29 November 2016

Data roaming


Apa itu roaming?

Selalu tertanya2 apa itu roaming..."roaming is subscribed services can be used when moving from 1 region to another region" maksudnye roaming ni adalah servis bile kita gerak daripada 1 tempat ke satu tempat.. servis call & data la kiranye.. call tu fon macam biasa.. data tu.. bila kita surf tenet...Roaming is divided by two. Regional roaming is when roaming in the same country with home operator.

Roaming berlaku dalam negara kita.. contoh..aku guna digi.. maka home operator aku digi..kalau contoh kawasan tu takde coverage, maka kita akan automatic gune celcom network..jadi line internet yang slow tu boleh try benda ni mungkin sebab kawasan korang memang coverage telco lain jadi dia akan juga coverage telco tu. Faham tak?


Previous Post
Next Post

post written by:

Kurus dengan mudah dan sihat. 

Agent Sah Medina Desire. 

2 ulasan: