14 Februari 2018

Tips Mudah Minum Air Untuk Kurus

TIPS MUDAH MINUM AIR UNTUK KURUS
.
1. Pilih botol 1 liter yang ada straw
.
Ada straw senang sikit nak minum, kadang tak perasan pun dah habis asyik sedut.
.
2. Letak hirisan lemon dalam botol air supaya tak rasa muak atau boring. Cuba try, rasa natural tanpa sugar.
.
3. Ikut berat badan setiap 25 kg = 1 liter.
.
Jika berat 75kg = minum dalam 3 liter. Sah ada target sehari kena minum 3 liter.
.
Ada 24 jam sehari. Tolak 8 jam tidur. Ada 16 jam untuk buat macam macam.
.
Just ambil 10 atau 12 jam sehari untuk fokus minum air.
.
Jika start 8 pagi sampai 6 petang, lebih dari itu bonus lah sebab minum air lebih banyak.
.
8am - 9am = 500 ml
9am - 10am = 500 ml
10am - 11am = 500 ml
11am - 12pm = 500 ml
2 liter dah before lunch!! Tahniah!!
.
1pm - 2pm = 500 ml
2pm - 3pm = 500ml
3pm - 4pm = 500ml
4pm - 5pm = 500ml



Eh dah 4 liter before balik rumah! 💃💃
.
Air berperisa dan manis manis tak masuk dalam list. Hehe
.
Kan dah 4 liter 😍 tak susah pun. Nak atau tak nak sahaja.



Awal awal memang akan kerap ke toilet. Tak apa anggap macam exercise! Enjoy! 😉
. .
#naelofarhijab #jubahbesar #tudung #bajubesar #turunlemak #kurus #gemuk #jomkurus #kurusdarirumah #kurussihat #hijab #bawalexclusive #eathealthy #dietseimbang #turunberat #sizebesar #cabaranturunberatbadan #sayanakkurus #jomsihat #makansihat #bakarlemak #kurusdaripejabat #tipssihat #kebayaraya #shawl #plussize #tipskurus #tipsdiet #seluarbesar #codkl  
Previous Post
Next Post

post written by:

Kurus dengan mudah dan sihat. 

Agent Sah Medina Desire. 

2 ulasan:

  1. Nak kurus memang kena minum air banyak..Jom kita minum air banyak2 ikut keperluan badan.

    BalasPadam