Nor Ain Rusli
Nor Ain Rusli

Tanda-Tanda Kemurungan

Kemurungan adalah complicated

πŸ˜” Anda sentiasa berada dalam situasi diantara apa yang anda mahu lakukan dan apa yang “kemurungan anda mahukan”

πŸ˜” Anda cuba untuk terus hidup seperti kemurungan tiada bersama anda tetapi ia sentiasa datang menerjah tanpa di duga dan anda perlu hadapinya



πŸ’š Sentiasa bersabar, fahami dan sokong MEREKA

Take note : Jangan rasa segan atau malu untuk dapatkan rawatan. Depression ni sama je macam penyakit2 lain, kekadang kena ambik ubat, atau therapy dan sebagainya. Pegi je memana klinik, terangkan keadaan, kalau boleh suruh doktor tu tulis surat refer kan  ke specialist/psikiatri kat hospital gomen dedekat. Memang amik masa tunggu giliran. But once you're in and get diagnosed, then tau le apa treatment yg sesuai.

1 ulasan

  1. yes! depression is not a joke. harap kita semua peka dengan orang sekeliling kita dan support mereka.

    https://najihahzahid38.blogspot.com/2020/02/my-books-list-of-year-2019.html

    BalasPadam