31 Mei 2016

Setiap pertemuan pasti ada perpisahan

Assalamualaikum..



Beberapa hari dah aku tak berblogging. Alhamdulillah, diberi kesempatan untuk berblogging kejap pada petang ni.. sebenarnya aku masih dalam waktu kerja untuk ketika ini.. tapi tetap jugak aku nak berblogging.. curi curi blogging sebenarnya... huhuuu rindu nak berblogging sebabnya...

Untuk petang ni sebenarnya aku nak buat luahan hati perasaan dekat sini.. tapi bila difikirkan balik.. rasa macam malas nak bertyping panjang panjang.. jadi aku pendamkan dulu apa yang nak dilauhkan tu ye.. eh boleh ke gitu? pedulikk lah!

Untuk minggu ni aku rasa macam kerja di hari cuti je.. opis sunyi sepi.. morning meating pun macam janggal je.. tade meriah mana.. berapa orang staff je yang ada.. huhuuuu.. waktu buat kerja pun rasa macam tak best.. kenapa erk? maybe sebab penangan bebudak praktikal gmi yang dah habis kowt.. hohohooo pak nik, pak jak, aidil.. penangan korang memang meletoplah beb! rasa macam sunyi sepi plak opis sejak korang dah habis ni.. mie dan rol pun macam sumbak je sejak korang tade ni.. heheee tetiba rindu plak suasana waktu dengan korang.. ceh! padahal tak sampai seminggu lagi korang tade.. nampak tak effect korang mcm maca dekat opis.. huhuuu bilik gd pun dah tak meriah.. dah takde orang nak lepak lagi dalam tu.. selalunya aku bukak pintu bilik gd.. nampak aidil mengadap pc.. skrng bila aku bukak pintu bilik tu.. nampak kerusi kosong.. huhuuu along pun masuk bilik tu time ade gd yang nak direpair je.. oishhh sedihhh..

Hari ni merupakan hari terakhir untuk bulan May. Esok sudah masuk 1 Jan 2016.. ini bermakna praktikal aku berbaki lagi sebulan je di sini.. hurmmm tetiba rasa macam sayu pulak.. happy sebab dah nak tamat praktikal untuk semester ni.. sedih sebab nak tinggalkan kawan kawan dan staff dekat sini... hampir enam bulan aku timba ilmu di sini... banyak benda yang aku belajar... banyak benda yang staff staff dan kawan kawan tunjuk ajar.. di sini aku temui banyak perkara baru.. aku tahu akan kewujudan instrument analyzer syste,.. aku kenal gas detector.. aku tahu cara untuk buat tagging menggunakan lazer dan gopharp.. bla bla blaaaa... banyak sangat ilmu yang aku dapat dekat sini..

Praktikal aku dekat sini berbaki lagi sebulan je.. hati memang excited giler nak habis cepat tapi... uwarghhhh buku log tak settle lagi.. hati gundah gelana memikirkan buku log... risau lecture nak datang melawat aku praktikal lagi... alamakkkk.. kalau si lecture tu datang main redah je.. lagilah mati aku... silap hari bulan kene balun cukup cukup... tapi itulah.... hati duduk risau.. mulut duduk potpet potpet.. tapi tindakan tak jugak bergerak gerakkk... hampehhh... entah bila nak sedar diri aku ni... heheee masa untuk honeymoon dah habis kowt.. praktikal dah nak sampai ke penghujung.. semester dah nak sampai ke penghujung tapi buku log masih lagi di awalan.. heheee stress stress.. kalau ikutkan hati aku.. sebenarnya banyak benda nak dikarang dalam buku tu.. tapi kebanyakannya tak berkaitan dengan bidang yang aku belajar.. so rejecttt.. tak boleh tulis.. kenapa? sebab lecture aku dah bagi guide line awal awal apa yang patut dan apa yang tak patut ditulis dalam buku log tu.. katanya, itu buku log bukan diari peribadi aku.. hahahaaa hampeh lecture iolls..

Eh, rasanya dah panjang aku merepek... merepek ke? rasa macam tak kowt.. hahaa saja suka suka aku buat nukilan dalam ni.. okayalah sebelum aku terkantoi dengan bos sebab curi curi blogging waktu kerja better aku stop dulu.. heheee nanti lain masa lain ketika aku berceloteh lagi ye.. oh ye.. sebelum aku terlupa.. aku nak ucapkan Salam Ramadhan Al Mubarak buat semua kaum muslimin muslimat di seluruh dunia. Semoga Ramadhan kita pada tahun ini dirahmati dan diberkati. Wassalam..


2 ulasan:

  1. JM SINGGAH

    http://jmbelog.blogspot.my/

    BalasPadam
  2. seronok la dah nak abis praktikal. means dah nak habis study. hehee... jgn sedih2 k.... salam singgah dari CH :)

    BalasPadam