19 Oktober 2012

- penyesalan tiada guna -

jam 19:15pm

* si GF menelefon si BF

GF : syg, saia da habes keje neh..jgn lupa taw tlg jemput saia..
BF : hah ! awk dah habes keje ea ? laa npe awl sngt hari neh ? 
GF : laa mmg setiap hari tyme mcm neh saia dah habes keje kn..kenapa plek sngt awk mlm neh ?
BF : eh ta de pape laa..saia ok je..actly saia ada hal jap lagi ngn kwn kwn saia neh..
GF : hal apa plak syg ? saia tunggu awk kt tempat biasa taw.. 
BF : awk try laa mntx tlg kwn awk ambekkan..lgpun saia takut nnt saia trlambat jerk..
GF : hurmmm.. ta pe laa syg, saia tunggu awk...lagipun kwn kwn saia semua dah balek tadi..dyowng ada ajak tumpang td tapi saia ckp awk na dtg jemput. kn pagi tadi awk dh janji ngn saia..
Bf : alamakk sory syg..saia beto beto lupa..ta pe laa awk tunggu kat situ.. tunggu lagi 45minit saia sampai..bye..
Gf : ok syg.. take care.. lebiu (msg ta deliver. si BF matikan fon sbb ta na diganggu dgn mcg mgc dari si GF)

jam 22:00

* setelah settle hal yg dikatakan tadi (teman kwn kuar dating), si BF terus pulang ke rumah..si BF m'aktifkan telefon dan ada 5 sms yg diabaikan dari si GF. si Bf tetiber teringat akan si GF yg sedang menantinya..lantas dia ke tempat biasa utk menjemput si GF..tiba di tempat b'kenaan tapi si Gf telah tidak kelihatan lagi..si Bf try call si GF tapi masuk kat voice mail

Bf : kalau disbb kan saia lupa na jemput awk mrhkan saia ples laa jgn matikan fon awk.awk kat mne neh ? dari tadi lagi saia tunggu awk kat dpn nie tapi ta de pun nampak batang idung awk.. huh ! (si BF sedikit marah)

*akhirnya si Bf pergi ke rmah si GF, nmun ta de orang kat rumah..waktu si BF ingin pulang, langkahnya terhenti seketika..ada sebuah ambulance dtg..

kakak si GF : kau pegi mna ? adek aku kena rompak disbbkan tunggu kau.. dia tunggu kau bkn tunggu saat kematian dia ! berkali kali aku sms dya, aku nk pegi jemput dya tapi dya berkeras na tunggu kau jgak ! disbbkan kau kami semua kehilangan dya ! (berkata kata sambil airmata mengalir)

* si BF hanya diam tidak mampu bersuara lagi..ternyata si GF telah meninggalkannya buat selama lamanya..si Gf telah dirompak ketika menunggu kedatangannya..hatinya sayu dan lebih menyayatkan hatinya lagi setelah dya m'baca semua mcg dari si GF yg b'bunyik..

jam 20:25 GF : syg kenapa matikan fon tuh ? ples laa bkak..
jam 20:30 GF : syg ta settle lagi ke hal tuh ? lambat lagi ker syg ?
jam 20:40 GF : syg lambat lagi ker ? i need u syg.. ples laa dtg cepat.. ada sorang mamat yg perhatikan syg dari tadi lagi neh.. takut..
jam 20:45 GF : awk, saia takut..mna awk neh syg ? hurmmm :'(
jam 20:50 GF : ok fine.. ta pe laa awk, saia balek sendiri je..ta pyh laa dtg jemput saia.. sbnrnya saia saja je na suruh awk sgt ambek sbb saia na wish happy anniversary kat awk..thanks utk kasih syg awk spanjang 2 tahun kita bersama..saia hargai sangat kehadiran awk dlm hidup saia..awk laa yg saia syg dari dulu, skrg dn selamanya..walau apapun jadi saia na awk tahu saia tetap syg awk selamanya.. I Love You.. maafkan saia sayang..

* saat tuh si Bf hanya mampu mengalirkan airmata penyesalan..sesungguhnya cinta yang diberikan oleh si Gf kepadanya terlalu suci..

 

Take Note : hargailaa selagi terasa dirinya bererti untukmu !

Previous Post
Next Post

post written by:

Kurus dengan mudah dan sihat. 

Agent Sah Medina Desire. 

9 ulasan:

  1. jarang kita nak hargai benda yang masih jadi milik kita

    BalasPadam
    Balasan
    1. a'ah kan.. dah nma pun manusia.. kdng kala kita lupa na bersyukur dgn apa yang kita miliki..

      Padam
  2. sedey nya.. huhu.. hargai la org yang sygkan kita..

    BalasPadam
    Balasan
    1. beto beto.. hargai laa insan yg menyayangi kita.. sesungguhnya terlalu indah bila disayangi dan menyayangi dgn hati yang suci....

      Padam
  3. Balasan
    1. huhu.. semoga story neh jadi dpt dijadikan pengajaran utk kita..i'Allah..

      Padam
  4. remind of someone..best lah..

    BalasPadam
  5. thanks aina.. peringatan utk diri sendiri dn utk sapa sapa yg t'baca cerpen neh..

    BalasPadam