01 Jun 2013

- realiti itu nyata -

hey korang, tadi tgah2 aku bermukabuku ada laa sorang gurlz tue tgur ak kat im.. well aku pun dgn keramahan yang nyata terus laa bagi responkan.. then terus gurlz tue story masalah hati berdarah dya.. huhuuu ak yang tak tahu pape nie layan je laa. sbgai seorang kawan, aku sedia pinjamkan telinga utk dgr luahan hati tue...meh sini baca
D: hi..i merana sgt skrg..smua 2 br ja blaku,so sedi sgt.relationship slama 2thn berakhir skelip mata
2thn hilang sklip mata?
A: blh i thu npe jd acm tue?
D: muncul org ke3..dia knl ppuan 2 ujung bln3.ms 2 penk i beli hp hadiah anniversary kmi 2 april..i tau dia ada msg dgn ppuan 2 tp x syak pa2.then dia mula sorok hp.i curiga bila i dpt hp hp,dia save nama ppuan 2 "ann dear".i mengamuk.dia ckp anggap as adik ja.tp i x pcaya.i selidik..then i jmp ppuan 2.i bgtau jgn rapat dgn penk i,
A: hurmm.. i simpati dgn apa yg jd pada u..i pernah alami dulu.. hampir4tahun kami bersama last2 dia tnggilkn i sbb gurl laen..apa pun u be positif.. bt pe nak nangis utk org yg xhargai u?? bt pe u nak terhegeh2 kat org yang dh buang u ? wake up laa u.. i tahu u sakit utk lupakan dya.. mustahil utk lepaskan dya dgn rela hati.. tapi u kena belajar semua tue... mybe skrg u bkn sape2 lagi kat dpn mata dya.. so u kne cari balik semua tue...jgn down disbbkan dya...
D : skt kan u..then dia ckp ppuan 2 kazen dia.i xpcaya..1 kali i npk msg dia say love u dgn ppuan 2..then 1 mei dia blk kg.i ingat dia blk rmh dady dia tp sbnrnya dia blk rmh ppuan 2.dia cuti 2 ari tp extend cuti dia smp dkt 2mgu.ppuan 2 xmau dia blk.
A: bagi i, pihak ke3 tue mmg salah.. tapi die pun turut bersalah... u fikir lahhh kalau dya sygkan u lagi bt ape die cari org laen kan.. sbb tue pepatah mengatakan kalau kita sygkan someone, tapi dlm masa syg sama kita sygkan org laen.. better kita tinggalkan someone tue, dan pergi kat org laen yg kita syg..bile hati tgh syg semua benda kita snggup buat... mcm frst time u dgn die dulu... happy ke kan.. mesti tade gaduh2 kan... tapi bile dah lama2 nie yg berlaku... so be positif... mybe skrg die sygkan gurl tue, sbb tue die snggup bt ape saja.. tapi suatu saat nnt bile syg die utk gurl tue dh tade, semua nye akan berlalu sepi...
D : let me share first my sad love hehe
A : huhu.. ok2
D : lps dia blk rmh i ppuan 2 mula xlyn dia.then i tny pa phujung smua ni..ppuan 2 suru jgn tgl kan penk i..dia ckp penk i y thegeh2..tp dia da dingin dgn i
A : ouh.. so skrg u dgn die mcm mne
D : i dpt hp dia.dlm hp 2 ada bukti drg kapel.i terus lpskan dia..then esoknya dia nangis bgtau ppuan 2 da tgl kan dia n dia pun ilang keja sb lma sgt cuti..i mc mau blk dgn dia tp dia xmau,then dia ada bgtau ppuan 2 mau btunang..dia sedih la.tp ada word dia i xble lupa "ko xfhm perasaan aku,aku da pernah tdo dgn dia" hancur bkecai ati i bila tau
A : u nampak x moral dari ape yg dh terjadi nie ?
D : npk sgt..pjg lg citer ni.jap dgr dlu
A : ok
D : then dia bt kputusan utk kapel dgn abg ppuan 2 supaya dia tetap ble dkat dgn ppuan 2..ati dia dgn ppuan 2 tp dia kapel dgn abg ppuan 2..so skrg dia d rmh ppuan 2.dia kapel dgn abg ppuan 2 skadar mengaburi mata utk terus dkt dgn ppuan 2..mslhnya skrg ppuan 2 buli2 dia.mrh2 dia..dia x terurus sgt..sb ppuan 2 dia jd x tentu arah.dia ikt ja ckp ppuan 2..mslh lg skrg dia xda keja..ccm keta dia da 2bln gantung.anytime ble kena tarik..smua sb ppuan 2.dia merana sb ppuan 2 tp dia mc buta..
A : ble dh syg semua nampak indah
D : idup dia x keruan skrg..dia tlampau tunduk dgn ckp ppuan 2..padahal ppuan guna n bodoh2 kan dia
A : so skrg ape tindakan u ?
D : dlm ms y sma bkal tunang ppuan 2 ada d rmh 2 skali.mst dia tseksa.i da bg nasihat jauh kan diri dr ppuan 2 n flmy ppuan 2 kalo mau bgn dr kejatuhan dia skrg...
A : mcm tue plak ?
D : i cuba bg dia sdar n suruh dia jauhkan diri dr ppuan 2..dia da npk perangai ppuan 2 tp cinta nya mc kental utk ppuan 2.dia tgh musnah kan idup nya..i cuma mampu tgu n lihat..start 22 jun i akan kuar dr idup dia
A : npe prlu tngu 22jun ea ?
D : dia merana skrg..dia 2 xble idup sndiri..tp ppuan 2 xmampu jaga dia..dia sndiri ckp ppuan 2 mau idup senang ja.sb ppuan 2 dia mula hisap rokok..dia btl2 bdoh sgt la,i syg dia.xsmp ati tgk dia idup bgni.
sb skrg i mc keja..21 jun i resign..22 jun i ada outstation 3mgu,then awal julai i blk kg..
A : ouh.. u bt lah ape yg terbaek
kalau beto die bkn hak u lagi belajar lah lepaskan die dgn rela.. tapi klau die mmg hak u, pegi lah sejauh mne pun die yang akn dtg cari u kembai nnt
D : 2thn ni dia bgntung dgn i..i byk tlg dia.byr keta,bg tmpt tgl..beribu duit i abis utk dia..dia xda keja ms mula2 kapel.i jaga dia smp dia dpt keja bgs..smp xda mslh duit.idup dia teratur sgt ms i jaga dia.tp smua hancur n dia khilangan sgalanya sb ppuan 2
A : u bt lh kptsan trbaek..pandang depan..
D : kalo u jd i mcmana?i xble duk dkt dgn dia tp stil tgl 1 rmh.ni dia xda pun sb tdo rmh ppuan 2.slagi i d cni i tseksa
A : klau mcm tue better u jauhkan diri dari die bagi i, xguna fikirkan org yg dh buang kita
D : mcmana u hadapi khilangan org u cinta?i x kuat lg hadapi
A : frst khlngan die mmg down gler.. smpaikn dlm cls pun i nangis.. pantang duk sorng2 mesti ngalir air mata.. apeth lagi ikeorg satu uni..
kwn2 lh yg bnyk sokng i..
lme i hilng kn diri.. i tkar no.. delt acc fb dan twtr.. tp smua tue lngsng x mnjdi.. ble mlm mest nangs sblm tdo..
tp skrg alhamdulillah, semua dh ok even xsepenuhnya..
tipo laa klau i ckp dh blh lupakn die.. kekdng meroyn jgk tringtkn die.. sjk kmi break smpai skrg i selesa idup sendiri...
D : i faham pa u rasa..i tgh alami skrg..da brp lama u break dgn dia?
A : akhir tahun lepas.
D : peritnya lalui ppisahan.u tgl sma dgn dia ms kapel?
A : tade laa.. sorry i couple boy :)
D : owh ok. sorry u..



take note : cerita rekaan semata mata ! tade kena mengena dgn aku kaw, dya , dya dan mereka ! TQ syg's .
Previous Post
Next Post

post written by:

0 Pengkritik: