11 Mac 2017

5 Sebab Orang Kita Mudah Tewas Dalam Berniaga

😉😉😉

#5 SEBAB ORANG KITA MUDAH TEWAS BERNIAGA

1) KURANG ILMU - dah lah kurang ilmu, malas cari ilmu, kedekut nak dapatkan ilmu.

2) KURANG AMAL - ilmu ada, tapi kurang amal, kurang praktis. Ilmu y dipelajari akan menjadi berkesan apabila kita selalu amalkannya. Bak kata omputih, PRACTICES MAKE PERFECT.

3) BANYAK MAHU SHORTCUT - tak nak lalui proses2 ke arah kejayaan. Lalui proses, dari satu level ke satu level. Supaya kita dapat pengalaman.

4) TAK FOKUS - semua nak dibuat. Sebaiknya fokus satu2 dulu. Bila satu dah berjaya, baru boleh buat lain.

5) MUDAH GIVE UP - Bila y dibuat tak datangkan hasil y diinginkan, kita mudah berputus asa. Salahkan orang lain!

Dapat sesuatu? Klik SHARE jika rasa bermanfaat.

#copypaste
Previous Post
Next Post

post written by:

4 ulasan:

  1. no 1 tu deep... btl la kalau x berilmu senang je org nk tipu, elakkn malas dlm mnuntut ilmu

    BalasPadam
  2. Yup, mudah give up...mrs pip la ni, jenis mudah give up...haha...semangat ke laut...

    BalasPadam
  3. ouch! ada some buat fae tersindir eheheheheh.

    BalasPadam
  4. Mudah give up ...selalu permulaan bisnes memang kurang sambutan ..tapi kita kena ada ilmu ..cara nak promote perniagaan kita .. kalau duduk diam tanpa buat sebarang promosi ..memang akan tak da sambutan ..satu lagi rezeki tue datangnya dari Allah ..so minta dari Allah .. CCL setuju semua point ....

    BalasPadam