu... ayah aku plak bercdng na tlg supaya aku dpt praktikal kat pelantar minyak area kertih...utk setakat neh semua cdngan dyowng aku terima even aty ta rela.. mls na membangkang malas na membantah sbb ta na dyowng fikir yang bukan bukan... tapi aku harap nnt dekat dekat ngn masa utk praktikal aku mampu explian kan kat dyowng kenapa aku nak praktikal kat kuantan tuh... lagipun dyowng sendiri tahukan kwn kwn aku ramai kat sana berbanding terengganu... so apa pun berlaku i'Allah aku akn berusaha utk dapat praktikal kat kuantan...