05 Jun 2013

- aku mengamuk -

ASSALAMUALAIKUM..
pepagi buta nie tah mimpi apa laa ak terpanggil nak uat entry..
actuly bkn apa td tgah2 syok on9 tetiber ada laa satu page tue muncul kat home aku..
korang try laa klik tgok apa yg ada kat dlm tue..
serius mmg menyirap giler tahap babun darah aku !
frst skli ak bkak kat dlm tgok, tgok apa yg si admin post..
perhhh dya pnya ayat mmg mulut puaka laaa wehhh
*bangang ! shialll ! bahlol ! park to you !
mulut ak pun puaka laa jgk tp xde laa sampai mcm si admin tue..
ok btw pada pandapat aku laa kan *de kena mengena dgn kaw ! kaw ! kaw ! kaw ! dan dya ! serta mereka !
xsalah kalau nak anti pengkid, xsalah kalau nak boikot pengkid..
tapi biar kena dgn caranya. kaw dah tahu jln dyorng tue salah, yang kaw xberakal sngat duk kuang ajar kat dlm tue ape hal ? kaw curi pixca2 dyorng, pastu pegi upload kat page tue dn mention kata2 kesat ! kenapa, kaw xpuas hati sbb dyowng dpt 'awek' yg lagi cun dari korang ?? acm tue ?
hey2 kwn kalau ye pun kaw nak bagi nasihat cuba try dgn bahasa yg elok sikit ! bercakap tue biar laa sopan *budi bahasa budaya kita. jgn nak maen redah jep.. kdng2 dyorng jadi acm tue sbb pengaruh rakan sebaya.. mmg xdinafikan ada yg jd acm tue sbb kerelaan hati tapi fikir laa secara logik. agak mustahil kan dya jadi acm tue alasan yg munasabah.. btw sampai ke harini aku tertanya2 kenapa ea masyarakat memandang serong dgn golongan sebegitu ? kenapa golongan2 sebegini sering kali disisihkan ? kita nak ubah dyorng tapi biar laa kena dgn caranya. kalau kekerasan dibalas kekerasan maka kehancuran laa mknnya.. lagi satu, sblum korang mengata yang bkn2 better korang cuba berkwn, knl dulu dyorng tue mcm mana. aku rasa bkn semua orang2 golongan sebegini anti lelaki kan ? tlg laa weh, kgn sempitkan pemikiran tue. kowang nie bila nampak je golongan sebegini mest korang set kat dalam kepala 'dyorng nie jahat, dyorng nie liar'. beto kan ? olalaaaaa sempit ! sempit ! ak himpit jugak korang jap lagi kang.. apa pun rambut sama hitam hati laen2.. btw bukak mata berfikit menggunakan mata hati bkn kepala lutut ! korang mesti pelik kan kenapa aku mcm back up je golongan sebegini . btw aku mmg ada kwn sebegini. aku knl sebahagian dari perangai dyorang.. apa yang baek aku ikut. apa yang buruk aku jadikan sempadan. bak kata orang berkawan dgn beribu2 jenis manusia, kita akan dpt melihat bermcm2 kerenah yang ada.. btw apa yang korang fikir pasal aku ? ingat aku acm dyorang ea ? HAHAaaaa mulut manusia kita xblh nak tutup.. pemikiran manusia kita xblh nak sekat.. apa pun aku nak korang tahu sblum menghukum tue selidik laa dulu.. kalau ye pun nak mengajar, pakai laa bahasa yang elok sikit. better gunakan kelembutan bukannya kekasaran ! ok laa ak pun dah letih cari ayat utk dicanag kat dlm nie.. so pandai2 laa berfikir utk hidup ye... SALAM (:


#as salam. mmg betul sesama islam wajib menegyr, tp dari sy tgk page ni. cara nak tegur mcm agak biadap. sy bukan nak back up pengkid. but they have feeling too. sebelum kita sembur org better we know them and what make them became like that..so as educated people and masyarat melayu,.. umat Nabi Muhammad SAW yg bertamadun tegurlah dgn baik sopan dan santun. budi bahasa budaya kita. ***petikan komen slh seorang p'baca kepada admin page tue ! 

Previous Post
Next Post

post written by:

0 Pengkritik: