12 Jun 2017

Atasi Masalah Mulut Kering



Bagi kaum perempuan pasti akan alami masalah mulut kering ni kan. mcm den, alergik dgn lipstik atau lipbam kalau pakai jer mulut akan kering rasa bibir tebal mcm kena sengat tebuan dah.
so den kongsi sedikit tpis selepas beberapa tahun usung vasselin dn menahan sakit bila senyum je hujung bibir akan pedih.

1) Sapu madu setiap mlm sblm tidof & berus bibir 

2) Sapu cream malam dekt bibir sblm tidor atau cream malam if ada treatment cream so sapu yg treatment make sure cream yg utk guna malam sahaja.

3) Berus bibir dgn soda bikabonat atau cmpur sedikit lemon.

InsyaAllah, bibir akan jadi lembut dan lembab. No more lips lagi bagi yang jenis tak suka make up macam den ni :)



Previous Post
Next Post

post written by:

4 ulasan:

  1. tips bguna. lg2 time ramadhan cmni, good sharing dear

    BalasPadam
  2. sapu vaseline sebelum tidur pun ok juga :)

    BalasPadam
  3. Tips yang berguna..
    Senang je rupanya nak atasi masalah bibir kering nie..

    Ikhlas dari
    AlongMisuari.com

    BalasPadam
  4. CCL selalu sapu vaseline ..nmpk lembap berkilat, minum air putih secukupnya

    BalasPadam