Segment Blog Review & Cheerful Bloglist By Hana


Yakinlah, setiap apa yang Allah telah takdirkan untuk kita
semua baik baik belaka. Maka, tetaplah redha diatas
setiap ketentuan yang Allah takdirkan untuk kita.
Semoga kita sentiasa menjadi hamba yang selalu bersyukur.

Hidup terasa kosong bila mana kita jauh dari Allah.
Kita lupa bahawa hamba itu kena selalu dekat dengan Penciptanya.
Apabila kita dekat dengan Allah, baru kita akan disayangi oleh Allah.
Hidup akan terasa tenang dan bahagia.

Setiap kali rasa down dan hampir mengalah, ayat diatas diantara ayat ayat yang sering kali CikAin ulang dan ulang dalam hati sehingga bergema dalam kepala. Ya, kekadang hidup ini tak seindah yang kita bayangkan. Kekadang perjalanan hidup kita tak semudah yang kita harapkan. Disebalik kesusahan dan kepayahan itu sebenarnya terselit sejuta kebahagiaa dan ketenangan. Bangkitlah dari kesedihan itu, insyaAllah kebahagiaan menanti didepan sana. Teruskan melangkah, sikit lagi langkahan itu, kejayaan kian menghampiri. Semoga terus kuat dan tabah, Hana.



Tamat : 17 Februari 2020
Around 9.30pm



3 ulasan

  1. goodluck..saya join jugak!

    BalasPadam
  2. Terima kasih banyak2 sudi support Hana!! Tapi Hana mintak maaf sangat-sangat jugak, sebab segment Hana dah tamat pada 15 february. Maaf ya kak! Tapi sebabkan akak dah naikkan semangat dalam diri Hana, Hana tetap akan masukkan akak dalam senarai peserta yang akan join bloglist cheerful Hana. :) :) Tapi Hana mintak maaf sebab tak sertakan akak dalam pemilihan blog review walaupun entry akak menepati kriteria yang Hana nak... sebabnya Hana sebenarnya dah buat pemilihan pada pagi tadi. Jadi tinggal post announcement sahaja pada malam ni. Hehe, jadi sebenarnya tarik 17/2 tu adalah tarikh keputusan untuk segment Hana ni. Maaf! lah buat akak salah faham...
    .
    Huh! panjang betul explanation Hana heheh... tapi akak jangan delete tau entry ni. :),

    Much love, HanaChie <3

    BalasPadam