17 September 2016

Resepi Bancuhan Makanan Sunnah


Ini adalah resepi membuat bancuhan makanan sunnah untuk menyembuhkan penyakit.

====================
Resepi 1 - Bancuhan Cair
====================
Ciri-ciri: Rasanya sedikit pedas, kurang likat, boleh diletakkan di dalam botol untuk dispray
1. 50% Habbatus Sauda
2. 30% Minyak Zaitun
3. 15% Madu (atau 10% madu dan 5% propolis)
4. 5% Sari Kurma/Pati Kurma
Kelebihan: Menyembuhkan penyakit berkaitan jantung, paru-paru, darah, gout, strok. Juga elok dibuat sebagai minyak sapu.
Cara minum:
- 1 ml 2 x sehari


================
Resepi 2 - Bancuhan Pekat
================
Cir-ciri: Rasanya manis, pekat, perlu diminum menggunakan sudu
1. 60% Madu
2. 15% Habbatus Sauda
3. 15% Minyak Zaitun
4. 10% Sari Kurma
Kelebihan: Menyembuhkan penyakit berkaitan dengan perut, demam, gastrik, sembelit, strok, kanser. Memberikan tenaga dan membekalkan antibodi yang kuat.
Cara minum:
- 1 sudu besar (gunakan sudu plastik), 3 x sehari.

=========
Ramuan ini hanyalah usaha sahaja, banyakkan berdoa agar Allah yang menyembuhkan. Semoga dengan sentiasa mengamalkan pemakanan yang sihat boleh membantu kita sembuh dari apa sahaja jenis penyakit yang kita hadapi :)

Amalkan. Semoga bermanfaat. :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan