03 Julai 2015

Fakta ke auta | Hukuman menyeberangi sempadan


Hukuman menyeberangi sempadan

1) Jika anda menyeberangi sempadan Korea Utara secara haram, anda akan mendapat 12 tahun kerja keras.

2) Jika anda menyeberangi sempadan Iran secara haram, anda dipenjara 100%.

3) Jika anda menyeberangi sempadan Afghanistan secara haram, anda akan ditembak.

4) Jika anda menyeberangi sempadan Arab Saudi secara haram, anda akan disebat.

5) Jika anda menyeberangi sempadan China secara haram, anda mungkin tidak akan dilihat lagi.

6) Jika anda menyeberangi sempadan Amerika Syarikat secara haram, anda akan dikenakan bayaran sebagai pengganas.

7) Jika anda menyeberangi sempadan Rusia secara haram, anda akan dijenamakan sebagai mata-mata dan dihukum gantung.

8) Jika anda menyeberangi sempadan British secara haram, anda akan ditangkap, didakwa, dihantar ke penjara dan akhirnya dihantar pulang.

9) Jika anda menyeberangi sempadan Cuba secara haram, anda akan dibuang ke dalam penjara politik reput.

10) Jika anda  menyeberangi secara haram sempadan Malaysia, anda berpeluang tinggi untk mendapat:
- Mykad sementara atau
-Status PR Penduduk Tetap
- Lesen Memandu
- Hak Mengundi
- Tempahan Kerja
- Keistimewaan Khas Bumiputera setelah fasih berbahasa melayu dan mengamalkan adat istiadat melayu.
- Kad kredit
-bolej buka akaun di mana2 bank
- Pendidikan Percuma
- Penjagaan kesihatan dgn kos minimal
-jadi tauke kedai runcit.
- jadi bos org tempatan
- beli rumah
- beli tanah free hold
- kahwin orang tempatan
Dll.

Take note : Agak-agak betul ke tidak erk statment tu. Kalau korang tanya aku, aku sendiri pun tak tahu nak jawab apa. Bendalah ni pun aku dapat dari group ws. Hahaaa biasalah kan, belia muda remaja ada saja benda yang nak dishare dalam group tu. Tapi, kekadang aku terfikir jugak, macam ada betulnya je sedikit sebanyak statment yang ni sepuluh tu. Tapi entahlah.. Malas nak banyak bunyi. Bimbang nanti lain pulak yang jadinya. Btw, apa yang aku typing dlm nie just sekadar perkongsian ok. So jangan nak tersalah memahami pulak niat aku. Apapun aku sayang Malaysia. Tanah tumpah darah aku. Wassalam
Previous Post
Next Post

post written by:

Kurus dengan mudah dan sihat. 

Agent Sah Medina Desire. 

3 ulasan:

  1. nak tau betul or tak just google...
    tak payah nak 100% depend on maklumat yang samar2...
    this is what I f******* hate reading this so called chain-message..

    n for your info
    no.1, memang ada kes rakyat US entered N. Korea illegally and were sentenced to 12 years hard labour. boleh google...

    n during my class on American Studies past few years ago with a lecturer from US, there were sooooo many mexican that entering US illegally tapi mereka tak dikenakan "bayaran" sebagai pengganas... I actually don't know what kind of bayaran, this sentence means...

    hukuman terhadap sesiapa yang menyebarangi sempadan secara haram berbeza depends on their law/practices and etc...
    just like Malaysia, we do have law but we also have corrupt people that actually contribute to those statement...

    sekian..
    I knew that I seem nagging but after all, I need a space to burst my opinion on this thing and unfortunately, your blog was chosen... sorry..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaaa.. it ok dear..
      thanks for ur opinion.. :)

      Padam
  2. hahahhah macam lawak pulak baca yang no 10 tuh...ada some of it yang betul jugak kan... tapi ehhhmmm entahlah... benda camnie xboleh nak komen panjang-panjang.... ehhmmm :D keh keh keh

    BalasPadam