15 Disember 2015

Tabahkan diri sabarlah hati | 15 Dec 2015


Ku biar saja
Waktu ini membalasnya
Erti rindu
Erti mencinta
Menutupi segala gelisah
Kau juga sama
Ada rasa tentang kita
Tapi hati enggan mendua
Biar sengsara hatikan merana
Ingin aku hapus segala
Tak bisa jua melawan cinta
Tuhan, tolonglah aku mencintainya
Sungguh hatiku berbelah
Setelah cinta diuji
Runtuh jiwaku
Tulus mencintaimu
Jujurlah pada hatimu
Oh Tuhan, tetapkanlah
Semua tentang kita
Benci juga rindu
Senentiasa merasukku
Sulit untukku melafazkan
Diri tanpamu tiada berdahan

Take Note : Badan letih, otak penat sebenarnya.. macam macam benda yang bermain dalam kepala time macam ni.. kalau ikutkan aku tade exam pun arini.. repeat paper lagi lah tade.. tapi hurmmm macam tu lah.. aku ke tade tetap jugak aku perlu datang kelas.. kekadang aku terfikir.. apa jawatan aku sebenarnya.. s/u ke leader erk.. kenapa semua benda nak diharapkan pada aku.. kerja aku sendiri pun tak tersettle.. macam mana nak settlekan kerja diaorang.. bukan nak berkira.. tapi itulah.. penat kekadang.. rasa macam ada yang ambil kesempatan pulak.. kebelakangan ni aku jarang blogwalking.. penat mengadap portfolio punya pasal.. untuk subjek umum berminggu minggu baru settle.. untuk subjek bengkel plak hari ni baru kalut nak dibuat.. kalau tak silap aku esok PPl dtg untuk check.. dah tu macam mana.. nak tak nak.. kena jugak aku libatkan diri tolong mana yang patut.. bukan nak mengungkit tapi itulah.. kekdang rasa macam apa entah.. semua macam selfish.. pentingkan diri.. pantang ada cuti.. berjoli sakan.. enjoy sampai tak sedar diri.. balik kampunglah.. merayaplah.. last sekali kami yang mereput di hostel ni jugak yang dikerah tenaga.. kalau sikit aku tak kisah.. aku hadap je sorang diri.. masalah sekarang banyak kowt.. untuk kelas aku saja dah sembilan belas orang.. ditambah pulak dengan semester satu.. dua puluh orang.. okay.. korang campur sendiri jumlah keseluruhan berapa orang.. hurm.. tak tahu nak cakap apa dah.. sakit hati sangat sebenarnya.. masing masing dah besar.. dah pandai berfikir.. akal sempurna kowt.. padahal portfolio sendiri jugak.. apa salahnya kalau datang hulurkan bantuan.. tolong mana yang patut.. bukannya harapkan orang lain yang settlekan.. sabarlah hati... sesungguhnya ini salah satu dugaan dan ujian untuk aku.. semoga hati aku terus tabah dan sabar.. 

9 ulasan:

  1. salam moga terus dipermudahkan segala urusan kamu..

    BalasPadam
  2. Sabar-sabar...Sabar sebahagian dari iman...Cubalah tolak dengan baik...nanti banyak sangat merana badan...

    BalasPadam
  3. Huhu.. Pernah rasa jugak macam ni.. Penat sangat tapi terpksalah senyum je.. Kalau da meletop susahla huh

    BalasPadam
  4. Sabar dik...geran memang geram kan,,,nak buat macam mana redha je dik

    BalasPadam
  5. Sabarla.. mungkin ada hikmah di sebaliknya

    BalasPadam
  6. sabar kipidap dont give up ok!

    BalasPadam
  7. bertabahlah.. ade sinar yg akan menantimu nanti..

    BalasPadam
  8. sabar eh. semoga Allah mudahkan urusan.

    BalasPadam
  9. Salam :) rimba,benua dan dunia

    Dari perindu buat dirindu,

    Jiwa dilazim dengan zikir-lantas fikir bergema akhir.

    Menyambut salam empuNya Salam-Salam disambut empuNya Alam.

    Rindu dihati memujuk diri-Diri rebah sujud Ilahi.

    Rasa hidup beramal redup-Lantas rancak munajat hidup.

    BalasPadam