07 Julai 2016

Pengguna Listerine perlu tahu


PENGGUNA LISTERINE? INI FAKTA MENGEJUT

Tahu kah korang? Listerine bukan sekadar berfungsi sebagai mouthwash.

Sebelum itu, menurut The Krazy Coupon Lady, bermula pada tahun 1879, secara umumnya Listerine digunakan sebagai surgikal antiseptik dan untuk tujuan tujuan lain. Hanya pada tahun 1970an, Listerine dilancarkan untuk mengatasi "bau mulut"

#1. DEODORANT
Saat saat perlukan deodorant ketika travel tapi lupa bawa? tekapkan listerine kat kapas & gosok perlahan kat ketiak.

#2. KAKI
Rendamkan jari kaki dlm larutan listerine selama setengah jam untuk bunuh kulat kuku. Bagi kes yg teruk, campurkan sikit dengan cuka putih

#3. PEMBERSIH TANDAS
Bukan saje buat toilet tu wangi, tapi berkilat dan bersih. Sental sikit dgn berus toilet lepas tuang listerine dlm mangkuk toilet

#4. KULIT GATAL
Sapu pada kesan gigitan serangga, pada kulit yg gatal disebabkn oleh pokok pokok yang beracun

#5. RAMBUT
Tahu tak? Listerine boleh digunakan untuk melawan kelemumur! Urut kulit kepala yang dah disapu listerine, balut dengan kain untuk beberapa ketika & then basuh. Mudah kan?

#6. MUKA
Sapu pada jerawat 2x sehari untuk kecutkan jerawat. Listerine as antiseptic, remember?

#7. BERUS GIGI
Bukan sahaja mulut kita ada germ, berus gigi pun sama. Rendamkan je berus gigi dalam gelas yang dah dituang dalam gelas untuk bunuh germ2 yang lekat pada bulu berus

#8. SCREEN
Spray kat screen laptop, tv atau komputer untuk hilangkan kesan jari dan debu

#9. TONG SAMPAH
Buruk tak dapur yg berbau sampah? Untuk elakknnya, letakkn tisu dapur yg dibasahkn ngan listerine kat bawah sekali, dlm plastik sampah yg baru ditukar

#10. PET
Andai kata kau bela anjing atau kucing, campurkan larutan sabun ngan listerine & sedia untk digunakan. Pets kadang ade kutu dan masalah bulu kan?


p/s: Shocking fact! Listerine jugak pernah digunakan sebagai female intimate wash.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan