02 Julai 2013

# SOUL EMPTY

- dunia praktikal -

assalamualaikum..
hey korang, meh dgr ak b'celoteh b'kenaan dunia praktikal..
alhamdulillah dlm xsedar akhirnya dah 4bulan ak b'gelar bdak praktikal..
btw praktikal tue skdar p'kataan jep kowt bagi aku dan dlm erti kata sbnar segala apa kerja yang bos bagi ak tetap kena buat sama seperti dyorng yang laen..
apapun aku happy gembira dan yang seangkatan dengannya..
even ak orang jep gurlz kat tapak projek tue tapi ak xpernah perkecilkan..
hahaaa dlm erti kata laen, dyorng xmemandang rendah kat aku..
apa yang dyorng uat , aku pun uat..
sbgai contoh dyorng panjat siling utk wiring so aku pun join sekali..
dyorng panjat stagen, so ak pun panjat sekali..
kalau nak di ikutkan rasa takut dan gayat tue mmg laa ada,
tapi alhamdulillah setakat nie ak masih mampu atasi segala rasa yang mengganggu ak untuk meneruskan segala kerja.. 
praktikal praktikal jugak
kerja kerja jugak
tapi yang menjadi prob ak skrang adalah b'kenaan buku log..
uwarghhhh bilaa t'ingat kat buku log mesti segala bagai tekanan akn dtg b'timpa timpa..
hehee nak dijadikan cerita, dah 4bulan ak praktikal tapi buku log masih lagi terkontang kanting..
adoiii entah apa benda yang nak dikarang kat dlm tue ak sendiri pun tahu..
kat dlm kepala nie mmg laa banya idea yang nak ditulis tapi sekali ak bukak buku terus ilang semua idea idea yang sedia ada.. hihiii
bak kata si lec ak "sila pastikan buku log kamu semua melebihi 400 helai muka surat depan dan belakang. jadikn buku tue sbgai dairi kamu ketika di tempat kerja.."
ok laa ak pun mls nak merapu panjang b'jela so apa kata korang skodeng sbhagian pixca pixca yang sempat ak ambek ketika kat tapak projek..

nie laa sebahagian daripada kawasan tempat ak kerja.. 

pixca kat atas tue si JANG tengah b'tungkus lumus m'buat sudut 90 dan sudut 45 pada metal trunking..
pixca yg kat bh tue plak si FAIZ tgh b'usaha bengkokkan paip G.I (galvani iron)..

hah ! nie laaa sbhagian daripada hasil kerja si JANG dan si FAIZ

 
pixca nie plak kiteorng tgh b'usaha settlekan laluan untuk cable submin  dan cable cable yg seangkatan dgnnya..
sambil tue kiteorng tgh setting meter untuk proses yg b'kenaan (:
#ak harap ak mampu lalui dan hadapi hari hari mendatang sepanjang tempoh praktikal nie !!!! gogogoooo ICHI , kalau dyorng bole lakukannya so ak pun mesti boleh jugakkk !!!

2 ulasan:

  1. UntungLah bakaL suami ko ni.. kalo bab2 buat rumah.. ko yg buat.. dia cuma masak ja.. hahahaha

    BalasPadam
  2. rajinnya bekerja..tqk panggil org ke?

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...