31 Ogos 2017

Nasihat Untuk Wanita

Aku NAK CAKAP SIKIT UNTUK PEREMPUAN DILUAR SANA TU !!

Jangan takut.

Jangan takut laki kau cari perempuan lain.

Yang mungkin lagi lawa.
Yang mungkin lagi slim.
Yang mungkin lagi gebu..
Yang mungkin lagi mantap.
Yang mungkin lagi 'is barang baik'.

Tak payah kau nak takut.

Instinct perempuan tak pernah salah. Percayalah. Kalau kau rasa laki kau ada perempuan lain, kau buat bodoh je.

Doa jelah Allah tunjuk.
Dan doa Allah tunjuk siap bukti beserta nasib yang baik.

Hati tu kau tak payah nak sedih sangat. Kau kena ingat, UJIAN buat kau kuat. Bukan makin lemah.

Kalau dah kantoi nanti, tuntut lah apa yang patut.
Kalau dia letak syarat, sukati kau lah nak ikut ke tak.
Hidup kau bukan dah berakhir pun bila laki kau ada perempuan lain. Tak mati tak. TAK MATI.

Tak payah nak meroyan. Buang masa. Meroyan meroyan nak gaduh dengan perempuan murah, buat apa?

Bangkit! bangun! jalan terus.
Buat apa yang selama ni kau nak buat.
Come on girl. Kau dah bebas

Kau bebas dari lelaki tak guna.
Kau bebas dari si pengkhianat cinta.

Duit tak ada? Takut?

Helloo syg. Ini 2017 lah. Punya banyak biro bantuan wanita kat luar sana. Pergilah cari. Bincang tanya minta kerja. Mesti ada.
Kita perempuan seng jek dapt job. yg pentg jgn demand. smbil keje smbil buat part time bisnes online pun ok.

Dia nak menunggang yang baru?

Bagi je. Alahaii, Barang murah sesuai lah tu. Bagi je free. 🏻

Kalau die betul sayang kau, Dia Takkn curang dgn kau la! Jgn jadik Bodoh .

Dulu waktu susah kau ada dengan dia selalu. Tolong dia smpai sanggup kau gadaikan harta kau. Tapi bila senang dia cari perempuan lain?

Alah, kau Lepaskan jek. Kau ingat kalau dia dah aniaya kau dengan anak anak dia tak ditarik rezeki ke? Come on.

Silap silap awek baru dia tinggalkan dia pula sebab tetiba Allah tarik rezeki dia sebab dah sakitkan hati seorang insan yang bernama isteri. Jnji Allah itu pasti.

hey, kau Ingat istilah suami derhaka tak ada ke? Cuma suami derhaka tak dipanggil derhaka, tapi dipanggil dayus.

You deserve to be happy. 🏻

Move on girl

Anak anak tu kau tak payahlah risau. Kau tu bangun dulu. Kau kena kuat demi Ank2 kau. kau Bukan muka tak lawa. Bukan badan gemuk. Cuma kena alter sikit.

Dah. JANGAN TAKUT, TAK MATI PUN LA

Suami yang layak dihormati adalah suami yang penyayang dan menjaga isterinya sebagai amanah Allah.

Kau dah macam ni, baik move on dari kau pun ikut berdosa sebab hari hari maki dia dalam hati. Sama je.

Yang penting jangan letak harapan 100% pada pasangan, letak cuma 60% dan selebihnya serah pada Allah supaya nanti bila kau kecewa kau masih ada balance 40% utk diri sendiri .

#copypaste

Take Note : Satu situasi yang pernah aku lalui dimana suami kawan rapat aku bercinta dengan adik angkat kawan rapat aku. Hurmmm... bila difikirkan, terasa mcm keluarga 69 pulak.. pusing pusing tang tu jugak ! Tapi itulah hakikat. Perkara jahat sampai bila akan boleh ditutup? Akhirnya kawan rapat aku tahu. Hati hancur berkecai jangan dipersoal. Depan mata aku melihat dia tersungkur, tetkejut dengan perangai suami dan adik angkat dia.



Previous Post
Next Post

post written by:

Kurus dengan mudah dan sihat. 

Agent Sah Medina Desire. 

2 ulasan:

  1. Allahu, sedih pula dgar khabar mcm tu. Semoga kwn awak tabah :)

    BalasPadam
  2. betul tue , tka perlu kita bagi harapan yang setinggi langit pada orang yang kita sayang

    BalasPadam